Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Gazeta.ru news agency office in Moscow, Russia by Nefa Architects (Nefaresearch)

Tuesday, November 29th, 2016

Article source: Nefa Architects (Nefaresearch)

Gazeta.ru is one of the oldest news agencies in Russia. Owned by a large media holding Rambler&Co, the editorial office of Gazeta.ru was relocated to Danilovskaya Manufactura, a 19th century former manufacture building, to join other subdivisions of the media group.

Business goal. The challenge was to create a comfortable and multifunctional work space for a journalists’ team that included areas for different activities – zones for concentrated work along with various meeting and social spaces.

Image Courtesy © Ilya Ivanov

Image Courtesy © Ilya Ivanov

  • Architects: Nefa Architects (Nefaresearch)
  • Project: Gazeta.ru news agency office
  • Location: Danilovskaya Manufactura, Moscow, Russia
  • Photography: Ilya Ivanov
  • Client: news agency Gazeta.ru
  • Chief Architect: Dmitry Ovcharov
  • Authors Team: Dmitry Ovcharov, Elena Potemkina
  • Architects: Maria Nasonova, Margarita Kornienko 
  • Chief Engineer: Sergey Kurepin
  • Project Management: Daria Turkina, Maria Boyko
  • Visualization: Dmitry Tridenov, Rustam Yusupov
  • Lighting Designer: Varvara Shchetinina (THIRTEEN STUDIO)
  • General  Contractor: «Шафран»(Shafran)
  • Area: 600.0 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Workplace – The Work Project in Hong Kong, China by Bean Buro

Saturday, November 26th, 2016

Article source: Bean Buro

Bean Buro completes an unprecedented workplace consisting serviced offices and co-working spaces that allows members complete freedom to adjust their office space and duration according to their evolving needs. Office bookings can be made as easy as booking a hotel, for stays as short as one day.

Located at Midtown in Causeway Bay in Hong Kong, the project is 33,000sqft over four floors, with a dedicated social floor consists of different types of shared workspaces and a vertical garden by botanical pioneer Patrick Blanc.

 Image Courtesy © Bean Buro

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Workplace – The Work Project
  • Location: Causeway Bay, Hong Kong, China
  • Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Senior architectural designers: Elspeth Lee, Isabel Entrambassaguas
  • Architectural designers & assistants: Michelle Ho, Pauline Paradis, Tommy Hui, Gigi Kwong, Abby Liu
  • Contractor / Project Management: Winsmart Contracting Co. Ltd
  • Branding consultant: Substance
  • Scent consultant: Et Projekt
  • Focus music consultant: Audio Couture
  • Vertical garden consultant: Patrick Blanc
  • Client: The Work Project

(more…)

Copenhagen Curch in Denmark by Architects of Invention

Friday, November 25th, 2016

Article source: Architects of Invention

This design proposes a church with a vertical emphasis, creating a distilled space for religious ceremonies, and an accessible venue to the community for a variety of activities both day and night. The proposal reflects the industrial past of the site, taking one of Copenhagen’s landmarks – Masterkraanen – as an inspiration.

Image Courtesy © Architects of Invention

Image Courtesy © Architects of Invention

  • Architects: Architects of Invention
  • Project: Copenhagen Curch
  • Location: Sydhavnen, Copenhagen, Denmark
  • Team: Anton Khmelnitskiy, Nikoloz Japaridze, Theo Kirn, Jose Lozano, Carlos Hurtado, Albert Serrano, Vano Ksnelashvili
  • Size: 1400 m²
  • Budget: $12 mil
  • Status: Competition

(more…)

Gemdale Changshou Road in Shanghai, China by Aedas

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Andrew Bromberg at Aedas, Gemdale Changshou Road is located within the inner ring of Shanghai urban city, near the historic Changde Road with close proximity to two metro stations and a planned future green area in the residential zone on the south. The 45,000-square-metre project consists of an office tower and a retail podium. The project had an interesting challenge as a bridge between the low-rise, residential developments to the south and Changshou Road to the north.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Gemdale Changshou Road
  • Location: Shanghai, China
  • Client: Gemdale Properties and Investment Corporate Limited
  • Director: Andrew Bromberg at Aedas
  • Gross floor area: 63,595 square metres
  • Completion year: 2019

(more…)

Sebrae in Bonito, Brazil by Gil Carlos de Camillo

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Gil Carlos de Camillo

The municipality of Bonito, located 265 km from the capital Campo Grande, has gradually become one of the main destinations for ecotourism in Brazil.

In a region where extensive livestock predominated in the past, the promotion of tourism has given rise to new activities.

Image Courtesy © Erich Sacco

Image Courtesy © Erich Sacco

  • Architects: Gil Carlos de Camillo
  • Project: Sebrae
  • Location: Bonito – MS, Brazil
  • Photography: Erich Sacco
  • Software used: Autocad, Sketch up and Artlantis
  • Team: Gina Mathias, Karina Escalante, Suzanna Amado
  • Concrete structure and foundations: Pró-Cálculo
  • Metal work: DEME
  • Electric installations: Engelumen
  • Lighting design: Gil Carlos de Camillo and Engelumen
  • Hydraulic installations: TLL Projetos
  • Air conditioner: Termoline
  • Work planning: Planenge
  • Construction: RVA
  • Project start date: 2013
  • Work conclusion date: 2016

(more…)

Zéntral in Jalisco, México by ARCHETONIC

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ARCHETONIC

Zentral is located on a property with unusual geometry. It is a multiuse complex with offices, a shopping center, and apartments. Facing the Manuel Gómez Morín peripheral ring, Zentral enjoys a strategic location on one of Guadalajara’s main routes in the Puerta de Hierro neighborhood. Its soaring views of the city serve as a cornerstone for the project.

Image Courtesy © Bloom Render

Image Courtesy © Bloom Render

  • Architects: ARCHETONIC (Jacobo Micha Mizrahi + Jaime Micha Balas)
  • Project: Zéntral
  • Location: Puerta de Hierro, Guadalajara, Jalisco, México
  • Renders: Bloom Render
  • Design team: Gustavo O´Farrill Ferro,Alfredo Monterde Alarcón, Adrián García García, Rodrigo Muñoz García, Rodolfo Romero Chávez
  • Structure: Ing. Rodolfo Valles
  • Construction: Constructora SMB
  • Engineering: INTERBRAX, INRASA, CYVSA
  • Area: 79,264 m2
  • Year: 2016
  • Status: In process

(more…)

VPVC Office in Vitacura, Chile by DRAA

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: DRAA 

The VPVC office is a project commissioned to solve the demanding layout for a new bureau of lawyers, located in a single 500 sqm story of a translucent curtain-wall building with a single central circulation core in Santiago. Our proposal resulted the winner in a private competition.

The programme requested contemplated allocating 23 individual lawyer’s offices, 4 secretaries, accountants, interns and an area of services.

Image Courtesy © Felipe Camus

Image Courtesy © Felipe Camus

  • Architects: DRAA
  • Project: VPVC Office
  • Location: Vitacura, Chile
  • Photography: Felipe Camus
  • Design Team: Nicolas del Rio, Felipe Camus
  • Collaborators: Magdalena Besomi
  • Constructor: Fyg
  • Main Material: Madera lenga, IGNISTERRA
  • Área: 500 sqm
  • Year: 2014

(more…)

Engineers Pop with Colour in Brisbane, Australia by Studio 15b – Architecture + Interior Design

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Studio 15b – Architecture + Interior Design

Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, Inertia Engineering’s office fit-out is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space while encouraging a ‘round table’ approach to meetings.  Much thought went into the spatial planning of this existing office space in order to compliment the team work flow while providing a generous and practical break out space for employees.  A whole wall was dedicated to storage for stationery, archiving and servers which is cleverly disguised by graphical sliding doors with a centrally located functional utility space.  The breakout space is framed by timber screening and houses a functional kitchen that provides plenty of storage for individuals and a high bar for informal gatherings.  Comfortable upholstered occasional ottomans are scattered in the corner while outdoor ottomans encourage use of the long balcony.  Combining the client’s daring attitude to colour with our expertise ensured a successful outcome that will encourage productivity in this functional and bright work place.

Image Courtesy © Studio 15b - Architecture + Interior Design

Image Courtesy © Studio 15b – Architecture + Interior Design

(more…)

Sauspiel Office in Berlin, Germany by IFUB *

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: IFUB *

2007 four friends from Bavaria (southern german state), sat together in germanys capital city Berlin. They decided to do something against their notorious shortage of fellow players in “Schafkopf“, a card game only popular in Bavaria. The simple solution was the website www.sauspiel.de that soon became extremely popular. Seven years later the team had already grown to 14 people, meaning that the old office was not big enough any more.

Image Courtesy © Julia Klug

Image Courtesy © Julia Klug

  • Architects: IFUB *
  • Project: Sauspiel Office
  • Location: Neukölln, 12047 Berlin, Germany
  • Photography: Julia Klug
  • Client: Sauspiel GmbH
  • Year: 2014 – 2015

(more…)

Bibliothèque Alexis de Tocqueville in Caen, France by OMA

Saturday, November 19th, 2016

Article source: OMA 

Bibliothèque Alexis de Tocqueville is a public library for the metropolitan region Caen la Mer in Normandy, France. The 12,000 m2 multimedia library is located at the tip of the peninsula that extends out from the city of Caen to the English Channel. Its key position – between the city’s historic core and an area of Caen that is being developed – supports the city’s ambition for the library to become a new civic center. The library’s glass facade visually connects the adjacent park, pedestrian pathway and waterfront plaza to the interior and together with two large ground floor entrances at both sides of the building, enables a fluid interaction of the library with its surroundings. On the upper floors, the urban belvedere provides unobstructed views in all four directions.

Photograph by Philippe Ruault, Courtesy of OMA

Photograph by Philippe Ruault, Courtesy of OMA

  • Architects: OMA
  • Project: Bibliothèque Alexis de Tocqueville
  • Location: Caen, France
  • Photography: Philippe Ruault
  • Client: Communauté d’agglomération Caen La Mer
  • Architecture: Clement Blanchet Architecture, Barcode Architects
  • Engineering: Iosis / Egis Batiments
  • Sustainability & Facade: Elioth
  • Acoustic: RHDHV
  • Scenography: Ducks sceno
  • Renderings / moving images: ArtefactoryLab
  • Façade: Rob van Santen / VS-a group
  • Curtains: Inside Outside
  • Program: Library, Total 12 700 m2 (SHON), including 325 m2 exhibition space, 350 m2 restaurant, 250m2 auditorium, 3200 m2 reading spaces, 2075m2 offices + logistics and 1900 m2 storage space
  • Status: Construction

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy