Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Nansha Kingboard Free Trade Zone in Guangzhou, China by Aedas

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Aedas

Nansha Kingboard Free Trade Zone Mixed-use Project, designed by Aedas, is located in Guangzhou, the starting point of the ancient Maritime Silk Road. The site is an elongated, irregular-shaped plot with fantastic views of the Jiaomen River and Phoenix Lake.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Nansha Kingboard Free Trade Zone
  • Location: Guangzhou, China
  • Client: Guangzhou Zhanying Property Co., Ltd.
  • Director: Ken Wai
  • Gross floor area: 80,762 sqm
  • Completion year: 2020

(more…)

Anatolia Tiles in Izmir, Turkey by IGLO Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: IGLO Architects

Anatolia Tiles is a Canadian Company who imports ceramic tiles they got produced in Europe and Turkey and sell them in Canadian market. Recently they decided to sell their products in the U.S. market as well, especially in southern part of U.S.A. As a result of their strategic plans they decided to build a logistic center in Aliaga -Izmir/TURKEY as direct sea transport from south of Turkey to Southern U.S.A came out to be much cheaper than TIR transport.

The company has 10 similar logistic buildings in Canada, thus they are used to working with architects and they were in the expectation of a similar design approach in their new building as in their existing buildings.

Image Courtesy © IGLO Architects

  • Architects: IGLO Architects
  • Project: Anatolia Tiles
  • Location: Izmir, Turkey
  • Client: Anatolia Tile & Stone Inc.
  • Team: Zafer KAROGLU, Yildirim GIGI, Zeycan Gokce ABAY, Dilara BOZKALE, Ayse PEK, Pinar KOMURCU
  • Project Area: 6250 sqm
  • Project Start Date: January 2016
  • Project Completion Date: October 2017
  • Construction Date: Ongoing

(more…)

AB MEDICA Headquarters in Milan, Italy by DEGW + Giuseppe Tortato

Friday, February 24th, 2017

Article source: DEGW

Offices are not usually designed inside a speedboat, but that is the metaphor chosen for the new headquarters of AB Medica in Cerro Maggiore, a project by Giuseppe Tortato. Specialists in developing and marketing sophisticated robots for medical purposes and DNA analyses, AB Medica opened its new headquarters in 2015 inside an “iconic” building in a suburban setting close to the high-speed Milan-Varese motorway, which is inspired by the distinctive shapes and forms of super-fast speedboats. Starting with a dynamically streamlined work of architecture that is also intended to embody the owner’s corporate philosophy based around innovation, AB Medica commissioned DEGW to design a new Space Planning and Interior Design project suitable for an unusual layout (partly due to constraints associated with an elongated triangular building lot) and capable of optimising all the spaces: a project, whose various operating levels encompass approximately 2000 m² of offices over an overall area of 9000 m² serving about 130 people, mainly focusing on the reception areas, ground-floor canteen and waiting area, first-floor client/meeting area and second-floor executive area and offices.

Image Courtesy © Dario Tettamanzi

  • Architects: DEGW + Giuseppe Tortato
  • Project: AB MEDICA Headquarters
  • Location: Cerro Maggiore (Milan) Via Kennedy 10, Italy
  • Photography: Dario Tettamanzi
  • Client: AB Medica spa
  • Built-on area: 9000 sq.m (2000 sq.m of office space)
  • Completion date: 2015

(more…)

Astro Tower in Brussels, Belgium by Estudio Lamela

Friday, February 24th, 2017

Article source: Estudio Lamela

Today the Astro Tower in Brussels (Belgium) is presented, which after its renovationled by Estudio Lamela and its Belgianpartners Altiplan Architects—becomes Europe’s tallest green building in terms of energy consumption and savings. The project represents the profoundrefurbishment of an icon of the city to respond to the requirements of sustainability required by a 21st century city. At the same time, it renews the skyline of the city. “When we won the contest in 2010, we opted forcompletely rehabilitating the building from the original structure and preserving its essence. To do this, we replaced the facades with others that provide more luminosity and, more importantly, we gained the energy control of the tower, affirms Carlos Lamela, director of Estudio Lamela.

Image Courtesy © George de Kinder

  • Architects: Estudio Lamela
  • Project: Astro Tower
  • Location: 1210 SaintJosse-ten-Noode, Brussels, Belgium
  • Photography: George de Kinder
  • Client: FG EURO GREEN 1 SA / until March 2016: BANCO SANTANDER
  • TenantActiris
  • Partner: Altiplan Architects
  • Budget: € 55 million
  • Surface area: 52,600 m2
  • Project Dates: 2010-2016

(more…)

ZDA STUDIO in Orzinuovi, Italy by zupelli design architettura: ZDA

Friday, February 24th, 2017

Article source: zupelli design architettura: ZDA

The Studio realized according to criterion of balance and simplicity. That’s reflects the ZDA modus operandi.

On the first floor we find a room for the preliminary research of materials and the subsequent assembly. Here take shape the first tangible traces of a project, through the construction of maquettes, models of study and mood boards.

Image Courtesy © Matteo Sturla, Ezio Zupelli

  • Architects: zupelli design architettura: ZDA
  • Project: ZDA STUDIO
  • Location: Orzinuovi (Bs), Italy
  • Photography: Matteo Sturla, Ezio Zupelli
  • Partner: Artemide, Floss, Glass Italia, Venini, Vitra
  • Surface: 70 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Campus SFR (SFR Headquarters) in Saint-Denis, France by Jean-Paul Viguier et Associés

Friday, February 24th, 2017

Article source: Jean-Paul Viguier et Associés 

The new head office for SFR will bring together some 8500 staff who are currently dispersed between 4 sites in the Paris area. The project is conceived as a campus, with offices, a conference centre, restaurants, a sports hall and fitness centre and numerous gardens.

The new 130,000 sq m SFR headquarters in the Landy-Pleyel ZAC (mixed development zone) boasts nearly 8,500 employee workstations.

Image Courtesy © Eric Sempé

  • Architects: Jean-Paul Viguier et Associés
  • Project: Campus SFR (SFR Headquarters)
  • Location: Saint-Denis, France
  • Photography: Eric Sempé
  • Client: SFR
  • Developper: Vinci Immobilier Promotion
  • Technical Studies: SETEC Bâtiment
  • Technical studies (facades): EPP France
  • Lighting: Seul Soleil
  • Total Surface Area: 135, 000 square meters
  • Date of completion: 2013 (Phase 1), 2015 (phase 2)

(more…)

Slack’s new NYC headquarters in USA by Snøhetta

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Snøhetta 

Slack is the fastest-growing workplace software in the world. With over 6 million active weekly users, the intra-office messaging system is revolutionizing the way teams communicate around the globe. For the startup’s New York City headquarters, Snøhetta retrofitted a 12,000 SF space on the top floor of an 1880’s landmarked building in Lower Manhattan’s NoHo/East Village neighborhood to provide a versatile, sunlight-filled office. The design of each of Slack’s offices around the world aims to integrate elements of their local context, and Snøhetta’s design for Slack’s new NYC space is inspired by the city’s distinctive urban courtyards. Drawing inspiration from interior parkscapes like Paley Park, bamboo plants provide natural privacy screens and energize the space with greenery. Four existing skylights with enlarged, splayed ceilings dramatically increase the incidence of natural daylight deep into the space and the pocket courtyards beneath them.

Image Courtesy © Michael Grimm

  • Architects: Snøhetta
  • Project: Slack’s new NYC headquarters
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Grimm
  • Design Team: Anne-Rachel Schiffmann, Vanessa Kassabian, Aaron Dorf, Rikard Jaucis, Craig Dykers
  • Owners Rep: Gardiner & Theobald
  • Construction Manager: SPK Lewis Inc.
  • MEP Engineer: CFS Engineering
  • Lighting Consultants: Kugler Ning
  • Acoustic Consultants: Cerami &Associates
  • Structural Engineer: Robert Silman
  • Furniture Consultants: Benhar Interiors

(more…)

Beates in Barcelona, Spain by Nook Architects with Byn Studio

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: Nook Architects 

The architectural refurbishment of this commercial ground floor space was conditioned for the needs of its new use, a design studio and concept store in what had been for the past few decades an archive and educational space.

The commercial space is located on the ground floor of a residential building built in the year 1900 in Barcelona’s Ciutat Vella, the Old Quarter.  The building’s entry and central staircase, which is ventilated through an adjacent patio, is accessed directly from a square.  This results in a U-shaped ground floor that wraps around the patio and central staircase.

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

(more…)

FB Office in Lisbon, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

The office is materialized from the transformation of two independent commercial space in a single physically connected one. Apparently in an unnatural way, the resulting unified space is re-divided in three with distinct identities. Two different work spaces in opposite sides and a transition passage that regulates the hierarchical and functional relation between them.

Image Courtesy © WAATAA_we are all together around architecture

(more…)

De Cecco Headquarters in Pescara, Italy by Studio FUKSAS

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Studio FUKSAS 

The De Cecco Headquarters are an architectural landmark rising above an area of considerable town development. Two “edifices” linked by staircases and lifts, stand distinctly separate one on top of the other. The elevations of the cube-shaped lower part feature floor-to-ceiling glazing which hollows and lightens the sense of volume.

Image Courtesy © Moreno Maggi

  • Architects: Studio FUKSAS (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: De Cecco Headquarters
  • Location: Via A. Volta, Pescara, Italy
  • Photography: Moreno Maggi and Gianmarco Chieregato
  • Client: De Cecco SpA
  • General coordination and safety, engineering and space planning: Progetto CMR, Milan
  • Structures: Studio Engineer Toniolo, Sirmione (BS)
  • Fire prevention: Architect Di Fazio, Pescara
  • Fire protection of structures: Engineer Pustorino, Livorno
  • Cost: 20,000,000 Euros
  • Area: 6,300 sq. m.
  • Period: 2001-2008

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise