Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Komatsu Seima Fabric Laboratory fa-bo in Nomi City, Ishikawa by Kengo Kuma & Associates

Friday, March 24th, 2017

Article source: Kengo Kuma & Associates

This is a renovation of an office building in rigid-frame RC structure to strengthen its quake resistance using carbon fiber, and transform the interior into a museum called Fab Labo, a space to display the technology of Komatsu Seiren, the client company. Drawing from a technique of braiding ropes in this region, it became possible to add further flexibility to the carbon fiber. The fiber rod is said to be seven times stronger than iron, and this is the very first time that this material was used as a means of reinforcement against earthquakes. The potential of this light and soft fiber is explored inside the building as well. There is a lighting duct in fiber and on the rooftop, an experimental greening is being conducted using porous ceramic panels (called Greenbiz), which was generated from the process of producing fiber.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: Komatsu Seima Fabric Laboratory fa-bo
  • Location: 167 Hamacho Nomi, Nomi City, Ishikawa Prefecture
  • Photography: Takumi Ota
  • In charge: Kengo Shikama / Masayoshi Adachi / Masashi Haniya * / Tetsuo Yamasudo * / Kimio Suzuki / Masaki Sato / Shun Horiki / Hiroaki Masuko / Mizuho Ozawa / Mitako Izumi (Former employee)
  • Construction: Shimizu Corporation Hokuriku Branch
  • Structure: Ejiri Architectural Structural Design Office
  • Lighting: Izumi Izumi Lighting Design Office
  • Site area:  121, 485.30 m²
  • Design period: August 2013 – November 2014
  • Construction period: February 2015 – November 2015

(more…)

The Cement Factory in Sant Just Desvern, Spain by Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

Friday, March 24th, 2017

Article source: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 

I found enormous silos, a tall smokestack, four kilometres of underground tunnels, and machine rooms in good shape. This was twenty five years ago and it was my first encounter with the Cement Factory.

I already imagined future spaces and noticed that the different aesthetic and plastic tendencies that had developed since World War 1 were present in this factory.

-Surrealism:

Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

  • Architects: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 
  • Project: The Cement Factory
  • Location: Sant Just Desvern, Spain
  • Total floor area: m2 5.000 and gardens
  • House area: m2 500
  • Completed: 1975

(more…)

Youth Center in Ghent, Belgium by De Smet Vermeulen architecten

Friday, March 24th, 2017

Article source: De Smet Vermeulen architecten 

This office with shed and youth centre is a stopping place in nature. It has two important neighbours: a regional nature centre and a sports hall, which it is up against so as to be able to benefit from the paving and the underground pipes. The answer to the respectively indifferent and educational setting of sports hall and nature centre is domesticity: a house was missing on the premises.

Image Courtesy © Dennis De Smet

  • Architects: De Smet Vermeulen architecten
  • Project: Youth Center
  • Location: De Stek, Bourgoyen, Ghent, Belgium
  • Photography: Dennis De Smet
  • Software used: Vectorworks  
  • Client: Natuurpunt Gent VZW and JNM VZW
  • Project Architects: Eline Tavernier, Nikolaj De Meulder, Eva Čápová
  • Advisers: Bast Architects & Engineers
  • Reference budget: 450.500 €
  • Total surface: 300,50 m2

(more…)

Habita Coworking Office in Istanbul, Turkey by PAB Architects

Thursday, March 23rd, 2017

Article source: PAB Architects

Pınar Gökbayrak, Ali Eray and Burçin Yıldırım, the co-founders of PAB Architects, who are also the Young Architect Under 40 Award Winners of 2015, have designed a coworking space in an industrial neighborhood of Istanbul that started to change into a lively hub for creative industries.

Habita is an office space designed with the notion of innovation, creativity and productivity that can be maintained by collaboration, interaction, and learning from each other. The entrepreneurs who founded Habita aim to sustain a creative community which can learn from one another both professionally and socially in the coworking and living environment with a motto of “accelerating in a shared habitat”.

Image Courtesy © PAB Architects

  • Architects: PAB Architects (Pınar Gökbayrak)
  • Project: Habita Coworking Office
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Client: Habita Coworking Offices
  • Area: 650m2
  • Completion Date: July 2016

(more…)

City for All in Frankfurt, Germany by UNStudio

Saturday, March 18th, 2017

Article source: UNStudio 

Comprising four high-rise towers with a multi-storey plinth and housing mixed-use programmes, large public spaces and incorporated subsidised housing, UNStudio’s design for the former Deutsche Bank site will create a ‘City for All’ in the heart of Frankfurt.

Following having been selected as the winner for the urban strategy of the former Deutsche Bank site in Frankfurt last year, UNStudio has now also been unanimously selected as the winner of the architectural competition for the redevelopment of the site. The eight-member jury consisted of representatives from the city, architects and urban development experts and Groß & Partner Grundstücksentwicklungsgesellschaft mbH. Two third prizes were awarded to the teams Dudler / Jahn and MSW / Snohetta, while an honorable mention was given to Christoph Mäckler / CoopHimmelblau.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: City for All
  • Location: Frankfurt/Main, Germany
  • Client: Groß & Partner Grundstücksentwicklungsgesellschaft mbH
  • Building surface: 219.000m2 above ground
  • Building site: 16100m2
  • Building volume: four high-rise towers and a multi-storey plinth

(more…)

Jiaming Maple Park in Beijing, China by gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Friday, March 17th, 2017

Article source: gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner 

The “Jiaming Maple Park” ensemble in Beijing has been completed to a design by architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The practice had been commissioned with the project by the client, Jiaming Investment. The new office ensemble, which has achieved LEED Platinum certification, comprises three compact volumes. The functional layout is based on a sustainable concept with flexibly divisible office zones that can be operated independently.

Jiaming Creative Park in Beijing, Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Jiaming Maple Park
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Christian Gahl
  • Client: Jiaming Investment Co. Ltd.
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz
  • Project leader design: Patrick Pfleiderer, Chen Lan
  • Project leader implementation: Patrick Pfleiderer, Zhao Qinchang, Bernd Gotthardt
  • Team design: Marco Assandri, Jan Deml, Li Ling, Christoph Millotat, Wang Yan, Xie Fang, Elisabeth Gaenge, George Liang, Xu Zehua

(more…)

Coworking Papagayo. A Coruña in Galicia, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Friday, March 17th, 2017

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The refurbishment of a municipal premises, with the objective of creating a coworking. The project idea is to design a versatile, innovative and technological space, which will be meeting point of new entrepreneurs, businessmen and professionals.

This approach creates the need of an open and versatile space, which allows the free organization of the work area, makes able to distribute different zones depending on the needs of each one.

Image Courtesy © Héctor Santos – Díez

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos (Lucas Díaz Sierra, Gustavo Díaz García)
  • Project: Coworking Papagayo. A Coruña
  • Location: A Coruña, Galicia, Spain
  • Photography: Héctor Santos – Díez
  • Client: Town hall of A Coruña
  • Area: 1150 m²
  • Date: 2015

(more…)

Czech Forestry Commission campus in Hradec Králové, Czech Republic by Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

Friday, March 17th, 2017

Article source: Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

A project designed by a team under the direction of the Brno based young architecture studio CHYBIK+KRISTOF has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on  incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.   

Image Courtesy © Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

(more…)

Sinergia Cowork Palermo in Montevideo, Uruguay by Emilio Magnone + Marcos Guiponi

Friday, March 17th, 2017

Article source: Marcos Guiponi

Sinergia Cowork originally started as a real estate development project, with 32 offices and 4 rental meeting rooms. Just another operation inside a recycled space that in its history worked housed a carpentry, mechanical workshop, movie studio and warehouse.
 The offices function as a cowork: A recent concept in contemporary office spaces, where the user inserts himself into a heterogeneous collaborative environment that enhances his work and social skills.

 The project seeks to maintain the aesthetics of the pre-existing building by using completely removable lightweight structures, made through metal beams and Structural Insulated Panels walls, and by using a neutral color palette (white and light gray), where the only color is given by the coworkers, vegetation and furniture.

 The main entrance of the building is through a garage door, that is highlighted by the logo of the company. The ground floor consists of a central yard that articulates offices with cowork spaces and meeting rooms. Smaller offices are distributed in the upper floor, together with a 3d printing workshop, flexible cowork spaces, living rooms, and a photography studio.
 The existing basement, built at the beginning of the 20th century, with vaults and walls in brick and stone, becomes the space of relaxation, housing the playroom, dining room, kitchen and a giant screen.
 On the roof, and going through the original wooden truss, you can access an event room with an outdoor deck that is used on weekends as a place of interaction and relaxation of the coworkers outside their working hours.

Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Emilio Magnone + Marcos Guiponi
  • Project: Sinergia Cowork Palermo
  • Location: Palermo, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Collaborators: Mateo Vidal, Valentina Viqueira
  • Structure: Magnone-Pollio Ingenieros Civiles
  • Project Area: (sqm) 1400
  • Year: 2013-2014

(more…)

Avenue Leclerc office building in Boulogne-Billancourt, France by Agence AZC Atelier Zündel Cristea

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Agence AZC Atelier Zündel Cristea

The project consists of the renovation of an office existing building of 10.544 m², the redesign of the facade taking into account the overall structure, the renovation of the technical premises, and the optimizing of office planning. The building requires a new architectural point of departure; the new project is justified in light of the evolution of conditions of usage as well as regards energy standards. The idea of total flexibility is pursued throughout: through the uniform grid patterning of the facade paneling into 1.35m modules corresponding to the 1.35m modules of the suspended ceilings, and through the electrical and technical “irrigation” of the offices by means of raised floors. The building’s new image will form both out of restraint regarding the economy of means and the taking into account of the client’s expressed wishes and needs. Our proposition highlights generosity of space, light, comfort, transparency and wellbeing. The problem of energy will be approached subtly, with the aim of upgrading the efficiency of the facades and facilities “to measure”, rather that simply applying current regulations brutally. The building will be wiped entirely clean of all superfluous elements.

Image Courtesy © Agence AZC Atelier Zündel Cristea

  • Architects: Agence AZC Atelier Zündel Cristea (AZC Grégoire Zündel, Irina Cristea)
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Clients: GECINA
  • Program: Renovation and extension of an office building (10 544 m²)
  • Year: 2016
  • Status: Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy