Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

House in Linderos, Chile by Cristian Hrdalo Architects

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Cristian Hrdalo Architects

The House is located in Las Araucarias de Linderos Golf Club, 30 km at south of Santiago.

The plot face the golf course in a corner in two of its sides, situation that gives a great perspective and views of the landscape but at the same time an overexposure of the privacy of the house.

Image Courtesy © Nico Saieh

Image Courtesy © Nico Saieh

  • Architects: Cristian Hrdalo Architects
  • Project: House in Linderos
  • Location: Linderos, Chile
  • Photography: Nico Saieh
  • Area: 780 m2
  • Project year: 2014

(more…)

HOUSE in Beccaar, Argentina by FILM OBRAS DE ARQUITECTURA

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: FILM OBRAS DE ARQUITECTURA

This house is a combination of a new architectural entity with an existing house, which has been constructed by “Federación del caucho” in a working-class neighborhood.

The house, which has an irregular slab framed with inverted beams and supported on the main walls, can be identified in most of the constructions of the neighborhood. It has a good construction quality. Now, this neighborhood has become from a working-class to a high-valued district.

Image Courtesy © Estudio PMF + FILM OBRAS DE ARQUITECTURA

Image Courtesy © Estudio PMF + FILM OBRAS DE ARQUITECTURA

  • Architects: FILM OBRAS DE ARQUITECTURA (Carlos FERNANDEZ, Jorge ISAIAS, Gabriel LANOSA , Claudio MASLAT)
  • Project: HOUSE IN BECCAR
  • Location: Estanislao Zeballos 2337, Beccar, City of Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Estudio PMF + FILM OBRAS DE ARQUITECTURA
  • Software used: Autocad, 3d max and Photoshop
  • Collaborators:  Romina AIRA, Nicolás WALDMAN
  • Structural engineer: Pedro GEA
  • Area: 350 m2
  • Construction Year: 2014

(more…)

House of Rolf in Utrecht, The Netherlands by Studio Rolf.fr and Niek Wagemans

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Studio Rolf.fr

Introduction 

‘House of Rolf’ is an ambitious transformation of a late nineteenth century coach house into a spectacular home and workspace. What is truly unique about this project is that all the materials used to carry out this transformation originated from a demolished office building that was located next to the coach house. The care and meticulous way in which these materials were reapplied can be witnessed in the end result. ‘House of Rolf’ is proof that waste can be turned into something beautiful. 

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

  • Architects: Studio Rolf.fr and Niek Wagemans
  • Project: House of Rolf
  • Location: 1e korte Baanstraat 7, Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Christel Derksen & Rolf Bruggink
  • Client: Rolf Bruggink en Yffi van den Berg
  • Surface: 230 m2
  • Date design: January 2012
  • Start building: January 2013
  • Completion: July 2016

(more…)

“House G in G – Second Nature” in Göttingen, Germany by Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

This brick villa in Göttingen classical modernism had on its own sense as a starting point. But in the specific organic expression of “human modernism” by the Finnish architect Alvar Aalto (1898 – 1976). “Second Nature” headlined the retrospective of the work of Alvar Aalto, which showed the Vitra Design Museum in the previous year. Of course arose with the composed a Geländeversprung in north-south orientation Villa in Göttingen no homage to a bygone era architecture. The construction date of the year 2014 and can not be concealed. The parallels are in the atmospheric, in the furnace unit, consistency and love of nature of the draft.

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

(more…)

Journey house in Victoria, Australia by nic Owen architects

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: nic Owen architects 

A renovation and extension to the rear of a modest sized ‘ex’ housing commission semi-detached clinker brick 1940’s house in Hampton, located on a generous allotment.

The owners required more space, updated amenities and desired a strong connection to the outside. The well travelled couple wanted a tranquil, calm and relaxing environment to call home.

Image Courtesy © Christine Francis

Image Courtesy © Christine Francis

  • Architects: nic Owen architects
  • Project: Journey house
  • Location: Hampton, Victoria Australia
  • Photography: Christine Francis
  • Client: A young professional couple
  • Builder: Brett Kerr, KerrStruct pty ltd
    Structural engineer: John Horan & Associates
  • Building surveyor: Reddo
  • Size (m2): House 166 m2 (Existing house was 123m2), Site 620m2
  • Completion date: November 2014

(more…)

THE KITE in Australia by Architecture Architecture

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Architecture Architecture

A stand of silver birches marks the place. Their trunks are white heat, tempered by pools of black. Everything here is light and shade. Taking cue from their slender friends, black downpipes score the white walls of the house, disappearing into the canopy above.

Approaching the threshold, the visitor is welcomed by pockets of shade nestled among protective brick walls. A large pivot window and a large pivot door throw themselves wide open, exposing the full throat of the house to the garden.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: Architecture Architecture
  • Project: THE KITE
  • Location: Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Project team: Michael Roper, Nick James, Anna Nguyen
  • Builder: KLE Building Group

(more…)

E. Conde da Carreira in Viana do Castelo, Portugal by Valdemar Coutinho Arquitectos

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Valdemar Coutinho Arquitectos 

The program is based on the recovery of the existing building for two apartment and a large commercial / services space.

The building, with an area of deployment of 315m2 consists of ground floor and two floors.

Image Courtesy © V. Santos

Image Courtesy © V. Santos

  • Architects: Valdemar Coutinho Arquitectos
  • Project: E. Conde da Carreira
  • Location: Viana do Castelo, Portugal
  • Photography: V. Santos
  • Areage(m2): 564m2
  • Complete time: 2016

(more…)

Milner Modern Residence in Vancouver, Canada by Comelite Architecture & Structure

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Comelite Architecture & Structure

In Canada, by grasping a modern home renovation, this is the new outcome of a usual quiet family house. With a garage ducked into the lowest ground; what stood before on its topper level, being seen at front sight was a one-floor building.

Now though after removing meters of soil that blocked our entrance design, the residence can make full use of their fresh inserted third floor by taking its new implemented stairs. There is a whole pitch wide enough to fit an open kitchen leading into the dining area as well as a living room next door. Just how the client has asked for and couldn’t believe how we managed it.

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

 

(more…)

Renovation of a family home in suburban Paris, France by Camille Hermand Architectures

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Camille Hermand Architectures

This traditional 1900s family home in suburban in the Paris, was fully renovated by Camille Hermand Architectures to house a young professional family with adolescent children. Prior to renovations, the house hadn’t undergone any work in several decades. Home to three generations of the same family, the house was loosely divided into three separate apartments each with their own kitchen, but no indoor bathroom.

Image Courtesy © Jennifer Sath

Image Courtesy © Jennifer Sath

  • Architects: Camille Hermand Architectures
  • Project: Renovation of a family home in suburban Paris
  • Location: Suburban Paris, France
  • Photography: Jennifer Sath
  • Stylisme : Helena Amourdedieu
  • Area: 200m2
  • Year: 2015

(more…)

The Corner House in Melbourne, Australia by POLY STUDIO

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: POLY STUDIO

This project involved the re-configuration and extension of an Edwardian weatherboard house in the Melbourne suburb of Balaclava to provide for the evolving needs of a young family.

Image Courtesy © Tatjana Plitt

Image Courtesy © Tatjana Plitt

  • Architects: POLY STUDIO
  • Project: The Corner House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tatjana Plitt
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Builder: Markus Builders Pty Ltd
  • Site area: 420 m2
  • GFA: 240m2
  • Year: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise