Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

Monday, September 11th, 2017

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

Clemson University Core Campus Dining Facility in South Carolina by Sasaki

Thursday, August 24th, 2017

Article source: Sasaki

The Clemson University Core Campus Dining Facility is a 81,000 square foot, 1,200 seat modern food service facility that offers freshly prepared daily meals via a variety of open cooking venues and houses five different late night retail venues and a small P.O.D. convenience store. As part of Clemson’s redevelopment of its “Core Campus,” construction of this dining facility proceeded in tandem with new student housing construction, designed by VMDO Architects. These projects as a whole address the growing demand for contemporary housing and dining options in support of the university’s goals of retaining more sophomore students on campus, and maintaining its position in the top 20 national public universities.

Image Courtesy © Jonathan Hillyer

  • Architects: Sasaki (Stevens & Wilkinson)
  • Project: Clemson University Core Campus Dining Facility
  • Location: Clemson, South Carolina, USA
  • Photography: Jonathan Hillyer
  • Software used: Revit, SketchUp, Photoshop
  • Client name: Clemson University
  • Size: 81,000 sf
  • Completion date: September 2016

(more…)

Upcycling Gemert in The Netherlands by Denkkamer architectuur & onderzoek

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Denkkamer architectuur & onderzoek

The initiators developed a process in which spent mushroom compost from mushroom cultivation is upgraded and turned into a valuable soil improver. They do this by biologically drying spent mushroom compost in so-called tunnels. By adding a small amount of concentrated manure, a popular soil improver rich in nitrogen, phosphate and potassium is created. The spent mushroom compost is not only upgraded to a popular soil improver but it is also made lighter in specific weight. As a result, fewer freight transports are needed to deliver the product. A large amount of heat is released naturally during the biological drying process. This heat is used to provide the neighbouring existing mushroom nurseries with heat and consequently natural gas-fuelled boilers are no longer required. The surplus heat is distributed to nearby crop growers.

Image Courtesy © Denkkamer architectuur & onderzoek

(more…)

C_29 / Optimist in Greece, Balkans by 314 Architecture Studio

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: 314 Architecture Studio

The optical shop C_29 / ’Optimist’, is an interwar listed building of a total surface 90m2 and is located in the centre of Chalkida. The space is airy and expands along the central market and the back courtyard / patio which is formed in the core of the building. The building itself is a composite construction with the ground floor being made of bearing masonry and the two floors of reinforced concrete bearer and filling brickwork. The main design aspect was the creation of a gradient technique in the texture of materiality in order to emphasize the reflection and the absorbance of light. This gradient tool continues to exist and plays a significant role even to the choice of materials, resulting in their sound existence or their theoretical absence in the formed space. Some utilitarian objects are transformed into prismatic sculptures. The courtyard space is defined by an imaginary cube. What is more is that the plan does not allow visual contact to the courtyard and the shop. Therefore,  there is formed a wall at an angle of 45 degrees in the intermediate space fully covered by mirror , which results in visual continuity between the two spaces.

Image Courtesy © Panagiotis Voumvakis

  • Architects: 314 Architecture Studio
  • Project: C_29 / Optimist
  • Location: Chalkida, Euboea island, Greece, Balkans, Europe
  • Photography: Panagiotis Voumvakis
  • Software used: SketchUp, Photoshop
  • Design team: Pavlos Chatziangelidis, Giota Chala, Theodora Papadopoulou, Stelios Dilintas, Andrea Bratu, Karolina Balionyte, Angeliki Kokkosi, Maria Nikolousi, Elvin Demiri
  • Construction: SUCH
  • Year: 2015

(more…)

Residence 100% in São Paulo, Brazil by Rogerio Gama Arquitetura

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: Rogerio Gama Arquitetura

I called this project 100% Residency, because all the land, even in its green area, it has a function.
This, was elaborated as a collaboration for a student of mine, of the course of Civil Engineering, in college that I taught. Therefore, I elaborated in metallic structure, for it to be already getting accustomed and having an already real project, a detail of this bevelled structure, so it already improves its knowledge. And the apparent concrete in the rest.

Image Courtesy © Rogerio Gama Arquitetura

  • Architects: Rogerio Gama Arquitetura
  • Project: Residence 100%
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Software used: SketchUp, V-Ray,  Photoshop, Lumion

(more…)

The Sales Center of Capital Visionary Residence in Beijing, China by W. Design

Sunday, July 16th, 2017

Article source: W. Design 

Western Hills in the western part of Beijing where the Old Summer Palace is located—is far from the hustle and bustle of the city. This project’s design is a combination of cultural elements of Western Hills and modern oriental design techniques. A shaded corridor leads to a space possessing a fantastic view. The moment people enter the space, they feel as if they have walked into a beautiful painting that features both ancient elegance and modern freedom. “Let me forget my worldly worries and find peace in the woods of the Western Hills; the white clouds seem to have read my mind, and drift slowly down from the forest to keep me company.”

Image Courtesy © Ben Wu, Fang Ze, Sui Sicong

  • Architects: W. Design
  • Project: The Sales Center of Capital Visionary Residence
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Ben Wu, Fang Ze, Sui Sicong
  • Area: 1911 square meters
  • Time of Completion: May 2016
  • Software used: Autodesk CAD / 3D MAX, Photoshop

(more…)

Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater in Tokyo, Japan by Key Operation, Inc.

Tuesday, July 11th, 2017

Article source: Key Operation, Inc.

Naito Shinjuku was established in 1699 as a stage stop along a major thoroughfare heading out of Edo (old name of Tokyo). Dropping the “Naito,” the district started to be called Shinjuku in 1920, the same year that saw the Musashino-kan Shinjuku emerge on Shinjuku-dori Avenue, which was also home to the Shinjuku Mitsukoshi store. Local merchants opened a 600-seat movie theater in the three-story wooden structure with tiled façades. In 1928, Musashino-kan Shinjuku relocated to its current site, a new cinema with 1,115 seats housed in a three-story concrete building. During the silent movie era, Musei Tokugawa was active as a narrator here. Later, an air raid over Tokyo caused a fire to burn the entire interior of the theater, but the building survived and became a symbol of post-war recovery. Cinema offered entertainment to the populace, and Musashino-kan entered the golden age in an alliance of more than 20 theaters. But the movie-going population peaked in 1958 at 1.1 billion tickets, and rapidly dropped to 1/3 of that patronage by 1965. Amidst a declining industry, the decrepit Musashino-kan was demolished in 1966 and rebuilt. Still standing today, the building initially consisted of a retail and dining complex seven floors aboveground and three floors underground. The first movie theater in this new building had 500 seats on the seventh floor. In 1994, the Cinema Qualite mini-theater opened. The seventh floor was closed in 2002, and the third-floor theater operations changed banners from Cinema Qualite to Musashino-kan Shinjuku. For the improvements made most recently, however, aseismic reinforcement work on the entire building prompted the Musashino-kan Shinjuku on the third floor to undergo a complete renovation.

Image Courtesy © Nacasa & Partners, Inc.

  • Architects: Key Operation, Inc. (Akira Koyama)
  • Project: Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater
  • Location: Shinjuku-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners, Inc.
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop
  • Client ∕ Developer: Musashino Kogyo Co. ,Ltd
  • Quantity Survayor: GEN Architectural Management
  • Construction: Toei Kenko, Hazama Ando Corp.
  • Gross Floor Area: 770.44 m2
  • Lease Area: 879.48 m2
  • Completion: November 2016

(more…)

Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

Friday, July 7th, 2017

Article source: Adam Wiercinski Architekt 

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevard’s level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the women’s and men’s toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscope’s mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

Image Courtesy © Adam Wiercinski Architekt

  • Architects: Adam Wiercinski Architekt
  • Project: Seaside Periscope
  • Location: Gdynia, Poland
  • Software used: Sketchup, Photoshop, Autocad
  • Year: 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise