Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Parabolic Plywood Office in Tangerang, Indonesia by RAW Architecture

Sunday, February 12th, 2017

Article source: RAW Architecture

Located in Alam Sutera, Tangerang, as it completed in 2016, Puncak Keemasan Group Office occupies 2.450 sqm of built area. The building is intended as office for several companies, which is a noticeable challenge in programming scheme. As part of given solution, the design proposes permeable transition to create unifying ambience with structural parabolic shape made by plywood while maintaining separation inside each chamber. Material that used as main language is plywood that covered almost all interior office. The result is jungle-like hall which connect every room with tree bookshelf and library as its main hub.

Image Courtesy © RAW Architecture

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Parabolic Plywood Office
  • Location: Tangerang, Indonesia
  • Software used: nanoCAD

(more…)

Hammerl Immobilien in Vienna, Austria by destilat Architecture+Design

Thursday, February 9th, 2017

Article source: Destilat Architecture+Design

destilat developed a custom-made interior design concept for Hammerl Immobilien Management GmbH’s new offices.

This new office layout meets all of the project’s diverse requirements: maximum storage space to access and file documents as quickly as possible was combined with workstations which support and improve communication as well as teamwork.

Image Courtesy © destilat/Harald Hatschenberger

  • Architects: destilat Architecture+Design
  • Project: Hammerl Immobilien
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: destilat/Harald Hatschenberger
  • Team: Harald Hatschenberger, Thomas Neuber, Magdalena Haas, Isabel Tendero

(more…)

House Parts Office in Beijing, China by People’s Architecture Office

Thursday, February 9th, 2017

Article source: People’s Architecture Office

Headquartered in Beijing, Xiaozhu commissioned People’s Architecture Office and People’s Industrial Design Office to design House Parts Office, their latest office space located in the city’s hi-tech center. Xiaozhu (literally ‘small pig’ but homophonous with ‘short stay’) is a peer-to-peer housing rental website. The startup is China’s rival to Airbnb and part of the country’s new ‘shared economy’.

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: House Parts Office
  • Location: Beijing, China
  • Client:  xiaozhu.com
  • Principal: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Jiang Hao, Zhang Zhen, Amy Song, Ren Depei, Chen Yihuai
  • Area: 350 sqm
  • Completion: July. 2016

(more…)

Charles Malis in Brussels, Belgium by LD2 architecture + Stéphanie Willocx Architecte + MAMOUT architectes

Thursday, February 9th, 2017

Article source: MAMOUT architectes 

The building is located in Molenbeek-Saint-Jean, a multicultural and dense municipality situated in the north part of Brussels, Belgium

The assignment for the competition was to transform an industrial site into a local city-hall branch including a waiting room, 12 counters and administration offices. The existing building used to be part of a complex for the production of cigarettes, which has been largely demolished in the past decades. Nowadays only two volumes remain along the rue Charles Malis.

Image Courtesy © studio fiftyfifty

  • Architects: LD2 architecture + Stéphanie Willocx Architecte + MAMOUT architectes
  • Project: Charles Malis
  • Location: rue Charles Malis 40, Molenbeek-Saint-Jean 1080, Brussels, Belgium
  • Photography: studio fiftyfifty
  • Software used: Autocad
  • Client: Municipality of Molenbeek-Saint-Jean
  • Owner: Municipality of Molenbeek-Saint-Jean
  • Structure: MOBAT Engineering
  • Techniques: GTD Engineering
  • Construction Company: Gillion construct
  • Gross area: 990m²
  • Construction time: 2015-2016

(more…)

Hexoffice in Istanbul, Turkey by Slash Architects and Arkizon Architects

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: pRchitect communications consultancy

The Hexoffice Building is situated in Gayrettepe, one of the developing business sites. The goal is to create an innovative A plus building in the existing building pattern of the area. The main approach to design the building aims to separate the circulation and office area both in terms of mass proportions and facade. The circulation and service areas of the building are situated on the west side by occupying as minimum space as possible and creating maximum space for the office usage. The building has double facade mesh which creates controlled lighting of the office areas whereas the circulation and service areas are closed with an opaque facade. The green terraces located in every floor of the building increases the happiness of the employees and tears the pattern of the facade.

Image Courtesy © Slash Architects and Arkizon Architects

  • ArchitectsSlash Architects and Arkizon Architects
  • Project: Hexoffice (Office building, 1300m2)
  • Location: Gayrettepe, Istanbul, Turkey
  • Year: 2014
  • Status: Concept project

(more…)

Orjin Maslak Plaza in Istanbul, Turkey by slapa oberholz pszczulny | architekten

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: slapa oberholz pszczulny | architekten

Located on the European side of Istanbul , the Maslak quarter is one of the most important business districts of the metropolis. Here slapa oberholz pszczulny | sop architekten has built the Orjin Maslak Plaza, a high-rise office block of the highest standards.

Besides office space, the 16-storey building also offers a food court, conference centre and several retail units on the ground floor and its two basements – ideal for meeting the high demand for such services locally. The office levels are highly flexible and can accommodate all the usual forms of office organisation, including individual, shared and open-plan offices.

Image Courtesy © Alcan Aktürk

  • Architects: slapa oberholz pszczulny | architekten
  • Project: Orjin Maslak Plaza
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Photography: Alcan Aktürk
  • Developer: Orta Gayrimenkul Yatirim Yonetimi
  • Team: Wolfgang Marcour, Sebastian Reinehr
  • GFA: ca. 50,000 m² above ground, ca. 50.000m² ui.
  • Completion: 2014

(more…)

Marne-la-Vallée University Library in Paris, France by Beckmann-N’Thépé

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Beckmann-N’Thépé

Future heart and social area of the Marne-la-Vallée university campus, the new central library has the significant advantage of being located on an outstanding site: the Ferme de la Haute Maison. Dating from the 17th century, this \”historic\” site endows the building with a strategic role. Its identity does not just stem from the quality of the constructions: the surrounding moat, which extends into a water garden, and the central courtyard which becomes the main parvis, are two federating components of this site, generating a special emotion.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé
  • Project: Marne-la-Vallée University Library
  • Location: Marne-la-Vallée, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Client: Marne-la-Vallée University (Marne-la-Vallée –77, France)
  • Client Assistance: AURIS (Boulogne Billancourt – 92, France)
  • Project manager: Hélène Méhats
  • Architects: Fabio Cummaudo, Wilfried Daufy, Anne-Catherine Dufros, Marc Durand, Nicolas Gaudard, Thamila Hamiti, David Malaval, David Tajchman, Frédéric Taupin
  • Assistant architects: Amélie Authier, Maïté Dupont, Li Fang, Linna Lay, Laetitia Pignol

(more…)

Round Robin in Ramat Gan, Israel by ROY DAVID STUDIO

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: ROY DAVID STUDIO

Round Robin is a fresh technological innovation hub specializing in software. They partner with leading companies and co-found promising start-ups. From games to websites, the studio functions like a tightly knitted platform where the customers get way more than what their bargained for.

As the team started getting bigger, Round Robin partnered with Roy David Architecture Studio to design their new 1200 sqm office space offices located in the Stock Exchange District, Ramat Gan, Israel.

Image Courtesy © ROY DAVID STUDIO

  • Architects: ROY DAVID STUDIO
  • Project: Round Robin
  • Location: Stock Exchange District, Ramat Gan, Israel
  • Client: Round Robin
  • Size: 1,200 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Tour & Taxis in Brussels, Belgium by Vincent Callebaut Architectures

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Vincent Callebaut Architectures

1. TOUR ET TAXIS: TOWARDS A MIXED-USE ECO-NEIGHBORHOOD

Whereas most developing countries can write their future starting from a blank slate, European cities face the challenge of transforming their built heritage to secure their energy, social and economic transition towards post-carbon, circular and interdependent urban living.

It means being determined to act as forward thinkers, and to bring our new project “Tour & Taxis” into the 21st century in terms of uses, technological progress, social innovation, and sustainable building principles. Today’s architecture is capable of implementing “energy solidarity” between a piece of architectural heritage — industrial in this case — and a contemporary project. The latter provides the necessary energy to the former by integrating renewable energies, thus limiting carbon emissions as recommended by the COP 21.

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

  • Architects: Vincent Callebaut Architectures
  • Project: Tour & Taxis
  • Location: Tour & Taxis, Brussels, Belgium
  • Client: Extensa, T&T Project S.A.
  • Program: 85 000 M² Housing (Zone B) + 50 000 M² Office + Retail + Leisure (Gare Maritime)
  • Surface Area: 135 000 M²
  • Status : W.I.P.

(more…)

Courtyard by the West Sea in Beijing, China by META-PROJECT

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: META-PROJECT 

Unlike the introverted quality of the traditional courtyard house, the owner of this site asked for a variety of mix-use program, including tea house, dinning, party space, office, meeting, as well as dwelling and entertainment. Thecontemporary and sometime “public” program opened up the courtyard to become “extraverted”, so as to induce more human interactions. These required us to break the general understanding of the courtyard as an enclosed typology by introducing the experience of “meandering in the hutongs” into the courtyard, and the interventional approach was derived from the unfolding spatial narrative of hutong life.

West Elevation, Image Courtesy © Su Chen and Chun Fang

  • Architects: META-PROJECT
  • Project: Courtyard by the West Sea
  • Location: West Sea, Beijing, China
  • Photography: Su Chen and Chun Fang
  • Design Team: Wang Shuo, Zhang Jing, Yaping Wu, Yin Cheng, Qianqian Chang, Han Wang, Guowei Zhang, Tian Lan
  • Lighting Consultant: Xiaowei Han
  • Area: 800 m2
  • Date: April, 2013 – October, 2013
  • Status: Construction Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy