Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

The Rock in Ámsterdam, Netherlands by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

The Erick van Egeraat office tower is part of an expressive high rise urban development, south of Amsterdam, named Zuid As. Located in the proximity of the city centre and with direct access to the urban network of public transport and highways, the project incorporates the potential of this unique location. The ambitious programming of a lively, high-density mixture of offices, housing, retail and public space, designed by nine international architects, all contribute to an exceptional development of metropolitan scale.

Image Courtesy © J Collingridge

Image Courtesy © J Collingridge

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: The Rock
  • Location: Ámsterdam, Netherlands
  • Photography: J Collingridge, Christian Richters

(more…)

Milanofiori Business Park in Milan, Italy by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

Businesspark Milanofiori North, addresses the rising demand for high quality, yet affordable offices in Milan. The area is a self-contained entity comprising 218000 m2 of gross floor area and offering a variety of functions including offices, housing, commercial, retail and leisure facilities, a cinema and a hotel. Special attention was paid to energy efficiency, the use of renewable energy and applying local materials, thus reducing the need for transportation and carbon emission. The Milanofiori North development territory acts as the new southern gateway to Milan. It is situated alongside the A7 motorway and is linked to Milan’s metropolitan railway network.

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: Milanofiori Business Park
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Maurizio Bianchi

(more…)

Tax Consultancy Office in Vienna, Austria by Söhne & Partner architects

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Söhne & Partner architects

Often, the most exciting thing to see when entering a tax consultancy office it the latest edition of a law book. For one renowned tax consultancy office these days are over: it transforms its reception into a welcoming, comfortable lobby.

While planning the reconstruction of the entire office space, the redesign of the reception and the meeting rooms was announced in a small architectural competition. We were able to convince the jury of our unusual design, which so far has been particularly popular with high-class hotels. Now we are able to implement our ideas of an unconventional tax consultancy design in the look of a feel-good hotel lobby.

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

 

(more…)

The First Modern Mass Timber Office in Minneapolis by MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE

Friday, December 23rd, 2016

Article source: v2com

Designed by Vancouver based Michael Green Architecture (MGA) in conjunction with Architect-of-Record DLR Group, the seven storey office building in Minneapolis’ North Loop neighbourhood is the largest mass timber building in the United States.

When Hines approached MGA with this exciting project they envisioned T3 as a unique model of new-office building; an opportunity to offer a modern interpretation of the robust character of historic wood, brick, stone, and steel buildings with the additional benefits of state of the art amenities, environmental performance, and technical capability.

Image Courtesy © Ema Peter

Image Courtesy © Ema Peter

  • Architects: MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE
  • Project: The First Modern Mass Timber Office
  • Location: Minneapolis, Minnesota, United States
  • Photography: Ema Peter

(more…)

WDR crossmedia house in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: HOLODECK architects

The crossmedia house (built in the 1970is) of the Westdeutscher Rundfunk WDR is located in the historical center of Cologne at the Tunisstrasse. We reduced and arranged the building mass due to a new urban evaluation. The restructuring is based on 637 permanent loft working spaces, arranged around open green atrium. The concept supports everywhere nature light and different zones (working, communication, relaxing) in a high flexible structure.

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: WDR crossmedia house
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: HOLODECK architects isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Adam Myczkowski, Isabel Gares Sala, Hannes Zergoi, Marcel Schwab
  • Client: Westdeutscher Rundfunk WDR, Cologne
  • Size: 21000 m2
  • Year: 2015

(more…)

Brightlands Smart Service Campus in Heerlen, Netherlands by DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT 

Office building redesigned into vibrant meeting place

A former ABP [pension fund] office building dating from 1977 is now a breeding ground for education, research and entrepreneurship. Diederendirrix architecture & urban development and Van Eijk & Van der Lubbe designed the Brightlands Smart Service Campus in Heerlen. The building got a new entrance and two floors were redesigned into ‘community floor’. It is the perfect place to meet and work together in the building.

Image Courtesy © Arthur Bagen

Image Courtesy © Arthur Bagen

(more…)

Headquarter SVA in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: HOLODECK architects

The headquarter of the main association of the Austrian Social Insurance Fund is located in the third district, at Erdbergstrasse. The Wittgensteinhaus, the Rochusmarkt and the Grete Jostpark are important cultural buildings and urban areas arranged during site construction in 70s. In this high-quality context, we carefully place a spatial composition of the landscape park and building cubature. The vertical slice is proportionally supplemented by a horizontal slab and integrated the existing landscape park spatially and functionally. The inviting ground floor zone reaches the users and visitors over the extensive open space with shade-spreading trees or over the entrance along the Kundmanngasse. The naturally exposed hall provides a clear orientation and access to the areas.

Image Courtesy © isochrom

Image Courtesy © isochrom

  • Architects: HOLODECK architects (Tomasz Padlo)
  • Project: Headquarter SVA
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Johannes Müller, Jana Chlupova, Vidosava Petrovic, Marcel Schwab
  • Client: Austrian Social Insurance Fund, Vienna
  • Size: 19100 m2
  • Year: 2015

(more…)

The Garage in Beijing, China by Neri&Hu Design and Research Office

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: Neri&Hu Design and Research Office 

In a city of 26 million inhabitants and 7 million vehicles, being trapped in a car in Beijing’s notorious traffic is a compulsory experience in the capital city. Neri&Hu’s approach to the architectural renovation and interior design of an Automobile Service Center in Beijing attempts to recapture the allure and magic that was once associated with cars. Along with a café and offices, the project as a whole is conceived as a workshop space, partly raw and partly refined, it is activated throughout with the energy and spirit of the industrial era.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: The Garage
  • Location: 11 Hepingli South Street, Dongcheng Area, Beijing, China
  • Photography: Pedro Pegenaute and Xia Zhi
  • Principals: Lyndon Neri & Rossana Hu
  • Senior associate, architecture: Nellie Yang
  • Project manager: Jerry Guo
  • Senior associate, product design: Brian Lo
  • Associate, product design: Nicolas Fardet
  • Associate, graphic design: Christine Neri
  • Senior graphic designer: Siwei Ren
  • Graphic designer: Haiou Xin
  • Gross Area: 2680sqm
  • Design Period: February 2014 – July 2016

(more…)

Eden McCallum in London, England by Align

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Caroline Collett PR Ltd

The Space:

The location for the new offices is a 8,715 sq ft single-storey space on 5th floor of a newly-redeveloped Crown Estates building, facing onto Air Street (where entrance is located) and Glasshouse Street – just minutes from Piccadilly Circus. The premises benefit from great natural light, with windows the full length of both sides, plus a sympathetic base-build delivered by the landlord’s architects, featuring limed oak and good quality architectural lighting.

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

  • Architects: Align
  • Project: Eden McCallum
  • Location: London, England
  • Photography: Kate Berry
  • Main contractor: Virtus

(more…)

Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighbouring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Image Courtesy © Isochrom

Image Courtesy © Isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Headquarter Post AG
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: Isochrom
  • Client: Austrian Mail Courier Post AG
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Peter Hundt, Michal Bugan, Chloe Priou, Karolina Wolny
  • Size: 48000 m2
  • Year: 2012-2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy