Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

In der Wiesen Süd in Vienna, Austria by Dietrich | Untertrifaller Architekten

Friday, May 25th, 2018

Article source: Dietrich | Untertrifaller Architekten

The housing complex In der Wiesen Süd consists of five buildings arranged on the site in order to create a serene environment for the inhabitants. The area opens wide towards the north and closes more densely towards the south, where it allows visual perspectives on the street.
The group in the southern area is developed by ARTEC architects, while Dietrich | Untertrifaller designed the northern part with three tower-like building structures. In the green space to the north, these higher buildings form a central and quiet area for the residents. The two six-storey buildings take the shape of a flattened hexagon around a hollow core. The numerous balconies offer each apartment different views of the park and the city. The rooms on the ground floor and on the garden level are home to small shops, workshops and offices. An atrium is placed at the core of the building and brings natural light into the access zones. The roof accommodates some community facilities of the residential complex, as well as private gardens.

Image Courtesy © Dietrich | Untertrifaller Architekten

 

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller Architekten
  • Project: In der Wiesen Süd
  • Location: A-1230 Vienna, Carlbergergasse, Austria
  • Project Management: Maria Megina, Sinisa Macedonic
  • Area: 22,500 m²
  • Ecology: 23 kWh/m²a
  • Capacity: 310 apartments (Dietrich | Untertrifaller: 156, ARTEC: 154), ateliers, sharing community for adolescents
  • Competition: 2013
  • Construction: 2015-2017

(more…)

De La Canardière Residence in Val-Morin, Canada by Atelier BOOM-TOWN

Thursday, May 24th, 2018

Article source: v2com

This residence was designed to enable a sister and brother to meet as a family on special occasions and to unwind in contact with nature. This project sprouted along the shores of a lake up in the Laurentians in a wooded area with a significantly consistent slope. This elevation, which offers a bird’s eye view of the lake, is the backbone for the development of this architectural concept—grasping hold of the land through the blending of two areas intersecting one another. The parcelling out of its shapes made its integration with the landscape possible. Its establishment forms part of a circuit throughout a site where paths extend internally, creating views, such as observation posts towards the surrounding landscape.

Lake side facade (East), Image Courtesy © Steve Montpetit

(more…)

HOUSE SG in Balatongyörök, Hungary by Béres Architects

Thursday, May 24th, 2018

Article source: Béres Architects

The building site is located halfway between the traditional village centre and the “used to be” traditional vineyard area of Balatongyörök, Hungary. Currently this hillside is almost empty and the property is involuntarilly becoming a focal point of the surroundings.

“We had a chance to create a house that could send a message to the future investors of the area. Whisper something about simplicity, calmness and local values.” – Attila Béres says.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

  • Architects: Béres Architects
  • Project: HOUSE SG
  • Location: Balatongyörök, Hungary
  • Photography: Tamás Bujnovszky
  • Project Team: Attila Béres
  • Structural Engineer: Zoltán Fazekas
  • HVAC Engineer: Zsolt Téglás
  • Contractor: Z-Szabó-Bau
  • Area: 120m2
  • Completition Date: 2016
  • Project Date: 2014

(more…)

Greenacres in Australia by Austin Maynard Architects

Thursday, May 24th, 2018

Article source: Austin Maynard Architects 

“It is easy to believe we are each waves and forget we are also the ocean.”

― author Jon J. Muth, on the subject of neighbours.

It takes a lot of effort be a good neighbour and it’s often a thankless task. Austin Maynard Architects are extremely proud to have successfully walked the tightrope with Greenacres, to deliver the maximum outcome for our clients without negatively impacting their neighbours.

Image Courtesy © Tess Kelly

  • Architects: Austin Maynard Architects
  • Project: Greenacres
  • Location: Australia
  • Photography: Tess Kelly, Ayden Sheperd
  • Project Team: Andrew Maynard, Mark Austin, Natalie Miles
  • Builder: CHC Builders
  • Engineer: Lewis Engineering
  • Quantity Surveyor: Plan Cost
  • Building Surveyor: BPK Building Approvals
  • Landscaping: Octopus Garden Design

(more…)

Residence RR in Kersko, Czech Republic by monom

Thursday, May 24th, 2018

Article source: monom

Kersko. A well-known place, a “forest town” with a population of about 200, yet mysterious and ever-surprising. The plot is square, with sides of 100m. Two thirds of the original pine trees are still standing, and young oaks, birch trees and hornbeams have been added. A natural pond has become the focal point of the place and attracts forest creatures, both original and new. The house, a Finnish Honka log house, stands confidently but humbly amongst the trees by the water’s surface. It is hardly noticeable from the street. Its occupants imbibe the forest sounds and scents beneath the pine tree crowns.

Image Courtesy © Tuomas Harjumaaskola

  • Architects: monom
  • Project: Residence RR
  • Location: Kersko, Czech Republic
  • Photography: Tuomas Harjumaaskola
  • Project Leaders: Jan Bradáč, Michal Bernart, Igor Hobza
  • Team: Zuzana Macková, Jiří Ptáček, Juraj Biroš, Lena Ilová
  • Statics: Petr Fajman, Jiří Surovec
  • Engieer: Lucie Stuchlíková
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 474
  • Completion Year: 2017

(more…)

Peter’s House in Copenhagen, Denmark by Studio David Thulstrup

Thursday, May 24th, 2018

Article source: Studio David Thulstrup 

The renowned photographer Peter Krasilnikoff commissioned architecture practice Studio David Thulstrup for his private residence and studio in the Islands Brygge harbour-side district of Copenhagen.

The guiding inspiration for the project evolved from worn-out warehouses and factories with their blackened steel and old bricks; a concept direction which was sparked by the desire to retain the three raw-brick walls of the original garage building on the site.

Image Courtesy © Peter Krasilnikoff

  • Architects: Studio David Thulstrup
  • Project: Peter’s House
  • Location: Sturlasgade, Copenhagen, Denmark
  • Photography: Peter Krasilnikoff
  • Project Team: David Thulstrup Thibaut Allgayer Lorenzo Rossi Georgina Prittie Anny Wang
  • Client: Peter Krasilnikoff
  • SQM: 500 m2
  • Completion: September 2015

(more…)

Flower Duplex in Venice, California by MODAL DESIGN

Thursday, May 24th, 2018

Article source: MODAL DESIGN 

Located on a tight lot in Venice, California, the Flower Duplex is a union of opposites. Initiated by a local couple who had opposing styles, Modal Design resolved programmatic needs by replacing an existing duplex with a new structure that blended their distinct aesthetics. While the project was fairly straightforward programmatically, aesthetically the task was more challenging as their ideas for their new home were distinct. Hers: a rustic and potentially traditional home that evoked images of aging barns in her home state of Colorado. His: a modern and open space connected to the outdoors.

Image Courtesy © Nico Marques

  • Architects: MODAL DESIGN (Gaborn Allen)
  • Project: Flower Duplex
  • Location: Venice, California, USA
  • Photography: Nico Marques
  • Structural Engineer: Gordon Polon Structural Engineers
  • Surveyor: Becker Myamoto
  • Gross Built Area: 3263 Square Feet
  • Completion Year: 2016

(more…)

Apartment Vila do Conde in Portugal by RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA

Wednesday, May 23rd, 2018

Article source: RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA 

Vila do Conde apartment is on the 3rd floor of an 80’s building not very qualified in the design and finishing materials, which is a duplex by the use of the attic area.

The project intentions were to reorganize the spaces, renovate the finishing materials and define a new environment with the furniture design.

Facing South, the living room and the kitchen share an open space with access to the balcony. Facing North, one of the rooms was transformed into an office space and the other remained as the main bedroom.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA
  • Project: Apartment Vila do Conde
  • Location: Vila do Conde, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Project Team: Raulino Silva, Cátia Sampaio, Daniela Amorim, João Mendes e Hélder Silva
  • Contruction: 2018

(more…)

El Establo in Alajuela, Costa Rica by Plup! Studio Costa Rica

Wednesday, May 23rd, 2018

Article source: Plup! Studio Costa Rica

Located in a rural area in the outskirts of San Jose, is [El Establo]. A project that was thought to have a very honest relationship with both its natural and constructed context. The concept of the project stems from the structures for the stables, very common in the area that regularly has horse’s establishments.

A relatively warm zone throughout the year motivated us to implement climate conditioning strategies such as long overhangs and cross ventilation, typical of tropical architecture. The area, although it is 20 km from San Jose, has conditions closer to the dry tropical forest.

Image Courtesy © Roberto d´Ambrosio S.

  • Architects: Plup! Studio Costa Rica
  • Project: El Establo
  • Location: Las Vueltas de la Guácima, Alajuela, Costa Rica
  • Photography: Roberto d´Ambrosio S.
  • Other participants: Arq. Carlos A. Bolaños A., Arq. Daniela M. Chaverri C., Arq. Ana Rosa Alan, Arq. Andrey Blanco, Arq. Cesar Delgado, S3 Ingenieros, Ing. Jose A. Murillo.
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 126,38 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Stealth Building in New York City by Work Architecture Company

Tuesday, May 22nd, 2018

Article source: Work Architecture Company

This residential development consists of a complete gut renovation and new construction behind one of New York’s most beautiful and oldest cast-iron facades. It required a careful approach to the blending of contemporary architecture with historic preservation. New York City’s Landmarks Commission required any rooftop addition to be invisible. The building, however, is located on a highly-visible corner with a low, two-story building across the street. This meant that the building’s roof was visible from almost three blocks away.

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Work Architecture Company
  • Project: The Stealth Building
  • Location: New York, USA
  • Photography: Bruce Damonte
  • Client/Construction Manager: Knightsbridge Properties
  • Principals: Dan Wood, FAIA, Amale Andraos
  • Associate principal: Sam Dufaux
  • Construction Administration project Architect: Karl Landsteiner
  • Design project Architect): Chris Oliver, Maggie Tsang, Timo Otto, Patrick Daurio
  • Mechanical/Electrical Engineer: Plus Group Consulting Engineering

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise