Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘public spaces’ Category

The Silo in Copenhagen, Denmark by COBE

Wednesday, July 26th, 2017

Article source: COBE 

As the centrepiece of Copenhagen’s redeveloped Nordhavn (North Harbour), Danish architects COBE and clients Klaus Kastbjerg and NRE Denmark unveil the completed transformation of The Silo. The former industrial silo was originally used as a storage container for grain. Fifty years later, the 17-storey silo has been converted for new use as a residential apartment building with 38 unique units, ranging from 106 m2 to 401 m2 in size, and with public functions such as event and dining facilities on the upper and lower levels.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: COBE
  • Project: The Silo
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Clients: Klaus Kastbjerg and NRE Denmark
  • Landscape architect: COBE
  • Engineers: Balslev and Wessberg
  • Contractor: NRE Denmark
  • Size: 10,000 m2
  • Status: Commissioned in 2013, completed in 2017

(more…)

MANTA RAY in Seoul, South Korea by Vincent Callebaut Architectures

Tuesday, July 18th, 2017

Article source: Vincent Callebaut Architectures

SCENERY AND DESIGN PLAN: A PERMEABLE LANDSCAPING LINKING 4 CORES

What does the Han River represent today, and what could be its future?

In this early 21st century, Yeouido Park is an experimental urban space dedicated to sustainable development. The Government wishes to make it a bridgehead for innovation, combining the best of low-tech and high-tech while promoting the rehabilitation of urban ecosystems and biodiversity.

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

  • Architects: Vincent Callebaut Architectures
  • Project: MANTA RAY
  • Location: Yeouido Han River Park between the Mapo Bridge and the Wonhyo Bridge, Seoul, South Korea
  • Host & Order Institution: Seoul Metropolitan Government
  • G.F.A. Spatial Planning: 25 600 m² = 9100 m² Ferry Terminal & Pier Deck + 8500 m² Yeoui Terrace + 8000 m² Cultural Complex
  • Status: Masterplan & Concept

(more…)

Glocal West Gate in Shanghai, China by 100architects

Sunday, July 16th, 2017

Article source: 100architects 

Competition by invitation organized by the local Government of Jiading, in which their aim was to renovate the traditional West Gate to downtown Jiading.

Occupied by a local wet street market, the West Gate has been loosing over time the cultural relevance and significance that had on the past.

The new proposal was intended not only to bring back the relevance of all this cultural heritage, but also reactivate the area by the injection of commercial activity.

Image Courtesy © 100architects

  • Architects: 100architects
  • Project: Glocal West Gate
  • Location: Shanghai, China

(more…)

Loud Shadows in Terschelling, The Netherlands by Plastique Fantastique

Sunday, July 9th, 2017

Article source: Plastique Fantastique

LOUD SHADOWS is a collage made by artists coming from different backgrounds: dance, music, architecture. The architecture of Plastique Fantastique is monumental, yet mobile, soft and transparent. It’s ephemeral skin influences the environment as much as its inner space offers a lucid view outwards. It is the preferred place to merge dance (LeineRoebana) and music (Kate Moore, The Stolz), and challenge the perception of time.

Image Courtesy © Jelte Keur, Maria Turik, Yena Young, Marco Canevacci

  • Architects: Plastique Fantastique
  • Project: Loud Shadows
  • Location: Terschelling, The Netherlands
  • Photography: Jelte Keur, Maria Turik, Yena Young, Marco Canevacci

(more…)

Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

Friday, July 7th, 2017

Article source: Adam Wiercinski Architekt 

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevard’s level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the women’s and men’s toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscope’s mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

Image Courtesy © Adam Wiercinski Architekt

  • Architects: Adam Wiercinski Architekt
  • Project: Seaside Periscope
  • Location: Gdynia, Poland
  • Software used: Sketchup, Photoshop, Autocad
  • Year: 2014

(more…)

Badehaus am Kaiserstrand in Bregenz – Lochau, Austria by Lang+Schwaerzler

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Lang+Schwaerzler 

Mountain and the foothills of the Swiss Alps. A 42 metre long pier connects the pile structure situated on the eastern coast of Lake Constance to the recreational zone of the same name on shore. The revitalisation of the entire complex has also just been completed: the coastal promenade was extended, new pedestrian and bike The “Am Kaiserstrand” bathhouse in western Austria offers spectacular views of the Bay of Bregenz, Pfaender paths were laid out, and a historic hotel complex was refurbished.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: Lang+Schwaerzler (Karl Schwaerzler, Theo Lang)
  • Project: Badehaus am Kaiserstrand
  • Location: Bregenz – Lochau, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar, Tom Maldener
  • Architect’ Firm: Lang+Schwaerzler, Roemerstrasse 35, 6900 Bregenz, Austria
  • Structural engineer: Hagen-Huster
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 936m² with terrace
  • Completion Year: 2010

(more…)

Fost Gallery in Singapore by Ministry of Design

Friday, June 16th, 2017

Article source: Ministry of Design

Designed for a sophisticated client with an affinity for polished spaces, Fost Gallery was
an opportunity to explore the extension of “art curation” to “space curation” by introducing authorship and transformability.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

New Majestic hotel in Singapore by Ministry of Design

Wednesday, June 14th, 2017

Article source: Ministry of Design

Predating the advent of the boutique hotel movement in Singapore, MOD conceptualized the New Majestic experience to simultaneously draw from its locale and heritage whilst looking forward to create an experiential narrative which earned it membership in the internationally acclaimed “Design Hotels” group. At that point in time, it was the sole Singaporean hotel belonging to the group.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

The Green Entrance for a city with style in The Hague, The Netherlands by DELVA Landscape Architects / Urbanism

Tuesday, June 13th, 2017

Article source: DELVA Landscape Architects / Urbanism

DELVA Landscape Architects / Urbanism presents the plan for ‘The Green Entrance’ of The Hague, as part of the program ‘City Entrances’. The plan covers a unique area with ‘Koningin Julianaplein’, the historic ‘Koekamp’, the ‘Malieveld’ and  the ‘Haagse Bos’ and multiple formal rows of trees. Through an integral approach between landscape design, cultural heritage, mobility, programming and technology, the result is a truly unique design of ‘The Green Entrance’ with a self-explanatory The Hague identity.

Image Courtesy © DELVA Landscape Architects / Urbanism

  • Architects: DELVA Landscape Architects / Urbanism
  • Project: The Green Entrance for a city with style in The Hague
  • Location: The Hague, The Netherlands
  • Design: DELVA Landscape Architects / Urbanism In collaboration with Ingenieursbureau Den Haag
  • Commissioner: Municipality of The Hague, Staatsbosbeheer(National Forest Management Agency)
  • Size: 36 hectares
  • Planning: Completion Koningin Julianaplein in 2019, other subprojects will be implemented in phases

(more…)

Circus Conservatory in Monson by Howeler + Yoon Architecture

Tuesday, June 13th, 2017

Article source: v2com

The Circus Conservatory building will house America’s first accredited degree program in Circus Arts. As the anchor tenant of a peninsula, the new site plan will transform an undeveloped section of Portland into a vibrant artistic center complete with public performance venues and recreational facilities.

Perspective – Exterior Night, Image Courtesy © Höweler + Yoon Architecture

  • Architects: Howeler + Yoon Architecture
  • Project: Circus Conservatory
  • Location: Monson, USA
  • Team HYA:

    • Partners in charge: Eric Höweler, Meejin Yoon
    • Project Team: Kyle Coburn, Elle Gerdeman, Evan Farley, David Hamm
  • Team OFIS:

    • Partners in charge: Spela Videcnik, Rok Oman

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise