Open side-bar Menu

Archive for the ‘Residential’ Category

Diopter residence in Attiki, Greece by

Monday, January 15th, 2018

Article source:

Designed to assure the privacy of its residents, this house could be described as a bunker, massive, imposing and seclusive. A child, though, would say that it is nothing other than the head of a robot! Depending on the background of each individual, it encompasses different meanings. Actually most locals consider it unpleasant to say the least! It’s just a matter of perspective.

Image Courtesy ©


Shenzhen Oriental Garden Villa Chamber in Guangdong, China by Co-Direction Design

Monday, January 15th, 2018

Article source: Co-Direction Design

Between city and nature, between fast and slow. The Oriental Garden, located in the Overseas Chinese Town, is the first villa area in Shenzhen and witnesses this modern city’s 30-year developing history from a fishing village. With low density and high greening rate, the Oriental Garden is endowed with the feeling of withdrawing from the city. The designers of Co-Direction have always been living and working in this area, they have a special emotion for this project. Combined with oriental context and contemporary design, they transformed the old house into the chamber space. The space environment, light and quality make people feel peaceful, the “quietness” in the noisy downtown is just the expression of the space. The slow lifestyle in the space has taken root in the fast pace of the city, which has spacious space and transparent green.

Image Courtesy © B+M studio, Zhao Hongfei and Wei Yidong

  • Designers: Co-Direction Design
  • Project: Shenzhen Oriental Garden Villa
  • Location: Overseas Chinese Town, Shenzhen, Guangdong, China
  • Photography: B+M studio, Zhao Hongfei, Wei Yidong
  • Main Designers: Qu Yunlong, Jiang Xiaolin, Min Yao, Wang Donglei, Chen Magui
  • Project Area: 450㎡
  • Completion Time: April, 2017


KARESANSUI in Shangri-La City, China by Yiduan Shanghai Interior Design

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Yiduan Shanghai Interior Design 

By chance the client found Mr. Xu Xujun two years ago. After a few hours’ communication at the first meeting, the client requested that Mr. Xu provide a brief proposal first. At that night, Mr. Xu drew a rough draft by hand: elements of Oriental Zen were added to the overlapping connected buildings , and Tibetan style of ancient city Shangri-La was taken as a smooth transition, thus a simple hostel which presents the beauty of nature was gradually shown. The client thought highly of the draft, thus a story about the original design of KARESANSUI was unfolded.

Image Courtesy © Zhu Enlong

  • Designers: Yiduan Shanghai Interior Design
  • Project: KARESANSUI
  • Location: Shangri-La, Yunnan, China
  • Photography: Zhu Enlong
  • Chief Designer & Creative Director: Xu Xujun
  • Area: 1200 ㎡
  • Design Time: Dec., 2015
  • Completion Time: Sep., 2017


5 Houses in Córdoba, Argentina by Carlos Alejandro Ciravegna

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Carlos Alejandro Ciravegna

5 houses that work together, using the natural topography of the site looking for the best views.

The project is located in mountain environment, adjacent to the tail of the lake san roque.

Image Courtesy © gonzalo viramonte

  • Architects: Carlos Alejandro Ciravegna
  • Project: 5 Houses
  • Location: Public street n/n corner george sand, villa del lago, villa carlos paz, córdoba, argentina
  • Photography: gonzalo viramonte
  • Author: carlos alejandro ciravegna – architect
  • Structural calculation: gustavo gabriel gonzalez
  • Floor area: 500,00m2
  • Land area: 2000,00m2
  • Completion date: October 2014


Dorman House in Australia by Austin Maynard Architects

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Austin Maynard Architects 

There are too many beautiful old shacks being demolished, and Austin Maynard Architects won’t be part of it.

In brief

A couple of years ago Kate and Grant showed us around their beautiful shack, in bushland near the ocean, which they loved and valued greatly. They asked ‘how could we add a clear and elevated view of the ocean without demolishing, damaging or dominating our beloved shack?’ 

Image Courtesy © Peter Bennetts Studio

  • Architects: Austin Maynard Architects
  • Project: Dorman House
  • Location: Australia
  • Photography: Peter Bennetts Studio
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project Team: Andrew Maynard, Mark Austin, Natalie Miles
  • Builder: Spence Construction
  • Engineer: Robin Bliem & Associates


Living Smell in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Waterfrom Design 

The lady of the house, who designs wedding invitations for a living, has a soul molded by plate making, compression molding, laser engraving, and hot foil stamping, has, in the fragrance brand Mad et Len, found the mesmerizing texture that came of limited and simple ease of handicraft. The space became a fragrant art, where the warmth of life become the best way to extract the smell of memory, and allows the habits of the owners, such as triathlon and reading, to become ethereal and spread into the air. The raised multi-layer bookshelf walls and display racks refines the personality and images of the residence. The simple colors and handmade work from the artisan aids the feel of the media such as hand painted and steel brushed veneer materials to replace the clean mechanical feel. On various white background materials, the line and color blocks are fermenting in minimalism, creating a division of order and spatial displacement.

Entry, Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: Living Smell
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Software used: Autocad
  • Area: 119m2
  • Design Period: 2016.04-2016.05
  • Construction Period: 2016.05-2016.11


The Greywall in Vilnius, Lithuania by YCL

Friday, January 12th, 2018

Article source: YCL 

The surrounding nature.

Tranquil architectural ensemble.

A house that is recessed and hidden behind the continuous concrete wall. This wall becomes a part of the interior by creating the grey wall through the entire apartment and becomes a limit between common spaces and nature.

Image Courtesy © Norbert Tukaj

  • Architects: YCL
  • Project: The Greywall
  • Location: “Rasų Namai”, Rasų str., Vilnius, Lithuania
  • Photography: Norbert Tukaj
  • Design Team: Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Alvydas Jatkialo
  • Size: 125 sq.m.
  • Year: 2017


Tosan-ri Guest house in Seogwipo, South Korea by guga Urban Architecture

Friday, January 12th, 2018

Article source: guga Urban Architecture 

The site is located in Tosan-ri, an area in Jeju Island with a beautiful, natural and relaxing view of the ocean and Mount Hallasan. Facing the sea, the Tosan-ri house is perched on a slight slope resulting in two uneven ground levels, surrounded by low stonewalls and trees.

Image Courtesy © Yoon Joon-hwan

  • Architects: guga Urban Architecture
  • Project: Tosan-ri Guest house
  • Location: Seogwipo-si, Jeju-do, Korea
  • Photography: Yoon Joon-hwan
  • Lead Architect: Junggoo Cho
  • Design Team: Jiyoung Joe, Soomin Yang, Seongeun Gu
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 191.25m2
  • Completion Year: 2016


House Nm in Póvoa de Varzim, Portugal by PFS-arquitectura

Friday, January 12th, 2018

Article source: PFS-arquitectura

The housing is located in the town of Povoa de Varzim, in the city center, with strong traits of fishing, considered one of the largest fishing colonies in the country and whose houses reflected for many years this condition: 8 meters wide houses, splited in two when the family increased number.

The client, a native of Povoa de Varzim, grew up in this house and moved to Lisbon for professional reasons. Currently divided between Lisbon – work, and Povoa de Varzim – rest. 

Image Courtesy © Pedro Fernandes Santos

  • Architects: PFS-arquitectura
  • Project: House Nm
  • Location: Rua Elias Garcia 131, Póvoa de Varzim, Portugal
  • Photography: Pedro Fernandes Santos 
  • Builder company: Dionisio Silva Andrade, one-man constructions
  • Ground area: 279 m2
  • Construction area: 174 m2
  • Finish constrution year: 2015
  • Project year: 2011


The Beach House in Alicante, Spain by Laura Ortín Architecture

Friday, January 12th, 2018

Article source: Laura Ortín Architecture

New property on first floor.

Located in the Mediterranean coast, this property is the result of the family need to expand the holiday residence.

We are placed in a coastal town, once a fishermen’s village that, with the arrival of tourists, it has become a tourist destination where to spend one’s holidays.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Laura Ortín Architecture
  • Project: The Beach House
  • Location: La Torre de la Horadada, Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Autocad
  • Area: 90m2
  • Project year: 2017


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise