Open side-bar Menu

Archive for the ‘Offices’ Category

Quartier M Düsseldorf in Germany by J. MAYER H. Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: J. MAYER H. Architects

Urban development block with a high rise for office, hotel, wellness and commercial use

In a three-level peer review process that resulted in two first-prize winners, an urban planning concept was developed for the area of what was once the post office on Erkrather Strasse. The so-called “Quartier M” is to serve as the future link between the Hauptbahnhof central station and Tanzhaus NRW/Capitol, becoming a lively city quarter for living and working. In addition to offices and a hotel, the trend-setting urban design also provides for both privately financed and government subsidized public housing.

Other plans include space for a day care center for children and service providers for the quarter.

Rendering 01

  • Architect: J. MAYER H. Architects
  • Name of Project: Quartier M Düsseldorf
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Team: Juergen Mayer H., Max Reinhardt, Simon Kassner, Hugo Reis, Jan-Christoph Stockebrand
  • Investor: Lorac Investment Management, Luxemburg
  • Structure and facade planning: Knippers Helbig, Stuttgart
  • Climate and energy concept: Transsolar, Stuttgart
  • Traffic consultant: GRI Gesellschaft für Gesamtverkehrsplanung, Berlin
  • Start of construction approx: 2014
  • Software used: ArchiCAD, Maya and Rhino


City Municipal Office Complex in Bordeaux, France by ECDM Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: ECDM Architects

Our proposal is for a unifying building, a building that represents both the Mériadeck neighborhood and the old city, that participates in defining an urban landscape and carries the values of a society more open to its environment. It was therefore around the creation of an open space, a space of convergence and exchange that we wanted to organize the program, a space framing the city, organizing open programs and services around the borders, a space animated by its users and actors. It acts as a beautiful and lively space, where the dynamism of Bordeaux is displayed for a close and urban administration.

Exterieur Vue Ouest

  • Architects: ECDM Architects
  • Project: City Municipal Office Complex
  • Location: at the entry of Mériadeck, Bordeaux (33), France
  • Contractor: ADIM SudOuest
  • Net Area: 21 000 m²
  • Cost: 42 M€ Before Taxes
  • Realization: 2011


Sunone in Bangkok, Thailand by Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Located among a low-rise residential neighborhood, a new location for a software developer–SUNONE presents designers with a great challenge dealing with quality of living for existing residence and working condition for the new comer. In order to preserve serenity of an area, respect privacy for each residence and simultaneously create pleasing working environment for staffs, pattern of horizontal screening was introduced to the project. Not only does it create visual barrier between inside and outside; allowing no direct sight from inside to surrounding residence, but does it serve as light filter generating array of light quality for interior space.


Exterior View (Images Courtesy Wison Tungthunya)

  • Architect: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
  • Name of Project: Sunone
  • Location: Ladprao road, Jatujak, Bangkok, Thailand
  • Owner: Sun Systems Corporation, Ltd.
  • Build time: March 2007 – June 2009
  • Area: 1,200 sq.m.
  • Photographer: Wison Tungthunya


NW Beijing Inc. research centre and offices in China by Maxthreads Architectural Design and Visuals

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Maxthreads Architectural Design and Visuals

Architectural concept

NW Beijing technology and research centre for the applications of computer technology is located at the intersection of a motorway, bordering the facilities of IT company NW tech. It consists of office buildings, laboratories and experimental energy research centre. The greatest possible degree of spatial flexibility was specified, in order to be able to incorporate new machinery and technical resources without interfering in day to day centre operations. Our primary intention was to create instantly recognizable buildings for the research centre that was vivid in its individuality, with flexibility being one of the key objectives. The architectural expression for the research centre has been inspired by the well organized computing system. As an artificial computing threading that run through the main facade.It also equip with solar tracking system to minimise the direct sun light penetration.

Night View


Dubai Financial Market in United Arab Emirates by Zaha Hadid Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

Articulated through a series of ‘petals’, the Dubai Financial Exchange building makes a powerful architectural statement at the heart of the new waterfront business bay. Comprising a heavy sculptural solid ‘floated’ above a lighter volume of glass, the building successfully accommodates both broker ‘shop fronts’ and a central trading floor area.

Dubai Financial Market

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Dubai Financial Market
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Project Area:42,000m2
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Director: Lars Teichmann
  • Project Architect: Raymond Lau, DaeWha Kang
  • Project Team: Raymond Lau, Aturo Lyon, Aturo Revilla, Chikara Inamura, Bessy Tam, Renato Pimenta, Amalthea Leung Judith Wahle, Vincenzo Cocomero, Agata Kurzela
  • Design Team: DaeWha Kang,Simone Fuchs, Andrea Caste, Tariq Khayyat, Maria Eva Contesti, Jesse ChimaLandscaping: Gross.Max
  • Architect Landscape: David Richards


Private office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Firma d.o.o.

Saturday, November 26th, 2011

Article source: Firma d.o.o.

Office of the architectural design studio “Firma” is situated in a converted apartment of an early 20th century building in Sarajevo (dating back from the Austro-Hungarian period). The studio’s interior of cca 65 m2 comprises of two rooms an enfilade, and a small kitchen and toilette. The principal design objectives were based on the idea to create a bright and “optimistic” space, by employing white, reflective surfaces and mirrors, which both amplify natural lighting, and visually expand relatively small space. Monochromatic color scheme (black and white) within the interior, provides a „neutral background“ for a working place such as an architectural office, but it also enables a high contrast with the window views – slates and bricks of the rooftops and chimneys of the neighboring buildings.

Interior View (Images Courtesy Dzenat Drekovic)

  • Architect: Firma d.o.o.
  • Name of Project: Private office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Project team: Nermina Zagora, Dina Samic, Aida Kudic
  • Collaborator: Nadira Kuljuh
  • Project area: 65 sqm
  • Project Year: 2009-2010
  • Photographs: Dzenat Drekovic


United States Institute of Peace in Washington, DC by Safdie Architects

Saturday, November 26th, 2011

Article source: Safdie Architects

Located at the corner of 23rd Street and Constitution Avenue in Washington, DC, the United States Institute of Peace Headquarters occupies the northwest corner of the National Mall, in sight of the Lincoln Memorial. As the organization’s first permanent home, the Institute’s headquarters are specifically designed to support the critical mission of international conflict management, and include administrative offices, research facilities including a library and an archive, a conference center, and an interactive educational center dedicated to the theme of peacemaking.

  • Architect: Safdie Architects
  • Name of Project: United States Institute of Peace
  • Location: Washington, DC
  • Client: United States Institute of Peace
  • Public Opening: September 2011
  • Total Area: 150,000 square feet
  • Total Cost: US $186 million


Factoring Offices in Managua, Nicaragua by Organic Scapes and Architecture

Friday, November 25th, 2011

Article source: Organic Scapes and Architecture

The project proposes a flexible and fuid internal space that counteracts with its rigid structural grid, typical of local  office spaces found in Managua.  A series of curved polycarbonate screen walls provide the new Factoring offices with a different spatial distribution, responding to our client’s requests for designing a bank boutique, which ”is really how the financing offices are designed today”.

Interior view

  • Architects: Organic Scapes and Architecture [OS+A]
  • Project: Factoring Offices
  • Location: Managua, Nicaragua
  • Client: Factoring S.A.
  • Project Area: 205 m2
  • Design Team: Gabriel Belli Butler, Stefano Rocchetti
  • Program: Office Refurbishment
  • Project Status: Completed
  • Construction Year: 2011


the office landscape in Køge, Denmark by ADEPT

Friday, November 25th, 2011

Article source: ADEPT

The design of the new administration building for FeF Chemicals in Køge Denmark is a fantastic opportunity to make an exciting new environment for the users of the building, and at the same time create added value as a public face for future visitors. With its unique location overlooking the Bay of Køge – and the protected landscape around the bay – the interaction between building and landscape will create a unique experience for employees and visitors.

Night View (Images Courtesy ADEPT)

  • Architect: ADEPT
  • Name of Project: the office landscape
  • Location: Køge, Denmark
  • Type: office building
  • Client: fef chemicals as
  • Size: 3.000 m2
  • Year: 2011
  • Collaboration: enemærke petersen, niras
  • Photo credit: ADEPT


JNC Sales Office & Community Arts Center in Xiamen, China by Line and Space, LLC

Wednesday, November 23rd, 2011

Article source: Line and Space, LLC

Recently crowned as the world’s second-largest economy, China continues to develop new and interesting ways of embracing the free market economy; this time by experimenting with private funding for public buildings.  The new JNC Sales Office/Community Art Center is an example of this inventive approach, where buildings are designed to respond to current and anticipated demographics, cultural and technological changes in innovative ways.

View from Entry (Image Courtesy Yang Chaoying)

  • Architects: Line and Space, LLC
  • Project: JNC Sales Office & Community Arts Center
  • Location: Xiamen, China
  • Completion Date: August 2011
  • Building Area: 11,400 SF
  • Drawing and Photo Credits: All drawings by Line and Space, LLC
  • Project Team: Les Wallach, FAIA (Lead Designer), Bob Clements, AIA, LEED AP (Project Architect), Henry Tom, AIA, NCARB (Project Manager), Mike Anglin, RA, LEED AP, John McColgin, Ray Jin LEED AP, Emily Starace RA, LEED AP


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy