Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Villa Kaislaranta in Sysmä, Finland by Oy OSUMA architects Ltd

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Oy OSUMA architects Ltd

Built on the shore of a beautiful lake in central Finland, Villa Kaislaranta blends into its surroundings by using inconspicuous massing and a well balanced combination of reflections and wood cladding.

Terrace and pat, Image Courtesy © Oy OSUMA architects Ltd

  • Architects: Oy OSUMA architects Ltd
  • Project: Villa Kaislaranta
  • Location: Sysmä, Finland
  • Project size: 126 m2
  • Site Size: 5300 m2
  • Building Levels: 1
  • Completion Date: 2015

(more…)

Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment in Canada by KPMB Architects

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: KPMB Architects

The Ottawa Art Gallery expansion and Arts Court Redevelopment involves the careful integration of a new building and the redistribution of arts organizations within the existing Arts Court complex to create an integrated arts community. The project is a priority of the City of Ottawa Renewed Action Plan for Arts Heritage and Culture (2013-2018). Included in the project are: a new home for the Ottawa Art Gallery (OAG), a new 120-seat black box theatre and rehearsal studios for the University of Ottawa (UOttawa), a new 245-seat OAG multi-purpose screening room, repurposed space within the existing Arts Court complex, and a 21-storey private sector tower that will house a Le Germain hotel and private condominium with underground parking. The project aspires to create a destination for patrons of the arts as well as provide identity for the OAG and the other arts organizations currently housed in the Arts Court. The new exterior north entry court and interior atrium off Daly Avenue shall serve to provide a new accessible entrance and central hub for all of the arts organizations within the expanded Arts Court. Located one level up from the North entry court on Daly Avenue is the OAG lobby with its’ main entrance and associated South entry court off Waller Street. Taken together these two entry courts define a north -south axis of clearly delineated address and circulation. Equally important and working in tandem with these access points is the east-west axis which is defined by the extension of the existing primary circulation corridor in the existing Arts Court building. The new building and the existing complex will be linked along this axis at the concourse, main, and second floor levels. This east-west axis is immediately accessible from the North Atrium at the concourse level and the OAG lobby at the main level and terminates at the SAW Gallery entry court at the west and the UOttawa entry on the east. This linkage is critical to the success of the project and requires the relocation of an existing exit stair that is currently located at the eastern end of the existing corridor effectively blocking the proposed connection.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: KPMB Architects (Barry Padolsky Associates Inc.)
  • Project: Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment
  • Location: 2 Daly, Ottawa, ON, K1N 6E2, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • KPMB Project Lead: Mitchell Hall (principal), Zachary Hinchliffe (project architect), Olena Chorny, Grace Ko
  • Design Phase:

    • Structural: Cleland Jardine Engineering Ltd.
    • Mechanical & Electrical: Goodkey, Weedmark & Associates Ltd.
    • Gallery Lighting: Gabriel MacKinnon
    • Theatre & Lighting consultant: MCLD Inc.
    • Landscape: Lashley + Associates
    • Civil & Traffic: Delcan

(more…)

Home of Pets in China by Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD)

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD) 

Background of the project

The project is located in Pudong, Shanghai. It is the basement of a typical Shanghai old mansion in the 90’s. It has all the typical features of Shanghai’s “Old and Small”. In addition to the two mothers and sons, the owner has 40 cats and 2 dogs. Everyone is crowded together to live in this 48m2 ground floor space. The entire space is full of cages, and human space is backlogged by extreme limits. This has also caused The contradiction between mother and son arises. At the same time, due to the high density of human pets, the light is dim, and various smells are mixed together, making the air quality very poor, and the health conditions are very embarrassing.

Image Courtesy © Hu Yijie

  • Architects: Shanghai HuaDu Architecture and Urban Design Group (HDD)
  • Project: Home of Pets
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Hu Yijie, Su Shengliang
  • Lead Architects: Hai’ao Zhang, Hang Xu
  • Design Team: Shanghai Huadu architecture & Urban planning co., ltd.
  • Structure Team: Wang Guoxun
  • Gross Built Area (square meters):  48
  • Completion Year: 2018

(more…)

Stone house in Lukovo Šugarje, Croatia by Proarh d.o.o.

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Proarh d.o.o.

Stone house is a one family holiday retreat, situated only few meters from the Adriatic sea, in a  dense matrix of holiday houses.

This existing chaos, cramped, narrow plot, limited construction laws and program assignment, make this a complex postulation but also a metaphorical ” noise ” of context. In such ”noise” the architectural language has to become quieter and create a concise expression. Is this expression then ”to fit in” or ”not to fit in”, and is it possible to become positively ambivalent, where such ambivalence would mean avoiding the derogatory fitting in but also avoiding a forced standing out , due to author’s ambition?

Image Courtesy © Damir Fabijanić

  • Architects: Proarh d.o.o.
  • Project: Stone house
  • Location: Lukovo Šugarje, Croatia
  • Photography: Damir Fabijanić, Miljenko Bernfest
  • Site Area: 266 m2
  • Gross Floor Area: 150.8 m2
  • Design: 2012.-2013.
  • Construction: 2013.-2014.

(more…)

White House in São Paulo, Brazil by studio mk27

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Studio mk27 

Comfort and building maintenance throughout the years are two fundamental aspects for houses built in tropical areas next to the sea, where the high temperatures and the effect of the sea air determine the extreme local conditions. The White House project, located on a beautiful Brazilian beach, on the northern coast of São Paulo, made these questions as determinant to organize the plan and for the selection of materials to be used.

Image Courtesy © fernando guerra

  • Architects: Studio mk27 – marcio kogan + eduardo chalabi
  • Project: White House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: fernando guerra
  • Software used: Autocad
  • Interiors: studio mk27 – diana radomysler
  • Project Team: eline ostyn . maria julia herklotz . laura guedes . mariana ruzante mariana simas . oswaldo pessano . ricardo ariza
  • Structure Engineer: benedicts engenharia, eng. eduardo duprat
  • Contractor: costrulito, eng. ricardo peters
  • Site Area: 590 m2
  • Built Area: 492 sqm
  • Completion: December. 2014

(more…)

Unfurled House in Sydney, Australia by christopher polly architect

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: christopher polly architect

An articulated two-storey framed volume is sensitively stitched to the rear original fabric, while retaining its front Federation masonry and hipped envelope as part of its environmental, economic and planning values. It has a sectional split-level relationship to the original house that harnesses the fall of the site to the rear, enabling the cellular front plan to vertically and horizontally unfurl into a series of connected interior spaces that expand to its setting.

Image Courtesy © Brett Boardman Photography

  • Architects: christopher polly architect
  • Project: Unfurled House
  • Location: Petersham, Sydney, Australia
  • Photography: Brett Boardman Photography
  • Structural Engineer: SDA Structures
  • Acoustic Consultant: Sebastian Giglio
  • Surveyor: Junek & Junek
  • Builder: Matrix Additions
  • Land Size: 399.60 sqm
  • Floor Area: 173.22 sqm

(more…)

HOUSE 4/6, Paju House in Gyeonggi-do, Republic of Korea by Yang Jin Seok(Y GROUP)

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: Yang Jin Seok(Y GROUP)

The 4th house; compact yet maximized?; Paju House.

The family consists of a grandmother in her 80s who had a stroke on the way to the toilet outside and now is in the hospital, a father who is a non-regular worker and works till late every day, and a middle school adolescent daughter who is always left home alone and is the first subject of concern for the family. Thanks to Illegal extension works, the house has a shape, yet its building area is only about 13 pyeong.

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects: Yang Jin Seok(Y GROUP)
  • Project: HOUSE 4/6, Paju House
  • Location: 860-16, Surihol-ro, Beobwon-eup, Paju-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Site Area: 225㎡
  • Gross Floor Area: 45.11㎡
  • Building Area: 45.11㎡
  • Building to Land Ratio: 20.049%
  • Floor Area Ratio: 20.049%

(more…)

Glendessary Lane in Santa Barbara, California by PLACE

Tuesday, June 19th, 2018

Article source: PLACE

2,300 s.f. single family residence designed with a modest and respectful impact to the land, with an emphasis on intuitive functionality and aesthetic clarity. The temperate Santa Barbara weather allows for the owners to maximize their outdoor living style with a scheme of considered permeability, allowing for shared indoor/outdoor programming and spatial flow. Natural lighting and passive ventilation are achieved via the large scale doors and operable skylights.

Image Courtesy © PLACE

  • Architects: PLACE
  • Project: Glendessary Lane
  • Location: Santa Barbara, California, USA

(more…)

Apartment Emme Elle in Busto Arsizio, Italy by Archiplan Studio

Tuesday, June 19th, 2018

Article source: Archiplan Studio

The project involves the organization of an apartment located in the attic of a newly built building with 5 floors.

Image Courtesy © Davide Galli

  • Architects: Archiplan Studio
  • Project: Apartment Emme Elle
  • Location: Busto Arsizio, (Varese), Italy
  • Photography: Davide Galli
  • Project: 2015
  • Realization: 2016

(more…)

Brighton House in Australia by MARTIN FRIEDRICH ARCHITECTS PTY LTD

Tuesday, June 19th, 2018

Article source: MARTIN FRIEDRICH ARCHITECTS PTY LTD

A young couple with 3 children approached Martin Friedrich Architects after seeing our Brighton town house project. They loved the clean modern lines, look and feel of this project, however wanted a more playful and fun house. This was to reflect their personality, active lifestyle and love of entertaining.

Image Courtesy © Derek Swalwell

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise