Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Public Landscapes’ Category

Re-think Athens in Athens, Greece by PROJ3CT

Sunday, April 21st, 2013

Article source: PROJ3CT

Acknowledging the great value of the cultural and architectural heritage that is present all over the site, overlapping time and space in such a meaningful presence, our quest is to create a quiet and cohesive urban environment that would not be over-imposing or disruptive but one that attempts to unify and add structure to the physical frame. From a distance this central zone is very clearly dominated by three major public spaces – the trilogy Syntagma/Panepistimiou Core/Omonia that are linked by a system of large avenues on which Panepistimiou has the greater role. It seems natural that these places should be considered poles of centrality, as they are focus points of historical relevance. Although these spaces are very diverged in terms of functionality and shape, it seems obvious that they are within themselves places of gathering on which all the flows and social expressions are related to.

Image Courtesy © Proj3ct

  • Architects: PROJ3CT
  • Project: Re-think Athens
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: PROJ3CT
  • Type : International Competition For Public Space Design
  • Client : Onassis Foundation
  • Gross Area : 5720.000 Sqm
  • Date : 2012
  • Software used: Vectorworks + Cinema 4D

(more…)

Intervention by Spot-Projects: Urban Acupuncture as a Public Space Regeneration Strategy in Florence, Italy by studiostudio architettiurbanisti

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: studiostudio architettiurbanisti

Public space regeneration through the “Pedibus” micro-projects in the Oltrarno quarter, Florence

The Oltrarno is a historic district south of the River Arno in Florence with a number of intrinsic characteristics that makes it one of the most problematic areas of the city.

The morphological situation is complex and varied: the historic city center is protected by UNESCO as a World Heritage Site while the pedestrian areas must coexist with congested traffic roads. Moreover the dynamic participation of local citizens in spontaneous committees and the richness of social life (locals, immigrants, tourists) envision the possibility to test here a pioneering project for the regeneration and re-appropriation of public space.

Image Courtesy © Bruno Pelucca 

  • Architects: studiostudio architettiurbanisti
  • Project: Intervention by Spot-Projects: Urban Acupuncture as a Public Space Regeneration Strategy
  • Location: Florence, Italy
  • Photography: Bruno Pelucca, Carolina Capitanio, Giacomo Feri
  • Pedibus Master Plan planning design: studiostudio architettiurbanisti, Florence / Beijing
  • Pilot project MUI #12 architecture design: studiostudio architettiurbanisti, Florence / Beijing
  • Architects: Elisa Palazzo, Bruno Pelucca
  • Client: Municipality of Florence
  • Type of intervention: urban regeneration
  • Area: 96 ha

Hobro Mid-Town in Denmark by Schonherr and Holscher Arkitekter

Sunday, March 17th, 2013

Article source: Holscher Arkitekter

Team Schonherr’s proposal is best practice as to how a historical center can be reunited with the habour that once put the city on the map. This is done by the new urban spaces inheriting qualities from the historic center. Not by miming the historic town’s architecture, but through detailed planning to achieve spatial qualities of the historic town. Hobro town centre is converted to realize the potential of the town centre and restore physical, visual and social links between the port and the town. At the same time, the project handles the traffic of the town centre optimally, without creating new barriers.

Image courtesy Schonherr Arkitekter

  • Architects: Schonherr and Holscher Arkitekter
  • Project: Schonherr and Holscher Arkitekter wins competition for Hobro mid-town in coorperation
  • Location: Hobro, Denmark

(more…)

Archaeological space in Daroca, Spain by sergio sebastián_architect

Sunday, February 3rd, 2013

Article source: sergio sebastián_architect

The ground of the historical villa of Daroca folds and lifts to show the richness of its past to the public!

The surface layer rises like a great cover revealing its core from the street, the valuable archaeological remains which have appeared under it. The building is generated from the urban fabric, as a new public space which covers and protects the history of this city and the representative character of the regional institution founded above this former place.

Image Courtesy Gabriel López

  • Architects: sergio sebastián_architect
  • Project: Archaeological space in Daroca
  • Location: Daroca, Spain
  • YEAR:   2007 (COMPETITION)- 2012
  • SITE:  Hospital St. / Maestro Mingote St. Daroca. Spain
  • AREA:  350 M2
  • PROMOVE:  Comarca Campo de Daroca, Ministerio de Cultura
  • COLLABORATORS  :  Fernando Muñoz, architect in project
  • Miriam Tambo, structure assistant in project, and co-direction in construction Jesús Molinos, technical architect
  • María Jesús Velázquez, technical architect Pablo Sebastián, technical architect José Delgado -Fidias Trade, archaeologists
  • BUILDER:   Fase I: Construcciones Miguel Gay sl                        Fase II : Renueva Pleamares sl
  • SUPPLIERS:   Concrete structure: Eter S.Coop sl
    Prefab slabs: Cocalsa
    Metalworker: Ángel Pardos
    Interior pavements of resine: Lotum
    Interior pavements of recycled glass: Crismon
    Exterior pavement: Pérez Anadón
    Electricity: Manuel Chavarrías, Antonio Castillo
    Lighting: Ilumisa, Antares, Daisalux, Modular Lighting System
  • FOTOGRAPHS:   Gabriel López-  www.fotoespacios.com (more…)

Ejby Campus in Copenhagen, Denmark by OKRA

Sunday, January 27th, 2013

Article source: OKRA

OKRA wins competition in Glostrup-Copenhagen.

OKRA has won the competition, Ejby Business area in Glostrup Kommune near Copenhagen. Together with Danish offices CCO, ACT and Smith Innovation, OKRA created a sustainable and innovative development strategy focused on the creation of diverse programme and use of public space.

Image Courtesy OKRA

  • Architects: OKRA
  • Project: Ejby Campus
  • Location: Copenhagen, Denmark

(more…)

Kic Park in Shanghai, China by 3GATTI Architecture Studio

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: 3GATTI Architecture Studio

Kik Park is a leftover urban area that Francesco Gatti is surprised to see has escaped being built-up and which is positioned at the entrance to the Kic Village, constructed in recent years for the students at the nearby universities of Fudan and Tongji.  Since 2005 when the Italian architect transferred part of his professional activities to China he has recurrently been interested in the possibility of designing interstice spaces – as in the case of the In Factory JingAn Six Loft Buildings (2006), where the outside areas of the redevelopment project were treated on a par with a residential and work environment.

Image Courtesy Shen Qiang

  • Architects: 3GATTI Architecture Studio
  • Project: Kic Park
  • Location: KIC VILLAGE Blok8-2, Zhengmin Road, Yangpu District, 200433 Shanghai, China.
  • Programme: Public open spaces, gardens, playgrounds, resting areas, advertising supports.
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Summer Nie
  • Collaborators: Nicole Ni, Francesco Negri, Dalius Ripley, Michele Ruju, Muavii Sun, Charles Mariambourg
  • Client: Shui On Development Limited
  • Total floor area: 1100 m²
  • Design and construction period:  2009
  • Materials: Wooden deck, steel structure, brick walls, acrylic boards.
  • Photographer: Shen Qiang
  • Text by: Giampiero Sanguigni

(more…)

One Taste Holistic Health Club in Hangzhou, Zhejiang by Crox International

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Tsung-Jen Lin

A lake of pleasure in a cup of tea

One Taste Holistic Health Club, located in this piece of heaven on earth between Hangzhou city’s Chenghuang Temple and the West Lake, is China’s first club that focuses on the healing of our minds. Caring for the society’s wellbeing, One Taste wishes for the development of our spiritual enlightenment, where they have pioneered an open forum for reunification, as we journey back to our own hearts. This is where avant-garde architect Tsung-Jen Lin, has incorporated western holism with eastern serenity to create a plane of Zen for our spiritual awakening.

Image Courtesy Black

  • Architects: Crox International
  • Project: One Taste Holistic Health Club
  • Location: Hangzhou, Zhejiang
  • Design Office: CROX International Co., LTD- www.crox.com.tw
  • Head Designers: Tsung-Jen  Lin, CROX International Director
  • Design Team: Ying-xiu Lin , Ben-tao Li
  • Clients: One Taste Holistic Health Club
  • Address: 8-1-1 Siyi Street, Xihu, Shangcheng District, Hangzhou City, Zhejiang
  • Project Completion: June 2012
  • Area :360m2
  • Materials: Teak Timber Flooring, Fir Timber Ceiling, Lauan Wood, Marble Stone, Mirrors, Foil Ceiling
  • Photographer: Black

Image Courtesy Black

Here lies a scene to escape to, a scene of the West Lake overlooked by the Chenghuang Temple, up on the mountains, where silent hazes and whispering mists rendezvous, a place to calmly attune your rhythm to the hymn of nature. Amidst this ethereal intertwining of wind and water, Lin has composed an air of fluidity within One Taste, focusing on the form of the lake water by using ripples as the main design concept.

Image Courtesy Black

“We often experience nature’s beauty from afar, generally from our comfort zones. A subtle separation can create the safety we need, and from a place of peace, we can then enjoy and ponder the wonders and beauties of nature.” Lin said.

Image Courtesy Black

His concept is portrayed through snaking lauan timber, flowing across One Taste that has shrewdly defined the sense of the public and the private. It gives the space a multi-leveled layering effect,achieving the feel of wind gliding over water. Rhythmic lines,slowly inverting one’s perspectives and then projecting from within, a sense of freedom. The flow of the timber creates multi-functional areas between the curls and waves that curves off naturally to reveal new vistas.

Image Courtesy Black

West Lake reflect, One Taste serene

Practicing the art to a peaceful state of mind is a beautiful practice, One Taste insists so, to greatly value healthy minds and to respect nature and our place within it. By utilizing natural materials such as solid wood and stone, with the reflections of silver foil, Lin believes in capturing the essence of natural beauty not just the aesthetics. The use of materials in One Taste places a strong focus on ‘simplicity’ to ensure the feel of the materials’ original charm and warmth. Not only has Lin preserved the simple beauties of the materials themselves, he has also projected the fusion of eastern and western ideals for beauty upon them.

Image Courtesy Black

The layout was configured through the use of flexible thresholds, i.e. curtains and movable mirrors, to create an open environment that can be utilized freely as well as closed for exclusive workshops. The light that reflects inwards derives from the sunlit courtyard outside, it dances around the atmosphere, spreading light and shadow throughout One Taste.

Image Courtesy Black

 Elegance over decadence

A place of Zen in the bustle of a city’s center is without doubt, hard to find. That breezy lifestyle of leisure, that peaceful space for meditation, can all be experienced in the haven amidst the clamor, One Taste. The holistic health club wittily makes space for all activities that benefits our mind and soul, meditation, taichi and yoga followed by strolling through the gardens and enjoying tea on the courtyard, reaching for a balance between the ideals of east and west. It is also a place where confidants can just gather and chit-chat over aromatic brews, meditate together window-side and read leisurely on the wooden decks. This is the purpose of Lin’s design, to give people a space for quiet contemplation or just a space for escape within the city, so we can enjoy the joys of peace in our everyday lives.

Image Courtesy Black

Influenced by the western world’s way of life, pleasure is no longer in decadence, but in subtle elegance; this is the ideals for a new generation of China. The pure white walls and gentle lauan timber sets the tone for a warm and simple One Taste. Together with the reflecting silver foil ceiling, rippling light that melts our guards against the world and become more and more comforted within this space. Designer Lin handpicked the tasteful ornaments that decorates the club, solidifying the tranquil and serene mood it extrudes. All of this to help and guide us on a journey back to ourselves.

Image Courtesy Black

 

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Plan

 

 

 

Blending the Organic Landscape in Hangzhou, China by Klingmann Architects + Brand Consultants

Thursday, October 11th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

View of Landscape Between Campus Buildings

KABC’s winning scheme for an innovative office and research campus in Hangzhou, China, was selected over six international firms invited to submit designs. Our vision for the facility in the Hai Chuang Yuan Community is based upon creating a continuous multi-layered pedestrian experience. It is intended to strengthen and benefit the community, which will inhabit and move through the site. Everyday activities including parking underground, moving throughout the buildings, and working in the offices are connected to the natural environment. Workers will be engaged by exterior and interior green gardens that are interwoven into their office environment.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Blending the Organic Landscape
  • Location: Hangzhou, China
  • Site Area: 20,461 m2
  • Project Scope: Landscape Design
  • Project Type: Landscape
  • Client: Zhejiang Energy Company
  • Awards: Invited Competition: 1st Prize
  • Design Team:
    KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
  • Architect Of Record: CSADI, Wuhan, China
  • Software used: Autocad, 3D S MAX,  Adobe suite

(more…)

National Creative Cluster in Beijing, China by Sasaki Associates

Tuesday, June 12th, 2012

Article source: Sasaki Associates

Since the beginning of the 21st century, Beijing has made huge strides to solidify its position as one of the world’s great cities. It is a city that is modernizing rapidly—skyscrapers are rising out of fallow fields, a new transportation system is extending the reach of the city, and environmental initiatives are improving air and water quality. Fresh ideas are also emerging, while still embracing the rich traditions of the past. Near Songzhuang, a quiet village on the outskirts of Beijing, a unique opportunity exists to create a new urban district dedicated entirely to the cultivation of new ideas.

Public plazas and parks are also used for large gathering spaces for product launches, concerts, and other events

  • Architects: Sasaki Associates
  • Project: National Creative Cluster
  • Location: Beijing, China
  • Software used: AutoCAD, Sketch-Up, 3D Studio Max (with the VRay plug in), Photoshop, Illustrator, InDesign

(more…)

Sensational Garden in Frosinone, Italy by Nabito Architects & Partners

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Nabito Architects & Partners

The neighbourhood of Corso Lazio, in the city Of Frosinone, Italy, finally could enjoy its first public space , expected to be ready 35 years ago.

Sensational Garden represents the starting point of a big master-plan to renew and integrate the public spaces and the services to the housing neighbourhood. This lack of public spaces generate an absolute degrade of the entire area, and the neighbourhood has become an unsustainable dormitory. For this reason the project for the sensational garden amplify the idea of a relational space filling the social void with an explosive, playfull, sensorial and interactive intimate room, like a personal living room in a public realm. The garden is constantly in tension between artificial and natural elements.

Nabito Sensational Garden

  • Architects: Nabito Architects & Partners
  • Project: Sensational Garden
  • Location: Frosinone, Italy
  • Assigned Typology: Public
  • Client: Frosinone’s Municipality
  • Assigned Task: Project design, site supervision, and security at design and execution
  • Project phase: BUILT
  • Collaboratores: L. Altana – D. Fois –
  • Partners: Arch. Luca Faticanti , Ing. Damiano Bauco, Agr. Gianluca Sanità
  • Budget: € 500.000,00
  • Contractors: EDILCM
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, 3ds Max, Adobe photoshop

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise