Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Latteria Sociale Valtellina cooperative dairy in Sondrio, Italy by Nemo Monti

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Nemo Monti

Piuarch won the invited competition to build the new Latteria Sociale Valtellina.

The competition, called by the Latteria Sociale Valtellina S.C.A. cooperative dairy, was aimed at renovating the old building, adding a new space to incorporate a sales outlet, restaurant, conference room and a small museum.

Image Courtesy © Nemo Monti

Image Courtesy © Nemo Monti

  • Architects: Nemo Monti
  • Project: Latteria Sociale Valtellina cooperative dairy
  • Location: Sondrio, Italy

(more…)

Renovation of Alan’s apartment in Barcelona, Spain by EO arquitectura

Saturday, June 18th, 2016

Article source: EO arquitectura

The project presents the renovation of an apartment located in a building on the ‘Eixample’ neighbourhood, Barcelona.

Originally, the apartment presented a decayed and dark image due to the excessive subdivided rooms. The patio is very narrow and it scarcely receives light. Except for the two rooms next to the main facade, the apartment was barely illuminated by natural light.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: EO arquitectura
  • Project: Renovation of Alan’s apartment
  • Location: Comte Borrell, Barcelona, Spain
  • Photographer: Adrià Goula
  • Client: Alan
  • Collaborator: Clara Ocaña
  • Builder: Forneas Guida
  • Surface: 65 m2
  • Project: March 2015-Octobre 2015

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

“Finca Feeling in Palma Palace” in Balearic Islands, Spain by Daniele Claudio Taddei Architect

Friday, June 17th, 2016

Article source: Daniele Claudio Taddei Architect

In the historic quarter of Calatrava in the centre of Palma old town buildings are full of history, but time and weather are also talking great toll, very often the palaces are in need of renovation.

And it is in this context that the top two floors of an historic building originating from the 17th century could be joined together with all the roofs creating terraces on 3 levels, taking advantage of the spectacular view of roof landscapes, the cathedral, several churches and the sea, and at the same time enjoying the very quiet green inner court, typical element of the palaces in the medieval city centre.

Image Courtesy © Bruno Helbling

Image Courtesy © Bruno Helbling

  • Architects: Daniele Claudio Taddei Architect (Daniele Claudio Taddei with Daniel Milnor, Stefan Luttecke)
  • Project: Finca Feeling in Palma Palace
  • Location: Calle del Sol 07001 Palma, Balearic Islands
  • Photography: Bruno Helbling, Zurich
  • Client: DADAST SA
  • Collaboration: Oliver Rogers
  • Area: 138 sqm
  • Project Year: 2014

(more…)

Mining Site Wallers Arenberg in France by SKOPE

Thursday, June 16th, 2016

Article source: SKOPE

The reconversion of the Mining Site of Wallers-Arenberg is in the middle of the Agglomeration community “La Porte du Hainaut” which is, at the same time, initiating and owner of this project.

The wish to mobilize this site for a project emanates from several points:

To rehabilitate and reallocate a site with very high historical and patrimonial value, classified as an Historic monument at the World heritage list of UNESCO, under Evolutionary Cultural Landscapes. http://whc.unesco.org/en/list/1360

Image Courtesy © Vincent Plutniak

Image Courtesy © Vincent Plutniak

  • Architects: SKOPE
  • Project: Mining site Wallers Arenberg / Nord-Pas de Calais Mining Basin
  • Location: Rue de Croy, 59135 Wallers Arenberg, France
  • Photographs: Vincent Plutniak
  • Collaborators : T’Kint
  • Structure: SECA
  • Construction : Bouygues Bâtiment Nord-est
  • Techniques Spéciales : SECA
  • Project Year: 2015

(more…)

St. Peter’s Renovation in ADELAIDE, AUSTRALIA by Glasshouse Projects

Wednesday, June 8th, 2016

Article source: Glasshouse Projects

A contempory double story extension clad in zinc boldly pushes the boundaries of this family home in the conservative Adelaide suburb of St Peter’s. Whilst the 5m hipped roof ensures reference to the front of the home, the extension proudly asserts itself over the sloping block, seamlessly connecting to an outdoor timber framed deck, pitched high over an infinity above ground pool. The overall result is a confident statement about modern architecture’s place in such a historic context- it can create a wonderful contrast, redefining our appreciation of ‘elegance’ itself.

Image Courtesy © Aaron Citti

Image Courtesy © Aaron Citti

  • Architects: Glasshouse Projects
  • Project: St. Peter’s Renovation
  • Location:  ADELAIDE, AUSTRALIA
  • PhotographyAaron Citti
  • Materials: Standing seam irregular zinc cladding, bluestone, oak, black butt
  • Area: 350sqm extension
  • Project Year: 2016
  • Heritage Conservation Zone
  • Active and young family of 5
    (more…)

J House in Kanagawa, Japan by Domino Architects

Tuesday, June 7th, 2016

Article source: Domino Architects 

I renovated a room of an old Japanese apartment into a flat for new lifestyle by inserting several simple wooden boxy volumes.

The room is located in a boundary between an old town and a developing district around Tokyo. From this room on the top floor of the building, we see a scenery like Rear Window from Hitchcock below.

Image Courtesy © Gottingham

Image Courtesy © Gottingham

  • Architects: Domino Architects
  • Project: J House
  • Location: Kawasaki-city, Kanagawa, Japan
  • PhotographyGottingham
  • Contractors:Yamaki
  • Design Team:Yusuke Oono
  • Area: 91 sqm + balcony
  • Project Year: 2015

(more…)

Tenhachi House in Tokyo, Japan by .8 TENHACHI ARCHITECT & INTERIOR DESIGN

Sunday, June 5th, 2016

Article source: .8 TENHACHI ARCHITECT & INTERIOR DESIGN

This is a renovation for our own apartment in Kanagawa.

.8 (TENHACHI) Architect & Interior design reconfigured the layout of the 67-square-meter property, creating one big open space with two open box spaces. The concrete ceiling and beams are left exposed throughout, contrasting with the white walls and furniture doors that have been added. None of the walls reach the ceiling, which allows us to see that the new infill pieces are different from the structure of the original concrete.

Image Courtesy © Akihide Mishima

Image Courtesy © Akihide Mishima

(more…)

Rye’s maritime history fused with contemporary design in East Sussex, England by JD Architects

Friday, June 3rd, 2016

Article source: JD Architects

JD Architects (JDA) has recently completed its ambitious redevelopment of Cinque Ports Street, the 1,050 sq. m. former Central Garage site in Rye. Derelict for fourteen years, these buildings have been given a new lease of life with a striking, angular wooden façade made from Kebony. With its clever design and sustainable focus, Cinque Ports Street was announced as a winner at this year’s RIBA Regional South East Award.

Image Courtesy © Oliver Perrott

Image Courtesy © Oliver Perrott

  • Architects: JD Architects
  • Project: Rye’s maritime history fused with contemporary design
  • Location: East Sussex, England, UK
  • Photography: Oliver Perrott

(more…)

Brecon Estate Winery in California by Aidlin Darling Design

Thursday, June 2nd, 2016

Article source: v2com

Brecon Estate Winery was bestowed a Merit Design Award for Architecture at the 2016 San Francisco AIA Design Awards. The winery, remodeled by Aidlin Darling Design, is located on the “Emerald Necklace” of Paso Robles’ progressive wine growing region. The jury noted that the real strength of the project is in its simplicity and its restraint; “The crisp detailing and carefully composed materials make this just a stunning project through and through.”

Northwest Elevation, after renovation,  Image Courtesy © Adam Rouse

Northwest Elevation, after renovation, Image Courtesy © Adam Rouse

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Brecon Estate Winery
  • Location: Paso Robles, California, USA
  • Photography: Adam Rouse
  • Software used: Vectorworks

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy