Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

99C in Cape Town, South Africa by Inhouse Brand Architects

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Inhouse Brand Architects

When Inhouse Brand Architects was approached to create the new Cape Town offices of top local advertising agency 99c, its interior design team used the opportunity to produce an extraordinary – yet more efficient – work environment that sounds the death knell of the conventional office.

Inhouse approached the design process with several key goals, the first, being to enhance the already spectacular site. The 3000 square meter premises occupy the top three levels of the Atlantic Centre, a new office development on Cape Town’s eastern foreshore. There is a magnificent double-volume interior partly broken by a mezzanine level, and one floor below. Fantastic views wrap around the building, taking in the harbour and Devil’s Peak. Being as yet unoccupied, it was an empty shell to start with… Inhouse’s second goal was to create a fully functioning environment to suit the client’s daily business needs; and the third, was to reflect the creative nature of the agency and its employees.

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

(more…)

In and between boxes: Atelier Peter Fong in Guangzhou, China by Lukstudio

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Sunshine PR

Located in a residential neighborhood next to the Tianhe district in central Guangzhou, Atelier Peter Fong by Lukstudio revives an empty corner lot into both an office and a cafe. Through a series of clean white volumes, the design purifies the existing chaotic site to create a calm yet inviting atmosphere.

Image Courtesy © Dirk Weiblen

Image Courtesy © Dirk Weiblen

  • Architects: Lukstudio
  • Project: In and between boxes: Atelier Peter Fong
  • Location: No. 42 Huakang Street, Tianhe District, Guangzhou, China
  • Photography: Dirk Weiblen
  • Design team: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Jin Hong Cai, Shanyun Huang
  • Graphic design: Evelyn Chiu
  • Furniture: Emeco, Hay, Muuto, Paustian, Peixin
  • Lighting: Bentu, Flos, Tons
  • Net area: 250 sqm
  • Design: July – November 2015
  • Construction: Feb -September 2016

(more…)

Oasia Hotel Downtown in Singapore by WOHA

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: WOHA 

A verdant tower of green in the heart of Singapore’s dense Central Business District (CBD), Oasia Hotel Downtown is a prototype of land use intensification for the urban tropics. Unlike the sleek and sealed skyscrapers that evolved out of the temperate west, this tropical “living tower” offers an alternative image to the sleek technology of the genre.

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

  • Architects: WOHA (Wong Mun Summ, Richard Hassell, Phua Hong Wei, Bernard Lee, Kim Young Beom, Evelyn Ng, Christina Ong, Huang Yue, Larissa Tan, Chen Shunann, Iyan Mulyadi, Oscar Korintus, Victoria Meadows, Simopoulou Olympia Konstantinou, Donovan Soon, Ang Chow Hwee, Dennis Kwek)
  • Project: Oasia Hotel Downtown
  • Location: 100 Peck Seah Street, Singapore 079333
  • Photography: K. Kopter and Patrick Bingham-Hall
  • Client: Far East SOHO Pte Ltd
  • Interior Design: Studio Patricia Urquiola
  • Mechanical & Electrical Engr: Rankine & Hill (S) Pte Ltd
  • Civil & Structural Engr: KTP Consultants Pte Ltd
  • Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall
  • Landscape Consultant: Sitetectonix Pte Ltd
  • Irrigation Consultant: Christensen Irrigation (Singapore) Pte Ltd
  • Lighting Consultant: Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd, The Lightbox Pte Ltd
  • Signage Consultant: UDS Design Pte Ltd
  • Land Surveyor: How Huai Hoon Surveyors
  • Main Contractor: Woh Hup (Private) Ltd
  • Project Cost: S$138 million (estimate)

(more…)

The Rock in Ámsterdam, Netherlands by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

The Erick van Egeraat office tower is part of an expressive high rise urban development, south of Amsterdam, named Zuid As. Located in the proximity of the city centre and with direct access to the urban network of public transport and highways, the project incorporates the potential of this unique location. The ambitious programming of a lively, high-density mixture of offices, housing, retail and public space, designed by nine international architects, all contribute to an exceptional development of metropolitan scale.

Image Courtesy © J Collingridge

Image Courtesy © J Collingridge

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: The Rock
  • Location: Ámsterdam, Netherlands
  • Photography: J Collingridge, Christian Richters

(more…)

Milanofiori Business Park in Milan, Italy by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

Businesspark Milanofiori North, addresses the rising demand for high quality, yet affordable offices in Milan. The area is a self-contained entity comprising 218000 m2 of gross floor area and offering a variety of functions including offices, housing, commercial, retail and leisure facilities, a cinema and a hotel. Special attention was paid to energy efficiency, the use of renewable energy and applying local materials, thus reducing the need for transportation and carbon emission. The Milanofiori North development territory acts as the new southern gateway to Milan. It is situated alongside the A7 motorway and is linked to Milan’s metropolitan railway network.

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: Milanofiori Business Park
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Maurizio Bianchi

(more…)

Tax Consultancy Office in Vienna, Austria by Söhne & Partner architects

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Söhne & Partner architects

Often, the most exciting thing to see when entering a tax consultancy office it the latest edition of a law book. For one renowned tax consultancy office these days are over: it transforms its reception into a welcoming, comfortable lobby.

While planning the reconstruction of the entire office space, the redesign of the reception and the meeting rooms was announced in a small architectural competition. We were able to convince the jury of our unusual design, which so far has been particularly popular with high-class hotels. Now we are able to implement our ideas of an unconventional tax consultancy design in the look of a feel-good hotel lobby.

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

 

(more…)

The First Modern Mass Timber Office in Minneapolis by MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE

Friday, December 23rd, 2016

Article source: v2com

Designed by Vancouver based Michael Green Architecture (MGA) in conjunction with Architect-of-Record DLR Group, the seven storey office building in Minneapolis’ North Loop neighbourhood is the largest mass timber building in the United States.

When Hines approached MGA with this exciting project they envisioned T3 as a unique model of new-office building; an opportunity to offer a modern interpretation of the robust character of historic wood, brick, stone, and steel buildings with the additional benefits of state of the art amenities, environmental performance, and technical capability.

Image Courtesy © Ema Peter

Image Courtesy © Ema Peter

  • Architects: MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE
  • Project: The First Modern Mass Timber Office
  • Location: Minneapolis, Minnesota, United States
  • Photography: Ema Peter

(more…)

WDR crossmedia house in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: HOLODECK architects

The crossmedia house (built in the 1970is) of the Westdeutscher Rundfunk WDR is located in the historical center of Cologne at the Tunisstrasse. We reduced and arranged the building mass due to a new urban evaluation. The restructuring is based on 637 permanent loft working spaces, arranged around open green atrium. The concept supports everywhere nature light and different zones (working, communication, relaxing) in a high flexible structure.

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: WDR crossmedia house
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: HOLODECK architects isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Adam Myczkowski, Isabel Gares Sala, Hannes Zergoi, Marcel Schwab
  • Client: Westdeutscher Rundfunk WDR, Cologne
  • Size: 21000 m2
  • Year: 2015

(more…)

Brightlands Smart Service Campus in Heerlen, Netherlands by DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT 

Office building redesigned into vibrant meeting place

A former ABP [pension fund] office building dating from 1977 is now a breeding ground for education, research and entrepreneurship. Diederendirrix architecture & urban development and Van Eijk & Van der Lubbe designed the Brightlands Smart Service Campus in Heerlen. The building got a new entrance and two floors were redesigned into ‘community floor’. It is the perfect place to meet and work together in the building.

Image Courtesy © Arthur Bagen

Image Courtesy © Arthur Bagen

(more…)

Headquarter SVA in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: HOLODECK architects

The headquarter of the main association of the Austrian Social Insurance Fund is located in the third district, at Erdbergstrasse. The Wittgensteinhaus, the Rochusmarkt and the Grete Jostpark are important cultural buildings and urban areas arranged during site construction in 70s. In this high-quality context, we carefully place a spatial composition of the landscape park and building cubature. The vertical slice is proportionally supplemented by a horizontal slab and integrated the existing landscape park spatially and functionally. The inviting ground floor zone reaches the users and visitors over the extensive open space with shade-spreading trees or over the entrance along the Kundmanngasse. The naturally exposed hall provides a clear orientation and access to the areas.

Image Courtesy © isochrom

Image Courtesy © isochrom

  • Architects: HOLODECK architects (Tomasz Padlo)
  • Project: Headquarter SVA
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Johannes Müller, Jana Chlupova, Vidosava Petrovic, Marcel Schwab
  • Client: Austrian Social Insurance Fund, Vienna
  • Size: 19100 m2
  • Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise