Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Returning Hut in Fujian, China by FM.X Interior Design

Sunday, November 13th, 2016

Article source: FM.X Interior Design

Living in the hustle and bustle of city, working hard day and night for life and career, when stop and look back, the blue sky, green grass, beautiful mountains and open fields of childhood still linger in people’s mind. So people are eager to get away from the multifarious city, and return back to the long-lost nature to freely breathe the fresh air. Mr. Zhang, the owner, grew up in the countryside thinks that both apartments and villas nowadays are too small in size. Story height of commercial housing is becoming lower and lower and makes people feel uncomfortable. The site of this project is very quiet, he loves this piece of land. Due to his longing for natural environment and original life, he has been wishing to own a paradise-like house in a valley far away from the city where he and his families could enjoy a quiet and leisurely life.

Image Courtesy © WU Yong-Chang

Image Courtesy © WU Yong-Chang

  • Design Company: FM.X Interior Design
  • Project: Returning Hut
  • Location: Fujian, China
  • Photography: WU Yong-Chang
  • Design Director: XU Fu-Min
  • Design Scope: Architecture and Interior Design
  • Area: 390 sqm
  • Completion time: 2015

(more…)

APARTMENT XIV in Paris, France by studio razavi architecture

Sunday, November 13th, 2016

Article source: studio razavi architecture

This small apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. Our concept was to invade the space by design! The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which we intended to disrupt so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modify the perception of this very classical Parisian layout.

Image Courtesy © olivier-martin gambier

Image Courtesy © olivier-martin gambier

(more…)

Home in Lipetsk, Russia by Geometrium DSGN

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Geometrium DSGN

At the beginning of August 2014 we took House project in Lipetsk with total area 306 square meters. Customers — a young family — husband, wife and three newborn babies. House was not built by the time of technical requirements preparation, so interior design was made accurate with architectural project plan.

The interview with clients took us about 6 hours. We figured out a detailed needs, together imagined the future life in the new house, analyzed and created detailed technical requirements album with 48 pages.

Image Courtesy © Geometrium DSGN

Image Courtesy © Geometrium DSGN

  • Architects: Geometrium DSGN
  • Project: Home in Lipetsk
  • Location: Lipetsk, Russia

(more…)

Joto House Renovation in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Friday, November 11th, 2016

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

Between the Exterior Structure and the Building

The property is in the old quarter where there are used-to-be-stores and shops along historic Tokaido road. The father of the owner also used to run tobacco shop there. The project this time is to replace such old building with a two household residence in which the parents’ household and child’s household can live together.

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto)
  • Project: Joto House Renovation
  • Location: Minakuchichojoto  Koka, Shiga 528-0028 Japan
  • Photography: fuji-shokai/ masahiko nishida
  • Year: 2016/10

(more…)

12 Degrees in Ontario, Canada by CORE Architects Inc.

Friday, November 11th, 2016

Article source: CORE Architects Inc.

12 degrees was designed as an urban infill project, fitting into the context of a mixed use residential area where the city block has buildings that include both the Art Gallery of Ontario and the Ontario College of Art and Design.

Given the artistic nature of the city block, the design became a playful exercise in massing and an anchor to the south-west corner of the block.  The design can be read as analogous to the stacking of toy blocks, with one of the blocks skewed at 12 degrees from the others.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

  • Architects: CORE Architects Inc.
  • Project: 12 Degrees
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Software used: REVIT and AutoCad

(more…)

Buena Vida in Turin, Italy by officina8a

Friday, November 11th, 2016

Article source: officina8a

Positions and functions of the apartment are the same, what changed is its surface.

The phase that concerns the terrace is totally revolutionary instead. It is considered as a natural extension of the inner house and converted as the relax area. There are two different themes: one space for free time with friends, around a table or on a couch under the stars; one cozy space, with sauna and Jacuzzi. The filter between the two parts is underlined with a stellar set, in fact the CORTEN that covers storage, sauna and flower boxes is dotted to draw the zodiac and then lighten up from the inside.

Image Courtesy ©Sabrina Gazzola

Image Courtesy © Sabrina Gazzola

  • Architects: officina8a
  • Project: Buena Vida
  • Location: Turin, Italy
  • Photography: Sabrina Gazzola

(more…)

Örnberget – Spine/Precipice in Stockholm archipelago, Sweden by Petra Gipp Arkitektur

Friday, November 11th, 2016

Article source: Petra Gipp Arkitektur

A narrow site high up on a precipice overlooks the inner Stockholm archipelago to the south. It meets a dense row of pine trees to the west and a softer grove of deciduous trees to the east. One enters the site from the north, where a generous staircase mediates the initial steep south-facing slope. The stairs follow a concrete wall that forms the spine of the structure, and lead the visitor downwards between the concrete wall on the one side and a wooden volume on the other. The staircase leaves the visitor at a gap in the concrete wall, providing a glimpse of the garden on the other side. The promenade continues along the closed wall, towards the view and the water, now flanked to the west by the row of pine trees. A second opening in the wall presents the entrance to the house and extends a passage through and across it, into the garden.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Petra Gipp Arkitektur (Petra Gipp, Malin Heyman, Marco Nathansohn and Maria Cagnoli)
  • Project: Örnberget – Spine/Precipice
  • Location: Älgö, Stockholm archipelago, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural engineer: Astadien – Johan Sandström
  • Landscape architect: HORN.UGGLA – Maria Horn
  • Project year: 2013-2016

(more…)

WOODMAN’S TREEHOUSE in England, United Kingdom by Mallinson Ltd

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Mallinson Ltd

The Woodman’s Treehouse is a luxurious two-storey suite arranged between and beneath the canopy of aged oaks. Far from being a woodland folly it is the sleepover den every grown-up dreamed of as a child; a self-contained tree-top world of tricks and toys, part castle, part hovel, part lair. The treehouse is determinedly architectural, eschewing archetypal ‘Dr Suess’ aesthetic kitsch in favour of controlled composition and material exploration. The timber building draws on diverse architectural and cultural references combining with theatrical effects to create a visually rich and playful construction in the picturesque tradition. The building is situated in a Dorset woodland campus offering green workworking courses and was constructed by a self-build team of highly skilled green wood furniture makers, woodworkers and traditional craftsmen to an exceptionally high standard.

Image Courtesy © Mallinson Ltd

Image Courtesy © Mallinson Ltd

  • Architects: Mallinson Ltd
  • Project: WOODMAN’S TREEHOUSE
  • Location: Dorset, England, United Kingdom

(more…)

House H in Wrocław, Poland by STOPROCENT Architekci s.c

Thursday, November 10th, 2016

Article source: STOPROCENT Architekci s.c

H House is nestled on the bank of the Bystrzyca river, in the suburbs of Wrocław. Before World War II this area was known as Schmiedefeld. A corner plot is lined by the street from the north and the east, while in the south it opens to a garden with many trees and a park Currently there is a small cottage from the 1970s, which the client decided to replace with a completely new one. Interestingly, there was another house designed for this location – a spacious three-storey villa with a large underground garage. However, the client decided the house was too big and too expensive and commissioned a new design. It was our task to draft a smaller, more modest building, better suited to the client’s needs. We decided to drop the underground part, a double garage and all redundant spaces.

Image Courtesy © STOPROCENT Architekci s.c

Image Courtesy © STOPROCENT Architekci s.c

  • Architects: STOPROCENT Architekci s.c
  • Project: House H
  • Location: Wrocław, Poland
  • Design team: Przemek Kaczkowski, Magda Morelewska
  • Co-operation: Aleksandra Wolffgram, Krzysztof Melon-Mika
  • Plot area: 1117
  • Usable area: 270 m2
  • Year: 2016

(more…)

Monolith House in Victoria, Australia by Rara Architecture

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Rara Architecture

Our mission was to reinstate the old home’s glory through highlighting it’s simplistic characteristics and its overall form. We stripped it right back to a neutral state. The height of the rear addition had the potential to dwarf the original heritage home, so, sympathetically, we mimicked the roof angle, but didn’t hide it. Nothing about the addition is ‘trying to hide’ anything. The old building transitions smoothly to the new, visually and emotionally, both internally and externally – the old floorboards transition to a new polished concrete slab, the old weatherboards transition to a perforated brick wall (outlining the central Zen garden) and then again to a solid brick wall. The addition, which can be enjoyed from the rear lanes and from within the property stands proud, like the existing Edwardian; it stands high, and strong without any exaggeration or excess, it is brutal, minimal and statuesque: a monolith.

Image Courtesy © Christopher Alexander

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Rara Architecture (Wesley Spencer)
  • Project: Monolith House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Alison McWhirter, Christopher Alexander
  • Software used: AutoCAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy