Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

Innovatiepool in Turnhout, Belgium by Bureau B+B urbanism and landscape architecture

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Bureau B+B urbanism and landscape architecture

The city of Turnhout intends to develop this plan area into an ’Innovatiepool voor Life Science en Global Care’ (Innovation pool for Life Science and Global Care). This not only involves research and innovative projects concerning care and living, but also new integrated residential care concepts and an overall high standard public space. Bureau B+B and B-architecten asked themselves how far Turnhout’s aspirations could be translated into a distinctive urban design structure, an identity for the ‘Innovatiepool’ and how could ‘Innovatiepool Turnhout’ be formed into a characteristic urban design typology and corresponding public space. There is a square at the middle of the ‘Innovatiepool’, the central meeting place for the area.

Innovatiepool

  • Architects: Bureau B+B urbanism and landscape architecture
  • Project: Innovatiepool
  • Location: Turnhout, Belgium
  • Software used: Don’t use software to design a project. Use software to make the presentation drawings, mainly Photoshop. And 3D Max.

(more…)

Loft in Lisbon, Portugal by Henrique Barros-Gomes

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Henrique Barros-Gomes

A former Lisbon dock’s warehouse is to be converted in several lofts. The apartments will have different and personalized characteristics . Interior partitions in exposed concrete will separate the diverse units.

In this loft a series of elements are added to the relatively neutral existing shell, punctuating and ordering space: A stair / bookcase, a fireplace and a wood coated central volume, which contains all services, facilities and several retractable elements, enabling to control the degree of partitioning of space, depending on the needs at each moment. Circulation takes place all the way around the said central volume.

Loft in Lisbon

  • Architects: Henrique Barros-Gomes
  • Project: Loft in Lisbon
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad, 3DSMax and Photoshop

(more…)

House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things

(more…)

Benetton Headquarters in Tehran, Iran by Htdstudio Designoffice

Friday, May 18th, 2012

Article source: Htdstudio Designoffice

A Landmark building near Tarjish Square.
Isolation of floor units anticipate future seismic activity.  Staggered juxtaposition maximizes views, and creates various ‘green shelves’ for rain capture, irrigation, and shading during summer months.  These green shelves accommodate lush, climbing vines and vegetation for sound absorption and passive temperature control.  Cast glass discs are embedded at the ground floor and parking slabs for natural light and weight reduction.

Benetton Headquarters

  • Architects: Htdstudio Designoffice
  • Project: Benetton Headquarters
  • Location: Tehran, Iran
  • Client: Gruppo Benetton, SpA
  • Total Floor Area: 128,359ft2 / 11,925m2
  • Budget: Withheld
  • Project Type: Corporate Office / Retail + Apartments
  • Software used: Sketchup 6 Pro / AutoCad2006 / Photoshop CS5 / Illustrator CS5 / Acrobat 9

(more…)

Music Park in Sevilla, Spain by Costa Fierros Arquitectos

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Costa Fierros Arquitectos

The Park is located in an existing degraded area, lacking of facilities, and known historically as a land dividing the nearby quarters (Águilas and Los Prunos neighbourhoods) and isolating their inhabitants.

Before the construction of Underground Line 1 was undertaken, this area was used as the official premises for Seville’s (tour) horse carriage owners as well as later housing the constructions for the initial attempt to build the city’s underground in the 70’s. As the Line 1 was to pass through these neighbourhoods, the opportunity to revaluate the land surrounding the underground station there arouse, and the Underground project was the starting point for considering the area renovation and providing the station with a quality landscape.

Image Courtesy Pablo F. Díaz-Fierros

  • Architects: Costa Fierros Arquitectos
  • Project: Music Park in Sevilla
  • Location: Sevilla, Spain
  • Preliminary Design: August 2007
  • Base Design: October 2007
  • Working Project: February 2008
  • Construction Dates: November 2008 – November 2011
  • Project Architects: Sara Tavares Costa And Pablo F. Díaz-Fierros
  • Collaborators: David Breva, Paula Ferreira, Pedro Rito Nobre, David Ampe, Elena González, Rosario Alcantarilla, Sergio González, Cristina Rubiño, Alejandro Rodríguez
  • Software used: AutoCad, Photoshop and Microsoft Office

(more…)

Sky Light Pavilion by Nimbu

Saturday, May 12th, 2012

Article source: Nimbu

The conception of an architecture pavilion that is universal, timeless and spaceless shouldn’t be connected with the idea of conceiving a meaningless construction. Instead, an architecture pavilion that intent to be contemporary should be a construction that pursuit the architecture itself. Finnish architect Juhani Pallasmaa says that the renewal of an art, whatever it may be, means rediscovering its deepest essence, and that architecture is a direct expression of the existence, of the human presence in the world.

Perspective section

  • Architects: Nimbu
  • Project: Sky Light Pavilion
  • Location: no location set
  • Design team: Nimbu (Diego Fagundes, Erica Mattos, Paula Franchi and Romullo Baratto)
  • Prize: Third Prize
  • Use: Pavilion
  • Client: Architecture Pavilion Competition by Arhitekton Magazine and Kingspan
  • Project year: 2012
  • Software used: Autodesk Autocad for technical drawing; Google Sketchup for volumetric studies, modeling and final rendering; 3D Studio Max for rendering; Adobe Photoshop for editing images

(more…)

Residential Complex in Vallecas, Spain by Eugenio Aguinaga Architect

Saturday, May 12th, 2012

Article source: Eugenio Aguinaga

Four linear blocks were arranged on the outer perimeter of the site with a built depth of 11.40 m, to obtain cross-ventilation in all the dwellings and to achieve the largest possible surface area in the interior patio for gardens as well as the best sunlight and ventilation in the dwellings. The four blocks are joined at the corners by lateral pillasters and the lower height blocks are offset from them, thus giving continuity to the façades and forming the block.

Image Courtesy Pedro Cobo

  • Architects: Eugenio Aguinaga Architect
  • Project: Residential Complex in Vallecas
  • Location: Parcela 1.34 del Ensanche de Vallecas (Madrid)
  • Floor area: 18277.42 sq.mt.
  • Dwellings: 132
  • Client: Empresa Municipal de la Vivienda
  • Architects Team: Eugenio Aguinaga, José María Jimenez Urrutia, Ignacio López, Belén Benavides, Javier Barrero, Laura Trejos, Juan Pablo Bajuk, Román Martínez del Cerro, Blanca López de Armentia
  • Software used: Adobe Photoshop and Adobe Lightroom

(more…)

Qingdao Master Plan in China by HAO / Holm Architecture & Archiland Beijing

Thursday, May 10th, 2012

Article source: HAO / Holm Architecture

In addition to its famous Tsingtao beer, the city of Qingdao has long been a key tourist and film-production destination in northern China.

A rich mix of historic buildings makes it a sought after movie shoot location while its proximity to some of the best beaches in northern China attracts millions of tourists every year and helped its successful bid to host the Olympic Sailing competitions in 2008.

Rendering

  • Architects: HAO / Holm Architecture & Archiland Beijing
  • Project: Qingdao Master Plan
  • Location: Qingdao, China
  • Program: Movie Studios & Theaters, Office, Residential, Commercial, and Museum.
  • Type: Invited Competition.
  • Size: 7.500.000 SF / 689.000 m2.
  • Client: Withheld.
  • Collaborators: Archiland Beijing, Krag & Berglund, Cowi Beijing.
  • Location: Qingdao, China.
  • Status: Ongoing.
  • HAO / Holm Architecture Office Team: Jens Holm
  • Archiland Team: Morten Holm, Tian Kun, Chen Pu, Adam Chapulski, Camilla Bundgaard, Yuxiaomin, Liulingling.
  • Kragh & Berglund Team: Jonas Berglung, Hans Kragh, Cowi Beijing
  • Software used: AutoCAD, sketchup and Rhino and the Adobe package (photoshop and Illustrator)

(more…)

Biodiversity and the Creation of Mobile Natural Growth by Lijbers Architects

Wednesday, May 2nd, 2012

Article source: Lijbers Architects

Context – Problem Definition
One way to look at the decline of natural biodiversity is from the perspective of complex human dynamics –i.e. the organized but fundamentally unpredictable behavior of human systems – and its consequences for the natural environment. We humans tend to expand, move, and reallocate ground at speeds unparalleled within the natural world. Our persistent and unpredictable need for space, land, and raw materials causes the original natural environment to diminish, along with its ecosystem of plants and animals. The highly dynamic reallocation and changing of the earth’s habitat by human action falls short in providing vulnerable species of plants and animals with sufficient time to recover. The continuous cycle of removing and reallocating natural space can, in the best case, maintain a certain amount of the “natural environment”, yet it can never maintain the same level of biodiversity that was originally present.

Model

  • Architect: Lijbers Architects
  • Name of project: Biodiversity and the Creation of Mobile Natural Growth
  • Software used: arkey/ASD and autocad for the basic drawings. And photoshop and illustrator to finish the drawings.

(more…)

The Atrium in Victoria, B.C. by D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Tuesday, May 1st, 2012

Article source: D’Ambrosio Architecture + Urbanism

The Atrium, a high-density mid-rise office building set in a transitional area of downtown Victoria, challenged its architects: how can a speculatively-built office building revitalize a moribund area and enrich the community at large? How can the economics of high-density, downtown office buildings work in a mid-rise, green-building form?

Photo © silentSama

  •  Architects: D’Ambrosio Architecture + Urbanism
  • Project: The Atrium -Victoria, B.C.
  • Location: Victoria, B.C.
  • Client : Jawl Investment Corp.
  • Software used: Vectorworks CAD predominantly, as well as Sketch-up professional and photoshop. The architects built many physical models of wood and paper board.The wood trusses and the concrete superstructure of the building were both computer modeled (dynamic models to test behavior during seismic events) by the fabricators ‘Structurecraft’ and ‘Stantec’ respectively.
  • Project Manager:  Jawl Properties Ltd.
  • Structural Engineer: Stantec Consulting
  • Civil Engineer: Genivar Consultants Ltd
  • Landscape Architect: Murdoch DeGreeff Inc.
  • Photos: silentSama, D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Occupying the length of a city block, the Atrium actively engages its civic context. To complement Victoria’s historical downtown, and reintegrate the block into its urban fabric, the building takes a mid-rise form, built to the street walls to give definition to the public realm. The building’s palette of natural, durable materials invests the district with a welcome sense of commitment.

Photo © silentSama

A transparent ground floor houses cafes and restaurants, inviting people to approach, look in, and stay a while. Rain gardens edge the site, a first for a private development in Victoria, catching and cleaning polluted street run-off, and softening the cityscape.

Photo © silentSama

A seven-storey atrium introduces daylight into the heart of the structure, and maximizes the use of wood in non-combustible construction. The wood, visible from the street through a seven-storey glass wall, distinguishes the atrium from the surrounding offices, and invites the public to animate this urban room. Community groups have taken up the invitation, using the atrium to host such events as an opera performance and a film festival reception.

Photo © silentSama

To create a more animated urban space, the project team commissioned an artist to design an installation for the atrium.  This installation treats the atrium floor as a canvas for an abstract mosaic. The work is derived from the building’s lines and uses local marble tiles. Wood sculptures complement the mosaic’s lines, and provide places to sit.

Photo © silentSama

Overhead, innovative wood trusses support a 7,200 square-foot skylight.  Panelized hemlock slats follow the sweep of the atrium’s curving walls, and tongue and groove cedar soffits bring warmth and definition to the building’s street level. The family-owned company that commissioned the building ran one of the first lumber companies on Vancouver Island, a history that enriches the meaning of using wood in the atrium.

Photo © silentSama

The atrium not only serves as a public room, but it acts as a return air plenum in the building’s highly efficient displacement ventilation system. Conditioned air is delivered near the floor, so the air requires less cooling. Convection draws the air to heat-generating occupants and equipment, where it’s needed. As the air warms, it rises naturally to exhaust through the ceiling. Displacement ventilation uses less energy to deliver higher quality air more quietly, and is a key component in the building’s LEED Gold-targeted environmental strategies.

Photo © silentSama

A primary ambition for the Atrium was to create a building that will endure, and that will earn the regard of people who will help it to endure. In doing so, the Atrium gives weight to urban fit, sustainability, and occupant well-being as well as to profitability. While an institutional or owner-occupied office building might achieve a similar balance of priorities, as a speculative office building the Atrium raises the standard for its type.

 

Photo © silentSama

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy