Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

West Hills Residence in Portland, Oregon by FIELDWORK Design & Architecture

Sunday, August 21st, 2016

Article source: FIELDWORK Design & Architecture

Located in the West Hills above downtown Portland, the project consisted of renovating an existing indoor swimming pool room and transforming an unfinished basement utility and storage area into a wine cellar and changing room. The primary inspiration was the environment in which the project is sited- immersed in the forest, with framed views of Mt. Hood and Mt. St. Helens. The goals were threefold: to remodel the lower level of the house into an environment that was timeless and consistent with the original character of the mid-century modern residence, to create a seamless connection to the outdoors, and to create a peaceful and therapeutic atmosphere for the clients and their family and friends to enjoy.

Image Courtesy © Brian Walker Lee

Image Courtesy © Brian Walker Lee

  • Architects: FIELDWORK Design & Architecture
  • Project: West Hills Residence
  • Location: 2524 SE Division Street, Portland, OR 97202
  • Photography: Brian Walker Lee
  • Project Design Team: Cornell Anderson, Partner/Architect; Tim Fouch, Partner/Architect; Tonia Hein, Partner/Interior Designer; Dylan Woock, Intern; Joshua Mollenkamp, Intern; James Austin, Intern
  • Contractor Name: Modern Organic Construction
  • Structural Engineer: Michael Munzing, Munzing Structural Engineering
  • Geotechnical Engineer: Craig LaVielle, LaVielle Geotechnical
  • Square Footage: 1,230 sf
  • Completion Date: Fall 2014

(more…)

Cottage Restoration in Parma, Italy by Studio Contini

Wednesday, August 17th, 2016

Article source: Studio Contini

This construction is located in Tufi d’Agna, a small settlement in the mountain town of Corniglio, inside of the Tuscan-Emilian Appenine recently recognized by the UNESCO as a MAB (Man and the Biosphere Programme) reserve.

The small building, a farm building once used to shelter the shepherds and animals, was recovered as a refuge where the residential use, considering the remote location and the difficulties to achieve it, is sporadic and linked to the summer period.

Image Courtesy © Sandro Tessoni, Alessio Brugnoli, Rosi Filippo, Juza

Image Courtesy © Sandro Tessoni, Alessio Brugnoli, Rosi Filippo, Juza

  • Architects: Studio Contini (Marco Contini)
  • Project: Cottage Restoration
  • Location: Tufi d’Agna di Corniglio, Parma, Italy
  • Photography: Sandro Tessoni, Alessio Brugnoli, Rosi Filippo, Juza
  • Renders: Artlantis Studio
  • Software used: Autocad, Google SketchUp
  • Collaborators: Sara Chiari, Matteo Zaccarelli
  • Structure: Ing. Simone Leoni
  • Photovoltaic system: Aleo
  • Mechanical systems: CD Studio
  • Contracting companies: Impresa edile Barbieri Danilo; Aleo solar
  • Covered area: 68.0 sqm
  • Project: 2014
  • End of works: 2015

(more…)

Piso Pujades11 in Barcelona, Spain by MIEL Arquitectos & Studio P10

Tuesday, August 16th, 2016

Article source: MIEL Arquitectos & Studio P10

PISO PUJADES11 is a warm, fresh, luminous apartment, which through a series of quirks allows the owner to explore and maximize the space.

The apartment is a balance between social and tranquil space, the hub of life centering on the vibrant colours of the dining and kitchen area. Leading onto the living room, this converts to an overnight guest area, separated by curtains and reversible sofas. With an additional central bathroom serving the guests.

Image Courtesy © Asier Rua

Image Courtesy © Asier Rua

  • Architects: MIEL Arquitectos & Studio P10
  • Project: Piso Pujades11
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Asier Rua
  • Builder:  Room Global SL
  • Size: 60 m2
  • Time: 2014 – 2015

(more…)

3256 Renovation in Paradise Valley, Arizona by Chen + Suchart Studio

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: Chen + Suchart Studio

In the suburban landscape of houses that come and go at a bulldozer’s whim, our project looked at the possibilities of adaptively reusing an otherwise drab and lacking piece of architecture and interior architecture into something that utilized the existing space in a new and more meaningful manner.

Image Courtesy © Chen + Suchart Studio, LLC

Image Courtesy © Chen + Suchart Studio, LLC

  • Architects: Chen + Suchart Studio (Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart)
  • Project: 3256 Renovation
  • Location: Paradise Valley, Arizona, USA
  • Software used: Autocad and 3dsmax
  • Construction Company: Verge Design:Build – Joby Dutton
  • Construction Area: 4,000 sf or 444.44 sqm livable
  • Project Year: 2011 – 2012

(more…)

Chamfer House in Victoria, Australia by Mihaly Slocombe Architects

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Mihaly Slocombe Architects

Chamfer House revisits a post and beam dwelling designed in 1977 by Kevin Borland, the Hildebrand House. It sits within an established garden on Oliver’s Hill, a crucible of late modernism overlooking Port Phillip Bay. Our clients approached us soon after moving in. They wanted to protect the timber ceilings, exposed Oregon structure and fingerjointed window frames they loved, while also updating the house to suit their young family.

Back garden, Image Courtesy © Andrew Latreille

Back garden, Image Courtesy © Andrew Latreille

  • Architects: Mihaly Slocombe Architects
  • Project: Chamfer House
  • Location: Mornington Peninsula, Victoria, Australia
  • Photography: Andrew Latreille
  • Land surveyor: Dickson Hearn
  • Quantity surveyor: Jonnar Consulting Services
  • Structural engineer: ZS Consulting
  • Building surveyor: Lorenzini Group
  • Builder: Basis Builders
  • Original construction: 1977
  • Original style: Romantic rationalism
  • Original architect: Kevin Borland
  • Site area: 964sqm
  • Building area: 270sqm
  • Design period: September 2011 – June 2014
  • Construction period: June 2014 – June 2015
  • Completion: 1st June 2015

(more…)

Serviced Apartments in Otuka, Japan by Takashi Nishitani Architects

Friday, August 5th, 2016

Article source: Takashi Nishitani Architects

This project is renewal the entire building to a serviced apartment of Asian international students.

This building is built 40 years ago.

Structure of concrete to be felt of aging is not hiding.

Interior space is filled with a soft light , served the base material of the timber.

Image Courtesy © Satoshi Shigeta

Image Courtesy © Satoshi Shigeta

  • Architects: Takashi Nishitani Architects
  • Project: Serviced Apartments in Otuka
  • Location: Toshima-ku , Tokyo , Japan
  • Photography: Satoshi Shigeta
  • Software used: Vectorworks (2D), Sketch up (3D)
  • Textile: studio Akane Moriyama
  • Area: type Ⅰ 76.0  sqm, type Ⅱ 70.0 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Montreal Biodome Science Museum Renewal in Québec, Canada by KANVA in collaboration with NEUF architect(e)s

Friday, August 5th, 2016

Article source: v2com

The Biodome, originally built as a velodrome for the 1976 Olympic Games, and converted into a natural science museum in 1992, launched an international competition in 2014 to revitalize its visitors’ experiences as part of a city-wide renewal plan to celebrate Montreal’s 375th birthday. The winning entry convinced the client and international jury to rethink the relationship between mankind and nature as well as use the renovation to bolster the centre’s social mission to educate the public. The Biodome is an integral member of Space for Life, a series of museum pavillons that showcase to the public natural sciences, including an insectarium, a botanical garden and a planetarium, which are all located within the Olympic Park in the East side of Montreal. Each year Space for life receives over 1.7 million visitors including many tourists, educational camps and schools, making it one of Canada’s most important museum complexes.

Subpolar Regions Ecosystems, Image Courtesy © KANVA

Subpolar Regions Ecosystems, Image Courtesy © KANVA

  • Architects: KANVA
  • Project: Montreal Biodome Science Museum Renewal
  • Location: Québec, Canada
  • Client: Space for Life (City of Montreal)
  • Competition organizer: Design Montreal
  • Collaborating architect: NEUF architect(e)s
  • Mechanical/Electrical engineers: Bouthillette Parizeau
  • Structural engineers: NCK
  • Museology: Nathalie Matte
  • Scenography: KANVA and Anick La Bissonnière
  • Signage / Branding: Bruce Mau Design
  • Lighting Consultant: Light Factor
  • Code / Cost consultant: GLT+
  • Specifications: Atelier 6
  • Surveyor + 3D Scanning: Topo 3D
  • Awards / Recognition
    • 2015 Canadian Architect – Award of Excellence
    • 2016 World Architecture Festival (WAF) – Finalist / Future projects – Culture category

(more…)

Former Monastery Of San Giuliano in Bonate Sotto, Italy by CN10 architetti

Thursday, August 4th, 2016

Article source: CN10 architetti

Restoration of the medieval apse and
rennovation of the external area.

The actual building of the former church of San Giuliano is what remains of a large and important settlement already documented in 774 A.D.
Together with the Basilica of S. Giulia, it is an important example of early medieval architecture in the territory south of the city of Bergamo. The settlement was born to manage and control the large possessions of the wealthy lombard families. During the XII century it became the site of a female Benedictine monastery, in this period the settlement lived one of its richest and most important moments, in which begin the reconstruction of the church in the Romanesque style.

Image Courtesy © Gianluca Gelmini

Image Courtesy © Gianluca Gelmini

  • Architects: CN10 architetti
  • Project: Former Monastery Of San Giuliano
  • Location: Bonate sotto (bergamo), Italy
  • Photography: Gianluca Gelmini
  • Client: Municipality of bonate sotto, private client
  • Dimension: 200 mq
  • Years: 2005-2016

(more…)

BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies in Zürich, Switzerland by idA buehrer wuest architekten sia ag

Wednesday, August 3rd, 2016

Article source: idA buehrer wuest architekten sia ag

The living and business house was built in 1893 and accommodates six 3.5-room apartments, an art gallery in the ground floor and a motorcycle workshop in the basement.

The dwelling levels are fully refurbished. The formerly North and street orientated living-/dining room is now facing the quiet south. The floor plan, which was divided into small sections with entrée, bathroom and kitchen, is now dissolved. A new infrastructure box with bathroom and kitchen is added and is spliting the loft like room in entrance, living and dining area.

Image Courtesy © Valentin Jeck

Image Courtesy © Valentin Jeck

  • Architects: idA buehrer wuest architekten sia ag
  • Project: BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Photography: Valentin Jeck
  • Steelconstruction: Tuchschmid AG
  • Completion: 2016

(more…)

Collector’s Oasis in Lausanne, Switzerland by Daniele Claudio Taddei Architect

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Daniele Claudio Taddei Architect

The task was to transform the ground floor of a 70’s office building, used as a kindergarten, into a clean and contemporary house for a collector.

Some 16 tons of concrete were cut away, to enlarge the windows overlooking the two level garden. Remaining were three concrete pillars, which were integrated in the floor plan of the apartment using them for the fireplace, the closet and the TV wall… creating so an open but organized and structured space.

 Image Courtesy © Bruno Helbling

Image Courtesy © Bruno Helbling

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy