Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

RA House in Santa Fe, Argentina by Pablo Anzilutti

Sunday, August 12th, 2012

Article source: Pablo Anzilutti

The project is developed in a plot whose bottom coincides with the perimeter of closure of a private neighborhood and beyond the limit, extends sown fields, allowing having a broader vision of the surrounding landscape and also having more privacy in the rear. Coincidentally, the rear facade is oriented to the north, so the most private part would have the best orientation.

Image Courtesy Federico Cairoli

  • Architects: Pablo Anzilutti
  • Project: RA House
  • Location: El Paso Country Club, Santa Fe, Argentina
  • Engineers: Eng. Javier Perez / Eng. Ezequiel Rigiardi
  • Area (m2): 225 m2 covered / partially covered 95 m2
  • Project Year: 2009
  • Year built: 2010-2012
  • Photograph: Federico Cairoli
  • Software used: AUTOCAD, SKETCH UP AND PHOTOSHOP

(more…)

Proposal of L’Oreal Products Company in Stockholm, Sweden by IAMZ Design Studio

Friday, August 10th, 2012

Article source: IAMZ Design Studio

The L’Oreal Group is the world’s largest cosmetics and beauty company. With its registered office in Paris and head office in the Paris suburb of Clichy, Hauts-de-Seine, France, it has developed activities in the field of cosmetics. Concentrating on hair colour, skin care, sun protection, make-up, perfumes and hair care, the company is active in the dermatological, tissue engineering and pharmaceutical fields and is the top nanotechnology patent-holder in the United States.

Proposal of L’Oreal Products Company

  • Architects: IAMZ Design Studio
  • Project: Proposal of L’Oreal Products Company
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Year: 2012.
  • Area(sq.m): 100 square meters X 6 floors
  • Developer: L’Oreal products company
  • Designer: IAMZ Design Studio
  • Architect: Ahmed Elseyofi
  • Technical Supervision: DilmanMajid
  • Software used: 3DS MAX, AUTOCAD, PHOTOSHOP

(more…)

Periscope House in Kanagawa Prefecture, Japan by Kuno + Aida

Friday, August 10th, 2012

Article source: Kuno + Aida

A single-family residence located in a typical residential area, where two-story wooden houses are densely built. In order to obtain fine living environment while giving a minimum impact on the surroundings, we proposed a plan in which three volumes of the bedroom with the opening turned for the south are pulling out from the roof level as if they were a set of periscopes.

Image Courtesy Tatsuya Noaki

  • Architects: tele-design + Kuno + Aida
  • Project: Periscope House
  • Location: Zushi-shi, Kanagawa Prefecture, Japan
  • Program: Single Family Residence
  • Architects: Toshimitsu Kuno + Tomoro Aida (tele-design + Kuno Lab. + Aida Atelier, Inc.)
  • Design Team: Toshimitsu Kuno + Tomoro Aida + Yuki Nokura + Kazuki Watanabe + Satoshi Suzuki + Toshiharu Terashima
  • Software used: AutoCAD, FormZ, Illustrator, Photoshop

(more…)

Saijo Clinic in Tokyo, Japan by Aida Atelier, Inc.

Friday, July 20th, 2012

Article source:  Aida Atelier, Inc.

Saijo Clinic is a private mental health clinic with short-care/group-care programs on the 11th floor penthouse of a building facing Shinjuku Gyoen Park, 58ha urban park located in central Tokyo. The penthouse was originally built as a part of a gigantic signboard on rooftop. The sign graphic was later abolished by newly introduced landscape regulations, however, the space inside was left over. In designing the interior of the clinic, we sought to incorporate the extraordinary contrast between different urban scales.

Image Courtesy Tatsuya Noaki

  • Architects:  Aida Atelier, Inc.
  • Project: Saijo Clinic
  • Location:Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Program: Mental Clinic
  • Design Team: Tomoro Aida + Shinpei Uehara
  • Sign design: Takeru Ide
  • Construction: Apex, LTD.
  • Furniture: inter.office
  • Design: 12/2010 – 02/2011 (3 months)
  • Construction: 02/2011 – 03/2011 (1 month)
  • Floor: 11F (Penthouse)
  • Floor area: 116.56m2
  • Photography: ©Tatsuya Noaki
  • Software used: AutoCAD, FormZ, Illustrator, Photoshop

(more…)

Private house at Reguengos in Alentejo, Portugal by Henrique Barros-Gomes

Friday, July 20th, 2012

Article source: Henrique Barros-Gomes

With a contemporary and minimalist approach, this exposed concrete weekend house is to be located in a rural area in upstate Reguengos de Monsaraz, Alentejo, Portugal.

The site is a clearing with dense wooded surroundings. The house has large glazed surfaces, increasing the interior exterior relation. Wooden sliding louvres, recessed in the walls, provide shade from the sun and protection from intruders. Roof slabs extend to the exterior, shading the glazed panels.

Private house at Reguengos

  • Architects: Henrique Barros-Gomes
  • Project: Private house at Reguengos
  • Location: Alentejo, Portugal
  • Software used: Autocad (for 2D), modeled and rendered with 3DSmax/mentalray and post-produced with Photoshop

(more…)

Rose Library in Norman, Oklahoma by John Postic

Thursday, July 19th, 2012

Article source: John Postic

Libraries today serve as gathering places, community centers, and cafes. We need to stop viewing libraries as sacred temples of reading and research and more as a collective gathering place of people, ideas, events, and resources; a place that incites imagination and satisfies curiosity – a veritable flowering of culture. With a form that evokes the Oklahoma Rose, this library has a multi-layered skin that passively filters light, sound, and visitors to the library. These ‘petals’ diffuse the light entering the library, reducing solar heat gain and providing excellent reading light.

Exterior

  • Architects: John Postic
  • Project: Rose Library
  • Location: Norman, Oklahoma
  • Software used: Rhino, Maxwell, and Photoshop

(more…)

Farm House in Langenargen, Germany by KM Architektur

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: KM Architektur

This family house was planned and built during the creation of the surrounding agricultural farmstead. The new house is located a short distance from the farm complex, in the middle of an orchard. An elongated one-story building appears to float slightly above the flat lawn. The flat roof and the north façade, together with a slightly raised floor envelope, are all clad in copper and protectively encase the floor to ceiling glazing on the east, west and south façades.

Image Courtesy km Architektur

  • Architects: KM Architektur
  • Project: Farm House
  • Location: Langenargen, Germany
  • Team: Markus Willmann
  • Photography: K_m architecture, Glockengiesse 2, 6900 Bregenz
  • Size: 1134 (16.431) m
  • Living space: 174
  • Additional floor space: 130
  • Number of people: 4
  • Construction: Concrete floor slab, exterior walls, roof + timber-element design
  • Primary energy consumption: 35 kWh / m² a
  • Completion: 2010
  • Software used: Allplan, Photoshop, InDesign…

(more…)

Schaustelle – Space For Experiments in Munich, Germany by J. MAYER H. Architects

Tuesday, July 17th, 2012

Article source: J. MAYER H. Architects

Designed by J. MAYER H., the ‘Schaustelle’ or ‘show site’ will be a temporary pavilion and platform for the four collections housed at the Pinakothek der Moderne.

Munich, 12 July 2012, In an official statement, Dr. Markus Michalke, Chairman of the Pinakothek der Moderne Foundation announced:

The Pinakothek der Moderne is due to close in February 2013 for renovation work and is expected to reopen again in September 2013. The temporary closure has been seen as an opportunity that will give rise to a makeshift exhibition building – the Schaustelle. Set up for the duration of the renovations, it will provide the four collections at the Pinakothek der Moderne with a lively platform to hold exhibitions, workshops, talks, performances, film screenings and video installations and much more besides. The scheme has been initiated by the Pinakothek der Moderne Foundation.

Schaustelle - Space For Experiments

  • Architects: J. MAYER H. Architects
  • Project: Schaustelle – Space For Experiments
  • Location: Pinakothek der Moderne, Munich, Germany
  • Designed for: Pinakothek der Moderne und Bayrische Staatsgemäldesammlungen, Bayrisches Staatsministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst
  • Date: February – September 2013
  • Software used: ArchiCad, Maya and Photoshop

(more…)

Portico in Tokyo, Japan

Wednesday, July 11th, 2012

Article source: Aida Atelier, Inc.

This is a house for a family of three in a residential neighborhood of suburban Tokyo. Surrounded by properties subdivided through generations of time, this site maintains its original state. Albeit having plenty of land relative to others, six different adjacent properties with homes built tightly to the boundary leaves the project site with a condition, which limits the project from fully enjoying the advantage of having a deep street frontage with the river. Such meticulous condition of uneven contextual grain at a time of transition from continuing growth and expansion, it shall undoubtedly be emerged in mass in the residential neighborhood. As such, the theme for this project is the approach to architecture and exterior space that receives undulating peripheral density.

Image Courtesy Tatsuya Noaki

  • Architects: Aida Atelier, Inc. + Kuno Lab.
  • Project: Portico
  • Location: Tokyo, Japan
  • Program: Single Family Residence
  • Design Architect: Tomoro Aida + Toshimitsu Kuno + Shinpei Uehara (Aida Atelier, Inc. + Kuno Lab. / Nagoya City Univ. Graduate School of Design and Architecture)
  • Executive Architect: Tomoro Aida + Toshimitsu Kuno + Shinpei Uehara + Tomoki Nagase
  • Software used: AutoCAD, FormZ, Photoshop and Illustrator

(more…)

Harvest Medical Welfare College in Hyogo, Japan in Shogo Iwata Architect

Thursday, July 5th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architect

This medical welfare college is located in front of Himeji station. This building is considered as not just a medical welfare college but also an information center about medical and welfare for neighborhood. Therefore, the entrance lounge is used not only as student’s communication space but also people’s counseling space and the auditorium is also used as rehabilitation and eurhythmics lecture space.

Evening view of the north facade (Image Courtesy Yoshihisa Araki)

  • Architects: Shogo Iwata Architect
  • Project: Harvest Medical Welfare College
  • Location: Hyogo, Japan
  • Site area: 1494.48㎡
  • Total floor area: 3802.50㎡
  • Building area: 794.82㎡
  • Structure: steel structure / 5 Floors
  • Construction: 2007
  • Software used: Vectorworks for drawing, illustrator and Photoshop for other things

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy