Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Morrison House in Sydney, Australia by Chris Elliott Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Chris Elliott Architects

The concept for this house renovation is simple -­‐ a protected and private timber box sits on top of a glass box that dissolves the boundary between house and garden.

The rear of house was a collection of long, narrow, dismal, poky, dark rooms with no view or connection to the garden. There was one small spot of sun – on the back step.

Image Courtesy © Richard Glover

Image Courtesy © Richard Glover

  • Architects: Chris Elliott Architects
  • Project: Morrison House
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Richard Glover
  • Status: Built
  • Size: 190m2
  • Date: 2013

(more…)

Hakuunsou in Kanagawa prefecture, Japan by Makoto Yamaguchi Design

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Makoto Yamaguchi Design

In converting this Ryokan (traditional Japanese Inn), in the mountainous holiday retreat area of Yugawara, outside Tokyo, we were inspired by the beautiful surrounding landscape of forest and rivers, and the esteemed traditions of Japanese crafts. We sought to combine richly textured natural materials with traditional Japanese crafts and patterning, to create a fusion and layering of these two elements, and form a beautiful contrast.

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Makoto Yamaguchi Design
  • Project: Hakuunsou
  • Location: Yugawara, Kanagawa prefecture, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Design team: Makoto Yamaguchi, Peter Hamori, Ayumi Mitoma, Scott Beer
  • Site area: 356.80 sqm
  • Completion: 2015

(more…)

G.G. Brown Building Addition – University of Michigan in Ann Arbor by Banker Wire

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Banker Wire

The design architect of a new building addition and renovation project at the University of Michigan says the firm “pushed the envelope” with the help of Banker Wire.

Banker Wire metal mesh was specified for the railing infill of a new pedestrian bridge, which provides access to the new Center of Excellence in Nano Mechanical Science and Engineering building – an addition to the George Granger Brown (G.G. Brown) Memorial Laboratories building on North Campus in Ann Arbor.

Spanning more than 50 feet, the bridge had a significant impact on the overall design, and as a result needed to mimic the new building’s predominant design feature – a giant LED wall showing abstract samples of active lab work.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Banker Wire

 

  • Manufacturer: Banker Wire
  • Project: G.G. Brown Building Addition – University of Michigan
  • Location: Ann Arbor, Michigan, U.S.A

(more…)

ON THE ROOF OF MONTREUIL in France by aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Friday, July 15th, 2016

Article source: aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Direction Paris suburb, and more particularly the town of Montreuil, a village that has preserved all its nature, fitting perfectly to the “Grand Paris” Project. This project that gathers the main raising architecture issues held by the city of Paris. Indeed, reaching the demographic requirements inherent to the population’s growth implies an increase of the buildings density.

Many municipalities like the city of Geneva, Switzerland, have already amended their rules planning in order to increase buildable volumes in elevation.

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

(more…)

Librairie Avant-Garde, Ruralation Library in Zhejiang Province, China by AZL Architects

Friday, July 15th, 2016

Article source: AZL Architects

Located in Daijiashan Village,Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, the Avant-Garde Ruralation Library is the 11th Bookstore run by the Librairie Avant-Garde. With the culture-spreading idea ——Avant-Garde and Library, as well as the unique regional natural and human landscape of the ‘Shes’ village, this project has become the public life bond among local villagers and alien readers, and also become a a focal point of local cultural and creative industries. The main body of the library was an idle yard lying at one side of the village’s main street, including two yellow mud adobe houses and a platform projecting from a slope. While maintaining the structural and spatial sequence of the buildings and courtyards, the architectural design restores the current declined status to a healthy state. The relationship between the new and the old strengthens the ‘timing’. The carriers of time and memory – the adobe walls, tile roofs and roof trusses have become the spatial dominance, and have jointly created context-continuing contemporary local aesthetics, together with the publicity of function regeneration.

Image Courtesy © Yao Li

Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: AZL Architects (Zhang Lei )
  • Project: Librairie Avant-Garde, Ruralation Library
  • Location: Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, China
  • Photography: Yao Li, Hu Jun
  • Software used: AutoCAD, SketchUP
  • Project Team: Zhang Lei,Liu Wei, Ma Haiyi,Chen Junjun, Zhang Qilin, Shao Xuan
  • Collaborator: ADI-NJU
  • Project Area: 260 sqm
  • Project year: 2015.10

(more…)

THEA SPACE in Barrio Norte, Argentina by IR arquitectura

Friday, July 15th, 2016

Article source: IR arquitectura

This apartment from the 60´s is located in Barrio Norte, one of the most densely populated zones of Buenos Aires City, was responding to particular criteria of a high-rise housing in a socio-economic context that has moved its center of gravity. The distribution of spaces, according to the prevailing social protocols, offered a segmented to be redefined plant.

Image Courtesy © Javier Agustín Rojas

Image Courtesy © Javier Agustín Rojas

  • Architects: IR arquitectura
  • Project: THEA SPACE
  • Location: Barrio Norte, CABA, Argentina
  • Photography: Javier Agustin Rojas
  • Project Team: Luciano Intile, Enrico Cavaglia, Fermin Indavere, Stephen Basili Tonoli
  • Area: 60 m2
  • Year: 2016

(more…)

House Camps Bay in Cape Town, South Africa by Babett Frehrking Architect

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Babett Frehrking Architect

The brief was to give an existing residential complex consisting of two units a new contemporary look and feel, create some additional quality space, improve the flow and convert a double garage into a new bachelor apartment.

Apartment 1: Four bedroom unit over three storeys + additional study

By replacing an old timber deck with a deep concrete balcony stretching from one side of the building to the other.covered by a concrete roof of the same size the open outdoor space is now usable in any weather condition and incorporates it visually and spatially into the living area with any easy flow between in and outside.

Image Courtesy © 4otomo

Image Courtesy © 4otomo

 

(more…)

Philips Lighting in Eindhoven, Netherlands by Diederendirrix architects

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Diederendirrix architects

Residential building in former Philips Lighting head office first step toward new quarter Eindhoven

Diederendirrix architecture & urban development has transformed the former Philips Lighting head office into a vibrant residential building consisting of 616 lofts and penthouses. The new façade with gold coloured window frames enables quality small-scale housing in the middle of the city. The completion of Lighting is the first and key step in the realisation of the Victoriapark.

Image Courtesy © Diederendirrix architects

Image Courtesy © Diederendirrix architects

(more…)

ROC MONDRIAAN in The Hague, Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Fokkema & Partners Architecten

ROC Mondriaan in The Hague officially opened the schools that were renovated by Fokkema & Partners to become a new Hospitality Campus. At the opening, the Mayor of The Hague Van Aartsen stated: ‘This new campus is an asset to the city and for education in the region’. Today more than ever, the school can cooperate with the city and local business opening its facilities for events and meetings. The design by Fokkema & Partners provides the students with a fully equipped and bright learning environment as well as with a vibrant heart where they can practice their skills. Organized around a grand café in the central atrium there are several restaurant “pockets”. These pockets with different hospitality concepts each have their unique style and offer splendid views of the student activity in the preparation kitchens. A new canopy over the entrance accentuates the view into the grand café depot.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten
  • Project: ROC MONDRIAAN
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: AutoCAD and SketchUp

(more…)

Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles in France by Dominique Perrault Architecte

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Dominique Perrault Architecte

The redevelopment of the Pavilion Dufour and the Old Wing creates two new public spaces in the Château de Versailles. The old administrative offices have now made way for a new reception area between the Cour Royale (Royal Courtyard) and the Cour des Princes (Princes’ Courtyard), as well as a large staircase leading to the gardens. Visitors to the Palace are invited to follow a loop, just like in most of the world’s greatest museums.

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecte
  • Project: Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles
  • Location: Château de Versailles, Versailles, France
  • Photography: Dominique Perrault Architecture /Adagp, Didier Ghislain/Dominique Perrault Architecture  /Adagp, André Morin/Dominique Perrault Architecture /Adagp, Christian Milet / Château de Versailles, Patrick Tourneboeuf / Tendance Floue / Oppic
  • Client: Opérateur du patrimoine et des Projets Immobiliers de la Culture (OPPIC) – Etablissement Public du Château, du musée et du domaine national de Versailles
  • Artistic direction, chandeliers and furniture design: Gaëlle Lauriot-Prévost Design
  • Civil engineering: Khephren Ingénierie S.A.
  • MEP: INEX SAS Ingénierie
  • Acoustics and lighting: Jean-Paul Lamoureux
  • Security / ADA: AADT / Folacci
  • Ergonmist: Thomas Vallette FCBA
  • Economist: RPO
  • Area: 3000 m²
  • Completion: Summer 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy