Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

Red Pepper House in Lamu, Kenya by Urko Sanchez Architects

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Urko Sanchez Architects

The client, Fernando Torres, wanted a private residence that shared a connection with Lamu but was secluded from the main town itself. He had a passion for architecture and at the same time liked to be in contact with nature. Combining these two attributes, a chance was presented to create a form of organic architecture that had a balance of traditional craft and modern requirements. The client had great respect for the environment and wished that the design process preserved the forest as much as possible. Likewise, the construction process and eventually the running of the building were to share the same attribute.

Image Courtesy © Stevie Mann

  • Architects: Urko Sanchez Architects
  • Project: Red Pepper House
  • Location: Lamu, Kenya
  • Photography: Stevie Mann, Alberto Heras
  • Year 2007-2009
  • Client Fernando Garcia Torres, SPAIN
  • Collaborators  Satt, Fernando Navadijos
  • Gross Area 1500 m2

Aman: Minimalistic residence by Leading Design Architectural Studio

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Leading Design Architectural Studio

Image Courtesy © Leading Design Architectural Studio

Yt 9 by Igor Sirotov Architect

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Igor Sirotov Architect

It settles down on the area of 260 sq.m., from them 130 sq.m – the residential zone, the second part – a recreation area. The house is intended for a young family which likes to have a rest outdoors. As well as in all my projects, here I follow style minimalism with emphasis on texture of materials.

Image Courtesy © Igor Sirotov Architect

Flower Garden Square in Shanghai, China by RTA-Office

Friday, January 24th, 2014

Article source: RTA-Office

Shanghai Flower Garden Square project identifies itself with space and three-dimensional continuity. There are no elevations, no plans, or sections. This is space within solid objects. The genesis of the concept is based on a proposal that is more volumetric than linear, creating spaces in front of creating shapes. Unexpected spaces that enhance human life experience and seek to seduce the sensitive side, the emotional response.

Image Courtesy © RTA-Office

  • Architects: RTA-Office
  • Project: Flower Garden Square
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: RTA-Office
  • Plot area: 45.653 m2
  • Total construction area: 30.800 m2 (Above ground area 9.200 m2 + Underground area 21.600 m2)
  • Project: 2013
  • Completion Date: in progress
  • Landscape Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Interior Design: Santiago Parramón, RTA-Office

ALEXANDRA RESIDENCE in Montreal, Canada by NatureHumaine

Saturday, January 18th, 2014

Article source: NatureHumaine

The client’s priority was to maximize the natural light in their new live/work house in Montreal’s Mile-Ex district. This was made challenging by the east-west orientation of the infill lot. However, our design fills even the core of the house with light through the implementation of a 2 storey light-well which runs the length of the southern side of the house.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: NatureHumaine
  • Project: ALEXANDRA RESIDENCE
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Type: Live, work house
  • Intervention: New construction
  • Area: 3300 sqft
  • Completion Date: 2013

Residence 1414 Renovation in Austin, Texas by Miró Rivera Architects

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Miró Rivera Architects

This project consisted of a complete renovation of a house located in a historic neighborhood. The original 1940’s house suffered an unfortunate addition in the 1980’s. The main goals of the project were to restore the house of the 40’s vocabulary on the exterior while transforming the interiors to bring more light and provide a better connection with a fantastic backyard. A simple material palette was used to maintain a balance between the traditional aspects of the original house and the modern updates.

Image Courtesy © Miró Rivera Architects

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Residence 1414 Renovation
  • Location: Austin, Texas
  • Software used: AutoCAD
  • General Contractor: Dalgleish Construction
  • Structural Engineer: Jerry Garcia
  • Landscape & Pool: Root Design
  • Specialty Wood & Metal Work: Jim Thomas Studios
  • Custom Furniture: Mark Macek

Chattanooga Street Duplex in San Francisco by Zack | de Vito Architecture

Friday, January 10th, 2014

Article source: Zack | de Vito Architecture

This project is a modern, urban two-unit townhouse. Construction is a 3-story wood frame structure over a concrete basement/garage. The site is a typical San Francisco lot, 26′ x 115′, with a moderate to steep upslope. The project was undertaken as a Design/Build project with the Architect also being the owner and the general contractor. The North unit is the owner/architect’s home, and the South unit was sold.

Image Courtesy © Zack | de Vito Architecture

  • Architects: Zack | de Vito Architecture
  • Project: Chattanooga Street Duplex
  • Location: San Francisco, U.S.A
  • Software used: Vectorworks

Residência MG in São Paulo, Brasil by Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Thursday, January 9th, 2014

Article source: Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Architects: Mendonça Arquitetos Associados
  • Project: Residência MG
  • Location: São Paulo, Brasil
  • Photography: Nelson Kon
  • Design Years: 03/2008
  • Construction Years: 10/2012
  • Site Areao: 1.029m²
  • Building Area: 1.350m²
  • Principal in Charge: Henrique Reinach and Maurício Mendonça
  • Project Team: Marcelo Zahr, Frederico Zara Chiarelli, Luciana Maki, Humberto Buso, Tony Chen, Flora Fujii, Lucas Padovani, Mauricio Metello, Maíra Cordeiro, Flávia Henriques, Natália Campos, Ana Júlia Sprovieri, Natasha Villaça

Consultants:

  • Air Condicioning: JMT Projetos
  • General Constractor: JZM Planejamento Imobiliário e Construções
  • Structural engoneer: SVS Projetos Estruturais
  • Mechanical engineer: Rewald Engenharia
  • Photographer: Nelson Kon
  • Interior Design: RAP Arquitetura
  • Lightining Architect: Mingrone Iluminação
  • Landscape Architect: Martha Gavião Arquitetura Paisagística

Stacey-Turley Residence in Ottawa, Canada by Kariouk Associates

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Kariouk Associates

The requirements for this project called for the design of a small home that would respond to the evolving life needs of a young couple, with two small boys, who intend to live their lives here for the next half century.  A significant spatial challenge from the start of the project was that the maximum allowable width of the house could only be twenty-four feet, hence the house would necessarily need to be long; because windows on the long sides of the home were greatly restricted by zoning regulations, there was an immediate design challenge to bring light into the long interior volume that otherwise would be dark.

Image Courtesy © Photolux Studios, Christian Lalonde

  • Architects: Kariouk Associates
  • Project: Stacey-Turley Residence
  • Location: Ottawa, Canada
  • Photography: Photolux Studios, Christian Lalonde
  • Designer: Paul duBellet Kariouk (Principal), Chris Davis (Senior Design Associate), David King (Design Associate), Sarah McMurtry (Design Associate), Dimitar Mehandjiev (Design Associate), Adam Paquette (Design Associate)
  • General Contractor: R.K. Porter General Contracting Inc.
  • Engineering: ART Engineering
  • Accordion Windows: Monarch Moveable Glass Walls
  • Millwork: Karhu Fine Cabinetry & Millwork
  • Year: 2011-2013
  • Task: To design a “forever” home on a narrow lot for a young family
  • Software used: AutoCad and Photoshop

Glebe Residence in Ottawa, Canada by Batay-Csorba Architects

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Batay-Csorba Architects

Canadian-based practice Batay-Csorba Architects have recently completed the Glebe Residence, a full interior renovation and addition to the 1890’s structure in Ottawa, Canada. The two story existing rectilinear brick massing was retained providing a direct reference to its past, while a new third story and three story rear addition clad in contrasting black metal panels cantilever and pivot around an existing historic sugar maple tree located on the site.

Image Courtesy © Doublespace Photography

  • Architects: Batay-Csorba Architects
  • Project: Glebe Residence
  • Location: Ottawa, Canada
  • Photography: Doublespace Photography , Batay-Csorba Architect
  • Design Team: Jodi Batay-Csorba, Andrew Batay-Csorba
  • Year: 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy