Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Junction Shadow House in Toronto, Canada by POST Architecture

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: POST Architecture

The Junction Shadow House is a semi-detached residential dwelling that began as a mirror-image of its attached neighbour. Early in the design process, it became evident that the previous additions (front room over the porch, rear Mud Room) were structurally compromised and threatening to destabilize the original masonry structure. As a result, they were demolished, leaving the shell of the original house to work with, in the shadow of its longer neighbour. Natural light was not available from all sides, so the design focused on maximizing the light penetrating from the south, as well as moving it through the house as much as possible. The interiors are a bright white colour and the spaces are visually interconnected on all levels through a feature staircase, creating views and plays with shadows on all levels.

Image Courtesy © POST Architecture, photographed by Revelateur Studio

  • Architects: POST Architecture
  • Project: Junction Shadow House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Revelateur Studio

(more…)

Casa LB4 in Piura, Perú by Riofrio + Rodrigo Arquitectos

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Riofrio + Rodrigo Arquitectos 

This project was developed under the constraints given by the client and the extreme temperatures and climate in the city of Piura. In response to the client’s needs, a compact house was appropriate but in order to ensure the house remained cool in extreme heat, we decided to turn the volume to be parallel to the longest side of the lot. From here, cross ventilation was maximized and the house was protected against the strength of afternoon sun. The result is an elongated volume in the middle of the plot which enjoys the open space from all the rooms within the house. Finally, the terrace is a contiguous space to the larger but compact volume, thereby giving it a preferential position to the garden.

Image Courtesy © Fernando Barranzuela Ramírez

  • Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos (Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña)
  • Project: Casa LB4
  • Location: Loma Blanca, Piura, Perú
  • Photography: Fernando Barranzuela Ramírez
  • Design Team: Josef Kubat, Yvonn Jhong
  • Structures: Ing. Jorge Avendaño A.
  • Electrical: Jaime Alca Yañez
  • Plumbing: Roberto Pain Peralta
  • Construction area: 315 m2
  • Land area: 450 m2
  • Year of Construction: 2015  (more…)

Residential – Disappearing Corridor in Hong Kong, China by Bean Buro

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Bean Buro 

Bean Buro has designed a 1,485sqft (138sqm) apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990’s, the apartment featured closed off rooms accessed by a long corridor, and large windows looking over the ocean.

Retreating from Hong Kong’s busy lifestyle, the apartment’s entrance is a semi-enclosed foyer which marks the threshold between inside and outside.

Designed with a comfortable seat, playful hooks and concealed shoes and coat cabinet, it allows for a moment of pause and appreciation of the home.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Residential – Disappearing Corridor
  • Location: Hong Kong, China
  • Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Architectural designers & assistants: Pauline Paradis, Tommy Hui, Michelle Ho.
  • Contractor: R&C Engineering Co. Ltd

(more…)

The PI Penthouse in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura

This old three story penthouse has been fully remodelled from a terrible condition, and is now perfect for a family with children. The apartment faces Guanabara’s Bay and comes with an astonishing view of Rio de Janeiro, Sugarloaf and Christ the Redeemer. Most of the original walls have been demolished and the areas rearranged, creating more open spaces, and meaning each bedroom now has its own en-suite bathroom. The dark interior and heavy atmosphere have been completely replaced by beautiful light and open space. The facades and roof are insulated, and all the outside walls covered with tiles to avoid constant maintenance.

Image Courtesy © Denilson Machado (MCA Estudio)

  • Architects: Paula Martins Arquitetura
  • Project: The PI Penthouse
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Photography: Denilson Machado (MCA Estudio)

(more…)

Transformation Potato Barn in Amsterdam, The Netherlands by Houben & Van Mierlo Architecten

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Houben & Van Mierlo Architecten 

Amsterdam North is rapidly developing into a diverse and desirable district of Amsterdam. In a special location in the heart of this neighbourhood, Houben & Van Mierlo Architecten have designed the renovation of two old ‘potato barns’ into contemporary residential properties for two families, including an in-house photo studio for the famous photography duo Scheltens & Abbenes.

Image Courtesy © Houben & Van Mierlo Architecten

(more…)

House Of The Seven Gardens in Cádiz, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos 

It is Grazalema mountain range the one that creates a wall to high humidity winds coming from Atlantic Ocean.

Because of that, in this part of the south of Spain there is one of the highest rainfall index from Iberian peninsula. Climatology from Subbetica mountain range draws the proposal placed in a large plot where you can see the landscape from Sierra Nevada to African coast.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

(more…)

De Helling by Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Remodel house built in 1994. Placining a new rooftop which hangs over for 1 meter Wooden cladding. Expansion on rearside

Image Courtesy © Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

  • Architects: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma
  • Project: De Helling

(more…)

Cloud Cuckoo House in Black Forest, Germany by Uber Raum Architects

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Uber Raum Architects

Introduction

London practice UberRaum Architects have built a mountainside house with dramatic interiors and framed views inspired by its surrounding landscape.

Cloud Cuckoo House in the Black Forest, Germany, sits at an altitude of 800m above sea level.  When fog drifts into the valley, the home for a young family appears to float above the clouds, enjoying magical uninterrupted views across the fairytale landscape of the Upper-Rhine area.

Image Courtesy © Uber Raum Architects

(more…)

Bunga Low – low energy refurbishment of a sixties bungalow in Sint-Denijs-Westrem, Belgium by urbain architectencollectief

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: urbain architectencollectief 

In this project a solitary sixties bungalow with a gentle sloped roof was refurbished and extended.

A new clear plan was distilled from the existing, with a maximum relation with the garden.

The existing rooms on the northern facade of the bungalow were adjusted in order to form a functional strip, serving as entrance hall, bathroom, storage rooms and a private office space. The living spaces were aligned in an open space along the southern facade, benefiting from large windows that give acces to morning and afternoon terraces and the garden. Two furniture elements divide the open space: a fireplace and a kitchen cabinet.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: urbain architectencollectief
  • Project: Bunga Low – low energy refurbishment of a sixties bungalow
  • Location: Sint-Denijs-Westrem, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin, Ghent, Belgium
  • Lead Architects: David Niville, David Claus, Dieter Delbaere
  • Structural engineer: Sileghem & Partners, Zwevegem, Belgium
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Amstelloft in Amsterdam, The Netherlands by WE ARCHITECTEN

Friday, January 20th, 2017

Article source: WE ARCHITECTEN

The collective DIY-housing project Amstelloft consists of spacious loft-apartments. Inspired by dwellings in old schools, churches and warehouses: flexible space with double height which can be turned into living spaces ranging from open lofts to four-bedroom-apartments. The future inhabitants were intensely involved in the realization benefiting the pronounced posibilities and character of the design.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: WE ARCHITECTEN
  • Project: Amstelloft
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Filip Dujardin
  • Client: Bouwgroep Amstelloft
  • Contractor: Van Bekkum bouwondernemingBV
  • Period: 2012 (start design) – 2016 (completion)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy