Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Park’ Category

Water Ski Park in Kayseri, TURKEY by BKA-BahadırKulArchitects

Friday, February 26th, 2016

Article source: BKA-BahadırKulArchitects

Landmark of the city Kayseri Wonderland Project consists of many different facilities. One of them is the Water Ski Park having 33.000 square meters site area and a 3.000 square meters island in the artificial lake.

 Image Courtesy © Ket Kolektif / BKA-Bahadır Kul Architects

Image Courtesy © Ket Kolektif / BKA-Bahadır Kul Architects

  • Architects: BKA-BahadırKulArchitects
  • Project: Water Ski Park
  • Location: Kayseri, TURKEY
  • Photography: Ket Kolektif / BKA-Bahadır Kul Architects
  • Client: Greater Municipality of  Kayseri
  • Site Area: 100.000 m2\
  • Total Floor Area: 2.300 m2
  • Construction Period: 2011/2013
  • Software used: Autocad, 3d max, photshop, sketch up

(more…)

Creation of BIM Models with LOD-300 for a park in California by Hi-Tech CADD Services

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: Hi-Tech CADD Services

The Solution

The drawings and building details were converted into intelligent BIM with LOD 300, for material take offs, project coordination, scheduling and clash detection.

A California based construction and engineering company approached Hi-Tech with a project, to create information rich intelligent BIM for a residence Inn – A 6 storied building with a basement for car parking.

Image Courtesy © Hi-Tech CADD Services

Image Courtesy © Hi-Tech CADD Services

  • Architects: Hi-Tech CADD Services(Hiral Patel)
  • Project: Creation of BIM Models with LOD-300 for a park
  • Location: California, USA
  • Software used: Revit, Navisworks

(more…)

Oslo Cancer Cluster Innovation park (OCCI) in Norway by DARK ARKITEKTER

Saturday, February 20th, 2016

Article source: DARK ARKITEKTER

The building houses the Oslo Cancer Cluster, an organization integrated in a global network of research institutions, that intends this project to be a highly skilled cluster of professionals, start-up businesses and research facilities in close dialogue with the Norwegian Radium Hospital. This meeting point between scientists, students and investors is bound to generate new ideas, capital and solutions in the fields of biomedicine.

Image Courtesy © Hufton and Crow

Image Courtesy © Hufton and Crow

  • Architects: DARK ARKITEKTER
  • Project: Oslo Cancer Cluster Innovation park (OCCI) 
  • Location: Ullernchausseen 66, 0379 Oslo, Norway
  • Photography: Hufton and Crow
  • Collaboration: Arkitektpartner
  • Software used: Autodesk Revit
  • Program: 35.300 GFA, of which 13.300 m2 is High school
  • Year: 2011-2015

(more…)

Container Park in Izmir, TURKEY by ATÖLYE Labs

Friday, February 12th, 2016

Article source:  ATÖLYE Labs

Recognizing that the 21st Century promises new productive relationships between education, research, and industry, iDE EGE Technopark A. Ş. approached Atolye Labs about a facility to foster interdisciplinary collaboration and anchor the emerging technopark in the heart of Izmir, a bustling cosmopolis in Western Turkey. The resulting project repurposes 35 second hand shipping containers to form the centerpiece of a new, vibrant research community on the campus as well as to function as a creative magnet for talent in Ege University, Izmir and Aegean region at large.

Image Courtesy © Yerçekim Architectural

Image Courtesy © Yerçekim Architectural

  • Architects: ATÖLYE Labs
  • Project: Container Park
  • Location: Ege Üniversitesi Teknopark – İzmir, TURKEY
  • Photography: Yerçekim Architectural
  • Client: İDE EGE.TGB Teknoloji Geliştirme bölgesi A.Ş.
  • Architectural Design team: Engin Ayaz, Nesile Yalçın, Nujen Acar, Elif Karaköse, Buşra Tunç, Berna Erenoğlu
  • Project manager: Nesile Yalçın
  • Interns: Begüm Ural, Batuhan Türker
  • Visualization: Murathan Sırakaya, Gökhan Gürbüz
  • Area: 1000 m2 total floor area
  • landscaping: 800m2
  • Timeline: October 2015

(more…)

Entrances to the Tatra Mountains National Park in Zakopane, Poland by 2pm Architekci

Wednesday, January 20th, 2016

Article source: 2pm Architekci

The Park’s entrances are situated in a close vicinity to parking lots and public transportation stops where tourists start their visit to the Tatra Mountains National Park. They incorporate checkout desks, a tourist information (combined with a small bookshop), information boards, communications routes, resting spots, and toilets. The current buildings are more than a dozen years old, built in the Zakopane architectural style. They do not meet the requirements needed to serve touristic traffic. On the Park’s premises there are 17 such entrances, of different sizes. The competition work comprises the design of two of such entrances, Białego Valley (smaller) and Kościeliska Valley (of higher capacity), with the possibility of adapting them for the rest of the entrances.

Image Courtesy © 2pm Architekci

Image Courtesy © 2pm Architekci

 

  • Architects: 2pm Architekci
  • Project: Entrances to the Tatra Mountains National Park
  • Location: Poland Zakopane
  • Team: Michał Adamczyk, Piotr Bylka, Piotr Musiałowski, Krzysztof Nowotka
  • Investor: Tatra Mountains National Park
  • 2015 Project: 1st prize

(more…)

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

Lake Sammamish State Park Bathhouse in Issaquah, Washington by Patano Studio Architecture

Saturday, December 19th, 2015

Article source: Patano Studio Architecture

Lake Sammamish State Park Redevelopment is organized around the fundamental principal of integrating the buildings with the landscape and the landscape with the buildings, blurring the distinctions between the two disciplines. Patano Studio Architecture’s competition winning entry in 2003 centered on this concept as an opportunity and methodology for unifying the 512 acre park with a consistent and understandable language involving built and landscaped elements.

Image Courtesy © Patano Studio Architecture

Image Courtesy © Patano Studio Architecture

  • Architects: Patano Studio Architecture
  • Project: Lake Sammamish State Park Bathhouse
  • Location: Issaquah, Washington, US
  • Software used: AutoCAD and Sketchup
  • Size: 5,430 sqft
  • Awards: 2008 aia what makes it green
  • Status: Built
  • Year: 2015
  • Budget: $2m

(more…)

ARCHAEOLOGICAL PARK CASTLE OF CALAFELL in Tarragona, Spain by BCQ arquitectura barcelona

Tuesday, December 8th, 2015

Article source: BCQ arquitectura barcelona

The restoration and recovery inside the Castle of Calafell were carried out years ago. Later, however, excavations were conducted in its extramural environment in which the remains of human activities of great interest: burials, food storage, remnants of older buildings, remains of the passage of vehicles… were found.

Image Courtesy © BCQ arquitectura barcelona

Image Courtesy © BCQ arquitectura barcelona

  • Architects: BCQ arquitectura barcelona
  • Project: ARCHAEOLOGICAL PARK CASTLE OF CALAFELL
  • Location: Tarragona, Spain
  • Architects Authors: Toni Casamor, David Baena, Manel Peribáñez, Maria Taltavull,
  • Architects team: Jordi Sánchez, Mika Iitomi (Landscaping), Vasco Mourão, Volker Schultz, Johanna Schweer, Jesús Caleb Treviño, Cassandre Lemarcis
  • Technical Architect: Forteza Carbonell Associats, Maurici Díaz
  • Structural Calculations: Eskubi-Turró Arquitectes, Jordi Granada, Arch.
  • M&E Engineering: AIA Instal·lacions Arquitectòniques,  Technical Department of Calafell Town Council
  • Museum exhibit design: Dr. Joan Santacana (DIDPATRI-UB), Miriam Bernabé
  • Client: Calafell Town Council
  • Contractor: VIOPISA / AMC5 (more…)

Ribeiro do Matadouro Park in Santo Tirso, Portugal by Oh!Land studio

Thursday, December 3rd, 2015

Article source: Oh!Land studio 

Contemporary problems need contemporary solutions. The challenge brought forth by this project is one of them. To overcome today’s disarticulated urban expansion that discourages natural resources and urban life, a proper discussion between members of a multi-disciplinary team is essential. For this reason this group of young designers came together in the attempt to create innovative designs that integrate natural and artificial elements into complete, multi-functional and sustainable urban systems that promote quality urban lifestyles in overall harmonic landscapes.

Image Courtesy © Victor Esteves

Image Courtesy © Victor Esteves

  • Architects: Oh!Land studio, Bruno Sousa, architect; Gilberto Pereira, architect
  • Project: Ribeiro do Matadouro Park
  • Location: Santo Tirso, Portugal
  • Photography: Victor Esteves
  • landscape architect: Victor Esteves, Ana Sofia Pacheco
  • Client: Municipality of Santo Tirso
  • Collaborators: Hernâni Araújo (civil engineer), João Fernandes (civil engineer), Tito Santos (civil engineer), Delfim Flores (electrotechnical engineer), Ana Lindeza (irrigation)
  • Date of construction: 2011 – 2013
  • Budget: 1,4M €
  • Surface area: 1,54 ha

(more…)

VISITOR AND NATURE INTERPRETIVE CENTER in Albacete, Spain by Manuel Fonseca Gallego

Friday, November 13th, 2015

Article source: Manuel Fonseca Gallego

The building is located within the Natural Park of Los Calares del Mundo y la Sima in the area belonging to the municipality of Yeste, which is located in the province of Albacete, Castilla – La Mancha community (Spain).

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Manuel Fonseca Gallego (Blog)
  • Project: VISITOR AND NATURE INTERPRETIVE CENTER
  • Location: Albacete, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Software used: Autocad and photoshop
  • Project Execution Team: Architect Jorge Muñoz Ibanez, Manuel Ruiz Machuca Quantity Surveyor,
  • Promoter: Regional Government of Castilla – La Mancha, Ministry of Environment and Rural Development, Provincial Delegation of Albacete, Environmental Management Company of Castilla – La Mancha, SA (Geacam).
  • Foreclosure Address: José Baídez Bertran Architectural Technician
  • Geacam’s Works Ccordination: Sara Picazo Pradillo Architect.
  • Construction: Agrarian Transformation Company SA (Tragsa)
  • Project Date: June 2006
  • Completion Work Date: March 2009

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy