Open side-bar Menu

Archive for the ‘Pavilion’ Category

PINC Pavilion in Porto, Portugal by Clínica de Arquitectura

Sunday, July 21st, 2013

Article source: Clínica de Arquitectura

PINC  Pole for the Creative Industries of Park of Science and Technology, University of Porto – quickly became a space of great dynamism of Porto. A recognized centre for the creation and production of events and contacts.

Image Courtesy © Alexandre Delmar

  • Architects: Clínica de Arquitectura
  • Project: PINC Pavilion
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: Alexandre Delmar
  • Client: UPTEC
  • Contractor: SHIFT Empreitadas
  • Work conclusion: December of 2012
  • Function: Pantry and formation room
  • Landscaping: Maria Luís Gonçalves
  • Coordination: SWark
  • Contractor: SHIFT Empreitadas
  • Area: 70m²
  • Software used: Autocad 2010


Tuesday, July 16th, 2013

Montpellier, July 9, 2013 – Juzon Robin is a graduate of the Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Montpellier (ENSAM) in 2008. Since he joined the agency Olivier Mouton, architect engineer of Nîmes, which, among other work for the enhancement of local heritage.

Image Courtesy © Paul Kozlowski

  • Project: LES PAVILLONS DU FAV 2013
  • Photography: Paul Kozlowski


Wednesday, July 10th, 2013


After the 2010 Shanghai expo the Madrid pavilion needed to be renovated and transformed into a commercial building with retail and office functions. The old façade was built around a 1.5m wide terrace all around the building with bamboo louvers mounted on folding steel frames.


  • Location: Shanghai, China
  • Architecture firm: 3GATTI
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Bogdan Chipara
  • Collaborators: Alessandro Paladin, Jennifer Yong, Zara Wang, Yichen Wang
  • Client: Shanghai World Expo (Group) Co., ltd.
  • Programme: Replace the old bamboo-louvers façade with a new facade.
  • Area: 1330 m²
  • Design period: November 2012
  • Construction period: Autumn 2014
  • Materials: Corten, aluminum and stainless steel

Bishops resting pavilion in Veszprém, Hungary by Veszprémi Építész Műhely

Tuesday, July 9th, 2013

Article source: Veszprémi Építész Műhely 

The Bishops resting pavilion is situated in the most beautiful area of Veszprém. The neoclassical two-storey pavilion was built by Bishop Joseph Kopácsy in 1820. The new owner would like to operated the building as a cafe. Our task was to renovate and expand the old pavilion, which was in degraded condition. It was important to link the semi-basement and ground floor space.

Image Courtesy © Dávid Kovács

  • Architects: Veszprémi Építész Műhely
  • Project: Bishops resting pavilion
  • Location: Veszprém, Hungary
  • Photography: Dávid Kovács
  • Head Architects: Zsolt Kovács, Jana Beránková
  • Project Team: Ágoston Barkács, András Szabó, Dávid Kovács, Gábor Gaschler, Péter Cseke
  • Software used: ArchiCad

SUTD Library Pavilion in Dover Drive, Singapore by City Form Lab

Sunday, July 7th, 2013

Article source: City Form Lab

The Singapore University of Technology and Design (SUTD)library pavilion is located on a sloping lawn on the temporary Dover Campus. Accommodating three mature trees and forming a noise barrier toward the Ayer Raja Expressway in the north, the gridshell structure of the pavilionharnesses the site constraints and activates an outdoor space behind the existing library building.

Image Courtesy © Philip Aldrup

  • Architects: City Form Lab
  • Project: SUTD Library Pavilion
  • Location: Dover Drive, Singapore
  • Photography: Philip Aldrup
  • Unique plywood panels: 3,008
  • Unique steel cladding tiles: 585
  • Unique plywood spacer blocks: 3,255
  • Bolts: 192,562
  • Screws: 30,039
  • Software used: McNeel, Rhino & RhinoPython script for architecture and gridshell, Oasys GSA and McNeel Rhino + Grasshopper for engineering

Serpentine Gallery Pavilion 2013 by Sou Fujimoto

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Sou Fujimoto 

The Serpentine Gallery Pavilion 2013 is designed by multi award-winning Japanese architect Sou Fujimoto.

“It is a really fundamental question how architecture is different from nature, or how architecture could be part of nature, or how they could be merged…what are the boundaries between nature and artificial things.” Sou Fujimoto

Image Courtesy © Sou Fujimoto

  • Architects: Sou Fujimoto
  • Project: Serpentine Gallery Pavilion 2013
  • Public opening dates : 8 June 2013 – 20 October 2013
  • Overall site area: 541 sqm
  • Gross internal area: 142 sqm

Dimension of Pavilion

  • 24m at the building’s widest point
  • 7.05m at the building’s highest point from the ground
  • 142 sqm internal area
  • 357 sqm building footprint
  • 4.4m max ceiling height internally
  • 2.4m min ceiling height internally


Sunday, June 30th, 2013

Article source: MIRAG

This small pavilion is an extension of the hospital of Sant Pere de Ribes (Barcelona). MIRAG had the will of creating a more domestic space for patients with a terminal disease. The patients can use a welcoming private space where they have a ‘relation area’ and a ‘personal area’ with visual contact with the countryside surroundings. The pavilion has 3 private units and also a common area -where workshop can be held-.

Aerial exterior view of the pavilion. The façade emulates the surrounding crop fields, Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: MIRAG
  • Project: CentreCaixa in Sant Pere de Ribes Hospital
  • Location: Hospital Sant Camil. Carretera de Puigmoltó
  • Photography: Jordi Surroca
  • Typology: Integral care center
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2010
  • Developer:  ‘La Caixa’ foundation
  • Budget: 250.000 €


Friday, June 28th, 2013

Article source: MIRAG

The challenge on the enlargement of this therapeutic centre -‘Riera Major’, located in a privileged site in the outskirts of Viladrau, Girona- was, on the one hand, to offer an improved relation between the patient and the surrounding nature through a reinterpretation of traditional constructions of the area. And on the other hand, to study the real needs of the centre in order to offer them a moderate, affordable solution.

Elevation of the pavilion. The relation between construction and nature is present, Photograph by Jordi Surroca.

  • Architects: MIRAG
  • Location: VILADRAU, Spain
  • Photography: Jordi Surroca
  • Typology: Cultural center
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2011
  • Structures engineering: Javier Monte engineer
  • Facilities engineering: Oriol Ruiz Dotras engineer
  • Developer: ‘Salud y Comunidad’ foundation
  • Building Engineering: GPCat Toni Floriach y Beth Bacardit
  • Budget: 140.000 €
  • Built surface: 106 sqm

Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn in The Netherlands by ADP Architects

Tuesday, June 11th, 2013

Article source: ADP Architects

The central building of the Corporate Campus Apeldoorn, designed by ADP Architects, is the conference centre. The whole building is set up to stimulate interaction and communication.

As working in a green environment is the main concept of the campus the landscape literally continues in to the entrance hall of the conference building, so nature and architecture melt together in the heart of the campus. Standing in the tall entrance hall you can see the restaurant, and the 25 conference rooms located on different floors. The restaurant, seating 750 people, is spread out over different levels gradually stepping down towards the forest outside.

Image Courtesy © Gerard van Beek, Jeroen Musch

  • Architects: ADP Architects
  • Project: Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn
  • Location: Apeldoorn, The Netherlands
  • Photographs: Gerard van Beek, Jeroen Musch, ADP Architects
  • Project team: Marc a Campo, Erik Wiersema, Wim Woensdregt, Pieter Boerstra, Bert Beentjes, Erikjan Cuperus, Esmee Bais, Jeroen Bos, Pieter de Bruyn Kops, Harald Mooij, Daniel Sudkamp, Paul Rutjes, Toon van Schijndel, Arjen Tuinman.
  • Interior architect: ADP Architects and Ex Interiors
  • Landscape architect: ADP architects and Bureau B+B
  • Area: Buildings (phase 1 and 2) 86.450 m², Landscape 10.2 Ha
  • Realized: 2011- 2012
  • Collaborating Architects: B+B architects (landscape co-architects), Ex Interiors (interior co-architects)
  • Client: Achmea
  • Completed: 2012
  • Area: 9.600 m2

Fragment à Miracle in Château de Chillon, Veytaux, Switzerland by Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati   

Fragment à miracle’ project proposes the construction of an architectural landscape on old foundations, a simultaneous source of wonder and contemplation. The project is related to the context of the landscape’s coastline because of its differentiated permeability and its connection with the environment’s point of strength. Walks, south and north, are connected to the Old Street of Italy which, abandoning its original mission, becomes a witness of Veytaux Villeneuve pedestrian link.

Image Courtesy Lapo Ruffi, Vanessa Giandonati

  • Architects: Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati
  • Project: Fragment à Miracle
  • Location: Château de Chillon, Veytaux, Switzerland
  • Design Team: Lapo Ruffi, Vanessa Giandonati
  • Collaborators: Gianluca Chiostri, Nicholas Diddi
  • Client: Foundation du Château de Chillon
  • Competition name: Château de Chillon | Requalification du site et création d’un bâtiment de service
  • Site Area: 12,333 sqm
  • Year: 2012-2013


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy