Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

Siesta Twin Houses in Ibiza, Spain by Zuccherodesign Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Zuccherodesign  Architects

Zucchero Architects, in collaboration with the Dutch textile designer Antje Paul-Kessel from iDress, has created a pristine all white scenario for these extremely colorful textiles played out in various shapes and forms. The fundamental color palette is neutral and monochromatic.

Image Courtesy © Zuccherodesign  Architects

Image Courtesy © Zuccherodesign Architects

  • Architects: Zuccherodesign  Architects
  • Project: Siesta Twin Houses
  • Location: Ibiza, Spain
  • Software used:  Autocad, 3D Studio, V Ray and Photoshop

(more…)

Kopenhagen Family neighborhood in Estonia by Faraday LLC

Thursday, April 24th, 2014

Article source: Faraday LLC

Kopenhagen is a residence with 161.6 m2of overall space; it is a wooden building with a simple rectangular shape, 2 storeys, a low gable roof, and a wooden façade. At the street side, the façade is enlivened by free window placement, a partial façade recess above the entrance, and varied façade materials in two main colours. The courtyard-side is made lighter by a console eave cover, a balcony and a horizontal lattice reaching from the balcony to the front of the terrace.

Image Courtesy © Faraday LLC

Image Courtesy © Faraday LLC

  • Architects: Faraday LLC
  • Project: Kopenhagen Family neighborhood
  • Location: Estonia
  • Software used: Main modeling software 3ds Max; rendering was done using V-ray engine. Post-production in Adobe Photoshop.
  • 3D visualizer: Igor Bobkov

(more…)

The Taichung City Cultural Center by SANE architecture

Friday, April 18th, 2014

Article source: SANE architecture

SANE architecture’s  project for the Taichung City Cultural Center has been awarded HIGHLY COMMENDED of the Cultural regeneration category at the 2014 MIPIM Architectural Review Future Project Awards.  The project was exhibited in the London Pavilion 10-14 march.

Image Courtesy © SANE architecture

  • Architects: SANE architecture
  • Project: The Taichung City Cultural Center
  • Photography: SANE architecture
  • Software used: 3DS MAX, Autocad and a bit of Photoshop
  • Year: 2013
  • Area: 45 000 sqm

Contemporary Japanese Garden in London, U.K by MyLandscapes LTD

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: MyLandscapes LTD

The 250sqm site runs east to west and is surrounded by two buildings, a perimeter wall and open on the western side. Initially the ground was pretty level and laid to paving blocks, allowing access to the buildings but serving not much purpose and fairly static. The project took 3 months to build during the wettest winter in the British Isles at a cost of £140,000.

Image Courtesy © Amir Schlezinger

  • Architects: MyLandscapes LTD
  • Project: Contemporary Japanese Garden
  • Location: London, U.K
  • Photography: Amir Schlezinger
  • Software used: 3-D Max and Photoshop

FIFTYTHREE, INC. in 60 Hudson Street Suite 1810, NEW YORK by +ADD

Thursday, March 27th, 2014

Article source: +ADD 

FiftyThree is a space to create – a combination between work space, library, home and a forest. Honest materials and understated confidence. Under this creed – that we never lost sight of – we created a space that involved a very honest and open layout that promoted teamwork and collaboration.

Image Courtesy © Matthew Williams

  • Architects: +ADD  (Laura Gonzalez Fierro )
  • Project: FIFTYTHREE, INC.
  • Location: 60 Hudson Street Suite 1810, NEW YORK 10013
  • Photography: Matthew Williams
  • Software used: Autocad 2013, 3D Max, Rhino, Illustrator and Photoshop
  • Collaborator: Carolina Rivera
  • Structural Engineer: Anthony Gennaro P.E.
  • General Contactor: Northern Bay Contractors, Inc
  • Project Year: 2014
  • Area: 6,600 sq ft

Tucson Mountain Lava House in Pima County, Arizona by Paul Weiner | DesignBuild Collaborative

Wednesday, March 26th, 2014

Article source: Paul Weiner | DesignBuild Collaborative

The Tucson Mountain Lava House is situated within the eastern alluvial flow of the Tucson Mountains, a terrain that falls gently toward the Santa Cruz River. Defined by a wide drainage to the south, the landscape is richly populated by low-lying bedrock outcroppings, saguaro and barrel cacti, palo verde, ocotillo, jojoba, and creosote.

Image Courtesy © Liam Frederick Photography

  • Architects: Paul Weiner | DesignBuild Collaborative
  • Project: Tucson Mountain Lava House
  • Location: Pima County, Arizona
  • Photography: Liam Frederick Photography
  • Software used: FormZ, AutoCAD and Photoshop
  • Design Team: Paul Weiner, Paul Reimer
  • Year Completed: 2013
  • Area: 2600 sf + garage
  • Structural Engineer: Schneider Engineering
  • General Contractor: Paul Weiner | DesignBuild Collaborative
  • Construction Supervisor: Craig Coryell
  • Paul Schwam: Scoria Consultant and Collaborator

FEEL FOOD LLC in New York by +ADD

Wednesday, March 26th, 2014

Article source: +ADD

Gastronomic LAB – A series of chambers infused by a varying gastronomical experiences – display of produce, court to enjoy, and laboratory. The later one composed of a hot and cold sections complemented by the cold pressed juice section. Smells, colors, taste and nature will intervene to create one single space that can be fragmented into self sufficient parts but at the same time work as a whole. A laboratory that studies, preserves and maintains the natural active ingredients, minerals, flavors and aromas in food.

Image Courtesy © Matthew Williams

  • Architects: +ADD
  • Project: FEEL FOOD LLC
  • Location: New York
  • PhotographyMatthew Williams
  • Software used: Autocad 2013, 3D Max, Rhino, Illustrator and Photoshop
  • Collaborator: Carolina Rivera / Germain Chan
  • Structural Engineer: Anthony Gennaro P.E.
  • General Contactor: C & A Seneca Construction LLC
  • Project Year: 2013
  • Area: 2,000 sq ft

Renovating a former school as community centre in Woesten, Belgium by atelier tom vanhee

Saturday, March 15th, 2014

Article source: atelier tom vanhee

The building is accessible by a central binding public domain, the playground of the former school (built in the 19th century). By opening some windows further down we reinforce the relationship between interior spaces and this square. By doing the same at the other site of the building, the back area is activated as a green semi-public space linked with the meeting hall. The closed functions, the storeroom, the technical areas and the sanitary facilities are grouped in a partially extended volume. It is a rejuvenation of the building, where the recent sanitair extension gave rise to.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: atelier tom vanhee
  • Project: Renovating a former school as community centre
  • Location: Woesten, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Autocadlt, Sketchup, Photoshop & indesign, Microsoft office
  • Client: Gemeentebestuur Vleteren
  • Contractor: Monument Vandekerckhove
  • STUDY OF STABILITY: S.C.E.S. , Brugge
  • BRUTO SURFACE: 629 m²
  • CONCEPT: 2009 – 2010
  • EXECUTION: 2011 – 2012

Alkhozama Desert House in Riyadh Desert, Saudi Arabia by Ark-Kassam Architects

Saturday, March 15th, 2014

Article source: Ark-Kassam Architects

Ark-Kassam Architects have created a contemporary residence design concept which is to be allocated on a knoll in the middle of a private Oasis palm, Al-Riyadh Desert.

Three Masses are forming the design of the house and defining the entry lobby with the Arcade courtyard and the interior garden. These volumes are the Service Mass, Living Mass with sunset view and Night Mass with sunrise view. All masses were organized in order to provide the needed shade for one another, creating the different atmospheric scales in between the indoor and the outdoor space protecting the house from extreme weather conditions.

Image Courtesy © Ark-Kassam Architects

  • Architects: Ark-Kassam Architects
  • Project: Alkhozama Desert House
  • Location: Riyadh Desert, Saudi Arabia
  • Software used: Revit, 3D Max and Photoshop
  • Project Architect: Abdalrahim Kassam
  • Client: Conser Co.
  • Area: 1500Sq.m
  • Design Year: 2014
  • Construction Year: 2014-2015

Competition for Mo I Rana Waterfront (1st place) in Norway by arkitektgruppen cubus

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: arkitektgruppen cubus

Mo i Rana has always had a primarily functional relationship to the fjord, which has been one of two major transport systems serving the local industries of iron- and concrete production, the other being the railway. The town is located far inland and the fjord has always served as a main connection with the rest of the world. The railway has served as the other main pulse connecting the town to the east and south, in addition to the two main roads E6 and E12. The railway track runs straight through the centre of the town and acts as a physical barrier between the town proper and the fjord, only surmounted by bridges or underground tunnels. This prevents the establishment of a physical and programmatic continuity linking the two.

Image Courtesy © arkitektgruppen cubus

  • Architects: arkitektgruppen cubus
  • Project: Competition for Mo I Rana Waterfront (1st place)
  • Location: Norway
  • Software used: Softimage, Onyx Tree, Photoshop, Archicad and Artlantis.

CONSULTANTS: 

  • Graphics Design: Truls Indrearne  – Haltenbanken
  • 3D illustrations: Fabian Gohde – Studio Gohde
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy