Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

Coupled House in Tokyo, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Naoi Architecture & Design Office

This project involved rebuilding a single plot with an existing wooden, one-storey detached house located in a quiet residential neighborhood. As many of the other buildings in the area had also been recently refurbished, we wanted to preserve the scale of the house and the midcentury vintage and slightly anachronistic character of the neighborhood in a new, updated form.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda 

Passive House Bruck in Changxing, China by Peter Ruge Architekten

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Peter Ruge Architekten 

Peter Ruge Architekten sets new standards of sustainability through the design of “Passive Houses”, currently being built in southern China. With a 95% energy saving over that of a conventional Chinese residential building, the Passive House “Bruck” is the first housing of it’s kind to be realized in the countries damp, warm, southern climate. Construction will start in February 2013.

Image Courtesy Peter Ruge Architekten 

  • Architects: Peter Ruge Architekten 
  • Project: Passive House Bruck
  • Location: Changxing, Zheijang Province, P.R. China
  • Client: Landsea Europe R&D GmbH
  • Structural Engineering: Shanghai Landsea Building Technology Co. Ltd, Shanghai
  • Mechanical & Electrical: Shanghai Landsea Architecture Technology Co. Ltd., Shanghai
  • Thermal Structural Physics: Passivhaus Institut Dr. Feist, Darmstadt
  • Brief: Passive house as a model apartment complex, consisting 36 one room staff flats, 6 two room executive suites and 4 three-bedroom model apartments, entrance hall, common rooms, garage
  • Scope of services: Establishing the basis of the project, preliminary design, final design, execution documents (HOAI phase 1, 2, 3, 5)
  • Size: GFA Building: 2.200 sqm
  • Duration: 2011 – 2013
  • Completion: 2013
  • Software used: Rhino and 3dmax for the perspectives and Vectorworks for the drawings

Devoto House in Villa Devoto, Argentina by Andres Remy Arquitectos

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Andres Remy Arquitectos

This project was a great challenge for the Studio, considering that it was going to take part of the urban structure. The lot of 18 x24 metersis located in Devoto. It is between two existing buildings that threatens the project when the problem of isolation and view. For this reason this project is leaning towards its neighbor, creating an introspective posture that creates the views from the inside rather than from the outside. An architecture that generated its own views. In this manner the Project was able to solve the basis of isolation and views from the garden. This was a constant worry from the clients since the beginning of the Project.

Image Courtesy © Alejandro Peral 

  • Architects: Andres Remy Arquitectos
  • Project: Devoto House
  • Location: Villa Devoto, Argentina, USA
  • Photography: Alejandro Peral
  • Design Team: Andrés Remy, Carlos Arellano, Hernán Pardillos, Julieta Rafel, Lilian Kandus.
  • Interior Design: Andrés Remy, Julieta Rafel, Diego Siddi, Martin Dellatorre.
  • Area: 550m²
  • Year: 2009

JP House in Cuenca, Spain by MYCC Office Architecture

Sunday, March 10th, 2013

Article source: MYCC Office Architecture

In most developed countries´ small villages it is very difficult to find craftsmen who work in the traditional way. Somehow, a manner of making products can be given up for loss. The romantic idea of a really traditional construction method is just too naïve. What is usually built are just cheap copies of rural houses that usually does not have an origin in that specific place, but in some ideal villages from Lord of the Rings or Joan of Arc films. Everything out of this becomes either too expensive or simply impossible.

Image Courtesy © FG+SG 

  • Architects: MYCC Office Architecture
  • Project: JP House
  • Location: Tragacete, Cuenca, Spain
  • Photography: FG+SG, Fernando Guerra Sergio Guerra
  • Architects in charge: Carmina Casajuana, Beatriz G. Casares, Marcos Gonzalez
  • Team: Raquel del Rio, Pablo Urbano, Miguel Angel Hellin
  • Quantity surveyor: Raul Olivares
  • Constructor: Ageco Scotmans Spain
  • Area: 144m2
  • Year: 2012

Hue Apartments in Victoria, Australia by Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects

Sunday, March 10th, 2013

Article source: Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects

Hueis a 5 storey apartment building that sits within a post industrial streetscape inLord Street,Richmond. The site is bound on 3 sides by large 2-4 storey brick warehouse buildings whilst across the road are the rear yards of residential properties. The brief was for a multilevel apartment building that maximised yield on the site. Our design strategy was to imagine the site as a landscaped island within its austere industrial surrounds.

Image Courtesy © John Gollings 

  • Architects: Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects
  • Project: Hue Apartments
  • Location: Lord Street, Richmond, Victoria, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Project Team: Graham Burrows,Tim Jackson, Jon Clements, Anthony Chan,Michael Stelluto,Veryan Curnow, Nick James, Huan Trinh
  • Project Type: Multi-Residential Development
  • Project Size: Site: 1471 sq/m, Footprint: 884 sq/m
  • Construction Cost: Confidential
  • Builder: Liquid Lines
  • Structural: Wood & Grieve Engineers
  • Quantity Surveyor: WT Partnership
  • Landscape Architect: Sinatra Murphy Art & Landscape
  • Software used: Microstation

Glen Lake Tower in Michigan by Balance Associates, Architects

Saturday, March 9th, 2013

Article source: Balance Associates, Architects

High on a wooded hilltop above a lake in Michigan, the Tower House is the result of an inspiring collaboration between Balance Associates, clients with a passion for architecture as well as their site, and a skilled local contractor. Directed to create “a sustainable retreat that reflects the timeless beauty and simple comforts of the area,” the architects responded by raising the primary living space above the dense surrounding woods in order to gain light, air and views of Glen Lake and Lake Michigan beyond.

Image Courtesy © Steve Keating 

  • Architects: Balance Associates, Architects
  • Project: Glen Lake Tower
  • Location: Michigan, USA
  • Photography: Steve Keating Photography
  • Project Year: 2011
  • Site Area: 2.5 acres
  • House Area: 1400 square feet
  • Budget: Withheld at request of home owners
  • Team: Balance Associates, Architects, Tom Lenchek, AIA – principal, Margo Peterson-Aspholm, AIA – project architect, Kyle Zerbey, AIA – architect
  • Structural Engineers: Quantum Consulting Engineers
  • General Contractor: Golden Rule Construction

House MP in Buenos Aires Province, Argentina by Estudio GMARQ

Friday, March 8th, 2013

Article source: Estudio GMARQ

A corner lot in the best area of April country club, located in what was once the area’s original ranch house, retaining old trees that gave, in addition to the environment, the feeling of being in the midst of a forest. The first decision was to locate the house at the end of the ground to allow maximum sunlight, thus preventing the building volume shadow to be projected on the garden. Logic indicated to open the main rooms to the garden, but the problem was what to do with the main access and service areas which remained connected to the back garden and where poorly lit.

Image Courtesy © ARC. RICARDO GOVETTO 

  • Architects: Estudio GMARQ
  • Project: House MP
  • Location: Hudson, Tandil, Buenos Aires Province, Argentina
  • Photography: ARC. RICARDO  GOVETTO
  • Architects In Charge: Adrian Govetto, Lucas Mansilla
  • Design Team: Matias Fernandez, Veronica Page
  • Structure: Donato Castelli
  • Construction: BCM Construcciones

A House in Buenos Aires, Argentina by Estudio GMARQ

Friday, March 8th, 2013

Article source: Estudio GMARQ

“Our office encourages the client to take part in the design process in order to achieve fully personalized buildings and homes within a contemporary aesthetical frame”, remark the heads of GMARQ, architects Adrián Govetto and Lucas Mansilla. However, House A process was not born out of this work philosophy because during the first meetings with our clients, a couple with no children, they made it clear that they had no preconceived idea of how their future house should look like or how it would be. But during following meetings they told us how their daily lives were, their routines and what their expectations were for the future.

Image Courtesy © Alejandro Peral 

  • Architects: Estudio GMARQ
  • Project: A House
  • Location: Buenos Aires, Argentina, USA
  • Photography: Alejandro Peral
  • Year: 2011/2012
  • AREA: 490 M2
  • Team: Sr. Matías Fernandez – Arq. Marcelo Forja – Arq. Sofia Sorazabal
  • Structure: DONATO CASTELLI 
  • Construction: COZAHLE S.R.L.

Enclave House in Victoria, Australia by BKK Architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: BKK Architects

This project has been undertaken for a couple and their children of varying ages. It includes alterations to an existing Edwardian House and a new separate studio to the rear of the site. The house is designed so that the spaces within and around the house will be adaptable over time to suit the changing needs of the family. The possibility for the studio space to be converted into an office has been considered as has the basement entertainment area conversion into a gym or multi-purpose play room. A central courtyard contains a pool and landscaped areas.

Image Courtesy © John Wheatley – UA Creative 

  • Architects: BKK Architects
  • Project: Enclave House
  • Location: Melbourne, Victoria, Australia
  • Photography: John Wheatley – UA Creative
  • Project Team: Julian Kosloff, Simon Knott, Tim Black
  • Completion Date: December 2010
  • Gross floor area: 511 m
  • Gross site area: 509 m2     
  • Builder: Design Development and Building (DDB)
  • Structural Engineer: Tim Gibney and Associates
  • Landscaping: Modern Urban Design

CASA ZR in San Luis Potosi, México by TaAG Arquitectura

Tuesday, March 5th, 2013

Article source: TaAG Arquitectura

The project comes on the first \”closed\” residential subdivision in San Luis Potosi City, with regulations very oppressive and contradictory, where a colonial Mexican style is required (with all complications and possible interpretations of the theme)
The challenge was to get a house with a ‘contemporary’ language despite the regulation that was designed to build houses with the classical typologies of the eighties.

Image Courtesy TaAG Arquitectura

  • Architects: TaAG Arquitectura
  • Project: CASA ZR
  • Location: San Luis Potosi, México
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy