Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Seewurfel – Mixed Use Regeneration Development in Zurich, Switzerland by Evolution Design

Saturday, December 5th, 2015

Article source: Evolution Design 

The eight apartment and office buildings, designed by Swiss architecture and design studio Evolution Design, are situated close to the town centre of Zurich and offer stunning views of the lake and surrounding cityscape. The project regenerates a former industrial site into a new attractive centre for working and living and integrates itself harmoniously into the existing historic fabric of the area. The project was awarded the RIBA World-Wide Award 2005 by the Royal Institute of British Architects.

Image Courtesy © Ralph Richter

Image Courtesy © Ralph Richter

  • Architects: Evolution Design
  • Project: Seewurfel – Mixed Use Regeneration Development
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Ferit Kuyas, Jean-Jaques Ruchti, Reinhard Zimmermann, Dani Lupini, Monica Nicolic, Ralph Richter
  • Software used: Vectorworks
  • 8 office buildings with 8 maisonette apartments of 140 – 280 m2
  • Floor Area: 12’000 m2
  • Building Volume: 38’000 m3
  • Completion: 2005

(more…)

ANA HOUSE in Splitska, Croatia by DAR612

Saturday, December 5th, 2015

Article source: DAR612

This vacation house is located on a slope surrounded by olive groves, with the equisite view at the Brački kanal and the city of Split.  The slope’s orientation to the north resulted in the spatial disposition and the two-sided orientation of all the living spaces and the required use of pitched roofs initiated the two-part division with the monopitched roofs and the flat roof in-between.

Image Courtesy © Robert Leš

Image Courtesy © Robert Leš

  • Architects: DAR612
  • Project: ANA HOUSE
  • Location: Splitska, otok Brač, Croatia
  • Photography: Robert Leš
  • Authors: Andrea Donatović Poljičak, d.i.a., Morana Lepur Donatović, d.i.a., Jakov Poljičak, d.i.a.
  • Site area: 800,00  m2
  • Bruto area: 300,00  m2
  • Project: 2014
  • Completed: 2015

(more…)

Maibara House in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Thursday, December 3rd, 2015

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

We made two open spaces of different type in a site on this project. The client hoped an open space needed privacy and a common area of the house. Anyone hope the two buildings of different type.

Image Courtesy © Yuta Yamada

Image Courtesy © Yuta Yamada

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE
  • Project: Maibara House
  • Location: Shiga, Japan
  • Photography: Yuta Yamada
  • Architects Member: Sumiou Mizumoto / Yoshitaka Kuga
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Gross area: 124.20

(more…)

ROCA LLISA in IBIZA, SPAIN by SAOTA & ARRCC

Thursday, December 3rd, 2015

Article source: SAOTA & ARRCC

At ARRCC we create considered and engaging interiors at the leading edge of design. Working closely with our clients, we distil and transform their briefs to exceed original expectations. We believe in life-enhancing spaces that reflect both client and location, and through our refined approach to design, have developed a style focused on detail and substance.

Image Courtesy © Lorenzo Vecchia

Image Courtesy © Lorenzo Vecchia

  • Architects: SAOTA & ARRCC, Stefan Antoni & Mark Rielly
  • Project: ROCA LLISA
  • Location: IBIZA, SPAIN 
  • Photography: Lorenzo Vecchia
  • Interior Architecture: ARRCC, Mark Rielly, Michele Rhoda & Chad Brander
  • Interior Decor:ARRCC, Mark Rielly & Sarika Jacobs
  • Site Area: 2208m²
  • Building Area: 845m²
  • Completion Date: 2014

(more…)

TERMINAL in Tokyo, Japan by Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates

Wednesday, December 2nd, 2015

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

The site is located at Aoyama in Minato ward, which is an area residential and commercial uses are mixed in Tokyo. The client couple sought to build a housing complex on the back lot of a dead end street, and earn their livings by renting a part of it. The plan was to provide an office for rent on the basement floor and a part of the first floor. The residential space for the owner is allocated on the second and the third floor.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Project: TERMINAL
  • Location: Minato ward, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Site Area: 128.22m2
  • Total Floor Area: 285.47m2 (86.64m2/B1F, 44.39m2/1F, 74.88m2/2F, 74.88m2/3F, 4.68m2/RHF)
  • Design Period: January 2012 – September2013
  • Construction Period: November 2013 – May 2015
  • Date of Completion: May 2015

(more…)

The Mango House in Alibaug, India by Puran Kumar Architects

Tuesday, December 1st, 2015

Article source: Puran Kumar Architects

The Mango House is the physical manifestation of a quest to connect with the natural environment. The essence of design here is simplicity in thought and expression through the form, material and décor of the structure. The organic nature of the construction successfully connects the outside with the inside and thus manages to convey an earthy feel through its free-flowing plan. The house is a blend of various elements & building materials that are ‘azonic’, lending simplicity to the design.

Image Courtesy © Puran Kumar Architects

Image Courtesy © Puran Kumar Architects

Thoreau’s cabin in Utrecht, Netherlands by cc-studio

Tuesday, December 1st, 2015

Article source: cc-studio 

Sited in the 5900 acre Noorderpark in Utrecht, the Netherlands this cabin provides a warm and dry escape for wet and tired volunteers that maintain the park. The 35 m2 cabin replaces a 1966 storage and break shelter for park maintenance, and was built without permit as it maintained a similar size and function.

Image Courtesy © John Lewis Marshall

Image Courtesy © John Lewis Marshall

  • Architects: cc-studio
  • Project: Thoreau’s cabin
  • Location: Utrecht, Netherlands
  • Photography: John Lewis Marshall
  • Client: Private
  • Engineering And Structural Design: cc-studio
  • Contractor: Van Zoelen bv.
  • Gross Floor Area: 42m2
  • Volume: 150m3
  • Height (max): 3,5m

(more…)

Arnhem Central Transfer Terminal in The Netherlands by UNStudio

Tuesday, December 1st, 2015

Article source: UNStudio

The new €37.5m (£27.6m) Transfer Terminal at Arnhem Central Station in the Netherlands has now completed.

The station is the result of an ambitious 20-year project – masterplanned by UNStudio – to redevelop the wider station area; the largest post-war development in Arnhem. Backed by the Dutch government, this transfer hub rewrites the rulebook on train stations and is the most complex of its type in Europe. The station will become the new ‘front door’ of the city, embracing the spirit of travel, and is expected to establish Arnhem as an important node between Germany, the Netherlands and Belgium. The new terminal houses commercial areas, and a conference centre and provides links to the nearby office plaza, city centre, underground parking garage and the Park Sonsbeek. The area around the station will become a place in of itself, with 160,000m2 of offices, shops and a cinema complex.

Image Courtesy © Ronald Tilleman

Image Courtesy © Ronald Tilleman

  • Architects: UNStudio
  • Project: Arnhem Central Transfer Terminal
  • Location: Stationsplein, Arnhem, The Netherlands 
  • Photography: Ronald Tilleman, Frank Hanswijk, Siebe Swart
  • Client: ProRail B.V.
  • Structural engineer: Arup Amsterdam (transport terminal) Van der Werf & Lankhorst (bus station, parking garage and office square)
  • MEP / Installations: Arcadis
  • Main Contractor: Besix-Welling
  • Building surface: 21.750 m2 (gross floor area)
  • Building volume: ca. 90.000 m3
  • Building site: ca. 11.250 m2
  • Programme: Public transport terminal
  • Status: Opening in November 2015

(more…)

Hualien Residences in Taiwan by BIG-Bjarke Ingels Group

Tuesday, December 1st, 2015

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group

Hualien Residences, designed by BIG-Bjarke Ingels Group, kick off sales with a complete model unit on Taiwan’s East Coast. The 1000 m2 show home offers a glimpse into the lifestyle and amenities of the development, including a new furniture line designed exclusively for the Hualien Residences by KiBiSi.

Image Courtesy © Jinho Lee

Image Courtesy © Jinho Lee

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: Hualien Residences
  • Location: Hualien, Taiwan, (23.939,121.598)
  • Photography: Jinho Lee
  • Collaborators: RJW, ARUP, Treegarden, Ken Sakamura
  • Partners-in-Charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange, Finn Nørkjær
  • Project Manager: Andrew Lo, Min Ter Lim, André Schmidt, Per Madsen
  • Design Architect: Cat Huang
  • Showroom Team: Eric Li, Anu Marjanna Leinonen, Jinho Lee, Kekoa Charlot, Alberto Herzog, Jaime Oliver Galienne, Horia Spirescu, Min Ter Lim, Junjie Yan, Dominic Black, Angelos Siampakoulis, Qianqian Ye, Emily King, Lucas Carriere, Miao Zhang, Ren Yang Tan, Andre Schmidt
  • Client: Taiwan Land Development Corporation (more…)

Esker House in San Candido, Italy by Plasma Studio

Tuesday, December 1st, 2015

Article source: Plasma Studio

Esker Haus (Esker = Stratified geological formation) is a self-contained residential unit placed on top of an existing house from the 1960s. The project has been developed as a parasite which adopts the structure of its host and gradually distorts it to fit a unique organization and morphology. The apartment is formed by a series of steel and timber frames that deform to recreate the smooth hillsides of the surrounding Dolomites. This partly accessible roofscape also determines the spatial character inside; the spaces unfold through a series of angular and dynamic planes creating ever-changing perspectives and spatial constellations.

Image Courtesy © Plasma Studio / Cristobal Palma

Image Courtesy © Plasma Studio / Cristobal Palma

  • Architects: Plasma Studio
  • Project: Esker House
  • Location: San Candido, Italy
  • Photography: Plasma Studio / Cristobal Palma
  • Architect or Designer: Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell
  • Design Team: Peter Pichler, Libny Pacheco, Claude Ballini.
  • Client: Undisclosed
  • Use: New rooftop residence
  • Area: 120 m2
  • Construction: 2005

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy