Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

22 social dwellings next to the Chipiona Cemetery in Spain by Gabriel Verd with Simone Solinas

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Gabriel Verd with Simone Solinas 

A plot available in an old slaughterhouse that had to be demolished …. next to the cemetery… in an area with a low income population

The project arises from the need to accommodate families with difficulties that irregularly occupied the ruins of the old slaughterhouse in Chipiona. It´s important to point that this plot was located next to the village cemetery.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: Gabriel Verd with Simone Solinas
  • Project: 22 social dwellings next to the Chipiona Cemetery
  • Location: Chipiona, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Client: Empresa Municipal CAEPIONIS, S.L. (Ayuntamiento de Chipiona)
  • Site: Calle Río Guadinana, Chipiona, Cádiz
  • Technical architect: Eduardo Vázquez
  • Structural engineers: Santiago Bermejo Federico Farina
  • Student: Ronit Shmaryahu
  • Construction cost: 1.245.045 €
  • Building Area: houses 2.046,15 m2, garage 1.385,85 m2, urbanization 448 m2
  • Competition: 2005
  • Completion: 2016

(more…)

34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: MUOTO Architectes 

The project responds to the challenge of combining three different programs along Rue Stendhal in Paris : social housing, nursery and emergency centre. The organization of the building allows all three programs to coexist peacefully and take advantage of the unique features of the site such as: privacy, natural lighting in the nursery, independence, and large exterior spaces for the dwellings. The emergency shelter is arranged to be compact and provides multiple views and orientations. Sitting on a hill, the building stands in dialogue with the large horizon of the East Paris landscape. Its volumes are designed to maximize energy efficiency and user comfort. The courtyard, balconies and dwellings are oriented to achieve the best sun angles all year round. Each volume preserves distant views to neighbouring condominiums, and aims to blend cohesively into the skyline of the neighbourhood and eastern Paris. The inward facing elevation opens up to the linear garden at the rear of the building which brings light and fresh air into the dwellings and the nursery.

Image Courtesy © Maxime Delvaux

  • Architects: MUOTO Architectes 
  • Project: 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter
  • Location: Paris, France
  • Photography: Maxime Delvaux
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe
  • Client: RIVP
  • Consultants: Fabrice Bougon, Bollinger & Grohmann, Espace-Temps, Nobatek
  • Certifications: Bbc rt 2012, pLAN CLIMAT VILLE DE PARIS
  • Budget: 11 000 000 €
  • Surface area: 5 180 sqm
  • Year: Competition 2009, completion 2017

(more…)

House in a House in Bernolákovo, Slovakia by PLURAL

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: PLURAL

The programme of a family house is divided into two concentric parts. The inner part is comprised of basic dwelling components. The outer part consisting of the additional programme creates an in-between space – neither a house, nor a garden.

Image Courtesy © Daniela Dostálková

  • Architects: PLURAL (Martin Jančok, Michal Janák, Ivana Čobejová)
  • Project: House in a House
  • Location: Bernolákovo, Slovakia
  • Photography: Daniela Dostálková
  • Landscape architect, LABAK: Michal Marcinov
  • Designer – custom interior lights design: Ľubica Segečová
  • Structural engineer, GEOSTAT: Samuel Šimonovič
  • Year of completion: 2016

(more…)

La Barquière in Marseille, France by Pietri Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: v2com

La Barquière is a 62-housing project located in the 9th district of Marseille (France). The urban neighbourhood offers to the project a unique setting. Drawn in keeping with its context, this project respects all the family owner wishes. The owner wanted to keep the old building dated from the 18th century. The existing old building and the wooded environment proximity forced the project to become part of a complex height.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: Pietri Architectes
  • Project: La Barquière
  • Location: Marseille, France
  • Photography: Mathieu Ducros, Nicolas Vaccaro
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

House in Matsuyacho In Osaka, Japan by Shogo ARATANI Architect & Associates

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: Shogo ARATANI Architect & Associates

This property is located in a densely developed residential neighborhood of Osaka. The client had lived on the site since childhood, so when he commissioned us to design a new house there, we began by soliciting extensive input from him because he of course knew the characteristics of the site intimately. Following these discussions, we decided we wanted to build a house that would enable him to discover new things within this familiar place.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Shogo ARATANI Architect & Associates
  • Project: House in Matsuyacho
  • Location: Neyagawa-shi, Osaka, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Consultant: S3 Associates inc.
  • General contractor: IFA inc.
  • Structural system: Timber Flame
  • Site area: 119.68m2
  • Building area: 71.63m2
  • Total floor area: 120.26m2

(more…)

Kampono House in Tangerang, Indonesia by RAW Architecture

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: RAW Architecture

Located in The Green Precinct, Bumi Serpong Damai, Tangerang, Kampono House sited on the corner of the complex facing west and south. Its total area is 319 sqm, and having land shaped round. The design use this existing situation to emphasize land potential of scenery and continuous form by juxtapositioning axial line and curvature lines, both in interior and exterior part. From outside, the house shows its extrovertness while from inside, neatly put program kept the activites intact. The design takes this as opportunity to maximize lighting reception and vistas. Double height window standing still upfront side that facing Southwest, shaded by 2 exsisting Albizia Chinensis trees. The design changes in a flow / continuous manner into final shape following its ground, as to resemble a dancing house, which were inspired from Mrs. Adhisty profession as dancer.

Image Courtesy © RAW Architecture

  • Architects: RAW Architecture (Realrich Sjarief)
  • Project: Kampono House
  • Location: Tangerang, Indonesia

(more…)

Apartment in Moscow, Russia by Monoloko design

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: v2com

The main idea behind this project by Monoloko Design is to turn the interior toward the view from the windows. The interior is designed to reveal the entire space, drawing attention to panoramic views of a nearby park and rowing basin through the use of geometry and reflections in mirrors and glass.

Image Courtesy © Dmitry Chebanenkov

  • Architects: Monoloko design
  • Project: Apartment in Moscow
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Dmitry Chebanenko
  • Apartment area: 60 m2 (650 sq. ft.)
  • Built: 2017

(more…)

Modern reconstruction of the old Mediterranean villa in Croatia, Balkans by Architectural office TOBIS inzenjering

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Architectural office TOBIS inzenjering

House with a ground floor of 160 m2 and a terrace of 30 m2 and a floor of 140 m2 and a terrace of 50 m2

Simply put, what the client wanted is to upgrade the floor to an existing old stone house, so that together with the existing ground floor it becomes the function of the holiday villa.

Image Courtesy © Architectural office TOBIS inzenjering

(more…)

E+S House in Louveira, Brazil by Aresto Arquitetura

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

The single storey house of 294 m² is designed for a couple with adult sons who visit their parents frequently.

With an \”L\” shaped plan, the main goals of the project were to make a home accessible, easy to maintain and simple to build.

  • Architects: Aresto Arquitetura
  • Project: E+S House
  • Location: Louveira, Brazil
  • Software used: Autocad, SketchUp, Revit

(more…)

One plus one = more than two in Banqiao District, Taiwan by CHI-TORCH INTERIOR DESIGN

Monday, October 23rd, 2017

Article source: CHI-TORCH INTERIOR DESIGN 

The most extravagant thing one could hope for living in the city is a green space to enjoy. Despite the size of this residence, it has a great mission for the soon to be new-born baby member of the family. Every part of the residence was designed as a perfectly baby-friendly environment.

Image Courtesy © CHI-TORCH INTERIOR DESIGN

  • Architects: CHI-TORCH INTERIOR DESIGN ( Ciro Liu )
  • Project: One plus one = more than two
  • Location: Banqiao District, Taiwan
  • Design team: CHI-TORCH Interior Design
  • Designer: Ciro Liu,  Kelly Chen 
  • Residence name: Panchiao Huang mansion
  • Space area: 49.5m²
  • Complete date: July 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise