Open side-bar Menu

Archive for the ‘Park’ Category

Bushwick Inlet Park in Brooklyn, New York by Kiss + Cathcart, Architects

Wednesday, April 23rd, 2014

Article source: Kiss + Cathcart, Architects

Project Overview

The Bushwick Inlet Park transforms the Brooklyn waterfront from a brownfield industrial strip into a public park. Located in the Williamsburg section of Brooklyn, the design is the first step of an ambitious waterfront redevelopment along the East River. The design team has integrated a program of athletic fields, community facility and a NYC Park maintenance and operation facility into a 6.2-acre park.

The Park wraps over the building on the west side, turning the building into a green hill so that 100% of the site is accessible to the public. A zigzag path provides ADA access to the top, where a large wood-framed canopy provides shade and views over the play fields to the Manhattan skyline. Direct building access for the public and the Parks staff is provided from the street edge below.

Program: The 13,300-square-foot ground floor is divided into the northern section which houses the maintenance facilities for the Department of Parks and Recreation, and the southern section which is a community center run by the non-profit Open Space Alliance. Each program area has its own separate entrance.

Phase 1 (the play field) opened summer 2010 and Phase 2 opened October 2013.

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 - Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 – Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

  • Architects: Kiss + Cathcart, Architects
  • Project: Bushwick Inlet Park
  • Location: Brooklyn, New York
  • Photography: Jeremy Moseley, Paul Warchol and Kiss + Cathcart, Architects
  • Software used: Vectorworks.
  • Project Completion Date: October, 2013
  • Project Category: New Construction
  • Project Site: Brownfield Site
  • Project Site Context/Setting: Urban
  • Building or Project Gross Floor Area: 15,527 square feet
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $30,000,000.00


Venice Beach Skate Park by RRM Design Group

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: RRM Design Group

RRM Design Group provided the planning, construction documents, bid services, cost estimates, and construction administration for the award-winning renovation of the 1.7-mile Venice Beach Oceanfront Walk, the busiest public park in Los Angeles and the second most visited place in California. The project required extensive public outreach, including a series of interactive public meetings, workshops, newsletters, and written and camera surveys, working with various community groups and City agencies.

Image Courtesy © RRM Design Group

  • Architects: RRM Design Group (Nicole Stephens)
  • Project: Venice Beach Skate Park

Quirijn Park in Tilburg, The Netherlands by Karres en Brands

Wednesday, March 12th, 2014

Article source: Karres en Brands

The Quirijn Park is situated on a narrow strip of land that was once intended for the main traffic access to North Tilburg. The new urban development plan transforms this open area into a living link between the formerly separated neighbourhoods of Quirijnskto and Heikant, and brings about increased housing differentiation within North Tilburg. The emphasis therefore also lies on thee nw connections between the bordering neighbourhoods. The park works like a ‘zip fastene rb’etween both districts.

Image Courtesy © Karres en Brands

  • Architects: Karres en Brands
  • Project: Quirijn Park
  • Location: Tilburg, The Netherlands
  • Area: 8 hectares
  • Design: 2001 – 2004
  • Construction:  2006 – 2008
  • Status: realized
  • Client: Municipality of Tilburg
  • Team: Bart Brands, Sylvia Karres, Simon Nunez, Lieneke van Campen, Joost de Natris, Femy-Jeanine Bol, Jorryt Braaksma


Tuesday, March 4th, 2014

Article source: CHIRAG N MULANI

Create space for public use as well as corporate use.  Public gardens, restaurents, theatres and offices for professionals..all that in one combination of different environments gives something different  feelings..

Image Courtesy © CHIRAG N MULANI

  • Architects: CHIRAG N MULANI
  • Project: URBAN INFILL

ArtA Kunstencluster in Arnhem, the Netherlands by NL Architects

Friday, February 28th, 2014

Article source: NL Architects

ArtA will be an exciting mixture of public functions: a ‘sandwich’ of cinema, square, museum and park: Art House,Art Square, Art Show, Art Park.

By pushing this programmatic sandwich down on one side the roof becomes accessible. At the same time the building opens up to the river. An easily accessible roof landscape emerges draped over vibrant city life: ‘urban moraine’.

Image Courtesy © NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: ArtA Kunstencluster
  • Location: Arnhem, the Netherlands
  • Year: 2014
  • Type: competition entry
  • Client: City of Arnhem
  • Size: 8,500 sqm
  • NL team:Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse, Gen Yamamoto, Eke Hoekstra, Jose Ramon Vives,, Laura Riano, Sander van de Weijer, Arne van Wees,, Mario Genovesi en Shane Dalke, Peter Bijvoet, DGMR.

KEYPARK in Ankara, Turkey by VEN Architecture

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: VEN Architecture

The project is located at the junction of two busy boulevards, Alacaatl? and Beyler blvd. The units constitute a wide-low  rise commercial campus, spread on an inclined corner lot, giving different volume and depth perception from different perspectives. The concept is established on two notions: urban permeability and human scale. The relationship between the boulevard and courtyard-square is supported by the voids among the masses lined on the periphery of the lot.

Image Courtesy © Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN

  • Architects: VEN Architecture
  • Project: KEYPARK
  • Location:  Ankara, Turkey
  • Photography: Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN
  • Software used: REVIT Architecture.
  • Design Team: Gül GÜVEN, Ceyda GÖKMEN, Fatih Erduman, Recep Aygın, Nihat Beyoğlu
  • Client: Kaanhan EYÜBOĞLU
  • Structural Engineer: KONKAN MÜHENDiSLiK, YÜKSEL KONKAN
  • Mechanical Eng: BAYHAN MÜHENDiSLiK, GÖKÇEN BAYHAN, Bayhan Engineering – Gökçen Bayhan
  • Promim Project: Selami Demiralp
  • Project Year: 2011
  • Construction: 2011-2013
  • Const. Area: 21.400 m²
  • Site Area: 16.850 m²
  • Consultant: Ahmet Şahin (architect)

SkatePark in Lemvig, Denmark by EFFEKT

Friday, February 14th, 2014

Article source: EFFEKT

By introducing the ‘Skate+Park’ concept, EFFEKT has created a new type of multi-functional and recreational urban park area that bridges user groups of diverse interests and age.

In the spring of 2013, Lemvig Municipality faced a group of citizens eager to transform an empty industrial lot on the city’s harbour front into an area of leisure and recreation. In order to meet the demands of the local population, EFFEKT worked closely with representatives from different user groups to develop a new type of urban space. The result of this collaboration was an integrated skatepark + urban park that offered a range of programmatic features and recreational opportunities. Set in beautiful surroundings, the park has created a new social space in Lemvig, attracting skaters and families from the entire region.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: SkatePark
  • Location: Lemvig, Denmark
  • Software used: Rhino, AutoCAD, Illustrator, Photoshop
  • Client: Lemvig Municipality, Realdania, Lokale og Anlægsfonden
  • Consultant: Glifberg + Lykke
  • General Contractor: Søren V. Jensen, Skatepark Contractor: Beaver Concrete
  • Area: 2.200 m2
  • Year: 2013
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Mikkel Bøgh, Matias Labarca Clausen, Tina Lund Højgaard, Nick Green, Marco-Antonio Ravini, Eyüp Şevki Fırıncı, Evgeny Markachev, Yulia Kozlova, Karen von Bonsdorff, Paulina Skrzypczyńska, Azra Mehmedbasic, Jakub Mateusz Wlodarczyk, Monika Muszyńska, Zuzana Retterova.
  •  Status: Inaugurated in 2013
  • Budget: 1.600.000 DKK
  • Fee: 250.000 DKK

Dp Aquaterra by Tectoniques Architects

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Tectoniques Architects

Land of the Brave
After a call for ideas addressed to the local residents, the Maison de l’Environnement et du Développement Durable (Centre for the Environment & Sustainable Development) of the Hénin-Carvin Joint Urban Authority adopted the name Aquaterra. The facility is in the middle of a large park on the site of the former Drocourt coking plant. Founded in 1925, this was one of Europe’s largest coke production plants. After changes in the coal and steel industries in the late 20th century, the plant finally closed in 2002. All of the developments were quickly demolished, leaving just a large platform and some terrils (slag heaps). The marked, polluted ground and the slag heaps, mountains and hills, composed of inert but emblematic masses in this flat landscape, are the only relief visible from a long distance.

Image Courtesy © Julien Lanno

  • Architects: Tectoniques Architects
  • Project: Dp Aquaterra
  • Photography: Julien Lanno
  • Client: Communauté d’Agglomération Hénin
  • Landscaping : Ilex [paysage urbanisme]
  • Health and safety: Dekra
  • Total floor area: 953 m2
  • Cost: 2M € H.T.


  • Wood structures: Arborescence
  • Fluides and Environment: Indiggo
  • works: Maning

MUCAB in Murcia, Spain by Martin Lejarraga Architect

Friday, January 17th, 2014

Article source: Martin Lejarraga Architect

The MUCAB complex (Museum, Music School and Center for Local Development for Women and Youth, Daycare/Child Assistance Center), located in the town of Blanca, was designed to be a core for local representation, where a new kind of urban tension is created to foster activity in the environs of the Segura River.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Martin Lejarraga Architect
  • Project: MUCAB
  • Location: Murcia, Spain
  • Photography: David Frutos
  • CLIENT: Ayuntamiento de Blanca
  • AUTHOR: Martín Lejarraga
  • PROJECT TEAM, collaborators: Juan García Carrillo. (architect), Francisco Pérez. (technical architecture),Manuel Gil de Pareja. (technical architecture), Mar Melgarejo, Arancha Fernández. (architects), Julián lloret.
  • General consultor: ACE Edificación
  • SITE AREA: 2.150 m2
  • BUILT-UP AREA: 4.629,50 s/r + 2.574,90 b/r m2c
  • START OF PLANNING: project / October 2006
  • COMPLETION: works / April 2007 – November 2010

MILLENIUM PARK in Zielona Góra, Poland by Salony Foundation and BWA Zielona Góra

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Salony Foundation and BWA Zielona Góra

Millenium Park in Zielona Góra until the 1960s. functioned as the Green Cross cemetery. Upper branches of trees let hardly any light inside the park, ground level lacks lower greenery – that is why the park seems to be dark and dangerous.

Our main idea was to bring back life into Millenium Park, eliminate spatial obstacles preventing the park to become unique, multifunctional public space.

Image Courtesy © Salony Foundation and BWA Zielona Góra

  • Architects: Salony Foundation and BWA Zielona Góra
  • Location: Zielona Góra, Poland
  • YEAR: 2013
  • AREA: 9.4 HA
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy