Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Simona and Carlo’s Apartment in Varese, Italy by Duearchitetti

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: Duearchitetti

They have asked us to rethink the entrance to the house. The direct access to the dining area was preventing the sensation of surprise that every home should have.

A big sliding panel put in front of you, after having passed the entrance staircase, serves a dual purpose: to arouse your curiosity and to oblige your choice of itinerary, that is, walking up the stairs to the bedrooms or entering the living area. A com­pact space has been created in order to reveal in advance the expanded and bright living area of the house.

Image Courtesy © Duearchitetti

Image Courtesy © Duearchitetti

  • Architects: Duearchitetti
  • Project: Simona and Carlo’s Apartment
  • Location: Varese, Italy

(more…)

ilsensteinweg in Berlin, Germany by brandt+simon architekten

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: brandt+simon architekten

The upper apartment of a two family house in the south-west of Berlin was rebuilt and restored.

The future pastor´s flat of the church community of Schlachtensee extends over the first floor and the attic floor of the semi-detached house. As part of the modernization measure the attic was expanded and a direct connection between the two floors was planned.

Image Courtesy © brandt+simon architekten

Image Courtesy © brandt+simon architekten

(more…)

Butanta House in São Paulo, Brazil by LAB Arquitetos

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: LAB Arquitetos

In sight of a comfortable house for the whole family, the owners decided to renovate an old house from the early 50s.
The architects from Lab Arquitetos developed the project in order to integrate the outdoor area to the inside of the house, making it possible the usage of pergolas, balconies and wide windows.

Searching for an aesthetical look that refers to the northern Argentina fields and grasslands, rustic materials such as wood were used, contrasting with the contemporary furniture and integrated rooms.

Image Courtesy © Marcelo Kahn

Image Courtesy © Marcelo Kahn

  • Architects: LAB Arquitetos
  • Project: Butanta House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Marcelo Kahn
  • Project Team: Rodrigo Leopoldi, Marino Barros, Valéria La Terza, Beatriz Paixão
  • Site Area: 903,50 m²
  • Built Area: 469,72 m²
  • Project Year: 2011
  • Conslusion: 2013

(more…)

Duplex in Marseille, France by T3 Architecture

Thursday, September 29th, 2016

Article source: T3 Architecture

Complete refurbishment of this duplex in the center of Marseille by the french studio T3 Architecture. The existing flat suffered from a significant lack of light and its main rooms were constrained by the central staircase.

The architects completely released the heart of the apartment by removing the stairs and most of the partitions. The entrance of the flat now enjoys a generous double height volume that offers a visual communication between the different spaces of the two storeys.

Image Courtesy © David Giancatarina

Image Courtesy © David Giancatarina

  • Architects: T3 Architecture (Luc Lacortiglia et Christophe Pinero)
  • Project: Duplex in Marseille
  • Location: Marseille, France
  • Photography: David Giancatarina
  • Collaborators : Anaïs Giraud, Cindy Lostys
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 100spm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Praxis d’ Studio Renovation in Beijing, China by PRAXiS d’ARCHITECTURE

Thursday, September 29th, 2016

Article source: PRAXiS d’ARCHITECTURE

A space for thinking, a living room, a party place….with a wall of light…

The given condition of the space was a two-story light steel frame structure glass box that is an annex to a brick storage building. It measures 35m from north to south and 5m from east to west.  The west side is attached to the exterior brick wall of the storage and the east side faces a parking lot.

Image Courtesy © Jin Fengzhe

Image Courtesy © Jin Fengzhe

  • Architects: PRAXiS d’ARCHITECTURE
  • Project: Praxis d’ Studio Renovation
  • Location: Chaoyang, Beijing, China
  • Photography: Jin Fengzhe
  • Designed by: Di Shaohua, Feng Jiancheng, Lu Dongxia, Liu Xing, Feng Shuxian
  • Size: 300 sqm
  • Time: 2013
  • Status: Completed

(more…)

XVIII Century Traditional House rehabilitation in León, Spain by Marcos Miguélez Architect

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Marcos Miguélez Architect

The project is located in Ponferrada´s City Hall Square, next to the base of the Clock Tower, in one of the 5 gateways to the walled medieval city. This stretch of the wall remains intact due to its shared joint ownership with the cloistered convent of the Conceptionist, which has allowed its preservation until today.

The building corresponds to the traditional construction of XVIII Century houses in El Bierzo: rectangular, formed by volumes attached, with facade shield, courtyard, stratifying its uses by heights. The upper floor is devoted to housing, with a noble area in the square and another craft workshop in the courtyard. The ground floor housed commercial activities.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Marcos Miguélez Architect
  • Project: XVIII Century Traditional House rehabilitation
  • Location: Ponferrada, León, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Client: Trastevere
  • Main Construction Company: Puferca
  • Colaborators: Alejandro Mikrós Herce
  • Size: 600 m2
  • Year: 2016

(more…)

Jins Ageo Shop Renovation in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/ Schemata Architects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Jo Nagasaka/ Schemata Architects

JINS, one of the biggest eyewear brands in Japan, commissioned Schemata Architects to design the renewal of their Ageo shop on the occasion of its 12th anniversary. The existing shop consists of two L-shaped blocks, respectively an eyewear shop and a cafe, positioned around a square courtyard surrounded by an open corridor serving as a cozy outdoor cafe space. However, the existing building was clad in wooden panels and the courtyard and the cafe were hidden from the street.

We removed the exterior walls and installed Low-E paired glass to initiate the view towards the beautiful courtyard  from the street, while creating an impressive display of their extensive eyewear products highly visible from the street at the same time.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Jo Nagasaka/ Schemata Architects
  • Project: Jins Ageo Shop Renovation
  • Location: 957-1 Futatsumiya Ageo Tokyo, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Graphic and sign design: KIGI
  • Project team: Ryosuke Yamamoto , Ou Ueno , Takuya Sakamoto
  • Construction: FUYUKI KOGYO / Ideura Kensetu (demolition + landscape + façade) / SPACE(interior)  / O.F.C(furniture)
  • Collaboration: KIGI(sign and graphic design)
  • Floors: 1
  • Floor area: 239.6m2
  • Completion: 08/2016

(more…)

Renovation Of 150 Housing Units – Le Foyer Bruxellois in Brussels, Belgium by Philippe SAMYN and PARTNERS

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Philippe SAMYN and PARTNERS

The 6 buildings in the Minimes neighbourhood were designed in 1954 by architects and urban planners from the Alpha group. The architectural composition of these social housing units is elegant and the buildings were erected with great care.

Still, time has left its mark. The thermal insulation needs improving, and it is also important to equip all units with decent sanitary facilities.

Special care has been taken to respect the great simplicity and harmony of the existing buildings.

Image Courtesy © Bernard BOCCARA

Image Courtesy © Bernard BOCCARA

  • Architects: Philippe SAMYN and PARTNERS (André CHARON and Quentin OLBRECHTS)
  • Project: Renovation Of 150 Housing Units – Le Foyer Bruxellois
  • Location: Rue des Minimes, n° 107 to 137 and rue Notre Dame des Grâces, n° 3. 1000 Brussels, Belgium
  • Photography: Marie-Françoise PLISSART, Bernard BOCCARA
  • Client: BELIRIS – SPF Mobilité et Transport, S.C. Le Foyer Bruxellois
  • Building services: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, architects & engineers with FTI sa (A. Janssens, J. Michiels, Ph. Samyn)
  • Structural engineering: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, architects & engineers with SETESCO sa (J. Schiffmann, Ph. Samyn, L. Sottiaux, M. Veraart)
  • Monitoring office: SECO scrl
  • Safety coordinator: H&S Consulting
  • General contractor: BAM Galère
  • Area: 12552 sqm
  • Year: 2001-2012

(more…)

Fahle House in Tallinn, Estonia by KOKO architects

Sunday, September 18th, 2016

Article source: KOKO architects

Fahle house, which was designed by KOKO, is one of the characteristic examples of architecture during the recent economic boom in Estonia. It is a building that from an architectural point of view was ambitious, from a real estate development point of view risky, and from the heritage protection point of view controversial and received a lot of attention from the public. Situated at one of the main entrances to Tallinn, between the airport and city centre, Fahle house draws the attention of every passer-by. The building is part of the complex of a former cellulose and paper factory where the most outstanding building is the tall and voluminous boiler house (1926) built from limestone and designed by architect Erich Jacoby.

Image Courtesy © KOKO architects

Image Courtesy © KOKO architects

  • Architects: KOKO architects
  • Project: Fahle House – An urban landmark at the gates of Tallinn
  • Location: Tallinn, Estonia
  • Client: Koger & Partners
  • Size: 19,400 m2
  • Commission: 2004
  • Completed: 2007

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy