Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Eden McCallum in London, England by Align

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Caroline Collett PR Ltd

The Space:

The location for the new offices is a 8,715 sq ft single-storey space on 5th floor of a newly-redeveloped Crown Estates building, facing onto Air Street (where entrance is located) and Glasshouse Street – just minutes from Piccadilly Circus. The premises benefit from great natural light, with windows the full length of both sides, plus a sympathetic base-build delivered by the landlord’s architects, featuring limed oak and good quality architectural lighting.

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

  • Architects: Align
  • Project: Eden McCallum
  • Location: London, England
  • Photography: Kate Berry
  • Main contractor: Virtus

(more…)

Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighbouring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Image Courtesy © Isochrom

Image Courtesy © Isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Headquarter Post AG
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: Isochrom
  • Client: Austrian Mail Courier Post AG
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Peter Hundt, Michal Bugan, Chloe Priou, Karolina Wolny
  • Size: 48000 m2
  • Year: 2012-2013

(more…)

Omicron-the body in Klaus, Austria by eichinger offices

Friday, December 16th, 2016

Article source: eichinger offices

A meeting place for programmers at Omicron in Klaus, Austria. We designed it to experience space in a three dimensional way between body & cloud. It is located in an office building designed by Dietrich, Untertrifaller architects.

Image Courtesy © eichinger offices

Image Courtesy © eichinger offices

(more…)

New Lumenpulse Head Office in Longueuil, Canada by Lemay

Friday, December 16th, 2016

Article source: v2com

Lemay is proud to join lighting solutions provider Lumenpulse Group and real estate developer Montoni for their latest realization: a brand-new Lumenpulse head office that will combine branding and architecture to embody the history, values and culture of the lighting strategies world leader. Driven by LemayLAB, Lemay’s creativity incubator, the project will benefit from a spectacular view on the St. Lawrence River as well as a high-quality urban environment for over 600 Lumenpulse employees.

This project showcases Lemay’s expertise in architectural branding, which aims to create a unique and personalized built environment by pushing ideas beyond initial expectations.

Perspective - A Window on the St. Lawrence River, Image Courtesy © Lemay

Perspective – A Window on the St. Lawrence River, Image Courtesy © Lemay

  • Architects: Lemay
  • Project: New Lumenpulse Head Office
  • Location: 1120 Marie-Victorin Blvd., Longueuil, Québec, Canada
  • Client name: Lumenpulse
  • Project team: Michel Lauzon, Jean-Francois Gagnon, Louis-Philippe Frappier, David Poulin, Maciej Sawan, Alain Bourdais, Marco brissette, Andrée-anne ledoux, Bryan Marchand, Alexandre Lapierre, Martin Loignon, Nicolas Therrien, Anna Ilyaev, Claude Junior Telnoff, Anderson Braz De Oliveira, Anthony Bouchard, Alexis Légaré, Valentin Guirao
  • Mechanical and Electrical Engineering: Dupras Ledoux Ingénieurs
  • Structural Engineering: DSM Consultants Inc.
  • Civil Engineering: Les Consultants MESC Inc
  • Contractor: Montoni
  • Landscape architect: Beaupré Associés Experts Conseils Inc.
  • Lighting: Ombrages
  • Cost: $15M
  • Project area: 40,000 m2
  • Completion date: Summer 2017

(more…)

AQUARIUM OFFICE COMPLEX in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

Thursday, December 15th, 2016

Article source: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

The project of revitalization of a villa, built in the 19th century. The concept involves adapting the existing facility to the office function, building a new pavilion acting as the customer service and redesigning the park surrounding the villa. Currently the first stage of the project is completed, involving a comprehensive modernization of the historical villa.

Arthur Neumann’s villa built in 1926 at Rybnicka 27 in Gliwice is the object of a revitalization project.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

  • Architects: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP (Krzysztof Zalewski, Adam Gil, Paweł Zalewski)
  • Project: AQUARIUM  OFFICE COMPLEX IN GLIWICE – NEUMANN VILLA REVITALISATION
  • Location: Gliwice, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski/Archifolio
  • Usable area: 1512,95 m2
  • Building area: 426,25m2
  • Plot area: 1,0776ha
  • Realization time: 2015

(more…)

De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Thursday, December 15th, 2016

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has moved to a new office, marking a page-turn for the expanding architectural practice. The new location is in the heart of Rotterdam, situated along the Maas river, just a few meters from the iconic Erasmus bridge and the firm’s awardwinning project Education Center at Erasmus Medical Center University. The project has transformed 1.400 sqm of the former premises of De Nederlandsche Bank into KAAN’s new open-space headquarters, which encompasses more than 80 workspaces.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: De Bank
  • Location: Boompjes 255, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Simone Bossi and Casper Rila
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Project team: Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Giuseppe Mazzaglia
  • Contractor: Pleijsier Bouw
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek
  • Water + Electrical installations: Van Panhuis
  • GFA: 1.400 sqm
  • Design phase: February – March 2016
  • Construction phase: April – September 2016

(more…)

Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

Thursday, December 15th, 2016

Article source: IDEEA Interior Design & Architecture

Ruta 40 is a workspace characterised by a strong home-like feeling. The design meets the need for a space for informal interaction as well as a welcoming place to work. The office was created in a light-filled mansard, previously used as a residential flat. Every space has its own precise function. The living room became a comfortable lounge, the kitchen, which is hidden in the lounge, can host up to two work stations, the bathroom is like a tiny spa, with a bench for relaxing and enjoying the view laid out on the walls, and the two bedrooms were transformed into warm, welcoming offices.

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

(more…)

Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Franken Architekten has been commissioned for the building and interior design planning of the renovation and expansion of a “Gründerzeit” building in Frankfurt Alt-Sachsenhausen. The late nineteenth old building was completely renovated and updated with a new elevator core in the courtyard. The lacking in parts in natural stone facade has been restored and the remedial measures of recent years dismantled and adapted to the Wilhelminian facade. The object associated 60s buildings have been replaced by a new building, as an archaic gabled house without roof overhangs.

Image Courtesy © Dieter Schwer

Image Courtesy © Dieter Schwer

  • Architects: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH
  • Project: Libertine Lindenberg
  • Location: Frankensteiner Straße 20, 60594 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Dieter Schwer
  • ProjectTeam: Prof. Bernhard Franken, Frank Brammer, Sebastian Stehl, Robin Heather, Manuel Naranjo Alpresa, Natascha Baier, Verena Hornsteiner, Risa Kagami, Sahdia Kaster, Tina Strack, Isabel Strelow
  • Client: ROTHENBERGER ANSHIN GMBH
  • Area:
    • 2.036 sqm total area (gross floor area)
    • 1.423 sqm area, 7 levels (net floor area)
    • 934 sqm area old building (net floor area)
    • 489 sqm area new building (net floor area)
    • 167 sqm office space (net floor area)
    • 656 sqm area one-to three- bedroom apartments / maisonette (net floor area)
    • 459 sqm public spaces; incl. corridor / staircase (net floor area)

(more…)

Editions MP in Mexico City by LANZA Atelier

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: LANZA Atelier

Editions MP is a project for the offices of a new publisher of art books.

We designed and produced all the furniture. The proposal was to organize all the elements following an unbroken line around the entire perimeter of the space, closing on itself. From the marble sliding door, through the shelves, tables, hanging library and the platform on which the couch rests, all the intervention stood on this virtual line, freeing the central space to make it as flexible as possible.

Image Courtesy © LANZA Atelier

Image Courtesy © LANZA Atelier

  • Architects: LANZA Atelier
  • Project: Editions MP
  • Location: Mexico City
  • Software used: Autocad and Photoshop

(more…)

B.L.U.E. Architecture Studio PJ in Beijing, China

Sunday, December 11th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

B.L.U.E. Architecture Studio is an office that fully takes the advantage of natural environment. We renovated the second level of this red brick building which used to be a residential building for an old factory. We used a wall that’s made of red bricks to separate office and meeting room into 2 semi-­‐closed space. The circle opening on the wall not only takes away the intense feeling generated by eye contact, but also makes the act of passing items more convenient.

We designed an area for both exhibition and storage on the entire interior wall; and a liner light bulb at top of the wall that knits the whole space into one unit.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii)
  • Project: B.L.U.E. Architecture Studio PJ
  • Location: Jiangguo-Rd, Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Size: 1th Floor
  • Building Area: 60 m2
  • Construction Period: 5.2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy