Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Amsterdam Symphony Office in Netherlands by Serge Schoemaker Architects

Friday, April 17th, 2015

Article source: Serge Schoemaker Architects

The Amsterdam Symphony Office comprises the new subsidiary office for an international reinsurer in the Netherlands. The office is located on the fifth floor of the prestigious Symphony complex at Zuidas in Amsterdam.

Image Courtesy © Raoul Kramer

Image Courtesy © Raoul Kramer

  • Architects: Serge Schoemaker Architects
  • Project: Amsterdam Symphony Office
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Raoul Kramer
  • Team: Serge Schoemaker, Beatrice Nespega
  • Gross Floor Area: 350 m2
  • Status: Completed (2014)

(more…)

The “Brain of Brian” Floating Office Barge in Penryn, England by Marraum Architecture

Thursday, April 16th, 2015

Article source: Marraum Architecture

Brief:

Robotmother wanted an office space for their operations including maintenance space for Miles who looks after all the maintenance of Jubilee Wharf, accommodation for bands playing at Peapods Cafe, compost toilet with poo tanks in the hull, wood chip boiler, office space with separate meeting room and mezzanine level for Peapods admin. All highly insulated.

Image Courtesy © Marraum Architecture

Image Courtesy © Marraum Architecture

  • Architects: Marraum Architecture
  • Project: The “Brain of Brian” Floating Office Barge
  • Location: Penryn,Cornwall, England
  • Photography: Hugh Hastings
  • Software used: Vectorworks
  • Budget: Collaboration: Mark & Loz Shipwrights, Eleanor Bell

(more…)

MUSUBI in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

Yamada Sen-I Co., Ltd. is a furoshiki (wrapping cloth) manufacturer based in Kyoto and we performed the renovations for their directly-managed official shop; “Musubi.” Since the store is located in a quiet area of Harajuku, Tokyo, deliverable included a space to showcase the furoshiki designs on sale by increasing available store space and improving the visibility of the store’s interior.

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: MUSUBI
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Fuminari Yoshitsugu
  • Credit: Graphics: TAKAIYAMA
  • Total floor area: 87.91m2
  • Design period: 2014.06-2015.02
  • Construction period: 2015.02-2015.03

(more…)

Sin El Fil in Beirut, Lebanon by SOMA Architects

Thursday, April 9th, 2015

Article source: SOMA Architects

The three volumes of the mixed use compound are situated in Sin el Fil, Lebanon, near an important junction of highways and major roadways to the East of Beirut. The site also provides panoramic views toward the center of Beirut to the East and to the mountains to the West. In order to take advantage of this unique location, and the panoramic views, the project is conceived as three volumes arrayed about a central focal point in the center of the site. Each volume is in turn chamfered toward the outside, creating terraces toward their respective views, while on the ground floor, the buildings chamfer in, creating impressive cantilevers and freeing up large areas of outdoor space. The building directly along the highway serves as an office tower with a large retail base extending along the highway, while the other two buildings provide apartments. This positioning creates three basic outdoor spaces: one for a public drop odd, one for a private drop off, and a third used as a playground and collective garden space.

Image Courtesy © SOMA

Image Courtesy © SOMA

  • Architects: SOMA Architects
  • Project: Sin El Fil
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Principal: Michel Abboud
  • Lead Designers: Fady Stefan
  • Key Staff: Leo Sguera, Wissam Salameh, Steven Townsend, Kamil Czarnecki, Adel Dagher, Therese Makhlouf, Carla Saad
  • Status: In Construction
  • Building Type: Residential, Office, Commercial
  • Gross Floor Area: 17,000 Square Meters

(more…)

L+C | Showroom in Monterotondo (RM), Italy by Officina di Architettura

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: Officina di Architettura 

The project involves to complete redesign of prefabricated building interior, to present new collections included furnishings offered by client company. Mainly the idea is to distribute the locations along a “promenade” characterized by an articulated path in order to break the characteristics of rigidity and symmetry of building spaces. The project, led by “light design solutions” like a ceilings, lighting, contrasts of material and color, as well as optimize the available space, allows at the visitor to enjoy endless perspectives and infinite points of view on the showroom.

Image Courtesy © Officina di Architettura

Image Courtesy © Officina di Architettura

  • Architects: Officina di Architettura
  • Project: L+C | Showroom
  • Location: Monterotondo (RM), Italy
  • Year: 2014
  • Client: LAS+COSMA
  • Type: Office – Retail
  • Status: Completed
  • Design Team: Monica Merlotti (partner in charge), Federico Novi, Emma Barzotti

(more…)

El Domo de Tampiquito in Monterrey, Mexico by Arquidromo

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Arquidromo

The program of this rental property is conformed by offices on its first two levels and a residential loft on its upper floor. This programmatic and commercial concept was formulated with an end-user in mind: a young and single entrepreneur.  A young entrepreneur who doesn’t count with the economic resources to acquire a house yet and also needs an office workspace for his start-up business.

Image Courtesy © Arquidromo

Image Courtesy © Arquidromo

  • Architects: Arquidromo
  • Project: El Domo de Tampiquito
  • Location: Monterrey, Mexico

(more…)

Bank of Albania Headquarters Renovation and Extension by Petreschi Architects

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Petreschi Architects

The project, as the result of an international competition, consists of both the total renovation and restoration of the existing historic Central Bank of Albania, designed by Vittorio Ballio Morpurgo in 1934-36, and the construction of a new building. It includes the new Numismatic Museum, a new conference hall for 150 persons, offices, meetings room, an internal gallery, a roof garden and an underground four-levels parking.

Image Courtesy © Petreschi Architects

Image Courtesy © Petreschi Architects

  • Architects: Petreschi Architects 
  • Project: Bank of Albania Headquarters Renovation and Extension
  • Location: Albania

(more…)

Rabbit’s Tale Office in BANGKOK, THAILAND by Tidtang Studio Co.,Ltd.

Friday, March 20th, 2015

Article source: Tidtang Studio Co.,Ltd.

Rabbit’s Tale, one of the most enthusiastic and fast-growing digital marketing agency based in Bangkok, required tidtang studio to create a unique office that gives a sense of modernity. First, we figured out that the area, which is a former two-stories penthouse, is limited by the spiral stairs setting in the heart of the space. We then decided to use this staircase to centralize the rest limited space altogether.

Image Courtesy © KETSIREE WONGWAN

Image Courtesy © KETSIREE WONGWAN

  • Architects: Tidtang Studio Co.,Ltd.
  • Project: Rabbit’s Tale Office
  • Location: 20TH FLOOR, PIYA PLACE, PHLOEN CHIT, BANGKOK, THAILAND, 10330
  • Photography: KETSIREE WONGWAN
  • OWNER: RABBIT’S TALE CO.,LTD
  • AREA: 260 SQ.M.
  • CONTRACTOR: SARAN NAVARAJ
  • COST: 3,000,000 BAHT (100,000 US$)
  • STATUS: COMPLETED
  • YEAR: 2013

(more…)

Hannam-Dong HANDS Corporation Headquarters in Seoul, Korea by THE_SYSTEM LAB

Friday, March 20th, 2015

Article source: THE_SYSTEM LAB

The relationship between the urban landscapes.
The building is located on 104 Hannam Blvd., which connects the Tunnel 2 and Hannam Bridge. As one of the streets with the most traffic congestion, it has defined the characteristic of the site. Even though the project is a small building, defining the urban landscape was the question and it became the starting point for the plan. In conclusion, the visual interaction between the users in the building and those, people in the car, on the street during traffic congestion’s was explored. The facade, which mostly composes the urban scenery, does not allow any visual communication between the pedestrians nor the vehicles. This project is to depart from the unilateral communication where only the users in the building are allowed to look out. The natural, visual communication between the environment (pedestrians, residents) and the architecture will reevaluate the characteristics of the architectures that comprise the urban landscape.

Image Courtesy © Yongkwan Kim

Image Courtesy © Yongkwan Kim

  • Architects: THE_SYSTEM LAB
  • Project: Hannam-Dong HANDS Corporation Headquarters
  • Location: 104, Hannam-daero, Yongsan-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Yongkwan Kim
  • Design: Chanjoong Kim
  • Design team: Choonglyeol Lee, Sanghyun Park, Jongkil Kim, Jinchul Choi
  • Client: HANDS CORPORATION Ltd
  • Structural engineer: THE KUJO Co., Ltd (more…)

HELIOS, home to the French National Solar Energy Institute (INES) in Chambéry, France by Atelier Michel Rémon + Agence Frédéric Nicolas

Thursday, March 19th, 2015

Article source: Atelier Michel Rémon + Agence Frédéric Nicolas

Located at the southern end of the Savoie Technolac science and technology park in the city of Chambéry, HELIOS is home to the head offices of the National Solar Energy Institute (INES) whose aim is to promote the development of solar energy. Delivered in December 2013, the building houses the institute’s laboratories, the directors’ offices, as well as the administrative services and training department, covering an area of 7,500 sq.m. The building, which is home to all the divisions working to promote and develop solar energy, showcases the design and implementation of these new concepts and techniques. The energy requirements listed in the 2007 call for tender were used as the driving force behind the project.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: Atelier Michel Rémon + Agence Frédéric Nicolas
  • Project: HELIOS, home to the French National Solar Energy Institute (INES)
  • Location: Avenue du Lac Léman, Bourget du Lac, Chambéry (73), France  
  • Photography: Mathieu Ducros
  • PROJECT NAME: HELIOS, Direction et laboratoires de l’Institut National de l’Énergie Solaire à Chambéry sur le site Savoie Technolac (the INES head offices and laboratories in Chambéry at the Savoie Technolac science and technology park)
  • Head architect: Michel Rémon
  • Associate architect: Frédéric Nicolas
  • PROJECT OWNER: Conseil Général de Savoie

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy