Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Building 18: Anthropologie Brand Office in Philadelphia, Pennsylvania by MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

Saturday, January 16th, 2016

Article source: MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

The adaptive reuse of Building 18 in Philadelphia’s historic Navy Yard is the latest addition to the award-winning, multi-phased corporate campus MSR has designed for Urban Outfitters. Built in 1904, it is the largest single-story building for an individual brand on the campus. The new office space features, layout, and aesthetic provide an atmosphere where creativity can flourish.

Image Courtesy © MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

Image Courtesy © MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

(more…)

UNTITLED #7 in Singapore by Studio Wills + Architects

Friday, January 15th, 2016

Article source: Studio Wills + Architects

Untitled #7 is a renovation to an old 2-storey apartment at The Arris, located within Tanjong Pagar Area in Singapore.

The original pared-down interior stood in stark contrast with a context consisting of an eclectic mix of shop houses adorned with multiple colours, materials, textures and ornaments:  There was a strong division between the interior and the external environment.

On the left, the original pared-down Living and on the right, the new BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and ancillary spaces, Image Courtesy © Beton Brut

On the left, the original pared-down Living and on the right, the new BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and ancillary spaces, Image Courtesy © Beton Brut

(more…)

Evergrande Huazhi Plaza in Chengdu, China by Aedas

Friday, January 15th, 2016

Article source: Aedas

Evergrande Huazhi Plaza is a large scale mixed-use development located at the heart of Chengdu, containing retail, office, residential and hotel elements. The shopping mall, The ONE, was recently opened while the hotel, operated under The St Regis brand, and the Evergrande Huazhi Office Tower are already in operations.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Evergrande Huazhi Plaza
  • Location: Chengdu, China
  • Director: Ed Lam
  • Client: Evergrande Real Estate Group
  • Gross floor area: 430,000 square metres (Retail: 72,000 sqm; office: 60,000 sqm; hotel: 43,000 sqm; residential: 150,000 sqm)
  • Completion year: 2015

(more…)

Student Center Georgetown University in Washington DC by Ikon.5 architects

Wednesday, January 13th, 2016

Article source: Ikon.5 architects 

The New South Student Center at Georgetown University is a renovation and addition that transforms an existing mid century residence hall into a vibrant new university living room for undergraduate life. Inspired by the unique ‘Hoya Saxa’ (stones) identity of the Georgetown student body, the center creates an experience of study and casual living spaces carved out of interior and exterior stone edifices. The ‘Saxa’ living wall is a stone clad green wall that provides a natural bio-friendly character to the Great Room that overlooks the Potomac and is one of many design features that assist this project in achieving a LEED Gold certification. Inside the ‘Saxa’ living wall are 12 individual wood clad group study rooms with enhanced video display systems and writable glass partition for students to work on projects together or separately. The Riverside Terrace is an outdoor landscaped area that extends the living space of the Great Room outdoors and overlooks the Potomac.

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

  • Architects: Ikon.5 architects
  • Project: Student Center Georgetown University
  • Location: Washington DC, USA
  • Photography: Brad Feinknopf
  • Size: 45,000 SF
  • Software used: AutoCad

(more…)

2 SEMI-DETACHED DWELLINGS GraçaDOS by Equipoolivares arquitectos

Monday, January 11th, 2016

Article source: equipoolivares arquitectos

The massing has been determined by the environmental conditions, plot orientation as well as the internal distribution of the dwellings.

Image Courtesy © equipoolivares arquitectos

Image Courtesy © equipoolivares arquitectos

  • Architects: Equipoolivares arquitectos
  • Project: 2 SEMI-DETACHED DWELLINGS GraçaDOS
  • Architects Team: Fernando Aguarta García / Javier Pérez-Alcalde Schwartz
  • Technical Architect: José F. Martínez
  • 3D images: Dpc3dInfografía
  • Project Data: September 2015

(more…)

Heathdale Residence in Toronto, Canada by Tact Design Inc

Monday, January 11th, 2016

Article source:Tact Design Inc

Custom single-family residence designed by TACT Architecture and TACT Design (architecture and interiors)

Image Courtesy © David Giral

Image Courtesy © David Giral

  • Architects: Tact Design Inc
  • Project: Heathdale Residence
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: David Giral
  • Area: 3,200 SF
  • Year: 2014

(more…)

SlrSrf in Culver City, California by Open Source Architecture

Thursday, January 7th, 2016

Article source: Open Source Architecture

SlrSrf is a compact project that embeds performance characteristics into the architectural surface. Optimization of the roof as a solar receiving surface for photovoltaic electrical production generates the form of the 450 square foot (42m2) addition and renovation of an existing house in Culver City, California.  Coupling the client’s desire to create a net zero electrical consumption with the generation of the form provides an opportunistic strategy to integrate performance with the sculptural nature of the architectural entity.

Image Courtesy © Benny Chan

Image Courtesy © Benny Chan

  • Architects: Open Source Architecture
  • Project: SlrSrf
  • Location: Culver City, California
  • Photography: Benny Chan
  • Client: Private
  • Structural Engineering: Parker Resnick
  • Contractor: HC Construction
  • Size: 450 sq.ft (42 m2) addition / 1500 sq.ft (140 m2) renovation
  • Schedule: Design: 2012
  • Construction2012-20133
  • Manufacturers: PermaCity Solar, Arizona Tile, DalTile, Kohler Alteo & Coralais bathroom fixtures, Omnia

(more…)

U-House in Santander, Spain by Studio MAPAA

Thursday, January 7th, 2016

Article source: Studio MAPAA

 The U-House is a project started in 2009 that has been built more slowly than expected, and therefore, as it could not be in another way, includes good and bad things of this particular “tour” extending over 6 years.

Image Courtesy © Ira Lombardía

Image Courtesy © Ira Lombardía

  • Architects: Studio MAPAA, Marcos Parga
  • Project: U-House
  • Location: Barrio de Vear, UdallaSantander, Spain 
  • Photography: Ira Lombardía
  • Collaborators: IdoiaOtegui, Ana Amo, Lili Klein, Maciej Nisztuk
  • Client: Private
  • Engineer: Steel Beton Cantabria
  • Total Area: 371m2

(more…)

House in Olomouc-Slavonín, Czech Republic by Jiří Vokřál & Hana Horáková

Wednesday, January 6th, 2016

Article source: Jiří Vokřál & Hana Horáková

Flat land to build a house is located in Olomouc-Slavonín. Access to the site is from the east side, where it is also connected by new driveway. The surrounding lands were until recently used as private gardens. Due to construction of a new access road (including utilities) in place of the existing dirt road, housing development in the area started.

Image Courtesy © Lukáš Němeček

Image Courtesy © Lukáš Němeček

  • Architects: Jiří Vokřál, Hana Horáková
  • Project: House in Olomouc-Slavonín,
  • Location: Olomouc-Slavonín, Czech Republic
  • Photography: Lukáš Němeček
  • Cooperation: Radim Horák, Filip Balcar, Peter Babka, Zdeněk Šuchma
  • Landscape architect: Eva Wagnerová
  • Visualization: Zdeněk Severa
  • Project year:  2011-2012, phase II – garden pavilion 2013-2014
  • Realization year:  2012-2014, phase II – garden pavilion 2014-2015
  • Area of house: 362 m2
  • Area of garden pavilion: 119 m2

(more…)

Cosmos Intime in Gwangju, Korea by L’EAU Design

Tuesday, January 5th, 2016

Article source: L’EAU Design

Our ancestors house, which was built on flattened ground and had shape of ¤± or ¤§, was like a small confidential space for one¡¯s family that was based on Confucian philosophy such as geomancy and ethical relationship between husband and wife. Modern city, on the other hand, is reclaiming land from the sea, destroying the nature that had been preserved for centuries and mechanically producing artificial grounds in order to expend a fertile land for human life.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: L’EAU design Co., Ltd., Kim Dong-jin (Hongik University)
  • Project: Cosmos Intime
  • Location: 1223, Jangdeok-dong, Gwangsan-gu, Gwangju, Korea  
  • Photography: Park Wan-soon
  • Design team: Park Haein, Park Jongbeom, Lee Sanghak, Joo Ikhyeon, Jeong Donghwi, Yoon Jihye
  • Publishing company: MasilWIDE Architecture
  • Site Area: 461.10§³
  • Building area: 178.13§³
  • Gross floor Area: 266.02§³
  • Structure: RC
  • Building scope: F2
  • Finishing: white stain on exposed concrete, Red Cedar, granite stone burner flaring
  • Design period: 2013. 12 ~ 2014. 04
  • Construction period: 2014. 05 ~ 2014. 12
    (more…)
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy