Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Noto-Lucchesi Stadium in Marseille, France by Atelier Naom

Friday, December 16th, 2016

Article source: Atelier Naom

Investement in Public projets meets more and more difficulties :

the proportion between the needs in relation to communities’ necessarily means raises questions about “how” and «how much», the “quality” and the “quantity”.

Nevertheless, can we now be satisfied with a proposal that would only be “functional” and “quantitative” without considering that responsibility we have in the City, and which influences for many years the daily life of thousands of people?

On the scale of time and space of an area, the calculation is exponential and the stakes are major issues .

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

  • Architects: Atelier Naom (D. Fluchaire Architect)
  • Project: Noto-Lucchesi Stadium
  • Location: Avenue de l’escadrille Normandie-Niemen Marseille 13e, France
  • Photography: Naom-Photo Merlan
  • Software used: Vectorworks
  • Contracting authority: STB Northeast, 20 Bd Françoise Duparc 13 004 Marseille
  • Manager: M. Florent Dian
  • Employees: J. Cogne (Architect) Artec 64 (economist) / Langlois (structure and roadworks studies) / PLB (fluids studies)
  • Floor’s area: 520 m2
  • Land: 18 355 m2
  • Budget: 3 265 000 € HT
  • Studies: 2013 – 2014
  • Construction: 2015 – 2016
  • Construction time: 12 months + 2 months of preparation
  • Delivery: May 2016

(more…)

Store Renovation for Lost and Found in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Friday, December 16th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

This project is a store renovation for the furniture brand “Lost and Found” located in Guozijian Street, a historic district in Beijing. As nowadays, more and more people tends to live alone, the concept of a traditional family gradually disintegrated, and the city’s public space is becoming another “home” for people. Under such contexts, the renovation intends to bring the sense of “home” into the store, and to introduce a new vision for the future commercial space that connects people with urban public space.

Image Courtesy © Yuya Hoshino

Image Courtesy © Yuya Hoshino

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Jingjing Tang, Lingzi Liu)
  • Project: Store Renovation for Lost and Found
  • Location: Guozijian, Beijing, China
  • Photography: Yuya Hoshino
  • Client: B.L.U.E. Architecture Studio
  • Building Area: 120 M2
  • Construction Period: 7.2016

(more…)

AQUARIUM OFFICE COMPLEX in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

Thursday, December 15th, 2016

Article source: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

The project of revitalization of a villa, built in the 19th century. The concept involves adapting the existing facility to the office function, building a new pavilion acting as the customer service and redesigning the park surrounding the villa. Currently the first stage of the project is completed, involving a comprehensive modernization of the historical villa.

Arthur Neumann’s villa built in 1926 at Rybnicka 27 in Gliwice is the object of a revitalization project.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

  • Architects: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP (Krzysztof Zalewski, Adam Gil, Paweł Zalewski)
  • Project: AQUARIUM  OFFICE COMPLEX IN GLIWICE – NEUMANN VILLA REVITALISATION
  • Location: Gliwice, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski/Archifolio
  • Usable area: 1512,95 m2
  • Building area: 426,25m2
  • Plot area: 1,0776ha
  • Realization time: 2015

(more…)

Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Franken Architekten has been commissioned for the building and interior design planning of the renovation and expansion of a “Gründerzeit” building in Frankfurt Alt-Sachsenhausen. The late nineteenth old building was completely renovated and updated with a new elevator core in the courtyard. The lacking in parts in natural stone facade has been restored and the remedial measures of recent years dismantled and adapted to the Wilhelminian facade. The object associated 60s buildings have been replaced by a new building, as an archaic gabled house without roof overhangs.

Image Courtesy © Dieter Schwer

Image Courtesy © Dieter Schwer

  • Architects: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH
  • Project: Libertine Lindenberg
  • Location: Frankensteiner Straße 20, 60594 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Dieter Schwer
  • ProjectTeam: Prof. Bernhard Franken, Frank Brammer, Sebastian Stehl, Robin Heather, Manuel Naranjo Alpresa, Natascha Baier, Verena Hornsteiner, Risa Kagami, Sahdia Kaster, Tina Strack, Isabel Strelow
  • Client: ROTHENBERGER ANSHIN GMBH
  • Area:
    • 2.036 sqm total area (gross floor area)
    • 1.423 sqm area, 7 levels (net floor area)
    • 934 sqm area old building (net floor area)
    • 489 sqm area new building (net floor area)
    • 167 sqm office space (net floor area)
    • 656 sqm area one-to three- bedroom apartments / maisonette (net floor area)
    • 459 sqm public spaces; incl. corridor / staircase (net floor area)

(more…)

Optica Queiros in Póvoa de Lanhoso, Portugal by Tsou Arquitectos

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: Tsou Arquitectos

The refurbishment proposal of Óptica Queirós goes through the redefinition of the functional zoning and circulations.

The front desk and workshop are placed sideways.

The central space of the showroom and personalized attendance is well-marked by the false ceiling design..

Image Courtesy © João Macedo

Image Courtesy © João Macedo

  • Architects: Tsou Arquitectos (Tiago Tsou)
  • Project: Optica Queiros
  • Location: Rua Maria da Fonte nº 160, Póvoa de Lanhoso, Portugal
  • PhotographyJoão Macedo
  • Team: Tiago Tsou e António Alberto Costa
  • Gross area (m2): 54 m²
  • Cocnlusion: 2016

(more…)

ETIE in Flanders, Belgium by Edouard Brunet and François Martens

Thursday, December 1st, 2016

Article source: Edouard Brunet and François Martens

Attracted by the large garden and the tranquil environment of this house located a few kilometres away from Brussels, the new owners wished to carry out works to make it brighter and to open it up on the outside.

As they were ambivalent about the aesthetics of the existing house, part of the project was also to redesign the architectural expression, outside as well as inside, while keeping the original spirit. One of the childhood friends of the new owner put him in contact with architect François Martens who asked his colleague Edouard Brunet to team up with him.

Image Courtesy © Studio Dennis De Smet

Image Courtesy © Studio Dennis De Smet

  • Architects: Edouard Brunet and François Martens
  • Project: ETIE
  • Location: Flanders, Belgium
  • Photography: Studio Dennis De Smet
  • Construction companies:

    • General construction company: MATRIX PL sprl + ZUBER CONCEPT
    • Outside steelwork: ECOVITRE sprl
  • Stability engineer: MATRICHE sprl
  • Surface area: approx. 370m²
  • Year of construction: 2016

(more…)

Blake Residence in Melbourne, Australia by FINNEY CONSTRUCTIONS

Wednesday, November 30th, 2016

Article source: FINNEY CONSTRUCTIONS

This original 1970’s home was transformed into a striking modernist home totally unexpected in the more conservative Caulfield area.

A combination of Dado Render and Woodform Timber Batons on a curved wall creates the first impressions of this property, a far cry from the original façade that was dominated by a tin shed and a driveway.

A pivot door opens to the welcome area with curved walls that guide you to an impressive corridor with high ceilings and a gigantic view of the sky. All the doors off the corridor sit flushed against the wall, hung with pivot hinges and negative detailing surrounds. The bespoke timber circular door handles has an irresistible tactile quality that adds warmth to the space.

Image Courtesy © FINNEY CONSTRUCTIONS

Image Courtesy © FINNEY CONSTRUCTIONS

  • Architects: FINNEY CONSTRUCTIONS
  • Project: Blake Residence
  • Location: Caulfield, Melbourne, Australia

(more…)

Koumori-An 1945-2015 in Wakayama, Japan by Atsumasa Tamura design office

Friday, November 25th, 2016

Article source: Atsumasa Tamura design office

Value in Keeping

The 70-years old house was inherited from Owner’s aunt, who bought the original structure to teach Tea Ceremony. A new living quarter was added later to complete this wooden single-story building. It had been left as storage for years and was too damaged, yet Owner chose to keep the old characters, despite cost & time, than to build a new. Inspired by his wish, the renovation began not just to restore but rather to create a space where the old section merges into the new in a harmonious way. The “Koumori-An” house offers the concept of “Value in Keeping” which no new house can imitate.

After the renovation, façade December, 2015, Image Courtesy © Sohei Terui

After the renovation, façade December, 2015, Image Courtesy © Sohei Terui

  • Architects: Atsumasa Tamura design office
  • Project: Koumori-An 1945-2015
  • Location: Wakayama, Japan
  • Photography: Sohei Terui
  • Lead Architects: Atsumasa Tamura
  • Structure Scale: Single-story wooden building
  • Site area: 256.13 m2
  • Building area: 153.54 m2
  • Total floor space: 152.67 m2
  • Completion Year: January, 2016

(more…)

APARTMENT XIV in Paris, France by studio razavi architecture

Sunday, November 13th, 2016

Article source: studio razavi architecture

This small apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. Our concept was to invade the space by design! The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which we intended to disrupt so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modify the perception of this very classical Parisian layout.

Image Courtesy © olivier-martin gambier

Image Courtesy © olivier-martin gambier

(more…)

Joto House Renovation in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Friday, November 11th, 2016

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

Between the Exterior Structure and the Building

The property is in the old quarter where there are used-to-be-stores and shops along historic Tokaido road. The father of the owner also used to run tobacco shop there. The project this time is to replace such old building with a two household residence in which the parents’ household and child’s household can live together.

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto)
  • Project: Joto House Renovation
  • Location: Minakuchichojoto  Koka, Shiga 528-0028 Japan
  • Photography: fuji-shokai/ masahiko nishida
  • Year: 2016/10

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy