Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Pavilion’ Category

The Exchange in Columbus, Ohio by Oyler Wu Collaborative

Friday, October 20th, 2017

Article source: Oyler Wu Collaborative

The Exchange sits within the plaza adjacent to the Irwin Conference Center by Eero Saarinen (formerly the Irwin Union Bank) and makes use of the three existing canopies that formerly served the drive-through bank tellers. The design challenge was to “activate” the space while relating a contemporary design concept to the historic building and existing site conditions. Oyler Wu’s research into Eero Saarinen’s oeuvre, along with analysis of the site, led to a focus on three keys concepts: the unification of the existing canopies into a rectangular volume, solid/void relationships that include a \”loose fit\” placement of solid elements within carved voids throughout the scheme, and the use of contrasting tectonic strategies of solid and frame. The intention of this strategy is to produce the sense that the pavilion is simultaneously brand new and that it has always been there.

Image Courtesy © Oyler Wu Collaborative

  • Architects: Oyler Wu Collaborative (Dwayne Oyler, Jenny Wu )
  • Project: The Exchange
  • Location: Columbus, Ohio, USA
  • Project Leaders: Harrison Steinbuch, Hans Koesters, Lung Chi Chang
  • Design and Fabrication Team: Oyler Wu Collaborative: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Harrison Steinbuch, Hans Koesters, Lung Chi Chang, Clint Johnson, Andy Magner, Tucker van Leuwen-Hall, Irvin Shaifa, Dongwoo Suk, Thomas Lanham, Andrea Sanchez, Emilijia Landsbergis, Ibrahim Ibrahim, Suhan Na, Hsiyuan Pan
  • Engineering: Nous Engineering, Matthew Melnyk, Katahdin Engineering LLC, Elizabeth Woolf

(more…)

Chinese Pavilion at Venice Biennale in Italy by OMA

Friday, October 6th, 2017

Article source: OMA 

Beijing Contemporary Art Foundation commissioned OMA to design the exhibition space of the Chinese Pavilion at the 56th International Art Exhibition, La Biennale di Venezia. Under the theme “Other Future”, the exhibition brings together artists Tan Dun, Lu Yang, Wu Wenguang/Caochangdi Work Station, Wen Hui/Living Dance Studio, and architect Liu Jiakun. OMA created an immersive experience, linking interior and exterior artwork and architecture together in a fluid environment.

Image Courtesy © Italo Rondinella

  • Architects: OMA
  • Project: Chinese Pavilion at Venice Biennale
  • Location: Venice, Italy

(more…)

38 Beams – The Collectors Lounge at Design Miami/ 2014 in Florida by Olson Kundig

Friday, September 15th, 2017

Article source: Olson Kundig

38 Beams, served as the temporary pavilion housing the Collectors Lounge for the tenth edition of Design Miami/ Miami Beach. With 38 Beams, Olson Kundig aimed to bring a northwest sensibility to this international event, by sourcing fashion, music, lighting, furniture and other design elements from makers and purveyors based in the Pacific Northwest.

Image Courtesy © Gesi Schilling

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: 38 Beams – The Collectors Lounge at Design Miami/ 2014
  • Location: Florida, USA
  • Photography: Gesi Schilling

(more…)

Antepavilion in London, England by PUP architects

Thursday, September 14th, 2017

Article source: PUP architects 

This week sees the opening of the 2017 Antepavilion, the first of an annual series of experimental structures to be built at Hoxton Docks, a complex of artists’ studios on the Regent’s canal in East London. Designed and built by upcoming architecture firm, PUP Architects, this year’s Antepavilion was selected from 128 proposals in a competition organised by the Architecture Foundation and sponsored by Shiva Ltd.

Image Courtesy © PUP architects

  • Architects: PUP architects
  • Project: Antepavilion
  • Location: London, England

(more…)

Pavilion of Nature Concert Hall 2017 in Latvia by DJA

Sunday, August 27th, 2017

Article source: DJA

Pavilion for Nature Concert Hall 2017 is designed as an object that unifies architecture, music, science, video and light installation. Circular platform of 14 m diameter is placed in 45 degree angle and works as a giant video projection screen, as a portal to the underground world and insights of the Earthworm – the research object of Nature Concert Hall 2017. Behind the portal are placed musicians in four floors and they can be seen to audience through three opening in the circular platform. The load bearing structure is designed both vertically and horizontally as structural grid of 2,5 m X 2,5 m X 2,5 m, which is easy and quick to assemble and dismantle for pavilion re-use in different locations.

Image Courtesy © Maris Lapins, Eriks Bozis and Marika Latsone

  • Architects: DJA
  • Project: Pavilion of Nature Concert Hall
  • Location: Dviete and Burtnieki floodplains, Latvia
  • Photography: Maris Lapins, Eriks Bozis and Marika Latsone
  • Structural Engineering: Veldrums and Partners
  • Stage director and video artist: Roberts Rubīns
  • Video artists: Maris Kalve, Dmitry Volovik
  • Light designer: Oskars Timbars
  • Builders: IXI
  • Year: June 2017

(more…)

Le Haut Perché in Le Haillan, France by Studio Weave

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Studio Weave

Studio Weave have been commissioned to design a hiking shelter in close collaboration with Bruit du Frigo and Zebra 3. The project, initiated by the arts and architecture collective Bruit du Frigo, establishes a pedestrian route connected by a series of shelters on the fringes of Bordeaux. Our intervention, Le Haut Perché, constitutes one of eleven other stay-over shelters.

Image Courtesy © Yvan Detraz (Bruit du Frigo)

  • Architects: Studio Weave
  • Project: Le Haut Perché
  • Location: Le Haillan, France
  • Photography: Yvan Detraz (Bruit du Frigo)
  • Client: Métropole de Bordeaux
  • Curator: Bruit du Frigo
  • Timber Fabricator: Zébra3
  • Completion date: June 2017

(more…)

Look! Look! Look! in Herefordshire by Studio Morison

Thursday, August 17th, 2017

Article source: Studio Morison

Look! Look! Look! sees a striking sculptural pavilion created by internationally renowned artists Heather and Ivan Morison (Studio Morison) take centre stage at the National Trust’s historic Berrington Hall in Herefordshire.

Image Courtesy © Ivan Morison

  • Architects: Studio Morison
  • Project: Look! Look! Look!
  • Location: Berrington Hall, Leominster, Herefordshire, USA
  • Photography: Marsha Arnold / Ivan Morison
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 100m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Pavilion in Madrid, Spain by THE NORMAN FOSTER FOUNDATION

Sunday, August 13th, 2017

Article source: THE NORMAN FOSTER FOUNDATION

Norman Foster and the Trustees of the non-profit Norman Foster Foundation today announced that this new independent institution for interdisciplinary research, education, and projects in the fields of architecture, design, and urbanism will open its headquarters in Madrid in June 2017.

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: THE NORMAN FOSTER FOUNDATION (Design studio of the Norman Foster Foundation – Norman Foster,David Delgado, Raúl Gómez and Jorge López)
  • Project: The Pavilion
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Luis Asín
  • Local collaborating architect: Miguel Kreisler, Ángel Jaramillo – BAUproyectos SLP – Spain
  • Structural engineer: Juan de la Torre – Euteca Proyectos y Estructuras SLP – Spain
  • MEP engineer: Rafael Úrculo – R. Urculo Ingenieros Consultores SA – Spain
  • Quantity surveyor: Javier Martín – Arquitec SL Spain
  • Façade consultant: James O’Callaghan – Eckersley O’Callaghan Ltd – UK
  • Envelope consultant: ENAR Envolventes Arquitectónicas SL – Spain

(more…)

Fulham Pavilion in London by Silver & Co.

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Satchel Tang

Silver & Co has designed and converted a derelict shed into a flexible multi-functional art studio for an artist couple and their child at the bottom of a West London garden.

Image Courtesy © Jason Taylor

(more…)

A•lava in Helsinki, Finland by Aalto University Wood Program

Friday, August 11th, 2017

Article source: Aalto University Wood Program

Designed and constructed by a team of 20 students from the Aalto University’s Wood Program, the pavilion provides a sheltered stage for Annantalo, an art center for young people and families in the center of Helsinki, Finland. The stage is build as a semi-permanent building and will accommodate various art events from the school during the summers for the next five years.

Image Courtesy © Philip Tidwell

  • Architects: Aalto University Wood Program
  • Project: A•lava
  • Location: Annantalo, Annankatu 30 00100 Helsinki
  • Photography: Marc Goodwin and  Philip Tidwell
  • Engineer: Antti Haikala (FI)
  • Tutors: Pekka Heikkinen (FI), Philip Tidwell (US), Willem van Bolderen (NL)
  • Student Design Team: Alba Aguilar (MX), Emilia Almqvist Jansson (SW), Mathias Björkman (FI), Caio Cintra (BR), Rodrigo Giorgi (BR), Riccardo Guerri (IT), Noora Kassinen (FI), Loreto Mancilla Bahamonde (CL), Elsa Mendoza (MX), Guido Mitidieri (IT), Teodor Nilson (SW), Tatsuro Sakata (JP), Andrea Settimi (IT), Heidi Silvennoinen (FI), Hannah Smith (CA), Kire Stavrov (MK), Jianlin Sun (CA), Kenji Takahashi (JP), Paul Texereau (FR), Sonja Äärilä (FI)
  • Area: 81 m2 (covered)
  • Project Year: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise