Open side-bar Menu

Archive for the ‘Offices’ Category

Winghouse in Copenhagen, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, December 21st, 2011

Article source: Henning Larsen Architects
More projects by Henning Larsen Architects

Winghouse forms part of the urban development of Ørestad City, Copenhagen. It is a new office building and car park in Ørestad City, close to the Metro, motorway, Copenhagen airport and the Øresund Bridge.

Exterior View

  • Architect: Henning Larsen Architects
  • Name of Project: Winghouse
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: KPC Byg
  • Gross floor area: 11,000 m2
  • Year of construction: 2007 – 2010
  • Type of assignment: Commission


Low-energy office building in Ballerup, Denmark by Henning Larsen Architects

Sunday, December 18th, 2011

Article source: Henning Larsen Architects
More projects by Henning Larsen Architects

The new office building of in Ballerup is a low-energy building. The lowest energy class possible has been achieved exclusively by means of optimising the design and geometry. The building has an annual energy consumption of only 47,7 kWh/m2. Incorporating solar panels, ground water cooling and heat pumps in the project would further reduce the annual energy consumption to only 35 kWh/m2.

Low-energy office building

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Low-energy office building
  • Location: Ballerup, Denmark
  • Client:
  • Gross floor area: 4,000 m2
  • Year of construction: 2010 – 2011
  • Type of assignment: First prize in competition
  • Turnkey Contractor: Dahl Entreprise A/S
  • Landscape Architects: Schul Landscape Architects
  • Engineers: Hansen, Carlsen & Frølund Consulting Engineers


JAL Real State – Office Building in Sao Paulo, Brazil by FGMF

Saturday, December 17th, 2011

Article source: Firte, Gimenes & Marcondes Ferraz (FGMF)

JAL Real State – Office Building was conceived from some simple premises: Getting away from the traditional sealed and conditioned office, not facing the street excessively, structuring the different areas informally and functionally, and focusing on the customer service in a single place, preferentially near the entrance.

Night View (Images Courtesy Fran Parente)


Zaragoza Metropolitan Seminary in Spain

Tuesday, December 13th, 2011

Article source: ACXT Arquitectos


This renovation and enlargement project makes no attempt to conceal its architectural additions and respects the style of the original building. The new sections are designed to blend in with the old and seek to create a fluid dialogue between the renovated area and the enlargements.

Night View (Images Courtesy Aitor Ortiz)

  • Architect: Ricardo Usón (Zaragoza City Council), ACXT Architects: Antonio Lorén Collado, Eduardo Aragüés Rioja
  • Name of Project: Zaragoza Metropolitan Seminary
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Award: DFA Accessibility Award, 2008
  • Objective: Rehabilitation of the former Metropolitan Seminary to become new municipal administrative center
  • Photographer: Aitor Ortiz and Antonio Ceruelo


Sonnenhof in Jena, Germany by J. MAYER H. Architects

Sunday, December 11th, 2011

Article source: J. MAYER H. Architects

Sonnenhof consists of four new buildings with office and residential spaces. Located on a consolidated number of smaller lots in the historical center of Jena, Germany, the separate structures allow for free access through the grounds. Their placement on the outer edges of the plot defines a small-scale outdoor space congruent with the medieval city structure. Its outdoor facilities continue the building’s overall design concept past the edges of the lot. The planned incorporation of commerce, residence and office enables a small-sectioned and flexible pattern of use that also integrates itself conceptually into the surroundings.

Rendering 01

  • Architect: J. MAYER H. Architects
  • Name of Project: Sonnenhof
  • Location: Jena, Germany
  • Project Team: Juergen Mayer H., Jan-Christoph Stockebrand, Christoph Emenlauer, Jens Seiffert, Max Reinhardt, Christian Pälmke
  • Client: Wohnungsgenossenschaft “Carl Zeiss” eG, Jena
  • Total Floor Area: approx. 10.000 m2


YNNO Workplace in Utrecht, The Netherlands by SPRIKK

Thursday, December 1st, 2011

Article source: SPRIKK

Sprikk designed a new working environment for consulting agency YNNO. YNNO advises on innovative methods of working and the environments that support these. Their expertise follows the conceptions of the “new ways of working”. As their best reference sprikk planned the office that embodies these notions. Since their consultants spend more time at their client’s than in the office, YNNO asked for a workplace that functions as a home base rather than a conventional office.

Interior View

  • Architect: SPRIKK
  • Name of Project: YNNO Workplace
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Team: Johan van Sprundel, Max Rink, Klaas Kresse
  • Client: YNNO B.V.
  • Contractor: Steenland Interieurbouw B.V.


Astral Media in Montreal, Canada by Lemay Associés

Tuesday, November 29th, 2011

Article source: Lemay Associés

In the spring of 2010, Astral Media relocated approximately 350 employees to four (4) floors in the heart of the action in downtown Montreal. The goals of this large-scale project included elaborating new furniture standards, fitting up flexible meeting spaces and optimizing employee inter connectivity in a contemporary, energetic and versatile working environment.

Image Courtesy Claude-Simon Langlois

  • Architects: Lemay Associés
  • Project: Astral Media
  • Location: 1800, McGill College Avenue, Suite 2700, Montréal QC H3A 3J6
  • Official Project Name: Astral Media
  • Client Name: Astral Media
  • Project Team: Louis T. Lemay, Partner in Charge; Sandra Neill, Associate Designer; Chantal Ladrie, Project Manager and Designer; Isabelle Matte, Designer; François Descôteaux, Designer; Caroline Lemay, Designer; Marie-Élaine Globensky, Graphic Designer, Véronique Richard, Industrial and Graphic Designer, Leonor Oshiro, Technician, Phary Louis-Jean, Technician


Quartier M Düsseldorf in Germany by J. MAYER H. Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: J. MAYER H. Architects

Urban development block with a high rise for office, hotel, wellness and commercial use

In a three-level peer review process that resulted in two first-prize winners, an urban planning concept was developed for the area of what was once the post office on Erkrather Strasse. The so-called “Quartier M” is to serve as the future link between the Hauptbahnhof central station and Tanzhaus NRW/Capitol, becoming a lively city quarter for living and working. In addition to offices and a hotel, the trend-setting urban design also provides for both privately financed and government subsidized public housing.

Other plans include space for a day care center for children and service providers for the quarter.

Rendering 01

  • Architect: J. MAYER H. Architects
  • Name of Project: Quartier M Düsseldorf
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Team: Juergen Mayer H., Max Reinhardt, Simon Kassner, Hugo Reis, Jan-Christoph Stockebrand
  • Investor: Lorac Investment Management, Luxemburg
  • Structure and facade planning: Knippers Helbig, Stuttgart
  • Climate and energy concept: Transsolar, Stuttgart
  • Traffic consultant: GRI Gesellschaft für Gesamtverkehrsplanung, Berlin
  • Start of construction approx: 2014
  • Software used: ArchiCAD, Maya and Rhino


City Municipal Office Complex in Bordeaux, France by ECDM Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: ECDM Architects

Our proposal is for a unifying building, a building that represents both the Mériadeck neighborhood and the old city, that participates in defining an urban landscape and carries the values of a society more open to its environment. It was therefore around the creation of an open space, a space of convergence and exchange that we wanted to organize the program, a space framing the city, organizing open programs and services around the borders, a space animated by its users and actors. It acts as a beautiful and lively space, where the dynamism of Bordeaux is displayed for a close and urban administration.

Exterieur Vue Ouest

  • Architects: ECDM Architects
  • Project: City Municipal Office Complex
  • Location: at the entry of Mériadeck, Bordeaux (33), France
  • Contractor: ADIM SudOuest
  • Net Area: 21 000 m²
  • Cost: 42 M€ Before Taxes
  • Realization: 2011


Sunone in Bangkok, Thailand by Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Located among a low-rise residential neighborhood, a new location for a software developer–SUNONE presents designers with a great challenge dealing with quality of living for existing residence and working condition for the new comer. In order to preserve serenity of an area, respect privacy for each residence and simultaneously create pleasing working environment for staffs, pattern of horizontal screening was introduced to the project. Not only does it create visual barrier between inside and outside; allowing no direct sight from inside to surrounding residence, but does it serve as light filter generating array of light quality for interior space.


Exterior View (Images Courtesy Wison Tungthunya)

  • Architect: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
  • Name of Project: Sunone
  • Location: Ladprao road, Jatujak, Bangkok, Thailand
  • Owner: Sun Systems Corporation, Ltd.
  • Build time: March 2007 – June 2009
  • Area: 1,200 sq.m.
  • Photographer: Wison Tungthunya


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy