Open side-bar Menu

Archive for the ‘Renovation’ Category

Restaurante Venta Melchor in Conil de la Frontera, Spain by velvet projects

Thursday, March 15th, 2018

Article source: velvet projects 

The main premise of the project for the renovation of the Venta Melchor restaurant was to design a space that respected the original essence, mixing it with contemporary elements that would give it a more modern and cosmopolitan air.

Image Courtesy © Julio Gonzalez

  • Architects: velvet projects
  • Project: Restaurante Venta Melchor
  • Location: Conil de la Frontera, Spain
  • Photography: Julio Gonzalez
  • Size: 180m2
  • Date of Completion: june, 2017


Apartment Refurbishment in Lisboa, Portugal by Aboim Inglez Arquitectos

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: Aboim Inglez Arquitectos 

The apartment, previously denominated as “the building’s caretaker apartment”, sits on top of six storey residential building, with two separate entrances.

Connected to the building’s two separate stair core, the apartment has two diametrically opposed entrances, joined by a long corridor and presents a highly comparted and disconnected spatial distribution.

Image Courtesy © Ricardo Gonçalves

  • Architects: Aboim Inglez Arquitectos (Aboim Inglez)
  • Project: Apartment Refurbishment
  • Location: Rua do 4 de Infantaria, Lisboa, Portugal
  • Photography: Ricardo Gonçalves
  • Client: Montepio – Gestão de Activos Imobiliários, ACE
  • Team: Tiago Ferreira, Rafaela Monteiro. Bárbara Vasconcelos
  • Structural Engineer: M. Cabrita
  • Services Engineer: 2h – Estudos e Projetos


Refurbishment Former Haystack in Toledo, Spain by OOIIO Architecture

Monday, March 12th, 2018

Article source: OOIIO Architecture

When we started to build this project we had no idea how was it going to end up looking. This has been a project designed day after day on site, solving problems, creating an intense teamwork together with the client and the builders.

Image Courtesy © OOIIO Architecture and josefotoinmo

  • Architects: OOIIO Architecture
  • Project: Refurbishment Former Haystack
  • Location: Toledo, Spain
  • Photography: OOIIO Architecture and josefotoinmo
  • Team: Joaquín Millán Villamuelas, Natalia Garmendia Cobo, Milda Dudonyte, Pilar Bolaños Almeida.
  • Area: 235 m2
  • Project Year: 2016-2017


Extension and renovation Amsterdam in Netherlands by derksen|windt architecten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: derksen|windt architecten

Our clients in Amsterdam gave us the opportunity to make a design for their home, do the elaboration and guide the project until completion. They live in a beautiful and popular antebellum residential block with a large courtyard garden, which is divided in private backyards. This spacious backyard provided the ideal opportunity to transform the already beautiful dwelling into a contemporary family house. We created a large entrance, many bedrooms, a large bathroom, and a beautiful, light-flooded, kitchen.

Image Courtesy © Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

  • Architects: derksen|windt architecten
  • Project: Extension and renovation Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Studio de Nooyer and derksen|windt architecten


Lincoln Street Residence in Bethesda, Maryland by EL STUDIO

Friday, March 9th, 2018

Article source: EL STUDIO

This modest renovation resists the current inner-ring suburban trend towards demolition of older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’ The clients, a young family with two small children wanted more space for play and individual bedrooms but expressed a desire not to ‘lose one another’ in a home too vast or impersonal. Their one-story bungalow, a relic of the first wave of suburban development in this area, has been expanded through the careful integration of appropriately scaled additional program and volume. The modest scale of the addition both responds to the client’s programmatic needs and limits the environmental footprint of the proposal. A carport and efficiency apartment on the first floor were removed to make way for a new addition containing a first-floor playroom and a partial second story with side-by-side bedrooms for the children connected through a ‘Jack & Jill’ bathroom as well as a new Master Suite. The family room’s double-height volume binds all of the above and provides access to the garden beyond through a covered porch tucked under the Master Suite. Strategically placed south-facing roof apertures capture and direct daylight deep into the north-facing playroom and porch year-round, reducing the need for artificial lighting. New expansive windows frame views to a mature Japanese maple tree in the yard.

Image Courtesy © EL STUDIO

  • Architects: EL STUDIO
  • Project: Lincoln Street Residence
  • Location: Bethesda, Maryland, USA


Hema Shop And Apartments in Gorredijk, The Netherlands by Lautenbag Architectuur

Friday, March 9th, 2018

Article source: Lautenbag Architectuur

Within a regeneration area in Gorredijk, The Netherlands, Lautenbag Architecture were commissioned to renovate and refurbish the existing façade of the Dutch Chain Store Hema and associated warehouse into eight individual apartments to complement the redevelopment of the surrounding areas.

Image Courtesy © Marcdefotograaf

  • Architects: Lautenbag Architectuur
  • Project: Hema Shop And Apartments
  • Location: Gorredijk, The Netherlands
  • Photography: Marcdefotograaf
  • Area: 600 m2
  • Year: 2016


Manassu Beach Bar & Restaurant in Halkidiki, Greece by ASPASIA TAKA architects creative lab

Thursday, March 8th, 2018

Article source: ASPASIA TAKA architects creative lab 

The renovation of Manassu beach bar and restaurant was designed by ASPASIA TAKA Architects Creative Lab in 2017. The freshness of the summer and the multifunctionality of the space were the main tasks for the redesign proposal of the famous beach bar, which lies at the Sithonia peninsula in Halkidiki. The design took into consideration the fully integrated into the sea site, thus the approach included use of natural materials and respect to nature. The concept is to create areas that embrace the guests so as to provide both relaxation and entertainment. The new amenities include a restaurant, a bar and multiple lounges that are located all around. Furthermore, changes in the ground levels optimized the different views from the bar to the sea. Moreover, the use of natural materials, such as stone and wood strengthen the connection to nature. Last but not least, a blend of textiles offers a variety of patterns and style.

Image Courtesy © Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou /

  • Architects: ASPASIA TAKA architects creative lab
  • Project: Manassu Beach Bar & Restaurant
  • Location: Akti Oneirou, Halkidiki, Greece
  • Photography: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou /
  • Client: Manassu Beach Bar & Restaurant
  • Completion: 2017


Simply Measured Offices in Seattle, Washington by Best Practice Architecture & Design

Wednesday, March 7th, 2018

Article source: Best Practice Architecture & Design

Simply Measured, a Seattle-based marketing analytics company, sought to reinvent their existing work environment while satisfying their need to accommodate a growing development team and sales force. Located in the World Trade Center East Building along the waterfront in Seattle’s Belltown neighborhood. Recently named one of the “top 25 places to work in Seattle,” the client was interested in providing more informal, communal gathering spaces and work areas as well as traditional desk layouts to support their diverse staff. 

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: Best Practice Architecture & Design
  • Project: Simply Measured Offices
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Photography: Mark Woods
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Contractor: JMS Construction
  • Building owner: Unico Properties
  • Size: 20,000 square feet


Grand Canal Street in Dublin2, Ireland by Scullion Architects

Wednesday, March 7th, 2018

Article source: Scullion Architects

This project involves the transformation of a Georgian three-storey terraced house near Dublin’s Docklands from three bed-sits into one light-filled ‘upside-down’ house with a new black tower in the garden.

The original Georgian property comprised three floors of accommodation, which had been converted into separate studio bed-sits on each floor.  Most of the original decorative plasterwork and joinery features of the home had been lost, with the exception of the main hallway and staircase, which were reasonably intact.

Image Courtesy © Ste Murray


Ampère e+: Refurbishment of Sogeprom Headquarters in Courbevoie, France by ATELIERS 2/3/4/

Sunday, March 4th, 2018

Article source: ATELIERS 2/3/4/ 

The present building is showing off a typical facade of the eighties office towers’ architecture, with a less satisfying relationship with the soil, a heightened repeat of a floor standard, of a window type, with a simple and smooth façade thus a kind of autism to its own context.

The building wanted to be a tower, but it’s not. Its small length didn’t allow it to compete with its close sisters. Its location, on the fringes of La Defense’s slab, makes it belong more to the “domestic” city and its codes. Thus, he should renounce to his solitary object status.

The project is trying to rectify those miscommunications by making “Ampère e+” belong to the urban system of Courbevoie’s city, by supporting the transfer of the circular boulevard into an urban boulevard. Our task was also to shape and rank the present building, to make it comprehensible and careful to its urban context.

Image Courtesy © Charly Broyez

  • Architects: ATELIERS 2/3/4/
  • Project: Ampère e+: Refurbishment of Sogeprom Headquarters
  • Location: Courbevoie, La Défense, France (34-40 rue Henri Regnault, Courbevoie)
  • Photography: Charly Broyez
  • Team: Jean Mas, Architect Partner, Fabienne Garrigues, Réda Mazouz and Agate Mordka (project directors), Manuel Afsar, Orion Anglade, Gabriel Garcia, Alice Heaney, Olivier Jacques, Adrien Petit.
  • Engeering: INEX / SCYNA4 / ARCORA / ETAMINE / PEUTZ / GVI / Infra Services
  • Client: SOGEPROM / Investor: PRIMONIAL
  • Constructor: SICRA / Goyer / Tenzini
  • Construction cost: 28 500 000€
  • Built Area (m2 or sqft): 15000m²
  • Completion Year: 2017


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise