Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

Monday, September 11th, 2017

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

(more…)

The Professor’s House in Chapel Hill, North Carolina by Arielle Condoret Schechter

Friday, September 8th, 2017

Article source: Arielle Condoret Schechter

This small, modern house was designed for an eminent author and professor of Native American studies. A widow now, she wanted to downsize from her 3200-square-foot house and live in a new, age-in-place home in a quiet, wooded neighborhood in Chapel Hill, NC, with her dog, Calamity Jane.

Image Courtesy © Keith Isaacs, Raleigh, NC

  • Architects: Arielle Condoret Schechter
  • Project: The Professor’s House
  • Location: Chapel Hill, North Carolina USA
  • Photography: Keith Isaacs, Raleigh, NC
  • Structural Engineer: Brian Moskow, Red Engineering and Design, Apex, NC
  • Contractor: Ted Sanford, Immaculate Construction, Graham, NC
  • Construction cost: $250/square foot
  • Completed: 2017

(more…)

Housing at St. Sebastian Church in Münster, Germany by BOLLES+WILSON

Friday, September 8th, 2017

Article source: BOLLES+WILSON

In 2009 BOLLES+WILSON won the 1st prize for housing and a kindergarten on the site of the 1960ies St Sebastian Church. It was expected that the emblematic oval form of the church be demolished. Instead the kindergarten colonized the nave. It was opened in 2013 – a much published reuse with interior green weather protected play decks.

Image Courtesy © Roman Mensing

  • Architects: BOLLES+WILSON (Prof. Julia Bolles-Wilson, Peter Wilson)
  • Project: Housing at St. Sebastian Church
  • Location: Hammer Straße 131-135, 48153 Münster, Deutschland, Germany
  • Photography: Peter Wilson, Roman Mensing
  • Client: Wohn+Stadtbau GmbH
  • Construction Supervision: Klaus Kuchenbuch
  • Project Leader: Christoph Lammers
  • Building Costs: 7.7 Mio Euro

(more…)

2LH House in Buenos Aires, Argentina by Arch. Luciano Kruk

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: Arch. Luciano Kruk 

After carrying out some market research on the middle classes’ housing needs in the Northern Greater Buenos Aires area, our client, a medium sized building company, learnt how scarce commercial offer of high constructive and architectural quality houses is as opposed to how greater the demand for it. In view of these results, they decided to have a replicable housing prototype designed for them by our Studio: 2HL House.

Image Courtesy © Daniela Mac Adden

  • Architects: Arch. Luciano Kruk
  • Project: 2LH House
  • Location: Tigre, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Daniela Mac Adden
  • Collaborators: Arch. Belén Ferrand – Arch. Andrés Conde Blanco
  • Developer: 2Lhomes
  • Text editing: Arch. Mariana Piqué
  • Built area: 169 m²
  • Construction year: 2016

(more…)

Remodelling Florair Housing in Brussels, Belgium by ATELIER KEMPE THILL

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ATELIER KEMPE THILL

Atelier Kempe Thill has recently won the European tender for the transformation of two apartment blocks in the Brussels district of Jette. In the closed competition five teams were involved.

The two apartment blocks are located in a hilly park – alike setting in a green urban part of the Brussels agglomeration next to sports facilities.

Image Courtesy © ATELIER KEMPE THILL

  • Architects: ATELIER KEMPE THILL (Canevas, Liege)
  • Project: Remodelling Florair Housing
  • Location: Brussels, Belgium
  • Client: SLRB – Foyer Jettois
  • Structural engineering & installations: Greisch, Liège
  • Adviser: Gérald Lédant, University Catholique de Louvain

(more…)

Cubic Houses in Copenhagen, Denmark by ADEPT

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ADEPT

The design of the Cubic Houses aims to balance the client’s wish for a large amount of square meters with the envisioned character of urban life in the area. The result is a residential complex that breaks down the building volume into several individual ‘cubes’ – stacked and shifted on top of each other.

Image Courtesy © ADEPT

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cubic Houses
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Size: 8.000 m2
  • Year: 2017

(more…)

City Life Milano Residential Complex in Milan, Italy by ZAHA HADID ARCHITECTS

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ZAHA HADID ARCHITECTS 

The Residential plot is composed by 7 linear buildings set along a continuous path around two land areas: Rc1, including buildings C1- C2-C3 and Rc2 with buildings C4-C5-C6-C7. The land areas are divided by a strip of public park.

Image Courtesy © David Bombelli

  • Architects: ZAHA HADID ARCHITECTS 
  • Project: City Life Milano Residential Complex
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: David Bombelli, Gionata Xerra
  • Project Director: Gianluca Racana
  • Project Architect: Maurizio Meossi
  • Design Team: Vincenzo Barilari, Cristina Capanna, Giacomo Sanna, Paola Bettinsoli, Gianluca Bilotta, Fabio Ceci,Veronica Erspamer, Arianna Francioni, Stefano Iacopini, Mario Mattia, Serena Pietrantonj, Florindo Ricciuti, Giulia Scaglietta, Giovanna Sylos Labini, Anja Simons, Marta Suarez, Tamara Tancorre, Giuseppe Vultaggio, Massimiliano Piccinini, Samuele Sordi, Alessandra Belia
  • Site Supervision Team: Cristina Capanna, Veronica Erspamer, Stefano Iacopini, Giulia Scaglietta, Florindo Ricciuti

(more…)

Piso Parlament19 in Barcelona, Spain by MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Two windows facing a party wall, our point of reference, the beginning of the project… Where serendipity arose and focused our purpose.

Parlament19 is our experiment with reflective ergonomics. A creative distribution of mirrors enticing the glimmer of light, which cautiously entered this third floor Sant Antoni apartment. Inviting the trees and the nature of the barrio into the space.

We extended this design strategy to the internal distribution of space. Positioning a cube of mirrors, acting as a kaleidoscope of light at the geometric hinge of the apartment.

Image Courtesy © JOSE HEVIA & ASIER RUA

  • Architects: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10
  • Project: Piso Parlament19
  • Location: BARCELONA, Spain
  • Photography: JOSE HEVIA & ASIER RUA
  • Constructor: GRUP BCN
  • Size: 65 m2
  • Time: 2016-2017

(more…)

The Glasshouse in Wales by Glen Thomas Architecture Ltd

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: Glen Thomas Architecture Ltd

Glen Thomas Architecture’s latest project, ‘The Glasshouse’, is a radically contemporary development of a stunning 3 storey Victorian house in a Welsh conservation area, for a couple and their two children.

Although the clients brief was to preserve much of the original elements of the property, their main desire was LIGHT. In a dark, damp old Victorian structure, this was a big task to undertake.

Image Courtesy © Glen Thomas Architecture Ltd

  • Architects: Glen Thomas Architecture Ltd
  • Project: The Glasshouse
  • Location: Wales, U.K
  • Project Manager: Alex French Associates
  • Contractor: Brickflair

(more…)

Ink House in Guangdong Province, China by AD ARCHITECTURE

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: AD ARCHITECTURE

Home is a carrier of our lives and personality, recording the inner minds and feelings. Ink House is a residence of a calligrapher, implying the cultural complex of Chinese calligraphy and adhering to the spiritual realm of nourishing heart by art.

Designers create the space combined with human behavior model, paying special attention to the owner’s living habits and hobbies. The overall layout has a calm and concise tone which is set by ink painting with proper depth of color; the necessary decoration of clear and simple lines matches light and rounded interior design, achieving “extremes meet” effect of hardness and softness. When implemented in the specific design of details, the ink atmosphere is created through items as art painting, light gray natural stone floor, ink-dot-like natural stone wall and customized ink carpet, adding an artistic and human feelings to the rational space form. All in all, the overall design is bold and hard, while the details are fine and soft, showing the pure state of mind.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Ink House
  • Location: Shantou, Guangdong Province, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Chief designer: XiePeihe
  • Project team: JiJianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Main materials: wood finishes, gray marble, white marble, wall cloth, matt white paint, diatom mud
  • Area: 400 ㎡
  • Completion time: January 31, 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise