Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Elephant-Parade Office in Beijing, China by CUN Design

Friday, September 8th, 2017

Article source: CUN Design 

Beijing is a complex diversified metropolitan, where everyone attempts for a small sense of belonging and identity. Even troubled by life stress as well as the Fog days they still went ahead. While the longest time of a day people spend is in office.

Elephant-Parade said that the power leads new communication era comes from continuously creative spirit. As it is a communication company which specializes in digital integration, openness and diversity culture, we keep penetrating openness , humanized concepts and creative aesthetic ideas constantly into its space structure design.

Image Courtesy © Wang Ting and Wang Jin

  • Architects: CUN Design
  • Project: Elephant-Parade Office
  • Location: Building A, Xinanmen, Nananyihao, Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Wang Ting and Wang Jin
  • Chief designer: Cui Shu
  • Main materials: moso bamboo, cement slabs, dyed oak
  • Area: 4100㎡
  • Design Time: 2017
  • Completion time: 2017

(more…)

Architect’s office in listed commercial building atmospherically illuminated in Sydney, Australia by ERCO

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ERCO

An architect from Sydney and his team acquire a listed commercial building. The newly furnished rooms show in an exemplary fashion how a lighting solution for offices which is based on perception-oriented lighting design can be both effective and pleasing.

Image Courtesy © Jackie Chan

  • Architects: ERCO GmbH (Candalepas Associates )
  • Project: Architect’s office in listed commercial building atmospherically illuminated
  • Location: Candalepas Associates, Sydney / Australia
  • Photography: Jackie Chan
  • Products: Lucy, Pantrac, Parscan, Starpoint

(more…)

Unilever Headquarters in Jakarta, Indonesia by Aedas

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: Aedas 

Aedas-designed Unilever Headquarters in Jakarta opened on 21 June. It is located in the BSD Green Office Park, the country’s first green office district which was also materplanned by Aedas. This new Unilever Indonesia office houses all employees from four separate offices in Jakarta under one roof. Aedas architectural and interior designs embody the global company’s vision, values and European heritage within the Indonesian context.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Unilever Headquarters
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Client: PT. Unilever Indonesia
  • Project Design Director (Architecture): Steven Thor
  • Project Design Director (Interior): Steven Shaw
  • Project Director: Kevin Jose
  • Interior Designer: Aedas Interiors
  • Graphic and Signage Designer: Aedas
  • Gross Floor Area: 50,477 sq m
  • Completion Year: 2017

(more…)

8 Finsbury Circus in London by WilkinsonEyre

Friday, September 1st, 2017

Article source: WilkinsonEyre

Following a design competition in 2011, WilkinsonEyre was appointed for the redevelopment of the former River Plate House in Finsbury Circus. Working to the client’s overall vision for an ‘exemplary’ new office building for this historic City site adjacent to the listed Britannic House by Edwin Lutyens, with access from both Finsbury Circus and South Place. The new building provides 15,000m² of grade A, flexible office space with ground floor retail.

Image Courtesy © WilkinsonEyre

  • Architects: WilkinsonEyre
  • Project: 8 Finsbury Circus
  • Location: London

(more…)

Wal.Diamond Exhibition Center in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Thursday, August 31st, 2017

Article source: Shangyuan Art Design

The client expected that the exhibition center can not only meet the basic functional needs, but also change the common impression of a pure office and display space in the past, and provide customers with a relaxed and leisure experience. In order to maximize the liquidity of the space, the layout is centered on the circular exhibition hall, with four counters surrounding the black pillars, which create a strong visual impact. The office has different functions, suitable proportion and ideal circulation. The rest area for customers is located in the centre of the north/south office, which alleviates the serious atmosphere of the whole area. At the front hall, the designer wanted to attract customers’ attention by adding a huge model to the ceiling of the display area, sometimes independent business can be achieved here. The designer hoped that the inherent business image can be changed through spatial senses and office type arrangement.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Wal.Diamond Exhibition Center
  • Location: Shenzhen, China
  • Scale: 1600m2
  • Completion: 2017

(more…)

Widiba Headquarters in Milano, Italy by zanon architetti associati

Thursday, August 31st, 2017

Article source: zanon architetti associati

A complex of four ten-story towers connected by a suspended path is the location where the new headquarters for Widiba bank are set. The interior spaces of B and D buildings of via Messina in Milan, dated back from the 90s, have been revisited and refurbished: starting from a traditional business area with floating floors, suspended ceilings and plasterboards, the renovation project led to the creation of a new, charming, modern and innovative office space. Work spaces, from meeting rooms to open-space offices and collective areas, have been redefined through the removal of suspended ceilings and the installation of exposed electrical and air systems, the construction of glass walls for closed offices, the laying of new floors and a new set up with design furniture. The project included the creation of a new entrance at the level of the water pool, with the consequent installation of a new stair connecting -1 floor to the hall area at the ground floor, with the aim to create continuity between the two levels hosting acceptance and catering functions, with a direct connection with the outdoor square, with the stallage set over the water pool.

Image Courtesy © mariano zanon

  • Architects:  zanon architetti associati
  • Project: Widiba Headquarters
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Mariano Zanon
  • client: Widiba Spa
  • Design: 2015
  • Construction: 2017

(more…)

Veranda Offices in Colombo, Sri Lanka by MVRDV

Thursday, August 31st, 2017

Article source: MVRDV

Colombo, like many other South-Asian cities, is moving towards developing into a future as a high dense Metropole, with multiple large-scale offices and residential towers. Veranda Offices continues this current trend but it is also forward-looking, conscious of its architectural context, and will be a model for future development in the city.

Image Courtesy © mvrdv

  • Architects: MVRDV
  • Project: Veranda Offices
  • Location: Colombo, Sri Lanka
  • Client: Moot Manor (Pvt)
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries
  • Design team: Nathalie de Vries with Stefan de Koning, Mariya Gyaurova, Thomas Boerendonk, Arjen Ketting, Leo Stuckardt, Stavros Gargaretas, Akshey Krishna Venkatesh, Manuel Frey and Christy Li Yu Wai
  • Visuals: Antonio Luca Coco, Paolo Mossa Idra, Tomaso Maschietti and Kirill Emelianov
  • Project Manager: ASCENTIS
  • Co- architects: ACS Integrated and PWA Architects
  • Structure Engineers: NCD
  • Mechanical Engineering and Plumbing: Ramboll
  • Year: 2016+

(more…)

Tour Lumière in Tours, France by Jacques Ferrier Architecture

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Jacques Ferrier Architecture

A residential building with 89 flats over 17 levels (ground floor + 16 storeys). The project includes social housing for rent and for sale, as well as standard housing for sale, over the 17 levels of the building.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: Jacques Ferrier Architecture
  • Project: Tour Lumière
  • Location: Tours, France
  • Project Owner: SNI
  • Project Directors: François Marquet, François Louis
  • Project Leader: Romain Maréchal
  • Structure Design office: C&E
  • Fluids Technical design: SOGETI Ingénierie
  • Quantity surveyor: SOGETI Ingénierie
  • Surface Area: 5,300 m2
  • Delivery: 2017

(more…)

Europaallee ‘Site D’ in Zürich, Switzerland by WIEL ARETS ARCHITECTS

Sunday, August 27th, 2017

Article source: WIEL ARETS ARCHITECTS

This new building is an integral component of ‘Europaallee’, a currently emerging district adjacent to Zürich’s central train station. A plinth of retail programming anchors the project to its site, while its upper volumes consist of flexible office spaces that, due to their shallow depth and efficient façade grid, can be occupied by several individual companies or a larger singular tenant. These dual programs posed the challenge of creating two unique lighting and spatial requirements within this prominently sited building. The main entry has been positioned along the parallel ‘Europaaallee’, and opens onto the ground floor’s main retail and circulation spaces. From the ground floor, a central staircase complemented by two ramping escalators traverses and connects these areas. Foreseeing a possible conversion into future residential units, the building’s flexible structure was designed to allow for such a repurpose of its program. The resulting silhouette, and the alignment of its highest points with the trackside façades of the two adjacent plots, will ensure a powerful and unified building amid the area’s planned structures, further defining the distinguished context of the surrounding ‘Europaallee’.

Image Courtesy © WIEL ARETS ARCHITECTS

  • Architects: WIEL ARETS ARCHITECTS
  • Project: Europaallee ‘Site D’
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Project team: Wiel Arets, Alexis Bikos, Jelle Homburg, Jochem Homminga, Boris Wolf, Roel van der Zeeuw, Tieme Zwartbol
  • Collaborators: Marcos Romeros, Olivier Brinckman
  • Client: SBB Immobilien
  • Consultants: Amstein + Walther AG, JägerPartner AG SIA/USIC, B+P Baurealisation AG, GKP Fassadentechnik AG, Aadorf
  • Size: 20.000m2
  • Date of design: 2012-2013
  • Date of completion: 2017-2020

(more…)

Hullmark Office in Toronto, Canada by Quadrangle Architects Limited

Thursday, August 24th, 2017

Article source: Kriss Communications

Replacing a heritage building destroyed by a fire, Quadrangle has designed a contemporary replacement that recalls its predecessor with a stainless steel screen etched with the image of the lost building.

Image Courtesy © Ben Rahn

  • Architects: Quadrangle Architects Limited
  • Project: Hullmark Office
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Ben Rahn, JJ Thompson
  • Design team: Quadrangle
  • Interiors team: Richard Witt, Andrea Spencer, Kevin Offin, Kenzie Terzic, Jan Schotte
  • Mechanical & Electrical Engineers: Integral Group
  • Contractor: First Gulf Development Corporation Structural: Dorlan Engineering
  • Lighting Design: Smith and Andersen

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise