Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

The House of Sports in Bezons, France by aEa, agence Engasser+associés

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: v2com 

How to fit into a site at the heart of an overall restructuring project on a city-wide scale and design an extension on an already very crowded plot of land?

As one consistent entity, the Sports Centre pulls together a large number of elements from different briefs, i.e. an already-existing gymnasium, swimming pool and indoor tennis courts with the creation of a multi-purpose arena, a boxing hall, a bodybuilding hall, two dojos, a football pitch with stands, outdoor tennis courts and a clubhouse.

The new building fits in as a unique wing to the west of the existing L-shaped buildings, unifying the whole in a U configuration.

This creates an inner courtyard, a genuine place to breathe between buildings and a generator of light that unifies all access points.

Image Courtesy © Mathieu Ducros-Opictures

  • Architects: aEa, agence Engasser+associés
  • Project: The House of Sports in Bezons
  • Location: Bezons, France
  • Photography: Mathieu Ducros-Opictures
  • Client: Sadev 94—Bezons City
  • Engineer: Incet
  • Budget: 7.3 M€ HT With 1.2 M€ for outdoors
  • Area: 3,080 m² SP – 2,320 m² SU
  • Project year: 2017 (3 months studies, 12 months construction work)

(more…)

Gateway – Deloitte HQ in Brussels, Belgium by JASPERS-EYERS ARCHITECTS

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: JASPERS-EYERS ARCHITECTS 

As one of the world leaders in financial and business services, Deloitte is also a trailblazer when it comes to innovative, contemporary working culture. It’s no wonder, then, that their new building at the Brussels Airport site in Zaventem would become a reflection of what the company stands for.  It’s an international melting pot, where work and leisure go hand in hand and where flexibility, communication and versatility are key words.

Jaspers-Eyers Architects, which has extensive experience in designing contemporary work environments, took up the challenge for developers Codic and Immobel. The challenge was to transform abstract concepts into tangible architecture that is firmly grounded in the present and future. Architecture with respect for the existing complex, which is partially renovated. The result is both sober and imposing, a modern giant with one eye on the landing strip and the other on Zaventem.

Image Courtesy © Jeroen Verrecht

  • Architects: JASPERS-EYERS ARCHITECTS (A2RC)
  • Project: Gateway – Deloitte HQ
  • Location: Brussels, Belgium
  • Photography: Jeroen Verrecht, Steven Massart, Tom D’haenens, Philippe Van Gelooven
  • Software used: ArchiCAD, Autocad, 3DS studio, Photoshop
  • Client: CODIC & IMMOBEL
  • Engineering: Technum
  • Budget: € 50 000 000
  • Area: 46,000m²
  • Time Table: 2011-2018

(more…)

Gucci Headquarters in Milan, Italy by PIUARCH

Monday, April 23rd, 2018

Article source:  PIUARCH

The redevelopment project of the old Caproni factory focuses on enhancing the stylistic features of the 1920s’ architecture and aims to transform this old plant into a large complex for Gucci, holding offices, showrooms and spaces for fashion shows and operations connected with graphics, as well as a canteen and restaurant. Recovery and enhancement of the characteristic shed buildings was the first element of the redevelopment project: set out in a regular pattern across the site and featuring modular structural bays, the abandoned industrial warehouses with exposed-brick facades generate, thanks to their spatial layout, a seamless interaction between the inside and outside. Particular attention was paid to the Hangar recovery, a volume of “exceptional” size, once intended for the final assembly of Caproni aircraft, that is now used to house the fashion shows from 2017. Moreover, the Hangar is enhanced by a large open and covered square connected with the main pedestrian axis facing to via Mecenate. This covered square acts as the core of the pedestrian system that includes a tree-lined square, common gardens, patios and green walls. Inside the regular layout of solid structures and empty spaces, a new six-storey tower closely interacts with the old construction: characterized by a glass façade covered with a regular pattern of sunscreens, the new building breaks down the site’s symmetry and tends to draw together all the different functions.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

  • Architects: PIUARCH
  • Project: Gucci Headquarters
  • Location: Mecenate 87, 20138 Milan – Italy
  • Photography: Andrea Martiradonna
  • Architectural Design: Piuarch (Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini, Monica Tricario)
  • Piuarch Team: Alessandra Bertoli, Silvia Calzetti, Erica Cazzaniga, Davide Fascione, Niccolò Genesio, Gianluca Iannotta, Luca Lazzerotti, Alessandro Leanti, Mauro Mandelli, Alessandro Marchesetti, Gianni Mollo, Carlos Noriega, Enrico Pellegrini, Paola Sarcoli, Salvatore Seggio, Federico Simonetti, Jenny Spagnolatti, Santiago Trujillo, Beatrice Valle, Yun Xiao, Anna Zauli
  • Structural Design: FV progetti
  • M&E Design: Studio Tecnoprogetti

(more…)

Brighton Photography Centre in England by Nex—

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Nex—

Creating a publicly accessible campus vision, this project has transformed a dated office building into a vibrant new space for the University and the City.

In response to significant growth in student numbers, the faculty of Art at the University of Brighton is implementing a Campus concept that will consolidate their estate and open new spaces up to the public. Following an appointment to undertake a feasibility masterplan, two key campus buildings were envisioned.

Image Courtesy © Jim Stephenson

  • Architects: Nex—
  • Project: Brighton Photography Centre
  • Location: Brighton, England
  • Photography: Jim Stephenson
  • Client: University of Brighton
  • Lead Architects: Alan Dempsey, Keti Carapuli, Javier Cardos
  • QS: Gardiner Theobald
  • Contractor: Balfour Beatty
  • Structural Engineer: Buro Happold
  • M&E Engineer: Atelier Ten
  • Fire Engineer: Buro Happold
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3400m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Clever Park in Yekaterinburg, Russia by VOX ARCHITECTS

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: VOX ARCHITECTS 

A Large-scale project development of Clever Park business center is the result of successful collaboration between Alfa-Story construction company and Boris Voskoboynikov architectural studio since they were working together on Koltsovo (Yekaterinburg airport).

Image Courtesy © VOX ARCHITECTS

  • Architects: VOX ARCHITECTS
  • Project: Clever Park
  • Location: Yekaterinburg, Russia
  • Authors of The Project: Boris Voskoboinikov, Maria Akhremenkova, Maxim Frolov, Olga Ivleva-Neiter
  • Project Area: 8000 m²

(more…)

METAFORM Architects Opens Subsidiary in Dubai, United Arab Emirates

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: v2com

The Luxembourgish architecture office METAFORM announces the opening of its first subsidiary in Dubai (UAE). The office, which is located in the Boulevard Plaza Tower 1, Downtown Dubai, will focus on the project realization of the Luxembourgish pavilion for the forthcoming World Expo that will take place in 2020. The new subsidiary will be responsible for handling the daily business concerning the EXPO project and will promote METAFORM’s architecture in the Middle East.

Luxembourg Pavilion at DUBAI EXPO2020 – Exterior view, Image Courtesy © Metaform – Vyonyx

  • Architects: Metaform architects
  • Project: Subsidiary
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Photography: Metaform – Vyonyx, Steve Troes Fotodesign

(more…)

Forestry in the Forest in Hradec Králové, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF

Friday, April 13th, 2018

Article source: CHYBIK+KRISTOF 

The natural and the artificial mingle to become one in the new administrative centre of the Czech Forestry Commission

A project designed by a team under the direction of the Brno based studio Chybik+Kristof has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.

Image Courtesy © CHYBIK+KRISTOF

  • Architects: CHYBIK+KRISTOF
  • Project: Forestry in the Forest
  • Location: Hradec Králové, Czech Republic
  • Software used: SketchUp, Adobe

(more…)

BVALVE Office Building in Museros, Valencia by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Friday, April 13th, 2018

Article source: Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Bvalve, Flow, Systems & Control is a company specialising in the manufacture of high quality control valves with more than twenty years of experience in this field. Accordingly, its new headquarters are intended to reflect the firm’s technological character.

The office building has been designed to be a tangible expression of the firm’s philosophy, being adapted to its work process and embodying the company’s values.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

  • Architects: Ramón Esteve Estudio de Arquitectura
  • Project: BVALVE Office Building
  • Location: Museros, Valencia
  • Project Team Estefanía Pérez, Jacobo Mompó, María Parra, Fran alomo
  • REE Staff: Tudi Soriano
  • Partners: Leing Ingeniería, Prodein ingeniería
  • Building Engineer: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
  • Area:

    • Oficinas: 2100 m2
    • Nave: 6400 m2
  • Year of Design: 2017

(more…)

Weenapoint in Rotterdam, The Netherlands by MVRDV

Friday, April 13th, 2018

Article source: MVRDV

In the coming years, Maarsen Groep will develop a mixed office, residential and commercial program as the third phase of the transformation of the former Weenapoint complex in Rotterdam Central District. MVRDV was selected as architects after a design competition for this inner-city development. The complex will consist of approximately 17,000 m2 of offices, a transparent commercial plinth and between 200 to 300 apartments. Completion is set for mid-2022.

Image Courtesy © MVRDV and Mozses

  • Architects: MVRDV
  • Project: Weenapoint
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: MVRDV and Mozses
  • Client: Maarsen Groep
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
  • Design Team: Jacob van Rijs, Frans de Witte, Fedor Bron with Mick van Gemert, Fouad Addou, Daniele Zonta, Giuseppe Carosini, Anna Brockhoff, Iker Perez and Laurens Veth
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Pavlos Ventouris, Davide Calabro and Kirill Emelianov
  • Year: 2017

(more…)

1144 Fifteenth Street in Denver, Colorado by Pickard Chilton

Thursday, April 12th, 2018

Article source: Pickard Chilton

1144 Fifteenth Street is a forty-story high-performance office tower comprising twenty-seven floors of Class-A office space atop a thirteen-story podium comprising retail, restaurants, a fitness center and an 880-space parking garage. The elegant tower and its massing have been designed to be evocative of the surrounding Rocky Mountains and to establish a geological metaphor within its urban context.

Image Courtesy © Pickard Chilton

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise