Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Renovation’ Category

Praxis d’ Studio Renovation in Beijing, China by PRAXiS d’ARCHITECTURE

Thursday, September 29th, 2016

Article source: PRAXiS d’ARCHITECTURE

A space for thinking, a living room, a party place….with a wall of light…

The given condition of the space was a two-story light steel frame structure glass box that is an annex to a brick storage building. It measures 35m from north to south and 5m from east to west.  The west side is attached to the exterior brick wall of the storage and the east side faces a parking lot.

Image Courtesy © Jin Fengzhe

Image Courtesy © Jin Fengzhe

  • Architects: PRAXiS d’ARCHITECTURE
  • Project: Praxis d’ Studio Renovation
  • Location: Chaoyang, Beijing, China
  • Photography: Jin Fengzhe
  • Designed by: Di Shaohua, Feng Jiancheng, Lu Dongxia, Liu Xing, Feng Shuxian
  • Size: 300 sqm
  • Time: 2013
  • Status: Completed

(more…)

XVIII Century Traditional House rehabilitation in León, Spain by Marcos Miguélez Architect

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Marcos Miguélez Architect

The project is located in Ponferrada´s City Hall Square, next to the base of the Clock Tower, in one of the 5 gateways to the walled medieval city. This stretch of the wall remains intact due to its shared joint ownership with the cloistered convent of the Conceptionist, which has allowed its preservation until today.

The building corresponds to the traditional construction of XVIII Century houses in El Bierzo: rectangular, formed by volumes attached, with facade shield, courtyard, stratifying its uses by heights. The upper floor is devoted to housing, with a noble area in the square and another craft workshop in the courtyard. The ground floor housed commercial activities.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Marcos Miguélez Architect
  • Project: XVIII Century Traditional House rehabilitation
  • Location: Ponferrada, León, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Client: Trastevere
  • Main Construction Company: Puferca
  • Colaborators: Alejandro Mikrós Herce
  • Size: 600 m2
  • Year: 2016

(more…)

Jins Ageo Shop Renovation in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/ Schemata Architects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Jo Nagasaka/ Schemata Architects

JINS, one of the biggest eyewear brands in Japan, commissioned Schemata Architects to design the renewal of their Ageo shop on the occasion of its 12th anniversary. The existing shop consists of two L-shaped blocks, respectively an eyewear shop and a cafe, positioned around a square courtyard surrounded by an open corridor serving as a cozy outdoor cafe space. However, the existing building was clad in wooden panels and the courtyard and the cafe were hidden from the street.

We removed the exterior walls and installed Low-E paired glass to initiate the view towards the beautiful courtyard  from the street, while creating an impressive display of their extensive eyewear products highly visible from the street at the same time.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Jo Nagasaka/ Schemata Architects
  • Project: Jins Ageo Shop Renovation
  • Location: 957-1 Futatsumiya Ageo Tokyo, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Graphic and sign design: KIGI
  • Project team: Ryosuke Yamamoto , Ou Ueno , Takuya Sakamoto
  • Construction: FUYUKI KOGYO / Ideura Kensetu (demolition + landscape + façade) / SPACE(interior)  / O.F.C(furniture)
  • Collaboration: KIGI(sign and graphic design)
  • Floors: 1
  • Floor area: 239.6m2
  • Completion: 08/2016

(more…)

Renovation Of 150 Housing Units – Le Foyer Bruxellois in Brussels, Belgium by Philippe SAMYN and PARTNERS

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Philippe SAMYN and PARTNERS

The 6 buildings in the Minimes neighbourhood were designed in 1954 by architects and urban planners from the Alpha group. The architectural composition of these social housing units is elegant and the buildings were erected with great care.

Still, time has left its mark. The thermal insulation needs improving, and it is also important to equip all units with decent sanitary facilities.

Special care has been taken to respect the great simplicity and harmony of the existing buildings.

Image Courtesy © Bernard BOCCARA

Image Courtesy © Bernard BOCCARA

  • Architects: Philippe SAMYN and PARTNERS (André CHARON and Quentin OLBRECHTS)
  • Project: Renovation Of 150 Housing Units – Le Foyer Bruxellois
  • Location: Rue des Minimes, n° 107 to 137 and rue Notre Dame des Grâces, n° 3. 1000 Brussels, Belgium
  • Photography: Marie-Françoise PLISSART, Bernard BOCCARA
  • Client: BELIRIS – SPF Mobilité et Transport, S.C. Le Foyer Bruxellois
  • Building services: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, architects & engineers with FTI sa (A. Janssens, J. Michiels, Ph. Samyn)
  • Structural engineering: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, architects & engineers with SETESCO sa (J. Schiffmann, Ph. Samyn, L. Sottiaux, M. Veraart)
  • Monitoring office: SECO scrl
  • Safety coordinator: H&S Consulting
  • General contractor: BAM Galère
  • Area: 12552 sqm
  • Year: 2001-2012

(more…)

Fahle House in Tallinn, Estonia by KOKO architects

Sunday, September 18th, 2016

Article source: KOKO architects

Fahle house, which was designed by KOKO, is one of the characteristic examples of architecture during the recent economic boom in Estonia. It is a building that from an architectural point of view was ambitious, from a real estate development point of view risky, and from the heritage protection point of view controversial and received a lot of attention from the public. Situated at one of the main entrances to Tallinn, between the airport and city centre, Fahle house draws the attention of every passer-by. The building is part of the complex of a former cellulose and paper factory where the most outstanding building is the tall and voluminous boiler house (1926) built from limestone and designed by architect Erich Jacoby.

Image Courtesy © KOKO architects

Image Courtesy © KOKO architects

  • Architects: KOKO architects
  • Project: Fahle House – An urban landmark at the gates of Tallinn
  • Location: Tallinn, Estonia
  • Client: Koger & Partners
  • Size: 19,400 m2
  • Commission: 2004
  • Completed: 2007

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Papa’s hostel in Zhejiang Province, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project is located in Pingtian village, Sidu Township, Songyang County, Lishui city, Zhejiang Province. The original building was an ordinary rammed earth dwelling with two floors in civil structure, covering a total of 270 square meters. People generally call the place “Papa’s Home” since it belonged to the owner, the elderly Jiang Binlong. The goal of design is to renovate it into a place with new functions and spaces. We decided to put papa’s home with a young face — transforming it into a youth hostel with international standard after discussions with the owners and the local government.

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Papa’s hostel
  • Location: Pingtian Village, Sidu Township,Songyang County, Lishui City, Zhejiang Province, China
  • Photography: He Wei, Chen Long
  • Client: Jiang Bin-Long (a local villager from Pingtian village)
  • Architectural design team: Chen Long, Li Qiang, Chen Huang-Jie, Cheuk Chun-Yung
  • Architectural design company: He Wei Studio/3andwich design
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, ZhouXuan-Yu
  • Cost of Construction: RMB 200, 000
  • Area: 270 square meters
  • Design year: 2014 – 2015
  • Completion time: 2015.09

(more…)

Modern Beach house in New York by Eisner Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Eisner Design

This project is an addition to the old 1970’s house by keeping the existing structure with new structures attaching to it.

The programmatic goals were to enlarge a very small kitchen & dining area, add a new den on the 1st floor having direct connection to the pool area that had not previously existed, and add a new master bedroom on the 2nd floor. The new mahogany walkway leading to the pool continues into the house to provide access and a direct visual connection to the pool.

Image Courtesy © Eisner Design

Image Courtesy © Eisner Design

  • Architects: Eisner Design
  • Project: Modern Beach house
  • Location: 28 Alewive Brook Road, East Hampton, New York, USA
  • Built: 2012

(more…)

Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Sunshine PR

This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Office Reconstruction| Scenic beauty meets elegance inside an office—-A hidden garden behind the reinforced concrete walls
  • Location: Putuo District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Design scale: Interior design
  • Area: 111 m2
  • Design time: Nov 2015 – Dec 2015
  • Construction time: Dec 2015 – Feb 2016

(more…)

Lakefront Mings Café Renovation in Shanghai, China by Latitude

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: Latitude

The project aims to restore and refurbish Mings Café, a building located in the outskirts of Shanghai. To take advantage of its exceptional location –facing a lake and embraced by nature–, the owner decided to revitalize the venue through the application of a new design concept. In June 2015, LATITUDE got commissioned to explore the renovation strategy that would redefine this building’s identity. Our tasks covered from interior refurbishment to the redesign of outdoor areas such as the terrace, the façade and the surrounding landscape.

Image Courtesy © Boris Bohsem

Image Courtesy © Boris Bohsem

  • Architects: Latitude
  • Project: Lakefront Mings Café Renovation
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Boris Bohsem
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Cherry Fan, Jorge Cortes de Castro
  • Client: Shanghai Wei Mings-Food Co., Ltd.
  • Budget: 70,000€ Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Area: 550m2
  • Year: 2015 – 2016
  • Status: Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy