Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

Beautiful House in London, England by Nacho Gias Studio with Tomas Gruber

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 

Ma mama, A qui li rifrega Delacroix?! (But mum, who cares about Delacroix?!)

That was the question thrown by a child to his mum while I was waiting on a huge line for the Louvre Museum, in Paris. It made me smile until I realized that the child’s premise was full of truth, it kept a reality that we forget so often.

Image Courtesy © Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 

(more…)

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

Monday, September 11th, 2017

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

Clemson University Core Campus Dining Facility in South Carolina by Sasaki

Thursday, August 24th, 2017

Article source: Sasaki

The Clemson University Core Campus Dining Facility is a 81,000 square foot, 1,200 seat modern food service facility that offers freshly prepared daily meals via a variety of open cooking venues and houses five different late night retail venues and a small P.O.D. convenience store. As part of Clemson’s redevelopment of its “Core Campus,” construction of this dining facility proceeded in tandem with new student housing construction, designed by VMDO Architects. These projects as a whole address the growing demand for contemporary housing and dining options in support of the university’s goals of retaining more sophomore students on campus, and maintaining its position in the top 20 national public universities.

Image Courtesy © Jonathan Hillyer

  • Architects: Sasaki (Stevens & Wilkinson)
  • Project: Clemson University Core Campus Dining Facility
  • Location: Clemson, South Carolina, USA
  • Photography: Jonathan Hillyer
  • Software used: Revit, SketchUp, Photoshop
  • Client name: Clemson University
  • Size: 81,000 sf
  • Completion date: September 2016

(more…)

Upcycling Gemert in The Netherlands by Denkkamer architectuur & onderzoek

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Denkkamer architectuur & onderzoek

The initiators developed a process in which spent mushroom compost from mushroom cultivation is upgraded and turned into a valuable soil improver. They do this by biologically drying spent mushroom compost in so-called tunnels. By adding a small amount of concentrated manure, a popular soil improver rich in nitrogen, phosphate and potassium is created. The spent mushroom compost is not only upgraded to a popular soil improver but it is also made lighter in specific weight. As a result, fewer freight transports are needed to deliver the product. A large amount of heat is released naturally during the biological drying process. This heat is used to provide the neighbouring existing mushroom nurseries with heat and consequently natural gas-fuelled boilers are no longer required. The surplus heat is distributed to nearby crop growers.

Image Courtesy © Denkkamer architectuur & onderzoek

(more…)

C_29 / Optimist in Greece, Balkans by 314 Architecture Studio

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: 314 Architecture Studio

The optical shop C_29 / ’Optimist’, is an interwar listed building of a total surface 90m2 and is located in the centre of Chalkida. The space is airy and expands along the central market and the back courtyard / patio which is formed in the core of the building. The building itself is a composite construction with the ground floor being made of bearing masonry and the two floors of reinforced concrete bearer and filling brickwork. The main design aspect was the creation of a gradient technique in the texture of materiality in order to emphasize the reflection and the absorbance of light. This gradient tool continues to exist and plays a significant role even to the choice of materials, resulting in their sound existence or their theoretical absence in the formed space. Some utilitarian objects are transformed into prismatic sculptures. The courtyard space is defined by an imaginary cube. What is more is that the plan does not allow visual contact to the courtyard and the shop. Therefore,  there is formed a wall at an angle of 45 degrees in the intermediate space fully covered by mirror , which results in visual continuity between the two spaces.

Image Courtesy © Panagiotis Voumvakis

  • Architects: 314 Architecture Studio
  • Project: C_29 / Optimist
  • Location: Chalkida, Euboea island, Greece, Balkans, Europe
  • Photography: Panagiotis Voumvakis
  • Software used: SketchUp, Photoshop
  • Design team: Pavlos Chatziangelidis, Giota Chala, Theodora Papadopoulou, Stelios Dilintas, Andrea Bratu, Karolina Balionyte, Angeliki Kokkosi, Maria Nikolousi, Elvin Demiri
  • Construction: SUCH
  • Year: 2015

(more…)

Residence 100% in São Paulo, Brazil by Rogerio Gama Arquitetura

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: Rogerio Gama Arquitetura

I called this project 100% Residency, because all the land, even in its green area, it has a function.
This, was elaborated as a collaboration for a student of mine, of the course of Civil Engineering, in college that I taught. Therefore, I elaborated in metallic structure, for it to be already getting accustomed and having an already real project, a detail of this bevelled structure, so it already improves its knowledge. And the apparent concrete in the rest.

Image Courtesy © Rogerio Gama Arquitetura

  • Architects: Rogerio Gama Arquitetura
  • Project: Residence 100%
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Software used: SketchUp, V-Ray,  Photoshop, Lumion

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise