Open side-bar Menu

Archive for the ‘Offices’ Category

Siri House in Bangkok, Thailand by IDIN Architects

Thursday, January 18th, 2018

Article source: v2com

SIRI is a renovation project of commercial building. It is used as a house and a third sister’s jewelry office. In order to serve the big family with 4 members, brothers and sisters, and the future family members, a large utility space is necessary. The site is two identical commercial buildings with narrowing inside. The design must utilize the space to give every family member a compact private area comprising of rest area, pantry, bedrooms as well as a living room with light well.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN Architects
  • Project: Siri House
  • Location: Suriyawong, Bangkok, Thailand
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Client: Suree Sirivatjanangkun
  • Architect in Charge: Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok, Thawin Harnboonseth
  • Interior Architect: Jureerat Korvanichakul, Sarin Rangsikanbhum
  • Structural Engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
  • Area: 800 sq. m
  • Project Completion: 2015


Oficinas Prinzi in Montevideo, Uruguay by Cotignola Staricco Tobler

Thursday, January 18th, 2018

Article source: v2com

The office functions as an element that connects and structures the compound of warehouses and sheds that are property of Prinzi S.A.

The project was commissioned by a firm engaged in the import and export of products for the meat packing industry, which wanted to relocate its offices to its distribution center set in the traditional “La Comercial” neighborhood of Montevideo, Uruguay. This is how the old industrial area became a logistics hub capable of centralizing the client’s operations.

Prinzi Offices. Facade, Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Cotignola  Staricco Tobler (Andrés Cotignola, Marcelo Staricco, Carolina Tobler)
  • Project: Oficinas Prinzi
  • Location: La Comercial, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Client: Prinzi S.A.
  • Collaborators: Alberto Catañy, structural engineer
  • Budget: $US 300,000
  • Area: 500 sqm
  • Project end date: May 2017


“White” Design – Bloom Design Studio in Shenzhen, China by Bloom Design

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Bloom Design 

“Instead of visible space planning, what I create for each design is a beautiful world in my mind.” ——Li Baolong

When entering the Bloom Design Studio, a completely white facade comes into view, where the white company logo is suspended, showing a special layering through the overlaying of light and shadow.

Image Courtesy © Nie Xiaocong

  • Designer: Bloom Design
  • Project: “White” Design – Bloom Design Studio
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Nie Xiaocong
  • Design scope: brand design, interior design and lighting design
  • Creative director: Li Baolong, Chen Xiaohu
  • Project team: Qiu Wendi, Zhang Renqiang
  • Lighting design: Ding Jie
  • Construction firm: Luban Times
  • Architecture area: 280㎡
  • Design time: 2016,12 – 2017,02
  • Construction time: 2017,02 – 2017,04


Social Tailors in New York by SuperLimão Studio

Friday, January 12th, 2018

Article source: SuperLimão Studio

Located at Itaim Bibi, in São Paulo, Social Tailors is an agency specializing in digital media. SuperLimão Studio was commissioned to propose a project for the company’s new headquarters that would transform the workspace into a place for sharing knowledge, whose main objective was to keep the team connected and integrated.

Image Courtesy © Maíra Acayaba

  • Architects: SuperLimão Studio
  • Project: Social Tailors
  • Location: New York, USA
  • Photography: Maíra Acayaba
  • Project Team: Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Antonio Carlos Figueira de Mello, Letícia Domingues
  • Year: 2016


The Waterdog in Sint-Truiden, Belgium by Klaarchitectuur

Friday, January 12th, 2018

Article source: Klaarchitectuur

Quality of life

‘The waterdog’ is a state-of-the-art workspace where working almost becomes a spiritual experience. No more dull and unimaginative offices; be inspired by a challenging working environment where past, present and future are inextricably linked. By stacking the different offices and spreading out the various departments across different floors, a constant sense of dynamism is created in the workspace.

Image Courtesy © Flos&Beeldpunt

  • Architects: Klaarchitectuur
  • Project: The Waterdog
  • Location: Sint-Truiden, Belgium
  • Photography: Flos&Beeldpunt, ToonGrobet


Congress Center in Troyes, France by Linazasoro & Sánchez Architecture

Thursday, January 11th, 2018

Article source: Linazasoro & Sánchez Architecture

This is a very complex project due to its extensive program and its location in the very historical center of the city of Troyes. The program consists of offices, a state committee plenary hall, a multipurpose room, other smaller committee rooms, and an 800-seat auditorium linked to the congress center area.

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: Linazasoro & Sánchez Architecture
  • Project: Congress Center in Troyes
  • Location: Troyes, France
  • Photography: Javier Callejas Sevilla, Roland Halbe
  • Client: Conseil Général de l’Aube
  • Gross usable floor space: aprox. 8500 m2
  • Lot size: 5800 m2
  • Competition (year): 2008
  • Start of work: September 2011
  • Completion of work: October 2014


Cointec Office in Alicante, Spain by DOT PARTNERS ARCHITECTURE + DESIGN

Tuesday, January 9th, 2018


The project for the new Cointec offices is about the renovation of a commercial property across from Parque Severo Ochoa in the city of Orihuela. The space was presented raw, with only a metal structure built to support a mezzanine.

Image Courtesy © David Zarzoso


HLBH – house level home office in Reggio Emilia, Italy by NAT Office – christian gasparini architect

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: NAT Office – christian gasparini architect


An ancient and listed building, heritage of the past, becomes a new home/office, intertwining a dialog between indoor and outdoor, place and space, voids and levels, walls and glasses. The roof with terrace, skylight and pv panels becomes a fifth \”facade\”. Like in a Piranesi’s work you can move in many directions through the space.

Image Courtesy © filippo poli

  • Architects: NAT Office – christian gasparini architect
  • Project: HLBH – house level home office
  • Location: Reggio Emilia, Italy
  • Photography: filippo poli
  • Engineering: paolo delmonte. ingeos
  • Amount: 800.000 euro
  • Dimensional data:

    • Building surface: 400 mq
    • Area surface: 60000 mq
    • Volume: 2200 mc.
  • Timing: project. march 2011- may 2012
  • Construction: july 2012 – september 2015


WELL v1 in San Francisco, California by BCCI Construction Company, Inc.

Monday, January 8th, 2018

Article source: V2com

BCCI Construction Company (BCCI), the Bay Area’s premier commercial contractor, is pleased to announce that the recent build-out of its headquarters is the first-ever WELL v1Certified project in San Francisco. Awarded by the International WELL Building Institute (IWBI™), WELL Certification has been bestowed on 31 projects worldwide. BCCI’s headquarters represents the 18th certified project in the United States, the 6th certified project in California and the first in San Francisco.

Image Courtesy © Blake Marvin

  • Architects: BCCI Construction Company, Inc.
  • Project: WELL v1
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Blake Marvin
  • General Contractor: BCCI Construction Company, Inc.
  • Structural Engineer: Partner Engineering and Science, Inc.
  • MEP Engineer: Amit Wadhwa & Associates
  • Commissioning: Glumac
  • Audio/Visual: Charles M. Salter Associates, Inc.


Ericsson Montreal – Corporate Campus And R&D Centre in Canada by Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Friday, January 5th, 2018

Article source: v2com

Once again this year, MENKÈS SHOONER DAGENAIS LETOURNEUX Architectes has won an award of excellence at the Best of Canada Design Competition presented by Canadian Interiors magazine. Presented during the IIDEX Canada National Design and Architecture Exposition, held annually in Toronto, the prestigious awards recognize Canada’s best design projects. Ericsson Canada’s new corporate campus and R&D centre was cited for a design that embodies a corporate culture focused on openness and collaboration, and for workspaces that foster innovation and creativity.

View of the two Towers, Image Courtesy © Stéphane Brügger

  • Architects: Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes
  • Project: Ericsson Montreal – Corporate Campus And R&D Centre
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Stéphane Brügger
  • Client: Ericsson Canada
  • Project manager: Anik Shooner
  • Assistant project manager: Thu-Nhon Luu
  • Lead designer: Jean-Pierre LeTourneux


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise