Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Czech Forestry Commission campus in Hradec Králové, Czech Republic by Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

Friday, March 17th, 2017

Article source: Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

A project designed by a team under the direction of the Brno based young architecture studio CHYBIK+KRISTOF has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on  incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.   

Image Courtesy © Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

(more…)

Sinergia Cowork Palermo in Montevideo, Uruguay by Emilio Magnone + Marcos Guiponi

Friday, March 17th, 2017

Article source: Marcos Guiponi

Sinergia Cowork originally started as a real estate development project, with 32 offices and 4 rental meeting rooms. Just another operation inside a recycled space that in its history worked housed a carpentry, mechanical workshop, movie studio and warehouse.
 The offices function as a cowork: A recent concept in contemporary office spaces, where the user inserts himself into a heterogeneous collaborative environment that enhances his work and social skills.

 The project seeks to maintain the aesthetics of the pre-existing building by using completely removable lightweight structures, made through metal beams and Structural Insulated Panels walls, and by using a neutral color palette (white and light gray), where the only color is given by the coworkers, vegetation and furniture.

 The main entrance of the building is through a garage door, that is highlighted by the logo of the company. The ground floor consists of a central yard that articulates offices with cowork spaces and meeting rooms. Smaller offices are distributed in the upper floor, together with a 3d printing workshop, flexible cowork spaces, living rooms, and a photography studio.
 The existing basement, built at the beginning of the 20th century, with vaults and walls in brick and stone, becomes the space of relaxation, housing the playroom, dining room, kitchen and a giant screen.
 On the roof, and going through the original wooden truss, you can access an event room with an outdoor deck that is used on weekends as a place of interaction and relaxation of the coworkers outside their working hours.

Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Emilio Magnone + Marcos Guiponi
  • Project: Sinergia Cowork Palermo
  • Location: Palermo, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Collaborators: Mateo Vidal, Valentina Viqueira
  • Structure: Magnone-Pollio Ingenieros Civiles
  • Project Area: (sqm) 1400
  • Year: 2013-2014

(more…)

Avenue Leclerc office building in Boulogne-Billancourt, France by Agence AZC Atelier Zündel Cristea

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Agence AZC Atelier Zündel Cristea

The project consists of the renovation of an office existing building of 10.544 m², the redesign of the facade taking into account the overall structure, the renovation of the technical premises, and the optimizing of office planning. The building requires a new architectural point of departure; the new project is justified in light of the evolution of conditions of usage as well as regards energy standards. The idea of total flexibility is pursued throughout: through the uniform grid patterning of the facade paneling into 1.35m modules corresponding to the 1.35m modules of the suspended ceilings, and through the electrical and technical “irrigation” of the offices by means of raised floors. The building’s new image will form both out of restraint regarding the economy of means and the taking into account of the client’s expressed wishes and needs. Our proposition highlights generosity of space, light, comfort, transparency and wellbeing. The problem of energy will be approached subtly, with the aim of upgrading the efficiency of the facades and facilities “to measure”, rather that simply applying current regulations brutally. The building will be wiped entirely clean of all superfluous elements.

Image Courtesy © Agence AZC Atelier Zündel Cristea

  • Architects: Agence AZC Atelier Zündel Cristea (AZC Grégoire Zündel, Irina Cristea)
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Clients: GECINA
  • Program: Renovation and extension of an office building (10 544 m²)
  • Year: 2016
  • Status: Completed

(more…)

Chesapeake Building 15 in Oklahoma City by Elliott + Associates Architects

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Elliott + Associates Architects 

Campus Context:

  1. As the Chesapeake Campus has developed, we created the concept of jewels.  These are unique works of architecture that complement the red brick buildings and add energy to the campus plan.
  2. All the buildings find inspiration from beautiful scale and proportion.
  3. They fit together and the spaces between buildings are as important as the structures themselves.
  4. The bay windows that act as lanterns of energy.

The southwest corner of the campus entry, Building 15 stands as landmark building representative of the corporate dynamics, Image Courtesy © Scott McDonald(Hedrich Blessing)

  • Architects: Elliott + Associates Architects
  • Project: Chesapeake Building 15
  • Location: Oklahoma City, OK  73118, USA
  • Photography: Scott McDonald(Hedrich Blessing)
  • Client: Chesapeake Energy Corporation
  • Scope: 252,000 SF
  • Completed: November 2013

(more…)

SUNCHEON ART PLATFORM in South Korea by Daniel Valle Architects

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Daniel Valle Architects

Suncheon Bay is famous for its natural sceneries. The privileged location in the junction of the Dong and Isa streams is house of the widest reed bed in South Korea. Among the world’s wetlands, Suncheon Bay is widely known for attracting the largest number of rare birds. Suncheon Bay represents the best of the region and has been always the epicenter of tourism.

We would like to propose for the Suncheon Art Platform competition an urban reinterpretation of the natural sceneries of Suncheon Bay.  We wish to connect the collective memory of the bay with a new cultural and urban life in the city center of Suncheon where Culture and Nature become the raw materials to fabricate a new creative platform for citizens to enjoy and express themselves.

Image Courtesy © Fran Mateos

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: SUNCHEON ART PLATFORM
  • Location: Sucheon, South Korea
  • Photography: Fran Mateos
  • Client: City of Suncheon
  • Credits: Daniel Valle, Irene R Vara, Andrea Gonzalez de Vega, Iago Blanco, Jiwon Hur
  • Size: 2000m2
  • Year: 2016

(more…)

Kirkpatrick Oil Hennessey in Oklahoma by Elliott + Associates Architects

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Elliott + Associates Architects 

Site History:

The Kirkpatrick family began oil exploration in the 1920’s when John Kirkpatrick’s  father-in-law, M.B. Blake, drilled their first well. John then founded Kirkpatrick Oil in 1950. Kirkpatrick Oil has been active in the Hennessey area for 60 years.

East elevation – Main entry for Kirkpatrick Oil and future tenant entry, Image Courtesy © Scott McDonald(Hedrich Blessing)

  • Architects: Elliott + Associates Architects
  • Project: Kirkpatrick Oil Hennessey
  • Location: 106 West Main Street, Hennessey, Oklahoma 7374 2, USA
  • Photography: Scott McDonald(Hedrich Blessing)
  • Client: Kirkpatrick Oil Company
  • Scope: 9,400 s.f.
  • Completed: September 2011

(more…)

Belsenpark Offices in Dusseldorf Oberkassel, Germany by slapa oberholz pszczulny I architekten

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: slapa oberholz pszczulny I architekten 

The site of a former freight train depot in the Oberkassel district of Dusseldorf is being revitalised by the BelsenPark development and instilled with new life. Criss-crossed by grassy corridors, a green residential and office district is emerging around a 20,000-square metre park and its central lake.

Situated directly on bustling Belsenplatz, the BelsenPark office buildings of Belmundo and LaVista by sop architekten form the spatial entryway to the new district. The five-storey office and commercial buildings accommodate retail shops and restaurants with their ground floors, which can be accessed via a pedestrian street leading to the park. Plazas around the buildings are used as outdoor patios by the restaurants.

Image Courtesy © sop architekten, B+E Fotografie

  • Architects: slapa oberholz pszczulny I architekten
  • Project: Belsenpark Offices
  • Location: Dusseldorf Oberkassel, Germany
  • Photography: sop architekten, B+E Fotografie
  • Developer: CA Immo Deutschland GmbH
  • Team: Helmut Oberholz, Nicole Diewald, Katja Knaup, Iljana Slapa, Edith Schewerda, Volker Lau, Markus Lücker
  • GFA: ca. 14,900 m², ca. 28,600 m² underground carpark
  • Completion: 2015

(more…)

COUNTRY GARDEN FOREST CITY in Malaysia by LAVA

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: LAVA

LAVA has won 2nd prize in an international competition to design a new city in Malaysia.

LAVA’s concept sees the city defined not as one iconic building, nor as a skyline, but as a central public space, a real forest. Chris Bosse, director of LAVA, explains: “Skylines across the world look the same – usually a couple of iconic towers in the centre surrounded by lots of lesser quality buildings, which all resemble each other.” “Here we have designed an inverse city skyline where the icon of the city is a public space, not an object/building. Our central space is a Rainforest Valley and demonstrates the equation: PEOPLE = CITY. From an object to a place.”

Image Courtesy © Bitscapes

  • Architects: LAVA
  • Project: COUNTRY GARDEN FOREST CITY
  • Location: Malaysia
  • Photography: Bitscapes
  • Client: Country Garden Group
  • Lava: Chris Bosse, Alexander Rieck, Tobias Wallisser
  • Size: Total development: 20 square kilometres; site: 24 hectares
  • Status 2nd prize, design competition 2017

(more…)

Microsoft House in Milan, Italy by DEGW

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: DEGW

DEGW has created a mix of “100% made-in-Italy” interior spaces for Microsoft inside Herzog & de Meuron’s iconic building, all designed in accordance with the firm’s corporate values: openness, visibility, flexibility, energy, dynamism and innovation.

DEGW’s project is part of a process Microsoft Italia has been undertaking for years in the name of a “New World of Work”, an approach to the dynamics of work that involves greater staff flexibility in terms of smart working and the use of functional and technologically innovative spaces to maximise cooperation. Well-being and the reconciling of personal and professional requirements are the linchpin around which time management and this new way of working revolve, making flexibility an important means of hitting targets.

Image Courtesy © Microsoft Italia

  • Architects: DEGW
  • Project: Microsoft House
  • Location: Viale Pasubio 17, 20154 Milan
  • Photography: Microsoft Italia
  • Client: Microsoft Italia
  • Design team:

    • Client Leader: Alessandro Adamo – DEGW Italia
    • Senior Architect: Cristiana Boienti – DEGW Italia
  • DEGW: Space planning, interior design, upgrading of plant-engineering, change management
  • FUD Brand Making Factory: Communication Design & Physical Branding
  • Overall area: 8.600 sq.m.
  • Time frame: 2015 – 2017

(more…)

Clara & Robert in Dusseldorf Derendorf, Germany by slapa oberholz pszczulny I architekten

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: slapa oberholz pszczulny I architekten 

On a corner plot of the former Uhlan barracks in the Derendorf district of Dusseldorf stands the building ensemble Clara & Robert, by slapa oberholz pszczulny architekten, which links the two new buildings with the historical Saarhaus.

The Wilhelmine barracks, erected in 1890 and currently among the largest remaining barracks facilities in the Rhineland, were given new life through comprehensive renovation and expansion. The Clara & Robert office complex builds on the location’s architectural history, while the preservation of the expressive Saarhaus, which is being integrated into one of the new buildings, restores the link to the former barracks.

Image Courtesy © sop architekten, krischerfotografie

  • Architects: slapa oberholz pszczulny I architekten
  • Project: Clara & Robert 
  • Location: Dusseldorf Derendorf, Germany
  • Photography: sop architekten, krischerfotografie
  • Developer: die developer Projektentwicklung GmbH
  • Team: Jurek M. Slapa, Jürgen Kowald, Daniel Kohlmeyer, Frank Ostrowski, Irene Lening
  • GFA: ca. 19,000 m²
  • Completion: End of 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy