Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn in The Netherlands by ADP Architects

Tuesday, June 11th, 2013

Article source: ADP Architects

The central building of the Corporate Campus Apeldoorn, designed by ADP Architects, is the conference centre. The whole building is set up to stimulate interaction and communication.

As working in a green environment is the main concept of the campus the landscape literally continues in to the entrance hall of the conference building, so nature and architecture melt together in the heart of the campus. Standing in the tall entrance hall you can see the restaurant, and the 25 conference rooms located on different floors. The restaurant, seating 750 people, is spread out over different levels gradually stepping down towards the forest outside.

Image Courtesy © Gerard van Beek, Jeroen Musch

  • Architects: ADP Architects
  • Project: Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn
  • Location: Apeldoorn, The Netherlands
  • Photographs: Gerard van Beek, Jeroen Musch, ADP Architects
  • Project team: Marc a Campo, Erik Wiersema, Wim Woensdregt, Pieter Boerstra, Bert Beentjes, Erikjan Cuperus, Esmee Bais, Jeroen Bos, Pieter de Bruyn Kops, Harald Mooij, Daniel Sudkamp, Paul Rutjes, Toon van Schijndel, Arjen Tuinman.
  • Interior architect: ADP Architects and Ex Interiors
  • Landscape architect: ADP architects and Bureau B+B
  • Area: Buildings (phase 1 and 2) 86.450 m², Landscape 10.2 Ha
  • Realized: 2011- 2012
  • Collaborating Architects: B+B architects (landscape co-architects), Ex Interiors (interior co-architects)
  • Client: Achmea
  • Completed: 2012
  • Area: 9.600 m2

Pettelaarpark in Hertogenbosch, Nederland by ZZDP Architecten

Sunday, June 9th, 2013

Article source: ZZDP Architecten

The Building is situated in the business park Pettelaarpark. Its location facing the ring road A2, means it is being seen from various angles.

Although a single building was planned on the site, two separate owners joined forced to develop the site. The resulting massing reflects the wishes of the clients to create two independent building, while providing the unity the urban planners envisioned.

Image Courtesy © Michel Kievits

  • Architects: ZZDP Architecten
  • Project: Pettelaarpark
  • Location: Merendonkweg, ’s Hertogenbosch, Nederland
  • GFA:  12.600 sq.m., 420 parking places
  • Completion : March 2012
  • Architect: Joris Deur, Adam Smit
  • Team: Lysann Theiler, Frank Hoekzema
  • Photographer: Michel Kievits (more…)

Taray Sau Office Building in San Javier, Murcia, Spain by MACLA Arquitectos

Wednesday, June 5th, 2013

Article source: MACLA Arquitectos

The current offices of Taray SAU promoter, are placed in a triangular plot exempt. It is an isolated building which contained the offices of the promoter and we opted to maintain due to his perfect condition of conservation, attacking only the substitution of the exterior carpentry and the adequacy of the interiors appearance to the new face of the brand.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: MACLA Arquitectos
  • Project: Taray Sau Office Building
  • Location: San Javier, Murcia, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • Project year: 2006
  • Construction year: 2008
  • Useful area: 761,7 m2
  • Costruction area: 928,9 m2
  • Exterior area: 1418 m2
  • Team: Miguel Cabanes Ginés, Elena Robles Alonso & Pedro Gambín Hurtado
  • Quantity Surveyor: José Luis Navarro Sanleón
  • Engineer Direction: Andrés Ortuño
  • Builder: Miala S,L. 
  • Budget: 901.072 euros
  • Promoter: TARAY SAU

(more…)

Escritório em S. João da Madeira in Portugal by Nelson Resende Arquitecto

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: Nelson Resende Arquitecto

The place, a small existent area in a commercial and residential building, is located near the São João da Madeira’s Court, and it provides good accessibility conditions, as solar exposition, parking and a central location. Despite the dimensions, this place allows the conditions to install a lawyer’s office, with the essential needs solved, as a small place to attend and receive the clients, a small washroom and the office itself.

Image Courtesy © Inês D’Orey 

  • Architects: Nelson Resende Arquitecto
  • Project: Escritório em S. João da Madeira
  • Location: Rua Pedro Álvares Cabral, nº 9, São João da Madeira
  • Photography: Inês D’Orey
  • Project and Construction date: 2011
  • Client: Dra. Sandra R. Almeida
  • Construction: José Cerqueira
  • Construction area: 49,80m2
  • Levels: 1 level

Citta Italia in China & Italy by MDU architetti

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: MDU architetti

China, Italy … A history of  continuous  connections between the two nations that started in the XIII century  from the voyage of Marco Polo with his masterpiece: “il Milione”.
A narration of the encounter of two millenary cultures.
The project for the Italian Trade Center “I Principi d’Italia”  looks for the architectural expression of this historical encounter. From a conceptual point of view the project is a narration, the narration of a voyage between China and Italy and so, of the encounter of the eastern and  the western culture.

Image courtesy mdu architetti

  • Architects: MDU architetti
  • Project: CITTA’ ITALIA
  • Location: China & Italy
  • Program: trade center, office tower, residential tower
  • Client: Xu Quiu Lin_Giulin Group Branch
  • Team: Valerio Barberis, Alessandro Corradini, Cristiano Cosi, Marcello Marchesini
  • Collaborators: Michele Fiesoli, David Bigiarini, Nico Fedi, Eugenio Salvetti, Dante Vinciguerra
  • Sustainable architecture: Sabrina Borgianni
  • Local partner: Design Institute Zhe Jiang Jing Jian
  • Dimentions: gross area: 47.000 sqm, volume: 345.000 cubic metres
  • Materials: bronze glass facade, steel frame
  • Schedule:
    design: 2008 – 2009
    ground breaking: 2010
    completion: in progress
  • Building cost: confidential
  • Software used: AutoCAD LT

Snailtower in Tartu, Estonia by Künnapu & Padrik Architects

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Künnapu & Padrik Architects

The building consists of a 23-storey vertical block with flats and some offices, and of a horizontal parking house on four levels. On the north-east side, the building is bordered by a road and by the River Emajõgi, and on the south-west, by the Science Centre Ahhaa. The ground plan of the tower is a spiral. Thus a symbolic building emerged, where the spiral is expressed in the sculptural form of the upper part of the tower. This spiral sculpture contains the idea of the entire project.

Image Courtesy © Reio Avaste 

  • Architects: Künnapu & Padrik Architects
  • Project: Residential and office building “Tigutorn” or “Snailtower”
  • Location: Väike-turu 5, Tartu, Estonia
  • Photography: Reio Avaste
  • Programme: Apartments, Offices, Parking and Roof Terrace
  • Structural Engineering:  TARI [Ahto Soomer, Erri Vares]
  • Builder: Nordecon Ehitus
  • Area: 7600 sqm (tower) + 6230 sqm
  • Design Year: 2006
  • Construction Year: 2008

Refurbishment of “La Serenissima” office building in Milan, Italy by Park Associati

Friday, May 31st, 2013

Article source: Park Associati

The building known as “Palazzo Campari” was designed in the 1960s by Ermenegildo and Eugenio Soncini in the heart of Milan and was one of a series of buildings that emerged during the economic boom years, representing a new aspect of corporate identity for Italian industry.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

  • Architects: Park Associati
  • Project: Refurbishment of “La Serenissima” office building
  • Location: Via Turati,Via Cavalieri, Milan, Italy
  • Photography: Andrea Martiradonna
  • Client: Morgan Stanley Sgr S.p.A.
  • Schedule:2008 – concorso, 2008 – 2010 Progettazione, 2010 – 2012 Cantiere
  • Gross Floor Area: Slp 7988.84 mq
  • Construction Cost: 11.000.000 Euro
  • Project Team: Marco Panzeri, Project Manager, Alice Cuteri, Andrea Dalpasso, Marinella Ferrari, Stefano Lanotte, Marco Siciliano, Paolo Uboldi, Fabio Calciati (rendering)
  • Design Team: Giovanni Bonini, Loris Colombo, Walter Cola, Luca Dagrada, Franco Pesci,Paolo Rossanigo, Roberto Villa, Luigi Zinco
  • Artistic Site Supervision: Park Associati, Arch. Marco Panzeri
  • Project Management: ECHarris Built Asset Consultancy
  • Landscape Project: Marco Bay Architetto
  • General Contractor: Mangiavacchi e Pedercini S.p.A.
  • LEED certification: Habitech Distretto Tecnologico Trentino S.c.a.r.l.
  • Energy Certification: Arch. Azor Malpocher
  • Fire Consultancy: General Planning
  • Safety Consultancy: PRO.JE.CO Engineering
  • General Contractor: Mangiavacchi e Pedercini S.p.A.
  • Mechanical and Electrical Installation: Furiga Impianti S.p.A.
  • Façades: CNS S.p.A.
  • Landscaping: Lazzaro Cappellini snc

(more…)

Office Building for the Ministry of Interior in Madrid, Spain by Arquitectos Ayala

Tuesday, May 28th, 2013

Article source: Arquitectos Ayala

In a time of permanent changes, changes of use, technological changes or simply hierarchical changes, the most difficult challenge was to design a flexible modulated container.

Image Courtesy Arquitectos Ayala

  • Architects: Arquitectos Ayala
  • Project: Office Building for the Ministry of Interior
  • Location: Madrid, Spain

(more…)

Afip Headquarters in Pehuajó, Province of Buenos Aires, Argentina by Alberto Varas & Asociados, arquitectos

Friday, May 24th, 2013

Article source: Alberto Varas  &  Asociados, arquitectos

New offices for a public institution had to be housed into an old existing structure. When placed inside a container that had been thought for different purposes it was an important condition to achieve  a flexible functionality for public offices that  would comply with   present  technology requirements  for this kind of use and still embody  the representational level of  public architecture that  was claimed by the theme .

Image Courtesy Alberto Varas & Asociados, arquitectos

  • Architects: Alberto Varas & Asociados, arquitectos
  • Project: Afip Headquarters in Pehuajó
  • Location: Pehuajó, Province of Buenos Aires, Argentina
  • Project date: 2005
  • Construction date: 2006 / 2007

(more…)

Shipara in Bangalore, India by SDeG

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: SDeG

Shipara is a new office building tucked into a tight urban site with overbearing buildings on three sides. The front edge faces a lush park in liberating contrast. The programmatic functions are organized on alternating split levels. A circulation spiral orchestrates movement within the volume and links the various staff and management zones. Façade and roof apertures are strategically located to force natural light through, and swerve in different directions to capture defined views of foliage and tree-tops.

Image Courtesy © Clare Arni 

  • Architects: SDeG
  • Project: Shipara
  • Location: Bangalore, India
  • Built up area: 340 sq.m
  • Project year: 2011 – 2012
  • Design team: Sujit, Balaji
  • Project team: Sujit, Balaji, Gayathri, Anju, Darshan, Prabhakar, Ananya
  • Photographs: Clare Arni
  • Structural design: Eco Consultants
  • Contractor (Civil): JK Constructions
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy