Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Et Centre Culturel à Nantes in France by Tetrarc Architects

Wednesday, January 9th, 2013

Article source: Tetrarc Architects

Program_ Design an equipment dedicated to con-temporary and emerging music, assembling together 2 performing show halls (1200, 400 places), 16 re-cording and training studios, spaces for digital exper-imentation, offices, and welcoming public spaces.

Image Courtesy Stéphane Chalmeau

  • Architects: Tetrarc Architects
  • Project: Et Centre Culturel à Nantes
  • Location: Nantes, France
  • Traductor: Matthieu Blanche
  • Competition: 2005
  • Study: 2005-08
  • Completion: September 2011
  • Photographer: Stéphane Chalmeau
  • Building surface: 7222 m2 SHON

(more…)

yemeksepeti.com Office in Istanbul, Turkey by Erginoglu & Çalışlar Architecture

Tuesday, January 1st, 2013

Article source: Erginoglu & Çalışlar Architecture

Sprawled across 2,000 square meters over five full floors and a basement/parking floor, the existing six-storey building was reorganized and converted into an office space for the Yemeksepeti project.

The primary objective of the project was to reflect the young, dynamic, unique, and fun working environment of the company on the office spaces. With this idea in mind, the project foresaw well-lit and spacious areas that would arouse a feeling of belonging among the employees.

Image Courtesy Erginoglu & Çalışlar Architecture

  • Architects: Erginoglu & Çalışlar Architecture
  • Project: yemeksepeti.com Office
  • Location: İstanbul, Balmumcu, Turkey
  • Design Team: Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Onat Över, Emre Erenler, Serhat Özkan, Türkan Yılmaz, Yasemin Hacıkura, Selin Gürel, Quentin Gaucher, Ulaş Uğur (Graphic Design), Pınar Akkurt (Graphic Design), İsmail Serdar Demir, Alp Aksoy
  • Project Date: 2012
  • Build Date: 2012

(more…)

Banorte Contact Center in Nuevo León, México by LeNoir & Asociados

Thursday, December 20th, 2012

Article source: LeNoir & Asociados

The Banorte Contact Center, located in the heart of an old industrial and educational zone in the city of Monterrey. Built in a 14,400sqm site located in one of Monterrey’s most important north/south Axis Avenue, just a few meters away from the University City and the “Niños Heroes” public recreational park. The project aims to build on a future stage of development other operatives, services and amenities facilities structures, reason why part of the site had to be reserved for future growth.

Image Courtesy © Eduardo Alarcón Ceballos

  • Architects: LeNoir & Asociados
  • Project: Banorte Contact Center
  • Location: MonterreyNuevo León, México
  • Photography: Eduardo Alarcón Ceballos
  • Built Area45,660.50 m2
  • Site: 14,400.00 m2
  • Architectural Design Project: Arch. Alexandre Lenoir, Arch. Ramón Garduza, Arch. José María Pérez
  • Construction Documents: LeNoir & Asociados, Arch. Alejandro Arreguín, Arch. Antonio Ibarra, Arch. Claudia García Martín, Arch. Julia Diaz Flores, Arch. Penelope Montes
  • Sculpture: Roberto Cortázar
  • Construction Management: PMP Consultores
  • Structural Engineering: Federico M. Garza Martinez
  • Electromechanical Engineering: Mechanical Engineering – Gerencia de Instalaciones S.A. de C.V., Electrical Engineering – Informática e Ingeniería Integral, S.A. de C.V.
  • Software used: AutoCAD 2012

LCV. Law-Court offices in Venice, Italy by C+S Architects

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: C+S Architects

Inhabited infrastructure

The project is a winning entry of an international competition. The building is a graft in the complexity of the Venetian urban system facing Piazzale Roma, the car-entrance space to the city of Venice. At the same time it becomes the ‘infrastructure’ which brings an existing 19th century complex factory (Ex-Manifattura Tabacchi) to a contemporary use: in fact it houses the technological systems  serving the whole.

Image Courtesy Pietro Savorelli

  • Architects: C+S Architects
  • Project: LCV. Law-Court offices
  • Location: Venice, Italy
  • Architects: Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini
  • Design Team: Davide Testi, Barbara Acciari, Monica Moro
  • Masterplan: C+S Architects, Studio CM, Technimont spa
  • Detailed, Structural and Plant Engineering: Technimont, Studio Greggio, Progin
  • Client: Comune di Venezia
  • Built area: 6.916 m² (gross)
  • Competition: March 1999
  • Design phase: September 1999-February 2002
  • Construction phase (beginning and ending month, year): September 2002-June 2012
  • Photographers: Alessandra Bello, Pietro Savorelli

(more…)

Zentro in Lima Province, Peru by Gonzalez Moix Arquitectura

Tuesday, December 18th, 2012

Article source: Gonzalez Moix Arquitectura

We had to solve an a typical project, a design center, where creativity and art should be blended and be offered to the user. The shops should have the same condition, without creating differences between the front and back. After solving the first floor with two locals, we made in the second and third floor 8 offices or locals arranged beside a yard with domestic scale.

PHOTOGRAPHY street facade : Image Courtesy © Juan Solano Ojasi

  • Architects: Gonzalez Moix Arquitectura
  • Project: Zentro
  • Location: La Molina, Lima Province, Peru
  • Photography: Juan Solano Ojasi
  • Builder: ING. ENRIQUE MATELLINI
  • Green Wall: VERONICA CROUSSE
  • Year: 2012
  • Project Aera: 1900 m2
  • Design Team: ERNESTO BARTRA, ANABELI OLAECHEA, BEATRIZ RODRIGUEZ, DANIELA AMPUERO

Boiler House Ceres in Eindhoven, The Netherlands by Diederendirrix Architects

Monday, December 10th, 2012

Article source: Diederendirrix Architects

Transformation Boiler House Ceres into an office- and educational building. Boiler House Ceres belongs to the first generation of buildings on the university campus in Eindhoven and is one of the most valuable volumes on the campus. Technological evolution made the original function of the boiler house redundant, however, by reallocating the boiler house to be the accommodation for the ICMS research institute, the TU/e can ensure it is preserved.

Image Courtesy © Arthur Bagen

  • Architects: Diederendirrix Architects
  • Project: Boiler House Ceres
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: Arthur Bagen
  • Project Team: Bert Dirrix, Rob Meurders, Tom Kuipers, Wendy Matthijssen, Andre Wijnhoven
  • Area (sqm): 2.200 m2
  • Complete Time: July 2012

Hue Plus in Tokyo, Japan by Schemata Architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: Schemata Architects

The alternative space Hue plus is a series of facilities seamlessly integrated into the photo studio, where the visual expression of ‘eating’ is the particular subject of photographic exploration. Unlike an ordinary photo studio that is a closed box to be used merely as a shooting equipment, Hue plus is an office space, a cafe, a library and a kitchen that the users have control over, making them feel like staying longer for its own sake and enjoy the experience. Hue plus embraces its users by enabling them to change it as they feel fit. The relaxed atmosphere offers further possibilities of open and vibrant communications to stir up the users’ creative minds and fresh ideas about ‘eating’.

Image Courtesy Takumi Ota

  • Architects: Schemata Architects
  • Project: Hue Plus
  • Location: Kaigan Minato, Tokyo, Japan
  • Architects: Jo Nagasaka+Ryosuke Ymamoto/Schemata Architects
  • Usage: photo studio and office
  • Construction: Tanseisha Co.,Ltd(interior), Jun Hamada/ADOPT Kitchen works(kitchen), Denyusha Co.,Ltd.(electricity), Takasago Thermal Engineering Co.,Ltd.(equipment), Syuhei Nakamura(epoxy)
  • Design: So Hashizume(sign)
  • Floor area: 1704.3㎡
  • Floors: 6F 7F RF
  • Completion: 04/2012
  • Photo:  Takumi Ota

(more…)

Breeze in Setagaya, Tokyo by ARTechnic architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: ARTechnic architects

A building that sits in mute repose, like an impassive signpost.

In seeking to realize such a building, which becomes part of the scenery around it, acting as part of the backdrop for passers-by, I felt that I needed to create an exterior that was distinct from the standard architectural lexicon.

Image Courtesy Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: ARTechnic architects
  • Project: Breeze
  • Location: Setagaya, Tokyo
  • Architects: Kotaro Ide / ARTechnic architects
  • Assistants: Ruri Mitsuyasu・Tatsuya Orito        
  • Mechanical and Electrical design: Kotaro Ide ・Ruri Mitsuyasu/ ARTechnic architects
  • Structural engineer: Naomi Kitayama / NAO                            
  • Constructor: Hiroshi / Satohide                            
  • Client: Daizawa court                            
  • Principal use: Office, House
  • Structure: Reinforced concrete        
  • Foundation: Spread foundation        
  • Building scale: 3stories / Maximum height 9.9m
  • Site area: 915.84
  • Building area: 520.86 (building coverage ratio 56.88%  legal max.60%)
  • Total floor area: 1251.79 (floor area ratio 131.99%  legal max.150%)
  • Process of work: Design and construction management
  • period: January, 2010 to June, 2010
  • Construction period: January, 2011 toJune, 2012        
  • Site conditions: Residential area
  • Photographer: Nacasa & Partners Inc.
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

I-WAY in Lyon, France by Cyrille Druart

Tuesday, December 4th, 2012

Article source: Cyrille Druart

Inaugurated in July 2008 in Lyon, France, I-WAY is an international first. This exclusive building is entirely dedicated to automobile simulations (simulator technology offering 6 degrees of freedom inspired by the aeronautics industry), providing the public with access for the first time to eighteen machines. Organised around 3 simulation zones (Formula 1, Endurance, Rally/Touring), the complex also includes numerous upscale areas for a global experience: fitness room, alcohol-free bar, bar/restaurant lounge with terraces, two conference rooms, meetings rooms and offices.

Image Courtesy Cyrille Druart

Renovation of a Financial Service Office in Philadelphia, PA by Davis Brody Bond / Spacesmith

Monday, December 3rd, 2012

Article source: Spacesmith, LLP

“As part of an on-call agreement, a leading financial services provider (LFSP) enlisted Davis Brody Bond in partnership with Spacesmith to renovate and expand their 9,200 sf office into an adjacent 6,600 sf of space on the 16th floor of the Cira Center in the heart of downtown Philadelphia. This phased renovation was coordinated with LFSP’s design & construction team in NYC & their facilities team in Philadelphia & Wilmington. Established LFSP workplace, finish, IT, security and AV standards were incorporated.

Image Courtesy Spacesmith, LLP

  • Architects: Davis Brody Bond / Spacesmith, LLP
  • Project: Renovation of a Financial Service Office at Cira Center
  • Location: Philadelphia, PA, USA
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy