Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles in France by Dominique Perrault Architecte

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Dominique Perrault Architecte

The redevelopment of the Pavilion Dufour and the Old Wing creates two new public spaces in the Château de Versailles. The old administrative offices have now made way for a new reception area between the Cour Royale (Royal Courtyard) and the Cour des Princes (Princes’ Courtyard), as well as a large staircase leading to the gardens. Visitors to the Palace are invited to follow a loop, just like in most of the world’s greatest museums.

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecte
  • Project: Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles
  • Location: Château de Versailles, Versailles, France
  • Photography: Dominique Perrault Architecture /Adagp, Didier Ghislain/Dominique Perrault Architecture  /Adagp, André Morin/Dominique Perrault Architecture /Adagp, Christian Milet / Château de Versailles, Patrick Tourneboeuf / Tendance Floue / Oppic
  • Client: Opérateur du patrimoine et des Projets Immobiliers de la Culture (OPPIC) – Etablissement Public du Château, du musée et du domaine national de Versailles
  • Artistic direction, chandeliers and furniture design: Gaëlle Lauriot-Prévost Design
  • Civil engineering: Khephren Ingénierie S.A.
  • MEP: INEX SAS Ingénierie
  • Acoustics and lighting: Jean-Paul Lamoureux
  • Security / ADA: AADT / Folacci
  • Ergonmist: Thomas Vallette FCBA
  • Economist: RPO
  • Area: 3000 m²
  • Completion: Summer 2016

(more…)

“Kyoku” – Bridge House in Japan by ArchiBlur Lab

Wednesday, July 6th, 2016

Article source: ArchiBlur Lab

Weight can be felt, but does feeling have weight? The strength of thought in tugging out the tension at the threshold between matter and imagination, for creators, is to return to the nature of architecture and practice its uniquely creative energy.

This creator begins by developing three concepts relating to weight to describe and develop the materiality and spatial characteristics they present. These three starting points act between nature and artificiality, and provide feeling with different layers of weight sense.

Image Courtesy © ArchiBlur Lab

Image Courtesy © ArchiBlur Lab

  • Architects: ArchiBlur Lab
  • Project: “Kyoku” – Bridge House
  • Location: Japan

(more…)

Renovation of Chef’s Condominium in Bangkok, Thailand by FATTSTUDIO

Tuesday, July 5th, 2016

Article source: FATTSTUDIO

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

  • Architects: FATTSTUDIO
  • Project: Renovation of Chef’s Condominium
  • Location: Chroen Krung, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
  • Director Incharged: Supanna Chanpensri
  • Design Team: Wattikon Kosonkit, Gultida Maneewong
  • Lighting Design : FATTSTUDIO
  • Construction Costs: 80,000 $
  • Area: 180 Sqm.
  • Project Year : 2015

(more…)

‘NT Future’ masterplan for the National Theatre in London, England by HAWORTH TOMPKINS

Tuesday, July 5th, 2016

Article source: HAWORTH TOMPKINS 

Haworth Tompkins announces the completion of NT Future, an £80m refurbishment of the National Theatre on London’s South Bank. Opened in 1976, the NT is one of Britain’s most important 20th century buildings, and arguably the masterpiece of architect Sir Denys Lasdun. NT Future equips the National Theatre to sustain its position at the forefront of theatre, while regenerating the building to address a radically changed urban context.

Image Courtesy © Philip Vile

Image Courtesy © Philip Vile

  • Architects: HAWORTH TOMPKINS
  • Project: ‘NT Future’ masterplan for the National Theatre
  • Location: South Bank, London, SE1 9PX, England
  • Photography: Philip Vile
  • Client: The National Theatre
  • Contractor: Lend Lease, Rise Contracts
  • Project Manager: BuroFour
  • Structural Engineer: Flint & Neill
  • Service Engineer: Atelier Ten
  • Acoustic Engineer: Arup Acoustic Consulting
  • Landscape Architect: Gross.Max
  • Dorfman Auditorium: 464 Seats (Previously 330)
  • Cost:
    • Overall Cost £80,000,000
    • Construction Cost £50,000,000
  • Gross Internal Area: 16,309 sqm
  • Dates:
    • Project Start Date October 2007
    • Completion Date April 2015

(more…)

Hospital of Viladecans in Barcelona, Spain by Ramon Esteve Estudio

Saturday, July 2nd, 2016

Article source: Ramon Esteve Estudio

The UTE (joint association of companies for a one-off project) formed by Ramón Esteve Estudio and Sulkin Marchissio Arquitectos has won the architectural contest for the extension and renovation work of the General Hospital of Viladecans, in Barcelona. This is a high-resolution hospital with an area of 35.000 m2 and a national reference for surgery
without hospitalisation.

Image Courtesy © Ramon Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramon Esteve Estudio

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: Hospital of Viladecans
  • Location: Viladecans , Barcelona, Spain
  • Collaborating Architects: Anna Boscà Català, Estefanía Pérez, Mónica Moreno, Mie Tamashino
  • Technical Architects: G3 Emilio Pérez
  • Built Surface:

    • Total Surface: 26.985 m2
    • Parking Surface: 6.060 m2
    • Surface of the Urbanization: 15.000 m2
  • Year: 2015

(more…)

LOFT REHABILITATION AT “EL CABAÑAL” VALENCIA in Spain by AMBAU taller d’arquitectes

Saturday, July 2nd, 2016

Article source: AMBAU taller d’arquitectes

This peculiar and personal “loft” is located near Malvarrosa Beach, in the distinctive neighborhood of “El Cabañal” at Valencia City. The Origin house responded to the top floor of a very common type of town house between party walls. It’s accessed from the Street through a narrow staircase. The depth of plot required the existence of intermediate rooms that were illuminated and ventilated by a small courtyard; on the other hand, the kitchen and the “toilet” occupied the rear façade as attached parts, and connected through an ancient terrace that had been closed; Finally, throughout the house roof was a ceiling of plaster that hid the actual volume of the steep cover Gable.

Image Courtesy © Germán Cabo

Image Courtesy © Germán Cabo

  • Architects: AMBAU taller d’arquitectes
  • Project: LOFT REHABILITATION AT “EL CABAÑAL” VALENCIA
  • Location: District of Cabañal (Valencia ), Spain
  • Photography: Germán Cabo
  • Surface area: 57 + 16 m2
  • Built: 2015

(more…)

Freims Condesa in Mexico by ARQMOV Workshop

Thursday, June 30th, 2016

Article source: ARQMOV Workshop

The project involved the renovation of a house built in the 1920s, to transform it into the first restaurant specialized in serving waffle sandwiches in Mexico, along with a great variety of freshly brewed coffee made with the best extraction methods available.

Image Courtesy © Rafael Gamo

Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: ARQMOV Workshop
  • Project: Freims Condesa
  • Location: Colonia Condesa , Mexico City, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo
  • Software used: Autocad, Photoshop, Sketchup
  • Living Area: 235 m²
  • Date: 2016

(more…)

Casa dos Caseiros in Campinas, Brazil by 24.7 Arquitetura

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: 24.7 Arquitetura

“Casa dos Caseiros” was first created to answer a private order for a social interest dwelling project to be built numerously throughout some cities in Rio de Janeiro state. Unfortunately after some time of development the project had to be canceled by the contractor.

Originally it was designed using steel frame as structural system, after cancelation we have updated the whole project to use structural concrete blocks, more usual in Brazilian construction, and still a rational modular building system. The project was set aside for a while until came the opportunity to build one unit as a prototype and still be used as home for the housekeepers of a property in a rural district from Campinas.

Image Courtesy © Pedro Kok

Image Courtesy © Pedro Kok

  • Architects: 24.7 Arquitetura
  • Project: Casa dos Caseiros
  • Location: Campinas – SP, Brazil
  • Photography: Pedro Kok
  • Software used: Revit
  • Structural Engineer: WGA Engenharia
  • Budget: R$50.000,00
  • Area: 70 m2
  • Project Year: 2012

(more…)

R ART OF COFFEE in Aichi, Japan by iks design

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: iks design

This cafe with a roastery of specialty coffee beans, is located in a commuter town in Aichi prefecture.

This shop, converted from a warehouse, is designed to provide a cozy, pleasant space where customers can enjoy the atmosphere of a barista roasting coffee beans, or brewing coffee by hand drip, while talking with a shop staff to find the coffee of their preferences.

Image Courtesy © 329 photo studio

Image Courtesy © 329 photo studio

  • Architects: iks design
  • Project: R ART OF COFFEE
  • Location: Nagakute, Aichi, Japan
  • Photography: 329 photo studio
  • Area: 156 sqm
  • Project year: 2015

(more…)

The AccorHotels Arena in Paris, France by DVVD architecture, design and engineering agency

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: v2com

Ranking as one of the most emblematic structures in the landscape of the capital city, the Palais Omnisports de Paris-Bercy has been reborn under a new light, thanks to the work of the architects from the DVVD agency. Modernized, expanded, upgraded to 21st-century norms and standards, and above all delivered to the public in record time, the new AccorHotels Arena stands out as one of the strong points in the candidature of Paris to host the summer Olympics in 2024.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: DVVD architecture, design and engineering agency
  • Project: The AccorHotels Arena
  • Location: Paris (12th arrondissement), France
  • Photography: Sergio Grazia, Anne-Claude Barbier, Yam Studio
  • Contracting Authority: POPB operating company
  • Delegate Contracting Authority: SEMAEST (City of Paris)
  • Lead Architect: DVVD Architects and Engineers (Daniel Vaniche, Vincent Dominguez, Bertrand Potel, Toma Dryjski, Louis Ratajczak, Paula Castro, Céline Cerisier)
  • Structural Engineers, facades specialists and cost control: DVVD Architects and Engineers
  • Project Directors: Vincent Dominguez and Daniel Vaniche
  • Project Managers: Fulvia Parlati, Louis Ratajczak, Monica Sierra
  • Deputy Project Managers: M. de Feo, N. Didier, B. Frati, E. Glass, J.Chelza, A. Hery, C. Lapassat, R. Pericaud, L. Piciocchi, A. Rivera, C. Walsh
  • General Contractor: Bouygues Bâtiment Île-de-France
  • Budget: 110 million euros (30% for phase 1 and 70% for phase 2)
  • Floor area before renovation: 59,100 m²
  • Floor area after renovation: 62,000 m²
  • Delivery: October 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy