Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘public spaces’ Category

bistro La vie in Aichi, Japan by iks design

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: iks design 

For a casual French bistro, an interior design with comfort and a proper sense of tension was pursued.

Only materials such as brass, thick solid wood, and antique scaffold planks – those that would have enhanced characteristics as they age – were used for finishes. Brass was used as eye-catchers for lights, hanger pipes, furniture knobs and handles, window frames, decorative screws, etc., in order to provide gorgeousness to the interior. The antique scaffold planks add a casual atmosphere to the space, preventing it from being too sophisticated.

Image Courtesy © 329 photo studio

  • Architects: iks design
  • Project: bistro La vie
  • Location: Nagoya, Aichi, JAPAN
  • Photography: 329 photo studio
  • Area: 66 sqm
  • Project year: 2017

(more…)

Ankara Office Tower in Turkey by Anmahian Winton Architects

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com

The Ankara Office Tower is a fourteen-story office building in Ankara, Turkey, that serves local and international high-tech companies engaging with leading universities and research institutes in the nation’s capital.

Image Courtesy © Florian Holzherr

  • Architects: Anmahian Winton Architects
  • Project: Ankara Office Tower
  • Location: Ankara, Turkey
  • Photography: Florian Holzherr
  • Owner: Dolphin Overseas
  • Design Structural Engineer: Richmond So Engineering
  • Design MEP/FP: Buro Happold
  • Architect of Record: RGGA Architects

(more…)

Royal Arena in Copenhagen, Denmark by 3XN

Monday, December 11th, 2017

Article source: 3XN

Can an arena be a good neighboor?

Large stadiums and music venues are often placed in the outskirts of cities, but not in Copenhagen. Royal Arena, a 35.000 square metre venue, has just opened in the middle of a residential area, and is designed by 3XN Architects together with HKS to be a good neighbour.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: 3XN
  • Project: Royal Arena
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk and Rasmus Daniel Taun
  • Client: Arena CPHX P/S
  • Team: Kim Herforth Nielsen, Jan Ammundsen, Bo Boje Larsen, Peter Feltendal, Audun Opdal, Maria Tkacova, Jack Renteria, Robin Vind Christiansen, Dennis Carlsson, Andreas Herborg, Anja Pedersen, Bodil Nordstrøm, Christian Harald Hommelhoff Brink, Gry Kjær, Ida Schøning Greisen, Jakob Wojcik, Jan Park Sørensen, Jeanette Hansen, Juras Lasovsky, Laila Fyhn Feldthaus, Mads Mathias Pedersen, Marie Persson, Mikkel Vintersborg, Pernille Ulvig Sangvin, Sang Yeun Lee, Sebastian le Dantec Reinhardt, Simon Hartmann-Petersen, Stine de Bang, Sune Mogensen, Søren Nersting, Tobias Gagner, Torsten Wang, Henrik Rømer Kania
  • Size: 37 000 m2
    • Height: 35 m
    • Capacity: 16,000
    • Seating: 12,500
  • Completion: 2017

(more…)

Apple Park Visitor Center in Cupertino, California by Foster + Partners

Sunday, December 10th, 2017

Article source: Foster + Partners 

Bringing the experience of Apple Park closer than ever, the new Visitor Center along Tantau Avenue opened to the public for the first time on Friday. Designed as an exclusive public gateway to Apple Park, it features an expansive roof terrace with stunning views of the main building that offers a unique glimpse into Apple Park.

Image Courtesy © Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Apple Park Visitor Center
  • Location: Cupertino, California, USA

(more…)

A Multigenerational Space in Olemps, France by CoCo architecture

Thursday, December 7th, 2017

Article source: v2com

The project is located near the city center of Olemps, a “new city” of 3,500 inhabitants, located on the outskirts of the agglomeration of Rodez. The site is located in a peri-urban area made up of architectural objects, built in the ’70s and ’80s. The municipality wanted a strong architecture, thus the building was designed as a monolith, set back from the main street of the village to assert itself and propose a vast landscaped space in connection with the existing sports facilities.

Image Courtesy © Edouard DECAM

  • Architects: CoCo architecture
  • Project: A Multigenerational Space
  • Location: Olemps, France
  • Photography: Edouard DECAM
  • Software used: Autocad
  • Client: Commune of Olemps
  • Design team: CoCo architecture, CETEC, Brehault Ingenierie, Sigma Acoustique, Jérôme Russery
  • Costs: 2 M€ excl. taxes
  • Area: 1 275 m²
  • Dates: 2012–2014, completed in 2014

(more…)

Writing-scape – Museum of World Writing in Incheon, South Korea by TheeAe Architecture and Interior Ltd.

Tuesday, December 5th, 2017

Article source: TheeAe Architecture and Interior Ltd. 

“Writing is a medium of human communication that represents language and emotion with signs and symbols. In most languages, writing is a complement to speech or spoken language. Writing is not a language, but a tool developed by human society.” It is a great task to trace back cultural heritages through studying and developing forms and styles from various ethnic backgrounds of each different writings and writing systems. In this sense and immediate understanding on the matter, we are overwhelmed by the fact the expression on the museum of world writing can be too vast and tremendous. Hence, creating the architectural form for the Museum of World Writing will be very much rewarding historical event, if we, as architects, can express into a form of conglomeration that brings the sense and beauty of the world writings.

Image Courtesy © TheeAe Architecture and Interior Ltd.

  • Architects: TheeAe Architecture and Interior Ltd.
  • Project: Writing-scape – Museum of World Writing
  • Location: Incheon, South Korea
  • Site Area: 19,400sm
  • Building Area: 4,500sm
  • Gross Floor Area: 15,300sm
  • Floors: B1, L1, L2 & L3
  • Build-to Land Ratio: 26%  (Req. – Max.  30%)
  • Floor Area ratio: 78%  (Req. – Max. 150%)
  • Height: 20m (B1, L1, L2 & L3)

(more…)

Allianz Headquarters in Wallisellen, Switzerland by WAA

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: WAA 

The Allianz Headquarters is a hybrid-office and the pinnacle of a master planned mixed-use district on the edge of Zürich’s city center. Comprised of a 20-story tower and a 5-story annex, these two components are externally linked by a series of four bridges, and vertically linked by numerous interior voids and staircases; as such, the Allianz Headquarters can be experienced as horizontal and vertical landscape of neighborhoods. Fluidly connected to the city center by a multitude of public transportation options, the building encourages the blossoming of twenty-first century office culture, which demands flexibility in space and its use, via its hyper-hybrid programming that amplifies ‘interiority’.

Image Courtesy © WAA

  • Architects: WAA
  • Project: Allianz Headquarters
  • Location: Richtiplatz 1 8034, Wallisellen, Switzerland
  • Project team: Wiel Arets, Felix Thies, Maik Ilmer
  • Collaborators: Flavio Loretz, Jörg Lüthke, Ruth Val Garijo, Virginia Angell, Anira Niso, Angela Tsang, Mikal Switalsky, Jacques van Eyck, Maron Vondeling, Christina Lotzemer Jentges, Joost Körver, Ilze Paklone, Alexandra Dobrowowolska, Boris van Eijsden, Joris Lens, Thomas Misik, Lucia Miglio, Hannes Scheutz, Dunia Nedjar, Francois Steul, Alexis Bikos, Athanasia Karaioannoglou, Victor Hidajat, Aline Amore, Birgit Schwarz, Tieme Zwartbol, Boris Wolf, Chris Frodsham, Alessandra Ferrari, Marcos Romero
  • Client: Allreal Generalunternehmung AG, Allianz Suisse
  • Size: 72.000 m2
  • Date of design: 2008-2009
  • Date of completion: Spring 2014

(more…)

Bora Residential Tower in Mexico City, Mexico by Zaha Hadid Architects

Wednesday, November 29th, 2017

Article source: Zaha Hadid Architects

Construction works have begun on the Bora Residential Tower in Mexico City. Commissioned in 2015 by Nemesis Capital, a Mexican company committed to building new communities of the highest standards, the tower is within Santa Fe, an important business district in the west of Mexico City with a rapidly growing community that includes 3 universities and the regional offices of Microsoft, Apple, Sony, Roche and Amazon.

Image Courtesy © Zaha Hadid Architects

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Bora Residential Tower
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Client: Nemesis Capital
  • ZHA Project Director: Juan Ignacio Aranguren
  • ZHA Project Architects: Andrés Arias Madrid, Pierandrea Angius
  • ZHA Concept Design Team: Saman Saffarian (Design Lead), Johannes Elias, Julia Hyoun Hee Na, Lisa Kinnerud, Kate Revyakina
  • Structural Engineer (Concept): BAC – García Jarque Ingenieros
  • MEP Engineer (Concept): PGI Engineering
  • Façade Engineer (Concept): Front Inc.
  • Visualizations (Concept): LabTop

(more…)

BEI Function Space in Beijing, China by neri & hu

Monday, November 27th, 2017

Article source: neri & hu

Neri&Hu rehauls Opposite House’s BEI restaurant into “BEI Space” a multipurpose function room serving the increasing demand for meeting and event spaces in Beijing. While the typical function room in a hotel tends to be situated in dark enclosures with no natural light, the given site actually has an existing skylight. To fully utilize this asset, the design challenge becomes how to bring in as much light as possible to the space and how to subdue any sense of being underground. The resulting design concept, first, creates a landscape zone that is bathed in light, and second, inserts within it a luminous glass box.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: neri & hu
  • Project: BEI Function Space
  • Location: Taikoo Li Sanlitun North, No. 11 Sanlitun Road, Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Founding Partners, Principal in Charge: Lyndon Neri & Rossana Hu 
  • Senior associate: Briar Hickling
  • Associate: Jacqueline Min
  • Interior designer: Daisy Yuen 
  • Associate, product design: Nicolas Fardet 
  • Associate: Christine Neri 
  • senior project manager, graphic: Siwei Park 
  • Gross Area: 350sqm

(more…)

Bamboo Forest on the Roof in Beijing, China by V studio

Friday, November 24th, 2017

Article source: V studio

The location of this project is very special — on the roof of a huge shopping mall. Our client wants to build a small building here for recreation and receiving friends. This shopping mall is located in the CBD of the city. Due to its huge size, there are various forms of business in it, including shopping, catering and entertainment, while its consumers are from all classes of the society. It is extremely prosperous and busy here, and it is full of attraction and fun. Our design is inspired by this unique field condition — to create a place which is totally different from the noisy surroundings. The effect we aim to achieve is that, when visitors pass the noisy busy streets and arrive at the roof, they get into a pure space, which is in great contrast with the surrounding spaces.

Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: V studio
  • Project: Bamboo Forest on the Roof
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Jin Weiqi
  • Designer: Hu Quanchun
  • Floor Area: 320㎡
  • Building Area: 220㎡
  • Design Period: 2017.01 – 2017.03
  • Construction Period: 2017.04 – 2017.09
    (more…)
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise