Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

Hayes Residence in Virginia by Travis Price Architects

Sunday, March 17th, 2013

Article source: Travis Price Architects

The home is a path through the West Va hills. The path splits and meanders to know where… to know where  nothing is left but self and nature.  The cloak of  nature and soul are equally in harmony punctured by growth and rebirth all afloat.  Swaying trees and swirling winds scoop clouds of water to feed the split trees.   A rock opens as a stairway and leaves paths to take in or out.

Image courtesy Travis Price Architects


YAK01 in Bangkok, Thailand by Ayutt and Associates design

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Ayutt and Associates design

YAK01 is a new modernly designed house located on Yen Akat Road, Bangkok, Thailand. The house is specifically designed for a small modern family. It is composed of a 560 sq.m private land and 500 sq. m usable internal space. Even though the usable space of the land is limited, the client wanted a modern house with sun shades and rain protections as well as a large greenery area to enjoy. After numerous hours of design planning and meetings, the architect proposed cantilevering practically half of the house over the ground floor area.

Image Courtesy © Piyawut Srisakul 

  • Architects: Ayutt and Associates design
  • Project: YAK01
  • Location: Yen Akat road, Bangkok, Thailand
  • Photography: Piyawut Srisakul
  • Year: 2011 – 2013
  • Architect: Ayutt Mahasom
  • Firm: AAd
  • Interior Designer: Ayutt Mahasom
  • Landscape Designer: Ayutt Mahasom
  • Client: Rawin and Supamas Boonyanusasna
  • Site area: 560 sq.m.
  • Construction area: 500 sq.m.

Love Shack in Kuwait by AGi Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: AGi architects

Urban acupuncture. To intervene in territory the minimum, yet sufficiently as to improve the deficiencies found. This is how AGi architects has faced this extension of a built dwelling; a building that, appropriating of part of a public and residual space, managed to generate a a house that improves the life of its occupants as well as the life of the inhabitants of the main dwelling.
Parting from the base of an existing staircase, a warehouse and a void, an evolving structure that enhances internal spaces and dignifies open space is generated, conferring a new scale.

Image Courtesy © Nelson Garrido 

  • Architects: AGi Architects
  • Project: Love Shack
  • Location: Kuwait
  • Photography: Nelson Garrido
  • Type: Housing | 150 sqm
  • Date: 2009-2012
  • Client: Private
  • Cost: Confidential

House of Bank and Roof in Yamaguchi, Japan by Masao Yahagi Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Masao Yahagi Architects

The site is located in a new residential area on northeast side of Kanmon straits. Clients are born in this area. The family has moved by job transfer frequently, but they bought this land before their retirement and decided to build a house. There is a park on south side of the site, so it gets stable sunlight and broad expanse to the park. On the other hand, they requested privacy because there is much traffic from the park and the street. In addition, the family wanted to enjoy view to KanmonBridge from and a fireworks festival at Kanmon straits the house those are local symbol.

view from south side : Image Courtesy © Koichi Torimura 

  • Architects: Masao Yahagi Architects
  • Project: House of Bank and Roof
  • Location: Shimonoseki, Yamaguchi, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Year: 2009
  • Site area: 200.74m2
  • Building area: 93.80m2
  • First floor area: 83.80m2
  • Second Floor area: 41.31m2
  • Architectural volume: 125.11m2
  • Materials: Wooden construction
  • Collaborators: Toyotaka Noguchi
  • Software used: Vectorworks and Illustrator and Photoshop

A Bioclimatic House in the Gulf of Morbihan, France by Patrice Bideau Architecte

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Patrice Bideau Architecte

The project to expand a 1970s house recently Acquired Began in July 2010 and was completed in the autumn of 2012. In buying this house in BADEN, the owners wanted to adapt to a new life in the Morbihan by converting an existing dwelling into home energy efficient year using ecological building materials.Close to the sea and ideal base for sailing year, the house was Originally Intended to be a holiday home.

Image Courtesy © Armel Istin 

  • Architects: Patrice Bideau Architecte
  • Project: A Bioclimatic House in the Gulf of Morbihan
  • Location: Brittany, France
  • Photography: Armel Istin
  • Software used: Vectorworks

De Karel Doorman in Rotterdam, The Netherlands by Ibelings van Tilburg Architecten

Friday, March 15th, 2013

Article source: De Karel Doorman

De Karel Doorman consists of the renovation of a shopping building: Ter Meulen and an added residential building. Restoration and new-build The new residential building is up to 70 metres in height and includes 114 apartments. It is built on top of the Ter
Meulen building in Rotterdam. This is an unusual project as the new building literally rests on the columns and foundations of the existing structure. The only additions are a pair of concrete lift shafts which also provide stability. The construction technique is unconventional for a project in the Netherlands, as the main structure is in steel instead of heavy stone-like materials as concrete and limestone.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode 

  • Architects: Ibelings van Tilburg Architecten
  • Project: De Karel Doorman
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode, J. Versnel en J.F.H. Roovers
  • Clients: DW Nieuwbouw
  • Consultants: Marcel Vermeer, Jessica Scholtes
  • Start of construction and handover: June 2006 (start build), June 2010 (restart build), November 2012 (handover)
  • Number of homes: 114 apartments
  • Surface: 10.500 m2 retail, 4.000 m2 parking
  • Contractor: van Wijnen Dordrecht, Dordrecht
  • Constructor: Royal Haskoning DHV, Den Haag
  • Advisor: Peutz Associes, Zoetermeer
  • Installations Advisor: Wichers & Dreef, Badhoevedorp
  • Artist’s impressions: Face Reality, Rotterdam
  • Project number: 1557
  • Software used: Arkey

Streeter Residence in Deephaven, Minnesota by Salmela Architect

Friday, March 15th, 2013

Article source: Salmela Architect 

Our client has been a contractor of high-end custom homes for the last 20 years. This, the 7th in a series of houses he has built for himself, is essentially an exercise in architecture and building that explores the boundaries of prefabrication within the realm of architecture and the aesthetic expectations within the custom home market.

Image Courtesy Salmela Architect & Peter Bastianelli Kerze

  • Architects: Salmela Architect
  • Project: Streeter Residence
  • Photographer: Peter Bastianelli Kerze
  • Location: Deephaven, Minnesota, USA
  • Site Characteristics: Site situated between two wetland areas.
  • Client: Kevin Streeter
  • Client program: A home for a father and son., Open plan (there are only two interior doors), Natural light., Access to grade., Clarity of structure., Innovation of materials.
  • Construction System: Concrete Masonry Unit lower level walls., Glulam roof and floor beams., SIP roof deck, floor deck and upper level walls., Glass in-fill., Exposed mechanical and electrical.
  • Sustainable Features: Reclaimed cypress exterior wood finish (from pickle vats), Concrete masonry units made using local power plant fly ash in aggregate.
  • Schedule: Construction start:  Fall 2003, Construction complete:  Fall 2004
  • Square Footage: 3,000
  • Software used: AutoCAD
  • Specific Materials: Typical block masonry units., Poured concrete floors with Ardex oil finish., Structural Wood douglas fir laminated beams., R-Control SIP panels with factory Fire Finish., H-Window doors and windows., Custom built garage doors., Single-ply EPDM roofs., Galvalume standing seam metal siding., Reclaimed cypress wood siding., Valcucine cabinetry., Douglas fir wood flooring., Concrete pavers., Ipe wood deck

W-House in Amsterdam, The Netherlands by VMX Architects BV

Friday, March 15th, 2013

Article source: VMX Architects BV

The Walta-Elmers family commissioned VMX Architects to design their house on ‘Kleine Rieteiland’, one of the islands of IJburg. The client wanted a spacious, open house with plenty of light. The plot measures 8 by 30 metres. By studying several models, the concept of ‘woonlandschap’ (living-landscape) was chosen. The ground floor, containing the living and kitchen, in a split level typology, has the possibility to completely open to the outside and thereby create a partly covered living-landscape of 8 by 30 metres.

Image Courtesy VMX Architects 

  • Architects: VMX Architects BV
  • Project: W-House
  • Location: IJburg, Amsterdam, The Netherlands
  • Client: Fam Walta-Elmers
  • Size: 250 m2
  • Design: 2005-2006
  • Execution: 2006-2007
  • Costs: 305.000 Euro

Water Mill Houses in New York by 1100 Architect

Friday, March 15th, 2013

Article source: 1100 Architect

Distributed across fifteen acres of wooded land, this family retreat consists of a main house, guesthouse, pool house, bunk house, and garage. The main house or “glass house” stands on the highest peak of the property, allowing for an unobstructed view of the surrounding landscape and shoreline from the roof terrace. The living spaces on the top floor are enclosed by glass walls that enable light and air to penetrate while a screen of trees provides a sense of privacy.

Image Courtesy © Peter Aaron/OTTO 

  • Architects: 1100 Architect
  • Project: Water Mill Houses
  • Location: Water Mill, New York, USA
  • Photography: Peter Aaron/OTTO
  • Date: 2008
  • Size: 7,750SF
  • Principal: Juergen Riehm, David Piscuskas
  • Project Architect: Carmen Lenzi
  • Design Assistants: Joanna Chen, Juliana Chittic, Raphaelle Golaz, Antonia Kwong, Igor Siddiqui, Erin Vali Jorge Zapata

House Van Leeuwen in Meppel, The Netherlands by JagerJanssen Architecten BNA

Thursday, March 14th, 2013

Article source: JagerJanssen Architecten BNA

The design on the east side of  Havixhorst has several specializations received. This is also the facade that the first and lasting impression on the unsuspecting careless or even architecture interested passerby will leave. Listed façade has been given a subtle nod which lays the foundation for further morphological development of the property as we will see later. For specification of the entrance is locally a bite out of the volume taken as a welcoming gesture. Moreover, here you are protected against all kinds of meteorological events.

Image Courtesy © Ossip Architectuurfotografie 

  • Architects: JagerJanssen Architecten BNA
  • Project: House Van Leeuwen
  • Location: Meppel, The Netherlands
  • Photography: Ossip Architectuurfotografie
  • Client: Jaap van Leeuwen and Judith Visser
  • Completion: July 2012 [interior]
  • Status: delivered on 10/04/12
  • Design: Alex Jager & Rogier Janssen
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy