Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Slice House in Al-Adiliyah, Kuwait by ALHUMAIDHI ARCHITECTS

Thursday, June 21st, 2018

Article source: ALHUMAIDHI ARCHITECTS

The project is located in Al-Adiliyah, Kuwait with a plot area of 1000 m2. The rectangular plot has neighbors to the east and south in addition to a pedestrian alley way along its longer northern edge. The shorter street frontage on the western side benefits from a community garden across the street. The massing looks like a slice of cake- a triangular wedge inserted into the plot and angled to maximize privacy away from neighbors to the east and from across the pedestrian alley on its northern edge. The angled edge also subtly orients the homes views and main frontage towards the garden across the street.

Image Courtesy © Nelson Garrido

(more…)

Haengchon vacant lot 3 in Seoul, Republic of Korea by KDDH

Thursday, June 21st, 2018

Article source: KDDH

The city has grown so fast that it can not be measured. Then what about the quality of our lives?

Dehumanization of human beings, poor generosity and busy daily lives. Seoul is perhaps the most widespread place to be in such matters. Achromatic people moving without composure and hectic daily routines are not allowed except for coming and going to the same place. The city produces a quick and fancy flow, but since it is not a penetrative flow in every small alley, we still wait for the slow, humble spaces to remain their original appearance in Seoul. For us who have lived far away from the earth, being close to it can be a symbol of humanity and composure. The reason why we need urban agriculture is simple. We need a buffer. Fill the city with loose and soft soil every nook and corner.

Image Courtesy © Yongsoon Kim

  • Architects: KDDH (Donghee Kim)
  • Project: Haengchon vacant lot 3
  • Location: 19-1, Tongil-ro 18na-gil, Jongno-gu, Seoul, Republic of Korea
  • Photography: Yongsoon Kim, Donghee Kim
  • Client: Seoul Metropolitan City
  • Site Area: 211.81§³
  • Building Area: 61.80§³
  • Gross Floor Area: 115.62§³
  • Building to land ratio: 29.18%
  • Floor Area ratio: 54.59%
  • Building Scope: 2F
  • Height: 10.875m

(more…)

Cliff House in Auckland, New Zealand by Leuschke Kahn Architects Limited

Thursday, June 21st, 2018

Article source: Leuschke Kahn Architects Limited

The design of this home was a direct response to its site, being south facing and on a steep bluff overlooking Hobson Bay, a city fringe suburb of Auckland, New Zealand. “It had great views back to the city, and my client asked to be able to stand in her kitchen and see the Sky Tower,” says architect, Paul Leuschke. The issue was there was no building platform.

“It was a delicate exercise in making the most of a not-so-favourable site facing the wrong way [for the sun] and on a cliff, plus achieving a degree of separation from its neighbours.” says the architect.

Image Courtesy © Sophie Leuschke

  • Architects: Leuschke Kahn Architects Limited
  • Project: Cliff House
  • Location: Auckland, New Zealand
  • Photography: Sophie Leuschke
  • Built Area: 409sqm over three floors
  • Completed: June 2015

(more…)

Coronet in Melbourne, Australia by Jos Tan Architects

Thursday, June 21st, 2018

Article source: Jos Tan Architects 

This brick home is one of a pair, built side-by-side c.1930. The brief was for a new bathroom and laundry, and a new kitchen and dining area that could entertain a large gathering while opening up to the backyard.

Image Courtesy © Tom Ross

  • Architects: Jos Tan Architects 
  • Project: Coronet
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tom Ross
  • Builder: Oli Dredge
  • Structural Engineer: ZS Consulting

(more…)

Squat Id23 in Prague, Czech Republic by LOOOOX

Thursday, June 21st, 2018

Article source: LOOOOX

A Czech online platform for interior design called insidecor has introduced a unique project in Prague. The company invited five different ateliers and designers to design five different spaces in a historical building. SQUAT iD23 is situated on the capital’s most luxurious street, Pařížská.

Visitors can occupy the spaces for a while, and that is also the reason why insidecor chose the name “SQUAT”. The flats were designed by well-known Czech architects as well as upcoming young talents. The ateliers cooperated with both high-quality Czech and foreign furniture and accessories suppliers, who are all partners of insidecor.

Image Courtesy © LOOOOX

  • Architects: LOOOOX
  • Project: Squat Id23
  • Location: Prague, Czech Republic

(more…)

La casa di Chiara e Stefano in Varese, Italy by duearchitetti

Thursday, June 21st, 2018

Article source: duearchitetti

The house is located in a scenically privileged position, high on a hillside in a residential settlement in which a small church also is a part.

The dominant view and an excellent south-west exposure are a tangible presence in every space of the house.

We have been working on a project maintaining the originally thought out architectural concept including two levels in order to adapt the design to the steep slope of the ground. The lower level presents a longitudinal and hypogean development integrated in the hillside as a natural stone terrace. Here you will find bedrooms, studio and fitness zone.

Image Courtesy © duearchitetti

  • Architects: duearchitetti
  • Project: La casa di Chiara e Stefano
  • Location: Varese, Italy

(more…)

Villa Kaislaranta in Sysmä, Finland by Oy OSUMA architects Ltd

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Oy OSUMA architects Ltd

Built on the shore of a beautiful lake in central Finland, Villa Kaislaranta blends into its surroundings by using inconspicuous massing and a well balanced combination of reflections and wood cladding.

Terrace and pat, Image Courtesy © Oy OSUMA architects Ltd

  • Architects: Oy OSUMA architects Ltd
  • Project: Villa Kaislaranta
  • Location: Sysmä, Finland
  • Project size: 126 m2
  • Site Size: 5300 m2
  • Building Levels: 1
  • Completion Date: 2015

(more…)

Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment in Canada by KPMB Architects

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: KPMB Architects

The Ottawa Art Gallery expansion and Arts Court Redevelopment involves the careful integration of a new building and the redistribution of arts organizations within the existing Arts Court complex to create an integrated arts community. The project is a priority of the City of Ottawa Renewed Action Plan for Arts Heritage and Culture (2013-2018). Included in the project are: a new home for the Ottawa Art Gallery (OAG), a new 120-seat black box theatre and rehearsal studios for the University of Ottawa (UOttawa), a new 245-seat OAG multi-purpose screening room, repurposed space within the existing Arts Court complex, and a 21-storey private sector tower that will house a Le Germain hotel and private condominium with underground parking. The project aspires to create a destination for patrons of the arts as well as provide identity for the OAG and the other arts organizations currently housed in the Arts Court. The new exterior north entry court and interior atrium off Daly Avenue shall serve to provide a new accessible entrance and central hub for all of the arts organizations within the expanded Arts Court. Located one level up from the North entry court on Daly Avenue is the OAG lobby with its’ main entrance and associated South entry court off Waller Street. Taken together these two entry courts define a north -south axis of clearly delineated address and circulation. Equally important and working in tandem with these access points is the east-west axis which is defined by the extension of the existing primary circulation corridor in the existing Arts Court building. The new building and the existing complex will be linked along this axis at the concourse, main, and second floor levels. This east-west axis is immediately accessible from the North Atrium at the concourse level and the OAG lobby at the main level and terminates at the SAW Gallery entry court at the west and the UOttawa entry on the east. This linkage is critical to the success of the project and requires the relocation of an existing exit stair that is currently located at the eastern end of the existing corridor effectively blocking the proposed connection.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: KPMB Architects (Barry Padolsky Associates Inc.)
  • Project: Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment
  • Location: 2 Daly, Ottawa, ON, K1N 6E2, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • KPMB Project Lead: Mitchell Hall (principal), Zachary Hinchliffe (project architect), Olena Chorny, Grace Ko
  • Design Phase:

    • Structural: Cleland Jardine Engineering Ltd.
    • Mechanical & Electrical: Goodkey, Weedmark & Associates Ltd.
    • Gallery Lighting: Gabriel MacKinnon
    • Theatre & Lighting consultant: MCLD Inc.
    • Landscape: Lashley + Associates
    • Civil & Traffic: Delcan

(more…)

Home of Pets in China by Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD)

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD) 

Background of the project

The project is located in Pudong, Shanghai. It is the basement of a typical Shanghai old mansion in the 90’s. It has all the typical features of Shanghai’s “Old and Small”. In addition to the two mothers and sons, the owner has 40 cats and 2 dogs. Everyone is crowded together to live in this 48m2 ground floor space. The entire space is full of cages, and human space is backlogged by extreme limits. This has also caused The contradiction between mother and son arises. At the same time, due to the high density of human pets, the light is dim, and various smells are mixed together, making the air quality very poor, and the health conditions are very embarrassing.

Image Courtesy © Hu Yijie

  • Architects: Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD)
  • Project: Home of Pets
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Hu Yijie, Su Shengliang
  • Lead Architects: Hai’ao Zhang, Hang Xu
  • Design Team: Shanghai Huadu architecture & Urban planning co., ltd.
  • Structure Team: Wang Guoxun
  • Gross Built Area (square meters):  48
  • Completion Year: 2018

(more…)

Stone house in Lukovo Šugarje, Croatia by Proarh d.o.o.

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Proarh d.o.o.

Stone house is a one family holiday retreat, situated only few meters from the Adriatic sea, in a  dense matrix of holiday houses.

This existing chaos, cramped, narrow plot, limited construction laws and program assignment, make this a complex postulation but also a metaphorical ” noise ” of context. In such ”noise” the architectural language has to become quieter and create a concise expression. Is this expression then ”to fit in” or ”not to fit in”, and is it possible to become positively ambivalent, where such ambivalence would mean avoiding the derogatory fitting in but also avoiding a forced standing out , due to author’s ambition?

Image Courtesy © Damir Fabijanić

  • Architects: Proarh d.o.o.
  • Project: Stone house
  • Location: Lukovo Šugarje, Croatia
  • Photography: Damir Fabijanić, Miljenko Bernfest
  • Site Area: 266 m2
  • Gross Floor Area: 150.8 m2
  • Design: 2012.-2013.
  • Construction: 2013.-2014.

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise